Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Ibnu al-Qayyim al-Jauziyah pernah berkata: Tidak dimungkiri bahawa hati itu dapat berkarat seperti berkaratnya besi dan perak. Alat yang dapat membersihkan hati berkarat adalah zikir. Zikir dapat membersihkan hati berkarat sehingga dapat berubah menjadi bening seperti cermin yang bersih. Apabila seseorang meninggalkan zikir, hatinya akan berkarat. Dan apabila ia berzikir, hatinya akan bersih.
--

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 24 hari yang lalu
ronniefinancehome: 36 hari yang lalu
MTMKi: 46 hari yang lalu
usop79: 47 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: Wajarkah orang ramai menganggap imej tudung labuh di kalangan remaja sebagai imej orang tua?


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» Wajarkah orang ramai menganggap imej tudung labuh di kalangan remaja sebagai imej orang tua?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Wajarkah orang ramai menganggap imej tudung labuh di kalangan remaja sebagai imej orang tua?

Azzuhra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10575
Posting: 76

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 09:57



wajar ke ha?ada yg kate...pemakaian tudung labuh di kalangan remaja nie umpama mcm org tua?rasanye terukla klo ada org yg berpandangan mcm nie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 21-12-04 10:02


...uish...ade ke mcm tu..xpatut...itu kan sumer terpulang pade induvidu tu sendiri...die xder hak nak cakap mcm tuh...

-----------------
"Bukan satu paksaan untuk disebarluaskan,saling mengingatkan sesama bukanlah hal binasa"

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 10:06




ish3...

-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

khuwailid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5241
Posting: 139
Dari: marakka, mareisha

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 10:09




Imej org tua? ana tak setuju langsung. Comel apa kalau remaja muslimah pakai jilbab labuh, nampak sejuk mata pandang.

-----------------
Mirai e mukatte yukkuri to aruite yukou...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khuwailidProfil   Hantar PM kepada khuwailid   Pergi ke khuwailid's Website   Quote dan BalasQuote

nurilanwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3035
Posting: 54

Perak  


posticon Posting pada: 21-12-04 10:33




pakai tudung & pakaian yang tutup aurat kerana Allah SWT,bukannya sebab kata2 orang keliling kelalang...

pandangan & kata2 orang kita tak kuasa nak layan



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilanwarProfil   Hantar PM kepada nurilanwar   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 11:49


Quote:

On 2004-12-21 10:09, khuwailid wrote:
Comel apa kalau remaja muslimah pakai jilbab labuh, nampak sejuk mata pandang.


setuju2 ....

seindah2 hiasan dunia adalh wanita solehah ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 21-12-04 12:37





comel nampak...student KISDAR pakai tudung labuh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 13:45


istiqamah tu penting ..insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 21-12-04 13:56




comelllah budak muslimah pakai tudung labuh.. cantik dan menawan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

nuruludz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4225
Posting: 148
Dari: pahang darul peace

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 14:17



siaoa yang berpikiran camtu..bagi ana dia yang kolot...abis yang warna rambut tu,lawa sangatlah????bak kata cikgu ana,org yang warna rambut tu org 'hulu'
ana sendiri dapat rasa perbezaan pakai tudung labuh dgn tudung biasa....Alhamdulillah..
wallahu'alam....

-----------------
WhatEvEr U Do 'PUT YOUR TRUST IN ALLAH"..ThInk BeForE Do It BeCAUse "ALLAH ALWAYS WItH U"..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuruludzProfil   Hantar PM kepada nuruludz   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 14:23



Ana teringin nak pakai...
Tapi belum diizinkn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-12-04 23:15




sape kata?....itu adalah pandangan org yg sempit pandangannya....dia tak tgk semua sekali....dia tgk dari satu sudut jer....

yg penting cara kita menutup aurat dan dalam kaedahnya mmg tudung labuh tu sempurna...

masalahnya ada org kata tudung labuh tu imej org tua...apa buktinya?...agaknya dia pakai nenek dia je pakai tudung labuh,jadi dia kata itu imej org tua...tak tepat tu...

skrg nie ramai muslimah yg pakai tudung bulat dan ramai yg pakai tudung bulat yg ada labuci...ok la tuh...

soal tudung bulat @ labuh nie isu tak penting....baik kita bincang mcm mane nak tarik remaja Islam yg pusat-pusat(yg tayang pusat tu...) ke arah menutup aurat....kan baik tu.

wa allahu a'lam bis sawab.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-12-04 23:44



ana tak setuju langsung saper yg kata pakai tudung labuh niii imej makcik2...alhamdulilah ana tergolong dlm remaja yg pakai tudung labuh laaa...nii bkn nak menunjuk....tapi bg ana...baik laaa..pakai tuduh labuh drp tudung segitiga..sbb selesa n yg paling penting..aurat tutup..patu ore laki susah nak kacau...dia jadi takut n rasa hormat sebenarnya terhadap muslimat yg bertudung labuh...kita nii kena ikhlas....apa2 pun..nawaitu kita penting...hanya kerna ALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 23:47




ape plak cam org tua2? okla tu... nampak ayu dan sejuk mata... lagipun kalo pakai tudung labuh org respek lebih... btol... tak caye tanyala lelaki2 malaya terakhir kat ukhwah nie... btol tak??

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

alhaq99
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2004
Ahli No: 11058
Posting: 134
Dari: pj

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-12-04 11:29




alah..........kalau isu ni semua bagi respon...kan...padahal pada ana kalau ada orang yg cakap macam tu dia niutak payah lah dok layan sangat!!!.........isu tudung,kat mana2 pun mesti ada...tapi macam mana pula dgn isu tak pakai tudung??isu pakai tudung tapi aurat lain masih terbuka luas..?kalau dah paki tudung labuh tu syukurlah...moga anda istiqamah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhaq99Profil   Hantar PM kepada alhaq99   Pergi ke alhaq99's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 11:36



-apa pun pandangan dalam dan luar adalah berbeza........

