Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 2 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: bila 1st time anda jatuh cinta...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» bila 1st time anda jatuh cinta...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh bila 1st time anda jatuh cinta...

relajihad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2004
Ahli No: 12384
Posting: 118
Dari: Perak

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 10:03


ha... bila 1st time korang jatuh cinta... dengan erti kata lain... tangkap cintan xkira lah cinta berbalas ke tepok sebelah tangan ker...


ana masa darjah 6! heheh... tp xckp... malu

Bookmark and Share

    


  Member Information For relajihadProfil   Hantar PM kepada relajihad   Pergi ke relajihad's Website   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 10-12-04 10:47


.eh,tak sangka saya same ngan relajihad....mase jah6.mase tu br pindah sek.tu....1thn jer kat sek tu terus pindah.simpan dalam hati jer....akhirnya...lps 6 thn jumpa kembali...hati masih lg sama seperti dulu....relajihad?

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-12-04 10:54



Masa first time jatuh kot....
Tak ingat la. Rasanya darjah 3...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 11:07




Topik macam ni pun ada, he he he. Anyway kalau tak silap ana, 1st time jatuh cinta masa darjah 5 kot. Suka sangat kat sorang ni, bukannya apa suka tengok dia le. Tapi setakat itu aja. Tak berani nak pi tanya. Apa-apa pun, masa cinta betul betul kalau tak silap masa umur 21 tahun tapi tak kesampaian sebab ana yang putuskan cinta. Anyway, then bercinta pula ngan my wife sekarang masa umur 23 tahun dan umur 24 tahun berkahwin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

cahaya_safi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.09.2004
Ahli No: 11314
Posting: 137
Dari: sarawak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 14:12


masa first time suka tu...rasa2 darjah 6...tu pun suka macam tu je.....lepas habis sekolah...ada gak jumpe budak tu....dah biasa dah x pe apa2 perasaan....kalau ingat balik lucu betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_safiProfil   Hantar PM kepada cahaya_safi   Quote dan BalasQuote

relajihad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2004
Ahli No: 12384
Posting: 118
Dari: Perak

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 14:50


farina_haikal wrote:
eh,tak sangka saya same ngan relajihad....mase jah6.mase tu br pindah sek.tu....1thn jer kat sek tu terus pindah.simpan dalam hati jer....akhirnya...lps 6 thn jumpa kembali...hati masih lg sama seperti dulu....relajihad?

heheh... x... ana x jumpa dah budak 2... masa 2 time kem UPSR... campur byk sekolah.. maklumlah sekolah ana xder pompuan... sekali jumpa terus jatuh cinta... heheh... semua kawan ana dapat "awek" sorang satu... tp ana balik dengan tangan kosong jerk!.. hehe sbb malu nak ckp...





-----------------
http://www.sani.my

Bookmark and Share

    


  Member Information For relajihadProfil   Hantar PM kepada relajihad   Pergi ke relajihad's Website   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 10-12-04 18:53



Ana plak kalo tak slap la masa darjh 5,ngan member sek takde feel lak,tup tup jath cinta ngan cikgu..malu giler tapi biasa la budak sek rendah lagi wat bodo jerla...sampai skrang segan nak jupa cikgu tu wlpun terserempak kat memaner....heheehh

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

mashyafinas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7130
Posting: 28
Dari: banting,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 19:58


..
wa,wah,wah sumer kecik2 lagi dah pernah jatuh cinta...tu kanak2 punyer suke je kot...erm saye suke kat cikgu mase darjah 6 jugak tapi bukan jatuh cinta...pelik plak rasanye kecik2 dah jatuh cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mashyafinasProfil   Hantar PM kepada mashyafinas   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 20:23


ana plak lg best...masa dajah 1. huhh..tp pendam jerk..malu sehh nk ckp...kuikuikuikui....tp tu dulu ms bdk2 lg...bl ingat balik rs mcm kelalakr////tak masuk akal pun ade...ade ke patu..jtuh cinta...hehehehe...tp skrg kalo jmp...biase jer... notihng at all...

