Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Bahaya lagu tidak tahu maksud


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Bahaya lagu tidak tahu maksud

Please Mendaftar To Post


Oleh Bahaya lagu tidak tahu maksud

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 23-06-03 19:29


Lagu tidak maksud seperti lagu asalehe ramai budak budak minat lagu ini tapi mereka tidak tahu bahawa lagu itu telah menghina islam mencela Allah dan Rasullah.Seperti lagu arab ada mencela ALLAH tapi nampak lagu ini sangat seronok tapi ade sesetengah lagu itu menghina islam.janganlah dengar lagu seperti tu lebih baik dengar lagu Nasyid lagi mendapat pahala dan lagu yg menghina islam lagi bertambah dosa dan ia adalah dosa besar.kalau mereka ajak mendengar lagu yg boleh merosakkan akidah jauhilah diri kamu dengan mereka

SENYUM SELALU



-----------------


[ Posting ini telah di edit oleh: Prince_Muslim90 pada 2003-06-23 19:30 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 20:45


sokong....sokong.....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

i-z-a-h
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1537
Posting: 170
Dari: Brunei

brunei  


posticon Posting pada: 23-06-03 21:09


Betul22...

tapi..klu lagu arab pun izah tak berape berani nayanyi.. sbb izah tak faham maksud dia.. nati silap2.. salah erti lak.. lagi susah (kecuali mcm dikir and salawat tue.. izah tau le)

wassalam

-----------------
-->> Study can be stressful when i cant arrange my time, too bad i still cant arrange myself even i know i wanna be sucess <<--

Bookmark and Share

    


  Member Information For i-z-a-hProfil   Hantar PM kepada i-z-a-h   Pergi ke i-z-a-h's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 24-06-03 22:43


betul tu.. banyak2 lagu yang berunsurkan yang kurang sihat... klu boleh kita faham dulu lagu tu sebelum menyanyikannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 09:04


a'kum

dah penah kluar kat surat khabar pasal lagu asalehe tu..klu nak keterangan lanjut search je kat mana2...saya penah pegi satu laman tu..taip asareje..memang dapat..

lagu tu mengajak manusia mengikut syaitan...sayang betul saya tak dapat keratan akhbar tu..dlm akhbar tu ada disertakan lirik dan makna nya sekali[surat pembaca sebenarnya]

kengkadang lelagu omputih ni [kebanyakannya] berbau lucah..tapi amat pelik macam mana boleh dilepaskan sahaja..

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-07-03 16:35


ana sokong dgn Prince_Muslim90....sebenarnya itulah cara org2 Yahudi laknatullah hendak memesongkan akidah umat Islam...ini berlaku apabila mereka sedar bahawa umat Islam x akan hancur dan musnah dgn peperangan....sebaliknya mereka akan memberikan pelbagai hiburan dan keseronokan yg mengasyikkan&melalaikan kpd umat ISLAM yg lemah imannya....salah satunya menyediakan lagu2 yg sedap didengar tetapi membawa maksud yg x baik...

ALLAHU AKBAR!!!!

-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 06-07-03 17:03


APE BOLEH BUAT..
YANG YANG DISURUH OLEH ALLAH S.W.T
AMAT PAYAH NAK IKUT..
TAPI YANG KEMUNGKARAN..
AMAT SUKA DIIKUT..
CAMNE TU...!!

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112117 saat. Lajunya....