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nasiruddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5335
Posting: 23
Dari: Alam Ruh

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 11:37


Ana punye fikir bende ni x perlu jadi isu..yang perlu jadi isu ialah orang yang x pakai tudung.... Pendapat2 yang negatif ni jgn dilayan... syaitan memang x suka manusia yang taat perintah Allah... wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasiruddinProfil   Hantar PM kepada nasiruddin   Quote dan BalasQuote

adhwa_syahmah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11719
Posting: 22
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 13:13


.........
wahai rakan2 ukhwah,anggaplah ianya satu ujian Allah s.w.t kepada kita yang bertudung labuhni,termasuklah diri sya sendiri,disini kita dapat lihat sejauh mana keikhlasan kita memakainya...lau kita ikhlas pakainya kerana Allah s.w.t.,kita xyah kisah apa orang nak kata...yang penting kita tutup aurat...nak wat camna,beginilah manusia akhir zaman skarangni,dah xdapat bezakan yanng mana buruk&baik...marilah kita sama2 doakan moga2 golongan tersebut d`beri petunjuk&hidayah oleh Allah s.w.t...sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah dan yang buruk itu datang dari saya sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adhwa_syahmahProfil   Hantar PM kepada adhwa_syahmah   Pergi ke adhwa_syahmah's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-04 09:22


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah betul kata anakanda nasiruddin bahawa isu sebenar ialah yang tidak pakai tudung (tidak tutup aurat). Juga mereka yang tutup aurat tetapi tak tutup hatinya (maknanya hati mereka masih sama dengan mereka yang tidak tutup aurat).

"Hai Nabi, katakanlah kepada isteri-isteri kamu, anak-anak perempuan dan isteri-isteri orang mukmin. Hendaklah mereka menghulurkan jilbabnya ke seluruh tubuh mereka. Yang demikian itu supaya mereka LEBIH MUDAH UNTUK DIKENAL kerana itu MEREKA TIDAK DIGANGGU dan Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.
(mafhum Surah Al Ahzab (33): 59)

Sekiranya ada persoalan mengatakan bahawa yang bertudung pun ada yang kena ganggu dan di rogol maka jawapannya ialah insyaAllah mereka tu berjalan tanpa mahram atau teman.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - "Orang Islam wajib menerima ajaran-ajaran Islam, dan mengamalkannya. Apabila mendengar perkataan atau amalan yang disertakan dengan dalil dari Al-Quran atau Sunnah, maka ia wajib menerima kenyataan tersebut dan memberi prioriti(keutamaan) keatasnya mengatasi segala perkara yang lain. Ia hendaklah merujuk apa yang orang lain kata dengan kenyataan bukti dari syariah, dan hanya menerima pandangan yang berdasarkan kepada dalil.


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-04 10:34




biasa la tu.. mulut org mana leh kite tutup...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

jannahsyurga
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 10994
Posting: 35

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-12-04 10:38



Bagi saya imej tudung labuh di kalangan remaja ni bkn imej org tua..dan bertudung labuh+sahsiah dan peribadi yg cantik itu lah yg kita mahu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahsyurgaProfil   Hantar PM kepada jannahsyurga   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-12-04 02:47


ayu bila tengok remaja muslimah pakai tudung labuh...

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-12-04 12:00


tak patut betul kata mcm tue..
walaupun sy sendiri tak pakai tudung labuh...tapi sy respect orang yg macam tue..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 25-12-04 18:05


Quote:

On 2004-12-21 09:57, Azzuhra wrote:

wajar ke ha?ada yg kate...pemakaian tudung labuh di kalangan remaja nie umpama mcm org tua?rasanye terukla klo ada org yg berpandangan mcm nie...





at least tak la seteruk org tua yg berpakaian sendat, senteng mcm remaja..ahakz...

even tho saya tak pakai tudung labuh...saya takde la pandangan macam tu...bahkan terasa kite ni lagi byk dose...



Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-04 13:01



Actually, lelaki lebih cenderung untuk memilih wanita yang bertudung labuh dari wanita yang bertudung biasa.Sejuk mata memandang lah katakan..Maklumla, sekarang ni masalah sosial dah begitu teruk dikalangan remaja.So, sekurang-kurangnya imej bertudung labuh ni dapat mengawal si pemakai dari berlakuan yang tidak sepatutnya. Contohnya, takkan pompuan yang bertudung labuh nak lepak-lepak kat shopping kompleks kot...Hehehe. Anyway, jangan tengok luaran jer..tengok dalaman sekali. Kalau pakai tudung labuh tp perangai ntah apa-apa...x jadi gak kan???
"Seindah hiasan dunia adalah wanita solehah.."

-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-04 11:43



memang tak dinafikan ada org yg berpendapat camtu...tapi bg ana ok apa tgk muslimah pakai tudung labuh...nampak ayu...kat kolej ana pun ramai muslimah pakai tudung (kisdar)termasuk ana. pedulikan org nak cakap apa yg penting niat kita ikhlas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 27-12-04 13:02


assalamualaikum...bagi ana orang yang tak pakai tudung tu lah orang yang paling bodoh...berdasarkan kepada sejarah neolitik...orang zaman batu memang tak bertudung...macam mana nak bertudung baju pun tak pakai....
InsyaAllah isteri ana wajib pakai tudung labuh. dan ana lebih suka sekiranya isteri ana pakai purdah...apa cerita pun ana seratus peratus menolak sangkaan orang ramai yang menyatakan pakai tudung labuh itu adalah fesyen orang tua....nak ikut islam....ikut betul2....UMNO MEMANG TAK GUNA....!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

nurfirdausi
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3866
Posting: 4
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-12-04 15:39


sape kata macam tu?yg kaat macam ni berfikiran sempit tau.pakai tudung labuh ni mencerminkan seseorng.kalau pakai tudung labuh macam org tua diperdebatkan sgt tp kalau tak pakai tudung tak pulak diperdebatkan.tgk sekarang,anak2 remaja melambak2 tak pakai tudung.ade jga pakai tudung tapi jambul kat depan tu.....
apa2 pun kita sama2 rujuk diri kita.muhasabah diri kita balik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfirdausiProfil   Hantar PM kepada nurfirdausi   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-12-04 15:43




ok pe pemakaian tudung labuh.... org yg kata begitu sebenarnye depa x suka.... tu pasaila depa kata mcm org tua.... tak rockla, tah ape-ape lagi tah.... byk je alasan depa nie....

betul kata itsjusme tu....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-04 16:16


Quote:

On 2004-12-21 23:47, Meow wrote:


ape plak cam org tua2? okla tu... nampak ayu dan sejuk mata... lagipun kalo pakai tudung labuh org respek lebih... btol... tak caye tanyala lelaki2 malaya terakhir kat ukhwah nie... btol tak??