-----------------
...diri ini tercari-cari identiti seorang wanita yang solehah... YA ALLAH berilah daku petunjuk dan hidayahMu..sesungguhnya hanya pada Mu ku meminta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 22:06


bro first time jatuh cinta masa form 3...
first time tengok wajahnye...perrghh...bebetul memikat kalbu.....tapi..
apa nak buat..mampu berdiam diri je......sedar sape diri ini...
yela....baru form 3...mana mampu nak beli moto nsr 150....mana ada luit [email protected]!

hehe ...
itulah first time jatuh cinta.....dengan moto...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-12-04 22:16


1st jatuh cinta time form 4. ngan chinese gals. tapi time tu terlalu sibuk, takde masa nak fikir semua tu. even 2 tahun 1 kelas ngan dia. tapi tak menyesal. benda dah lepas. plan for the future.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 22:24


Ermmm... year 3...

start minat pompuan masa darjah 1...

then bermulalah bla..bla..bla..and blah...

p/s: maleh den nak citer...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 11-12-04 09:31




dunia ini rasa terlalu lalu lalu indah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

al_afiqh
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2004
Ahli No: 12329
Posting: 7

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 11:55


NTAH APE2 NTAH..........Anyway,Saya pernah ,ta-p
just suke je lah.All da"best lah ntuk saper2 yg sedang b"cinta ta-p mestilah ikhlas.............


Bookmark and Share

    


  Member Information For al_afiqhProfil   Hantar PM kepada al_afiqh   Pergi ke al_afiqh's Website   Quote dan BalasQuote

zuera_fadz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.10.2004
Ahli No: 11933
Posting: 64
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-12-04 12:14


hehehehe....

seronok juga ye topik ni mengimbau kembali kenangan lama.....

ana masa 1st time tu form 3 , baru nak kenal erti cinta.....tp hanya tinggal kenangan jer...

hehehe

-----------------
milik siapakah hati ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuera_fadzProfil   Hantar PM kepada zuera_fadz   Pergi ke zuera_fadz's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 22:55




ana 'cinta' ngn org yg tak kenal ngn ana..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

relajihad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2004
Ahli No: 12384
Posting: 118
Dari: Perak

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 23:13


ha... tuh pengakuan iklas mashyafinas & imannoraina ... dan tok pengetahuan kengkawan.. ana cikgu pernah sekali tuh ana praktikum di sebuah sekolah yang dirahsiakan (kedah) ana dapat surat cinta!!... masih teringat kata2 dia dalam surat 2...

cikgu, walaupon saya lebih muda dari cikgu saya paham erti cinta.. dan saya memang penuh yakin cintakan cikgu!.....

wa.... cam nak nagis baca surat 2... bukan apa kesian... xkan ana nak terima cinta budak darjah 6?... manalah nak bleh bercinta.. ana anggap cam anak jerk dan bila ana tolak kang pecah plak hati budak yg baru kenal erti cinta nih... last2... ana terus terang ngan dia... memula nagis... pening gak.. xmau mai sekolah... last2.. lepas pujuk2... cikgu motivasi bagi semangat sket.. baru dia ok... tp kesan dia.. sampai sekarang ana teringat kat budak tuh... kesian....

parktikum kedua (sekolah lain tp dalam kedah gak).. kena tangkap cintan lagik... haduih penin... lepas satu satu... nasib lah dia nih pemalu.. dia just ckp kat kwn dia... dia kata dia "tangkap cintan" kat cikgu... ana buat derk jerk... nasib xmeleret2...

lepas nih sure xder anak murid berkenan lagik sbb ana dah berjanggut! kekek.. mcm pakcik da....