-----------------






Yap!!! ana sokong 100+100%. semua orang akan respek kat pompuan yg bertudung labuh ni.Lagipun, org x berani kacau !!

-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

scotjr
Warga Rasmi
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1757
Posting: 19
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-12-04 16:21


ana mmg stuju dgn semus.org yg pkai tdg labuh ni lagi manis dan menawan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For scotjrProfil   Hantar PM kepada scotjr   Pergi ke scotjr's Website   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-12-04 15:57


...

erm..x stuju langsung..sape yg fikir cam tu tu?pelik btul..dunia akhir zaman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-04 16:07


Biarlah org lain kata,asalkan niat nawaitu kita betul,lagipun benda baik teruskan je..

~Manusia akan terus berkata-kata selagi mrk hidup~


Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

izz_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5188
Posting: 74
Dari: UTEC

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-12-04 16:45




pada pandangan ana... buatlah apa saja, asalkan Allah redha.

wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For izz_imanProfil   Hantar PM kepada izz_iman   Pergi ke izz_iman's Website   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-04 16:56




ana sokong..kenapa tak nak taruik mereka2 yg tak tutup aurat tu dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-12-04 18:17




kenapa nak sentuh muslimah yang pakai tudung labuh tu?...

kenapa tak sentuh gadis-gadis melayu islam yg pusat-pusat/pusek-pusek tu kan?...

heran botu diorang nie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 28-12-04 18:39




ana suka tengok remaja yang bertudung labuh dan ber jubah nampak ayu pada pandangan mata ana...kalau ada pekenalkan kat ana ye..he.he...
oklah yang penting tu istiqamah. jangan runsing dengan apa orang lain kata.




Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

nysa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5481
Posting: 91
Dari: BuMi

egypt  


posticon Posting pada: 29-12-04 01:42


bg sy,x blh pki lgsg pendapat 2..at least org yg pki tudung labuh 2 dah sedaya-upaya tutup aurat dier..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nysaProfil   Hantar PM kepada nysa   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-04 02:02




mm mestilah tak wajar..
sapa kata tudung labuh macam orang tua
org yg kata tu tak pikir panjang
lantakla apa depa nak kata
asalkan kita tutup aurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-12-04 18:36


comey...cantik..ayu..jelita...anggun..bergaya dan sewaktu dengannye...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-04 03:23


Salam alaik

Pada ana, cantik tak cantik bukan pointnya. Yang penting pendirian. Huh?

Kenapa dikatakan ini imej orang tua? Sebab orang muda sekarang semua pakai singkat? Dari pakaian luar sampailah dalam. hahah..

Huh.. Itu pendapat orang yang kolot, tak rasional, tak matang dan semestinya takda pendirian. Dapatlah ana lihat si penyata itu sebagai seorang yang lemah keyakinannya dan ada masalah dalaman jiwa.

Ana bukan bodoh untuk menjadi pengikut trend kalau sebelum lahirnya telah berjanji untuk menjadi pengikut al Quran dan Sunnah..

p/s: nak suruh pakai tudung macam lilit cam litar sepang apa? baru imej orang muda.. Whateva.. imej orang Islam bertudung labuh takkan mudah dapat orang goyahkan dengan statement murahan macam ni..


Abaikan aje la..


-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 30-12-04 03:39



le...adeke patut cakap camtu...apsal plak imej oang tua...isk..isk..isk..memang tak wajar langsung..

camna pun,pada pendapat sayala kan...benda ni lebih bergantung kepada si pemakai...sekiranya si pemakai ikhlas kerana Allah..insyaAllah kenyataan ni tak menggugat semangat si pemakai...insyaAllah...istiqamah...



-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-12-04 14:52




imej orang tua? actly, saye sdiri penah branggapan imej tudung labuh ni macam imej orang tue.......
maybe sbab adernye tekanan luar yang menyebabkan saye berpikiran macam tu... bukan saye jer pikir camtuh, kawan2 pun same...
tapi tu dulu la, time skolah.. skang bile dah besar, dah ader ilmu sket...tanggapan tu dah takder... niat nak pakai tu dah ader tapi tak tau lagi bile nak pakai...
dari per yang saye tengok, orang yang pakai tudung labuh ni sumenye nampak sopan, lembut dan ayu.. tapi tu bukan sebab utama saya nak pakai tudung labuh ni...
kalu saya lelaki, confirm saye pilih orang yang pakai tudung labuh.. bukan per, bile dah tutup aurat camtuh dah nampak lawa, bile bukak tudung... fuyoo...
silap besar la kalu sesape kat luar sane yang anggap ni imej orang tue ni....
wat sesape yang pakai tudung labuh tuh, pedulikan la aper orang nak kater.. lagipun orang yang pakai tudung labuh ni nampak 'mahal' sket...




Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

juwairiya
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9891
Posting: 3
Dari: ulu klang

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-12-04 17:06


wbt,

pada pandangan ana,tak wajar muslimat yg pakai tdg labuh dilabel sedemikian.sesungguhnya stp amalan bermula dgn niat.seluruh tubuh wanita adalah aurat kecuali mula dan tapak tgnnya.tdg pula haruslah labuh menutupi dada.tidak disebut perlu pakai tdg labuh.walaubagaimanapun,seafdhalnya bertudung labuhlah bg muslimat yg mampu istiqamah,tapi pastikan niat kerana Allah,bukan org lain.

bukankah kalau kita lihat muslimat yg brtdg labuh ni manis je dipandang,sejuk hati,labih slamat dan kaum adam pun segan nak bergaul melainkan perkare penting.bukankah itu yg Islam mahukan?

pemakaian seseorg melambangkan hatinya..tapi tak bermaksud terhadap semua org.yg penting lakukanlah sesutu perkara kerana Allah.Hanya Tuhan Yg Tahu...apa yg tersirat dihati hamba2Nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For juwairiyaProfil   Hantar PM kepada juwairiya   Quote dan BalasQuote

miss_simple
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13462
Posting: 13

Selangor  


posticon Posting pada: 03-01-05 15:18



t'tutupnye fikiran org yg anggap cam tu.pedulikan anggapan tu atau ape2 yg sewaktu dgn nya.org tu sebenarnye kurang faham ttg aurat.kalau dia faham pasti dia tau tudung yg lebih labuh lebih elok.lebih selesa( tudung labuh senang nak cover aurat kalau angin tiup kuat) dan lebih selamat (dr pandangan lelaki ).utk yg b'tudung labuh..moga terus istiqomah dlm p'makaian anda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_simpleProfil   Hantar PM kepada miss_simple   Quote dan BalasQuote

miss_simple
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13462
Posting: 13

Selangor  


posticon Posting pada: 03-01-05 15:18



t'tutupnye fikiran org yg anggap cam tu.pedulikan anggapan tu atau ape2 yg sewaktu dgn nya.org tu sebenarnye kurang faham ttg aurat.kalau dia faham pasti dia tau tudung yg lebih labuh lebih elok.lebih selesa( tudung labuh senang nak cover aurat kalau angin tiup kuat) dan lebih selamat (dr pandangan lelaki ).utk yg b'tudung labuh..moga terus istiqomah dlm p'makaian anda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_simpleProfil   Hantar PM kepada miss_simple   Quote dan BalasQuote

qalbisufi
Warga Rasmi
Menyertai: 24.07.2004
Ahli No: 10265
Posting: 9
Dari: dunia kpd akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 17-01-05 03:07


a`kum
tudung labuh?..yg pakai ana minta supaya istiqamah dan jg akhlak!..ana pernah jumpa org pakai tudung labuh dan berpurdah tp bercumbu kt sebuah taman kt istana budaya..tahun lepas..semasa ana jg guard kt sana sementra tunggu result spm..malunya dia adlh student uia!...waspadalah! nabi bersabda:..sempurna akhlak,maka sempurnalah iman..aw kama qall..sekadar peringatan!..yg belum pakai...sedarlah,jgn biarkan sehelai rambut kita yg akn menjadi penyebab kita ke neraka..itu penting!..wallahua'lam.



-----------------
Bicara kita adalah bicara sufi..tanpa suara dan kata kata..kerana penghubung kita adalah suara hati..bertemu..berpisah..kerana ALLAH.

[ Posting ini telah di edit oleh: qalbisufi pada 2005-01-17 03:11 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For qalbisufiProfil   Hantar PM kepada qalbisufi   Pergi ke qalbisufi's Website   Quote dan BalasQuote

aisyah_kasihmuslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13450
Posting: 35
Dari: taiping,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-01-05 12:32




nape cakap pakai tudung labuh macam orang tua????
Hmmm...x setuju la kalo cam2.Sian kat orang yang nak istiqamah pakai tudung labuh 2 . Saya pun tgh belajar nak istiqamah dalam pemakaian tudung labuh.
Tapi yang penting niat nak tutup aurat...rasa selamat je bila tutup aurat ngan sempurna.

-----------------
segala-galanya.....
~HANYA TUHAN YANG TAHU~

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_kasihmuslimahProfil   Hantar PM kepada aisyah_kasihmuslimah   Pergi ke aisyah_kasihmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

mukhasah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9053
Posting: 109
Dari: atas bumi bawah langit

guineabissau  


posticon Posting pada: 07-02-05 14:01


agaknya orang ckp camtu sebab memang ramai orang tua pakai camtu ....sebab zaman sekarang nie ramai baru nak jadi baik, nak insaf masa dah tua2...jadi kita ubahlah pandangan diaorang tu....ehh...kita plak pompuan muda laaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukhasahProfil   Hantar PM kepada mukhasah   Quote dan BalasQuote

farahfarhana
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2005
Ahli No: 14185
Posting: 4
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 07-02-05 16:24



pandangan manusia dgn pandangan Allah sgt berbeza.bagi pendapat ana,tudung labuh ni boleh jadi tarbiyyah utk diri kita dan dapat tingkatkan rasa penghambaan kepadaNYA.yang penting,cari keikhlasan dlm ape pun yg kita buat.so.kita akan dpt rasa kemanisan &keseronokan itu

Bookmark and Share

    


  Member Information For farahfarhanaProfil   Hantar PM kepada farahfarhana   Pergi ke farahfarhana's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 16:31


Huh.. ni la masalah remaja zaman sekarang... ana pakai tudung labuh gak~ tp not TOO labuh la.. cam biasa2 je, sesuai dgn pelajar laa... alhamdulillah ana istiqamah rr pakai tudung labuh ni.. p kem ke, tusyen ke, memaner pun pakai jugak.... n salu ana terima panggilan 'ustazah'... mmg la bila dipk2, berterima kasih gak la panggil ustazah [ org yg berilmu ]..... huhu.. tp... bila pk2 lagi, sakit ati lak.. huhu.. sbb disebalik perkataan ustazah tu... tak leh nak ubah niat diorg tuk ngejek!.. uhhu... tp alhamdulillah rr, skrg ana dh biasa ngn semua tu.. huhu biarla dia cakap pe~ ustazah or what... asalkan bkn panggilan yg buruk maknanya.. huhuhu....