-----------------
http://www.sani.my

Bookmark and Share

    


  Member Information For relajihadProfil   Hantar PM kepada relajihad   Pergi ke relajihad's Website   Quote dan BalasQuote

yusra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3482
Posting: 103
Dari: Kajang,Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 14-12-04 07:50


as'kum...saya jatuh cinta,1st love masa form4 tapi sekejap jer....lepas 3 tahun..adalah datang lagi cinta..tapi ini,alhamdulillah,insyaAllah ke jinjang pelamin....sampai akhir hayat...sume 2 rahmat Allah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For yusraProfil   Hantar PM kepada yusra   Pergi ke yusra's Website   Quote dan BalasQuote

appy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11354
Posting: 35
Dari: marang..ganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-12-04 13:59


jatuh cinta?? erm..pikir jap..hah ermmm..isk..camner ek..mase sekolah dulu2 pernah ah..mase tuh darjah tiga kot..tapi rasenyer tu bukan jatuh cinta kot..ala budak2 ape la sangat...nak dikategorikan cinta monyet pun bukan..ala minat gitu2 jek..biase ah tu..mcm la korang tak pernah kan?kan?..lps tu..kalo dikira 10 tahun lps tu... tak tau la camner bleh sangkut kat sorang mamat nih...tapi takde pape pun..sampai skrg..ehh korang ingat senang ker nak jatuh cinta..susah tau dakk...bilela mr cinderella aku nak datang

Bookmark and Share

    


  Member Information For appyProfil   Hantar PM kepada appy   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 14-12-04 15:00


5 tahun!

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-12-04 17:59


ahakzz..1st time jatuh cinta x penah..1st time jatuh tangga penah laa..kekekekekke

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 14-12-04 22:42



hahaha... first time jatuh cinta?? mmm... masa tingkatan 2...hehehe... nasib baik cinta berbalas..
alhamdulillah setakat sekarang saya dah berkawan dengan si dia lebih kurang 5 tahun...
cinta kami berlandaskan agama... InsyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

ije
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11883
Posting: 39
Dari: malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-04 00:59


tgk topik. teringat kisah bdak2 dulu. seingat sy, sy penah ske srg bdak laki mase darjah6. skang ni bdk tu baik dgn besfren sy, bile ade gath, rase segan je. tp wat xtau je la. kisah skolah rendah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ijeProfil   Hantar PM kepada ije   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-04 11:25


aduila...
macam2 ada ukhwah.com ni..

cinta pertama..
manis...memang manis..
bak kata org takleh lupa yek..

umur 16...
kami ni masing2 baru tukar sekolah
dan ditempatkan disekolah yg sama.
sebulan berutus surat baru dpt..
couple sampai form5 putus..
alhamdulillah dia dah kawin dan anak pun dah 2.
apapun kenangan tu segar dlm ingatan...
walaupun awek dah silih berganti...
sebab tu la 1st time sayang kat wanita yg bergelar kekasih...

p/s..jiwang times..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

tembakul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3376
Posting: 60
Dari: death river

Johor  


posticon Posting pada: 15-12-04 12:27




berkawan tu ramai sejak darjah 6.. tapi just nk jaga hati org.. 1'st time jatuh cinta masa form 3.. dia student baru kt sek. minat kt dia sebab dia menjaga aurat.. 3 tahun berkawan dia tolak saya mentah2.. sebab saya ni kurang pandai.. lps tu masing2 samb belajar dan lps habis belajar dia tgk saya lebih berjaya dari dia.. so sekarang dia masih lagi menunggu jawapan 'ya' dari saya untuk meneruskan perhubungan... tapi saya masih lagi belum terbuka hati dan kami masih berkawan baik... dah 8tahun kami berkawan.. family masing2 pun dah kenal... cuma masih ada terbuku kat hati sbb dia tolak saya.. bayangkan 3 tahun masa nk dapatkan dia.. rasanya berkawan lebih baik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tembakulProfil   Hantar PM kepada tembakul   Pergi ke tembakul's Website   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-04 12:44




1st time ana suke seseorg mase drjh 1...tp tu suke je...
klu nak kt ade perasaan btul2 ms mule2 msk u ni...umur 19...stil suke smpi ...........
wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

nurfirdausi
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3866
Posting: 4
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-12-04 13:49


em...ana first time jatuh cinta bila tgk seorng hafiz jd imam kat kg ana.die sebaya ngan ana.bila kami dah lama berkawan bartu die cakap die akan bertunang.frust juga .terlepas sorang

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfirdausiProfil   Hantar PM kepada nurfirdausi   Quote dan BalasQuote

tembakul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3376
Posting: 60
Dari: death river