Apa2 pun, manusia tak layak memberi apa2 tittle [xcept yg dah diiktiraf]... Allah je yg layak~ cuz hanya Allah Maha Mengetahui isi hati manusia~....

p/s: Sesaper yg kena uji begini... sentiasa ucapkan 'Alhamdulillah' dr marah2, dapat gak kita pahala free2... n janganlah kerana takut org kata 'kita' ni 'orang tua' or 'ustazah' or anything else, menyebabkn kita tak istiqamah...... n pakaian tu jugak merupakan salah satu cara dakwah so pepandailah gunakannya selagi mana tak bercanggah..

WaLLahua'LaM

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-05 14:11


utamakan pandangan Allah!

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-05 16:00


Assalamu-alaikum

Sebaik2 pakaian adalah pakaian yg kita boleh bawa bersolat.................... tak kiralah labuh ka... apa ka.... tua ka... muda remaja ka.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

ilya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13030
Posting: 22
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-02-05 16:51



aper la kena dgn org yg berpendapat camtu...tah aper2.....mesti diaorng ni anggap pakai tudung ni sekadar satu fesyen atau satu ikutan jer sbb itulah diorg kata bertudung labuh ni kolot , mcm org tua apa2 pun niat tu yg paling penting....klau niat tu betul takkan ader persoalan camni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilyaProfil   Hantar PM kepada ilya   Quote dan BalasQuote

zinnirah_balqis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9756
Posting: 75
Dari: kolej mara banting, selangor, malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-05 09:41


assalamualaikum.isu ni mmg hebat diperkatakan.ana pun pnah alami pengalaman dikutuk dan diperli dek krn memakai tudung labuh ni.dikatakan ana ni makcik tua mana.even my age is only 19.ade ke patut.tapi tula lumrahnya manusia.yg lbh baik bukan nak diikut tp makin diperli...krn kate nya tak mengikut edaran zaman.dan ade plak yg menganggap wanita bertudung labuh ni tak pandai dan layak duk ranking bwh2 je kat institusi pengajian/kolej.tup2...bile ramai muslimat yg bertudung labuh score..ade la yg tergezut.ni sume pemikiran segelintir manusia yg terlalu 'moden'.inilah jadinya.yg pntg bertudung dan mengikut segala peratauan bertudung.yg menutupi dada dan bukanlah JARANG. tp skang ni ramai yg bertusung...ckp ramai..sbb mrk jdkan bertudung ni satu trend dan bukan berniat betul2 nak tutup auratnya...sbb tula..byk yg terpengaruh pakai tudung jarang..yg nampak alur leher...yg nampak figure rambut...ape gunenya pakai tudung itu.bukankah telah ditetapkan pemaikaian wanita mestilah TIDAK JARANG..bukan hanya pada baju malah TUDUNGNYA juga..insyaAllah..marilah kite menuju ke jln yg lebih baik..assalamualaikum

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_balqisProfil   Hantar PM kepada zinnirah_balqis   Pergi ke zinnirah_balqis's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-02-05 12:28


wbt
..hidup dalam masyarakat macam tu lah..ada saja perkara yang tak puas hati..tapi harus kita ingat..pandangan ALLAH SWT tu lebih besar dan mulia...itu jer matlamat kita hidup kat dalam dunia ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

saiful
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5373
Posting: 209
Dari: Marang,Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-02-05 12:40




memang ader yang berpendapat sedemikian terutamanya mereka yang memang tak suka pakai tudung labuh. so, macam-macam diorang cakap itulah, inilah...tetapi pakai tudung labuh ni ader caranya agar kita tidak kelihatan seperti orang tua, malahan lebih cantik dan sesuai dengan orang muda malahan kalau nak banding dengan tudung biasa. Mungkin dari segi potongan jilbab labuh. Kalau orang tua, dia main potong jer, kain pun yang murah jer. Tapi apa yang ana tengok remaja-remaja yang pakai tudung labuh sekarang lebih sesuai dengan mereka tambah lagi dengan pelbagai jenis fesyen busana islamik, jubah dan sebagainya. teruskan wahai mujahidahku bertudung labuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifulProfil   Hantar PM kepada saiful   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 14-02-05 17:12



bagi saya baik pakai tudung laduh..biarkan lah orang nak cakap ape asalkan kita dengan allah sentiasa bersama.
bagi saya sapa yang pakai tudung labuh nie adalah lebih cantik di pandangan orang yg tahu menilainya .....

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-02-05 04:01


hahaha...
nak qualified jadi sumone spesel dalam diri ninja...
kene pakai tudung labuh...istiqamah...hahahaha...

pakai jela..pedulik la ape orang nak cakap...itu urusan diorang dengan Allah...
yang penting..
korang kene tahu nape korang pakai tudung labuh tu...
sebab nak cantikke?sebab fesyen ke?sebab mak ayah suruh ke?sebab makhluk ke?
salah...sumer salah....

dari skarang...ingatla...
korang pakai tudung labuh tu semata mata untuk sukakan Allah..tu jer sebenarnye...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

zarin
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14074
Posting: 6
Dari: JB

Johor  


posticon Posting pada: 21-02-05 16:22


ehmm... Memang tak wajar org yang anggap macam tu. Imej tudung labuh tu kan imej yang global. sape-sape pun bleh pakai org tue ke org mude ke it's up to themlah. kalau imej org tue bertudung labuh abis imej orang mude tudung ape plak?? Takkan tudung yang pendek-pendek je. Tak patut tak patut.saya rase lah org yang fikir macam tu tu orang yang berfikiran sempit. Walaupun skrang ni fesyen tudung dah bermacam-macam saya rasa kita tak patut tinggalkan yang lame.Yang lame rasenya lagi sayang nak ditinggalkan sebab skrang ni orang asyik kejar yang baru je. Kalau semua org kejar yang baru , tak de variasilah. Tapi yang penting kita rujuk kembali tujuan kita pakai tudung. Pakai tudung nak menutup aurat kan. Kadang-kadang tu fesyen baru ni bukannyerr betul sangat bukannyerr tutup aurat sangat. Yang perlu diutamakan ialah niat kita. Kalau tudung berfesyen-fesyen tapi tak cukup syarat tak guna jugak. Betull tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For zarinProfil   Hantar PM kepada zarin   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 16:24




hmm..!! lantak la apa org nak kata.asalkan ALLAH redha apa yang kita lakukan.bukan ke redha TUHAN yang kita cari.?????