Johor  


posticon Posting pada: 17-12-04 18:03




-----------------
-Mencari Keredhaan Allah Dalam Meniti Perjuangan-


Bookmark and Share

    


  Member Information For tembakulProfil   Hantar PM kepada tembakul   Pergi ke tembakul's Website   Quote dan BalasQuote

butterfly83_wahida
Warga Rasmi
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2138
Posting: 8
Dari: jb

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-12-04 18:11






kat dalam utm



tapi tak kesampaian



Bookmark and Share

    


  Member Information For butterfly83_wahidaProfil   Hantar PM kepada butterfly83_wahida   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 02:59


hehehe..jatuh cinta?hem..pkir jap..sume kwn2, gingie anggap istimewa..sebab gingie sendiri xtau pun apa sebenarnya maksud cinta..wah!!wah!!banyak nye yang jatuh cinta since sekola rendah yek..boleh tanye skit?..ape cinta sebnrnye?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 08:25


mula2 tu darjah 6,biasalah bebudak kan tak tau apa tu cinta.....
mula serius n tau sikit2 tentang cinta ni tingkatan 6.. ..biasalah kawan rapat,ingatkan suka ngan kita rupanya kita je suka kat dia...bertepuk sebelah tangan la alamatnya... ..dia da bahagia ngan kekasihnya....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nailofar87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3340
Posting: 47
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 10:27


hmmm..ana??sblm nie minat org cam tue je mmg ada ler..tapi,sejak tahun 2003..ada member sek lama contact balik..sblm nie mmg x pernah cakap pon..masa 2 ana form 4..first time??ye la kot..sekarang???hmm..ada gak contact lagi..si dia setahun tua dr ana..tapi x tau la sampai mana..akan kekal sbg kawan or......doa2kanlah!!he..he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar87Profil   Hantar PM kepada nailofar87   Quote dan BalasQuote

nailofar87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3340
Posting: 47
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 10:31


hmmm..ana??sblm nie minat org cam tue je mmg ada ler..tapi,sejak tahun 2003..ada member sek lama contact balik..sblm nie mmg x pernah cakap pon..masa 2 ana form 4..first time??ye la kot..sekarang???hmm..ada gak contact lagi..si dia setahun tua dr ana..tapi x tau la sampai mana..akan kekal sbg kawan or......doa2kanlah!!he..he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar87Profil   Hantar PM kepada nailofar87   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 11:41




amboi2 hebat btol ye korang semua... kecik2 lg dh jatuh cinta... ade ke darjah satu dh jatuh cinta... takde yg masa tadika ke? hehe

sy nie jenis yg payah jatuh cinta... rasanya 1st time jatuh cinta... bulan januari tahun 2004 nie la... hehe.. tp x ckp pun ngan si dia.. malu lah...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 11:42




amboi2 hebat btol ye korang semua... kecik2 lg dh jatuh cinta... ade ke darjah satu dh jatuh cinta... takde yg masa tadika ke? hehe

sy nie jenis yg payah jatuh cinta... rasanya 1st time jatuh cinta... bulan januari tahun 2004 nie la... hehe.. tp x ckp pun ngan si dia.. malu lah...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 25-12-04 08:04


hehe...maybe sy yg termuda kot...masa tadika kemas kat penang dulu....ada laa suka kat sorang ni....tapi dia tua setahun dr saya.....masa hari jadi sy ke 5 dia ada kasi hadiah...ada anak jiran sebelah rumah yg tulis surat apa ntah n suruh sy saya kasi gul tu....lepas kasi surat tu gul tu....baru gul tu baik ngan saya....n mak dia pun baik gak....kalau boleh mmg tingin nak jumpa dia balik setelah kat dekat 10 thn tingal kan penang....tapi kisah dh lama berlalu...cinta betul sekarang laa kot....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 25-12-04 08:09


Quote:

On 2004-12-22 02:59, gingie wrote:
hehehe..jatuh cinta?hem..pkir jap..sume kwn2, gingie anggap istimewa..sebab gingie sendiri xtau pun apa sebenarnya maksud cinta..wah!!wah!!banyak nye yang jatuh cinta since sekola rendah yek..boleh tanye skit?..ape cinta sebnrnye?..