******************************************
# syabas untuk sesiapa yang pakai tudung labuh. Nampak cute & sejuk mata memandang....#

Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

ingriderez
Warga Rasmi
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14570
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 16:40


Akalbudi mendahului hijab

hijab itu hanya sebatas syariat sahaja, manakala akalbudi itu lambang kemuliaan akhlak. dalam islam, akhlak sentiasa mendahului syariat. dan hijab sesekali tidak boleh diundang-undangkan oleh hukum dunia. jika begitu, ia upama kita menyamakan antara mengharamkan penggunaan hijab dengan mewajibkan penggunaan hijab. tindakan PAS yg berura-ura utk legalist pemakaian tudung di terengganu satu masa dulu adalah persis seperti tindakan Chirac di France. perlu diingat, annemarie schimmel - filasuf unggul muslim dari german - meskipun tidak berhijab, tetapi dia lebih berakhlak/berilmu dari Waheeda...

___________________
Ingrid-Erez, muslimah kacukan Malay (bapa) dan Jews (Ibu). Dilahirkan di Kelantan, dan kini menuntut di Tel Aviv Univ, Israel. Prinsip hidupnya: "hanya Tuhan yg layak menghukum hambanya". Beliau boleh dihubungi melalui [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ingriderezProfil   Hantar PM kepada ingriderez   Quote dan BalasQuote

ummuarib
Warga Rasmi
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14448
Posting: 13
Dari: Taman Idaman..

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 17:00


apabila kita mengambilkira pandangan manusia ada saja yg tak kena dan tak mungkin ada yang sempurna..tapi cukuplah bila kita pasti apa sebenarnya yang cantik dimata Tuhan..itulah segala-galanya utk kita..

When Allah is All we have then, we will have all..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuaribProfil   Hantar PM kepada ummuarib   Quote dan BalasQuote

budak85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11680
Posting: 23
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 18:20




~~x penh t'pk cmtu pun!!~~
~~cantek r pakai tudung labuh!!~~
~~tp hati ini belum lg t'ingin nak pakai tudung labuh~~
~~huhuhu~~


Bookmark and Share

    


  Member Information For budak85Profil   Hantar PM kepada budak85   Pergi ke budak85's Website   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 18:29




terasa sayang pulak tak pakai tudung labuhkan..kalau ikutkan ade banyak hikmahnya. menutup bentuk tubuh badan and so on. i wonder why, i did not wear one..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

NurulJihad85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.01.2005
Ahli No: 14003
Posting: 69
Dari: Di mana bumi dipijak.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 23:31


Salam perjuangan yg tak kunjung sudah.........

Bukankah melabuhkan pakaian tu termasuk dlm suruhan Allah???

ISTIQAMAH MENDEPANI MEHNAH DAN TRIBULASI...
TERSENYUM DALAM TANGIS...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurulJihad85Profil   Hantar PM kepada NurulJihad85   Quote dan BalasQuote

ukhtifillah
Warga Rasmi
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6436
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-03-05 12:36



ana menyokong semua pendapat shbt2 yg setuju dgn pemakaian tudung labuh.sememangnya umat akhir zaman memelihara dan melaksanakn Islam umpama menggenggam bara api.Kepada shbt2 mslmt yg memakai tudung labuh ISTIQAMAHlah biarpun apa orang nak kata...yang penting kita nak jaga syiar Islam.memang Allah menyuruh kita menutup aurat dengan apa cara sekalipun namun sebaik-baiknya kita memilih jalan yang paling selamat demi mengelak fitnah dan menyebarkan syiar Islam.Dan tutuplah aurat dengan sempurna...Doakan ana jg terus ISTIQAMAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhtifillahProfil   Hantar PM kepada ukhtifillah   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 12-03-05 13:17


Sempitnya pandangan...
nenek ana dari muda sampai sekarang pakai tudung labuh...
tapi tetap maintain muda...
umi ana pun sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 22:44



Tak kisah la orang tua ke muda ke. hanya kita yang tahu umur kita. kita sepatutnya bangga pakai tudung labuh kerana ia dapat tutup segala aib kita. pakai purdah lagi mantap tapi tak sume orang mampu. antum ikut kamampuan, asal tutup ikut syariah suruh dah jangan hirau pandangan mata orang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 00:06



issu nie hangat nampak kan...
apa yg penting tajjdid niat pakai tudung labuh kerana tuntutan syariat bukan kerna yg lain...
kalo nak kata tak kena kacau tu...tak juga sbb manusia akhir zaman nie macam2 ragam..
apa yg penting dahulukan Allah dalam hidup kita baru ada keredhaan Allah sana..

indahnya perhiasan dunia bila ia bersederhana dan jadikan malu itu sebahagian dari dirinya...
moga kita tergolong dlm mereka yg ikhlas dalam beramal...
wa Allah hu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_anisz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7798
Posting: 35
Dari: negeri yang bersih lagi aman...

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-05-05 01:07


assalamualaikum..

bagi saya..kalau ade org komen pasal tudung labuh menyerupai makcik2 tua..saya tak kisah pon..sebab org yang berkata tu bukannye tahu hati kita..

ape yang paling penting..niat mestilah betul iaitu untuk menutup aurat...jangan salah niat udahler..

wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_aniszProfil   Hantar PM kepada srikandi_anisz   Quote dan BalasQuote

srikandi_anisz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7798
Posting: 35
Dari: negeri yang bersih lagi aman...