pada pendapat saya love is memberi n bukan memiliki.....sesungguhnya kita adalah hak allah...dan cinta manusia hanya sekadar memberi,berkongsi dan menjaga....sebenarnya gingie.....cinta itu indah kalau kita tak menggantungkannya dengan kemungkaran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-02-05 01:30


..
erm.. ana waktu first time jatuh cinta yg btui2xnye waktu form 1.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-02-05 11:50




waah unik gak kisah 'cinta' akhi relahjihad nih... (sampai ana terketawa depan pc ni )

hehe.. tu je lah respon kot? nak cakap pasal diri sendiri, tak reti pulak define cinta manusia ni.. kalau takat minat² dari jauh tu ramai ler since darjah 2. tapi bila diorg mintak 'lebih dari kawan' tu kita yg buang jauh² larikan diri
lagi sedih bila ada budak sama jantina minat kat kita.. 1st time masa form 3.. gerun woo

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 10-02-05 13:54


.....

jatuh cinta tak pernah lagi ler..sbb tak b'sedia lagi..

tapi SECRET ADMIRE tue adalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 09:14


astagfirullah halazim.. dasyatnye.. mmg gerun rr klo ade og yg minat lebih2x lg klo die tu satu jantina... huh dasyat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

tinea
Warga Rasmi
Menyertai: 04.02.2005
Ahli No: 14110
Posting: 10
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-05 10:18


masa kecik2 dulu biasa la x matang lagi....semua yang segak kiter suka..... no first love sbb masa kecik semua kiter suka......betul2 punya first love setahun yang lepas.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tineaProfil   Hantar PM kepada tinea   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-02-05 14:49



emm... 1st time jatuh cinte mase umo doblas tahun, darjah enam... kecik2 dah gatal ek..
suke tengok style rambut die yang terpacak tuh.. penah jugk ar try ngorat die tapi bile tahu jer member jatuh cinta kat budak tu jugak, kite pun blah.. susah jugak nak lupe die mase tuh, dah ler satu kelas, sekampung plak tuh...smpai skang ingat lagi kat die... dah kawin kot... uwaaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 16:20


........
cinta ni byk melukakan hati jerk..

-----------------
semua manusia membuat kesalahan ... x de seorg pon manusia di atas bumi ini yg perfect..


Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

fee-za
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6381
Posting: 39
Dari: aMPanG,sElaNgoR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 20:06



erk...ana..1st time jatuh cinta..time year6 ker..form1...naik form2...n form3..mmg dah taknak berpoya2 da...setia giler....but now...f5...i dun have nobody special in my life..break dec2004...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fee-zaProfil   Hantar PM kepada fee-za   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 20-02-05 21:06



ni yang susah nak jawab ni sebab asyik tak kekal lama jer. masa form 4 la tapi itupun orang yang pikat kita dulu so kita terima la.
tak kisahlah... janji kita bahagia dan tak melukakan hati orang lain.
niat tu yang penting...


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Hunaina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.06.2003
Ahli No: 1548
Posting: 33
Dari: Penang

Kedah  


posticon Posting pada: 20-02-05 23:05


first time suke kat orang masa darjah enam.. lepas tu dah tak tau apa yang terjadi kat dia.. tak pernah berhubung dalam 10 tahun laa.. tapi lepas tu terjumpa dalam ruang maya.. tup.. tup.. tup.. skrg kitorg dah rapat balik.. I'allah. harap2 dia la jodah saya dunia akhirat.. aminn

Bookmark and Share

    


  Member Information For HunainaProfil   Hantar PM kepada Hunaina   Quote dan BalasQuote

budak85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11680
Posting: 23
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 23:19



~~kite time drjh 4!!~~
~~minat kat ustaz praktikal kat skulah!!~~
~~tp ustaz tu plak syok kat membe org...sedih tul!!~~
~~tp skrgpun tgh minat sorg insan yg baek..!!~~
~~wish 2 be his gurl!!~~~
~~hukhukhuk!!~~
~~x malu tul ngaku!!~~



Bookmark and Share

    