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-05-05 01:08


"hati tempat jatuhnye pandangan ALLAH....jasad lahir tumpuan manusia.."...tak ke gitu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_aniszProfil   Hantar PM kepada srikandi_anisz   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 02:02




saya setuju sangat2 kalau orang kata, remaja yang pakai tudung labuh nie macam orang tua2, nak2 yang pakai tudung besar, warna gelap2 plak tuuu, memang lagilah nampak macam MAK ORANG. alaaa sampai bila nak nampak muda kan, bia lah belajar dari remaja nie, perasaan jadi orang tu macam manakan, ok tak teori macam tuuu.....

biasa lah tuuu, persepsi boleh diberikan orleh ramai orang dalam perbagai keadaan... biar kita yang tentukan.

wassalam




Bookmark and Share

    


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 07-05-05 05:04


Siapa yang berani cakap macam tu?

Tak sayang nyawa. Rasa nak tenyeh mulut dia dengan cili!

-----------------
Image hosted by Photobucket.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 08:37


islam datang dalam keadaan asing,kemabli pun asing..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

fadliey
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2004
Ahli No: 12795
Posting: 11
Dari: kuala krai

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 11:00



giler ape...pakai tuduh labuh macam orang tua.skang ni ramai tak pompuan tua yang pakai tudung labuh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadlieyProfil   Hantar PM kepada fadliey   Pergi ke fadliey's Website   Quote dan BalasQuote

syahadah_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16078
Posting: 106
Dari: kualakangsar

Perak  


posticon Posting pada: 23-05-05 02:14


...
mungkin mereka x jelas dgn tujuan kiter...masa ana memula nk berjinak ngn tudung labuh ada jugak sahabat ana yg ckp u look older than ur age...masa tu ana tersentuh gak...tp x kisah la apa org nk ckp...yg penting kiter tahu apa niat kiter yg sebenar

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadah_muslimahProfil   Hantar PM kepada syahadah_muslimah   Pergi ke syahadah_muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 23-05-05 06:26


org tuapun ada yg tak pakai tudung...tak wajar laa....tudung labuh pun kalau tau digaya cantik aper....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

SuhailMdAsri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.03.2005
Ahli No: 15308
Posting: 51
Dari: Brunei Darussalam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-05 07:23


Assalamu'alaikum wbt,
bagi ana, perempuan yang pakai tudung lagi nampak keayuan die dan nampak cantik... Lagi satu macam melambangkan kesopanan dan baik budi bicara....
Wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuhailMdAsriProfil   Hantar PM kepada SuhailMdAsri   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-05-05 14:59


assalamualaikum...
hmmm....
panas gak isu tudung labuh nie yer...
pernah juga orang menyindir ana...budget bagus la,tunjuk baik la, panggil ana akak la,ustazah la(untuk tujuan menyindir),padahal diorang lagi tua dari ana...
pernah orang buat camtu depan mak ayah ana,mujur mak ayah ana tak perasan.

terasa lemah,rendah diri juga menghadapi dugaan hidup bila pakai tudung labuh ni,terutama bila kita "lain dari orang lain",pegi mana2 pon orang tengok ngan pandangan yang pelik...

setakat nie,alhamdulillah,ana masih mampu bersabar.
dan semoga kesabaran ana berkekalan hingga akhirat nanti...
semoga ana istiqamah dalam perjuangan nie,
doakan ana.

wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

mujaiid_86
Warga Rasmi
Menyertai: 08.05.2005
Ahli No: 16379
Posting: 8
Dari: Sungai Petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 13:09


Quote:

On 2004-12-21 10:33, nurilanwar wrote:


pakai tudung & pakaian yang tutup aurat kerana Allah SWT,bukannya sebab kata2 orang keliling kelalang...

pandangan & kata2 orang kita tak kuasa nak layan







Ana rasa wanita yang bertudung labuh lebih manis dan rasa tenang dihati bila mata memandang.....
tak nampak cacat celanya
puji puji gak -----
iman kena jaga
wslm

[ Posting ini telah di edit oleh: mujaiid_86 pada 2005-05-31 13:12 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujaiid_86Profil   Hantar PM kepada mujaiid_86   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 31-05-05 13:17




Kalo ana la tak payahla la layan orang macam tu..kita nak pakai ikut suka kita la yang dia dok menyibuk cite sal imej orang sal apa....pandangan manusia tak penting cantik ke tak cantik ker yang penting mulia pada pandangan Allah SWT....
orang camni sebenarnya tak suka tgk orang senang n then kekadang diorang nak bgtau yang orang tudung labuh tu tak semestinya baik...
baik ke tak baik ker bergantung pd diri sendiri..dah bleh pk dosa ker pahala...

Waallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 13:29




Sabar je semua...semua yang dok ngutuk orang pakai tudung labuh tu pikir yang tak betul je...


::: Mendermalah untuk memajukan dan memantapkan lagi Portal Ukhwah kesayangan kita :::




-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 16:21


assalamualaikum!!
iman tak setuju 100%...
walaupun iman tak pakai tudung labuh tapi iman suka lihat kawan2 iman pakai macam itu.....
nampak sopan, sejuk mata memandang...
mungkin satu hari nanti iman juga akan pakai tudung labuh...
insyaAllah!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

azviss
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2005
Ahli No: 21131
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 17:03


Pada 21-12-04 09:57 , Azzuhra posting:

!!! QUOTE !!!



:-di Tua tak tuapun masa solat kena pakai tudung.betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azvissProfil   Hantar PM kepada azviss   Quote dan BalasQuote

azviss
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2005
Ahli No: 21131
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 17:06


orang yang cakap tua tu kena fikir dulu,
pernah tak dia solat?
wanita muslimah masa solatkan kena bertudung kepalanya.
:-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For azvissProfil   Hantar PM kepada azviss   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 18:14


this topic is rock!!
saya pun biasa juga kena begitu. masa awl2 begitu ah. kena perli macam-macam... tak kurang yang kata 'u look older than your age'... tapi saya ambik kata-kata tu sebagai pembakar smgt. Tua dari perspetikfnya saya ambik sebagai 'matured'... hehehe... just ignore it... anggap tu ujian saja...
[ Telah diedit oleh: tengku_anis pada 13-12-05 18:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 18:26


xwajar

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-05 22:03


tak wajar tak wajar
xpatut tak patut

cuba kita tuka statement...

orang tua yang pakai tudung labuh tu macam remaja muslimah pula ek hehehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-12-05 22:17


Topik lama ni...
Apapun, Presiden Ukhwah.com pakai tudung labuh nampak ayu dan anggun sekali! Sedap mata memandang!

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-12-05 23:51


bakal isteri saya tudung labuh and berjubah....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 14-12-05 00:17


assalamualaikum...
ada ke yang berfikir macam tu??...mungkin ada agaknya..
tapi tak patut la kata begitu sebab cara pemakain macam tu lah yang sebenarnya dituntut dalam Islam...
lagi satu, orang lain tak sepatutnya mempersoalkan personaliti seseorang tu...depends pada tuan punya badan la nak pakai macam mana asalkan tidak melanggar hukum Islam....
tak begitu??... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 14-12-05 02:37


Ya Allah berikan lah kekuatn kepada sahabiah yang diuji sebegini hebat,semakin kuat ujian semakin manis nikmatnya iman.kurniakan daku wanita solehah ameen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

i-nun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18063
Posting: 33
Dari: kuala.lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-12-05 03:13


erm..nampak macam orang tua ek?alah..dah biasa dah dengar ayat2 begitu...apa orang kata alah bise tegal biasa......bagi saya lah...pakai tudung labuh ni...rasa macam lebih selamat dan tertutup ....bukan kata tudung biasa tu xbagus....yang penting xkirelah tudung tu labuh ke..empat segi ke...tige sergi ke..yang penting tutup aurat...sebab itulah matlamat tudung yang sebenanye...


-----------------
islam itu indah jika di amalkan dalam hidup
[ Telah diedit oleh: i-nun pada 14-12-05 03:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For i-nunProfil   Hantar PM kepada i-nun   Quote dan BalasQuote

hazreenrashid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15666
Posting: 115
Dari: Moscow

malaysia  


posticon Posting pada: 14-12-05 07:46


tidak wajar...hak individu la nak pakai apa pun..lagi pun hak indidvidu la jugak nak menutup aurat yang paling selamat sekali antara semua kaedah memakai tudung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazreenrashidProfil   Hantar PM kepada hazreenrashid   Pergi ke hazreenrashid's Website   Quote dan BalasQuote

biruenie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10367
Posting: 218

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-12-05 08:35


saya suka perempuan yang bertdg labuh...menunjukkan kuatnya keimanan dan keazaman mereka dalam menuruti perintah Allah seperti di dalam Al-Quran...

Beruntunglah si suami yang mendapat isteri yang menutup aurat secara sempurna kerana si isteri telah maklum dan mengamalkan yang Allah perintah...

Syukur Alhamdulillah isteri saya bertudung labuh...

Cuma nasihat saya, jangan lupa pakai stokin ye...sebab ramai dah saya tengok perempuan tudung labuh tapi nampak kaki...

kepada perempuan bertdg labuh tahniah, anda menuju wanita gambaran Al-Quran pada pandangan saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruenieProfil   Hantar PM kepada biruenie   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 14-12-05 12:44


sapa sapa akhwatt bertudung labuh..jom isi borang masuk minang akuu...tudung ketam budu tidak di layan

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

NAJIB_AE-ONE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20964
Posting: 21
Dari: BUMI ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-05 13:59


MEMAKAI TUDUNG LABUH ADALAH SUATU PERBUATAN yang AFDHAL(LEBIH BAIK)...
MENUTUP AURAT WAJIB...
JIKA ada orang KATA IMEJ orang TUA ATAU FANATIK ITU ADALAH SATU TANGGAPAN yang benar-benar SALAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NAJIB_AE-ONEProfil   Hantar PM kepada NAJIB_AE-ONE   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-05 14:03


aik samudra.. siap ambil borang lagi.. :)
sebenarnya,masyarakat kita ramai beranggapan..pakailah tudung labuh bila dah tua ...
tapi,ingat sohabiahku..yang penting,niat ikhlas..kerana ALLAH..
apa kita nak fikir pandangan masyarakat..kan yang penting pandangan ALLAH pada kita..
lagipun,saya bangga menjadi muslimah yang bertudung labuh.tiada keraguan memakai dan selesa bila memakai.. :)

ALLAHU'ALAM..


-----------------
..bila takwa pakaian kita, urusan kita dimudahkan, kerana kita sudah menjadi ahlillah, begitu indah hidup bersama Tuhan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-12-05 14:47


assalamualaikum...

Bertuahlah bagi mereka yang dilahirkan sudah memakai tudung labuh...saya amat berminat dan menyanjungi mereka biar apa jua keadaan mereka sebab saya tak mampu memakai tudung seperti mereka dan sesetia mereka kita patut mengkagumi mereka......ini cerita saya sendiri kalau teman-teman nak tahu...saya juga ingin bertudung labuh tetapi faktor kerja yang tidak sesuai membuatkan saya terpaksa biarkan dulu yang penting saya mesti mendalami ilmu ilmiah lebih tinggi bukan tudung yang lebih labuh tetapi ilmu agama amat singkat    tapi yang pasti suatu hari nanti saya akan bertudung labuh jugak....insyaallah     jika jodoh saya itu juga mencintai keindahan berpakaian dalam islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» Wajarkah orang ramai menganggap imej tudung labuh di kalangan remaja sebagai imej orang tua?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.24561 saat. Lajunya....