  Member Information For budak85Profil   Hantar PM kepada budak85   Pergi ke budak85's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 21-02-05 09:47




abih wat pe mengaku??ehehhe
just kidding...em mcm nie nye topik pon ade..belasah je la...nie kira camne nie..asal minat je la yek...em asal minat kat one gurl masaaaaa...darjah 3 kot...tp xleh nak dikategorkan bercinta sbb tue kwn sepermainan jer...galah panjang aci nyorok dan sebagainya...nak kata minat pon...ntah reti ke ntah idak time tue...tp itu je la kwn pompuan yg ade masa tue..ehehhe..skang die dah nak kawin..uhuhuhu...pastu makin lawa plak tue...tp xkesah rezeki masing2...xde hal punya tue...tul la best gak cerita kisah silam nie....tgn nie pon laju je nak menaip..tp dah2 la tue..pas kat org lain plak laa...nak baca kisah silam kita nyerpresiden n ajk2 ukhwah plak laaa??

-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ilal_haQ
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14513
Posting: 25
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-02-05 11:21


topik cam ni ader ker??
tp x per, masing2 ada kisah tersendiri x kira ler zaman budak2 or remaja yg penting hati perlu sentiasa dijaga dari terus terlalai.

--------------------------------------------
cinta ALLAH paling hakiki
kasih ibu bapa yang abadi

sayonara

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilal_haQProfil   Hantar PM kepada ilal_haQ   Pergi ke ilal_haQ's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 21-02-05 12:18


heheehh kelakar juga topic ni, wah ramainya muda2 lagi dah bercinta. heheheh bila plak nak kluar topik jemputan ke majlis perkahwinan .. heheheh


Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-05 17:40




Quote:
dan tok pengetahuan kengkawan.. ana cikgu pernah sekali tuh ana praktikum di sebuah sekolah yang dirahsiakan (kedah) ana dapat surat cinta!!... masih teringat kata2 dia dalam surat 2...

cikgu, walaupon saya lebih muda dari cikgu saya paham erti cinta.. dan saya memang penuh yakin cintakan cikgu!.....

wa.... cam nak nagis baca surat 2... bukan apa kesian... xkan ana nak terima cinta budak darjah 6?... manalah nak bleh bercinta.. ana anggap cam anak jerk dan bila ana tolak kang pecah plak hati budak yg baru kenal erti cinta nih... last2... ana terus terang ngan dia... memula nagis... pening gak.. xmau mai sekolah... last2.. lepas pujuk2... cikgu motivasi bagi semangat sket.. baru dia ok... tp kesan dia.. sampai sekarang ana teringat kat budak tuh... kesian....

parktikum kedua (sekolah lain tp dalam kedah gak).. kena tangkap cintan lagik... haduih penin... lepas satu satu... nasib lah dia nih pemalu.. dia just ckp kat kwn dia... dia kata dia "tangkap cintan" kat cikgu... ana buat derk jerk... nasib xmeleret2...

lepas nih sure xder anak murid berkenan lagik sbb ana dah berjanggut! kekek.. mcm pakcik da..



... haii, susah la jd anak murid anta ye... cikgu relajihad ni baik n hensem sgt ni agaknye... tuh anak murid jatuh cinta... hehehe... budak2 skang mmg advance!!!

---->ermm... nak jawab ke tak topik ni ek?? hahaha.. xyah la bitau, x sesuaiiii!!! biarlah rahsia tetap menjadik rahsia...

p/s:mengharap cinta sejati, mendamba kasih Ilahi...

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-02-05 18:25


darjah empat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

nurimpian
Warga Rasmi
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13256
Posting: 17

Selangor  


posticon Posting pada: 21-02-05 21:58


assalammu'alaikum....
sy jatuh cinta pd usia kanak2 lg..kiranya umur 12 thnlah tp tu hny minat...lgpun dia x tau..start feeling in love ms ting 3..tu dia tau..dan couple pun.tp x berpanjangan..tu je kot..tp pe pun masing2 de pengalaman sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurimpianProfil   Hantar PM kepada nurimpian   Quote dan BalasQuote

akiera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14480
Posting: 99
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 23-02-05 22:40


suka tapi malu nk cakap...last2 ckp ngn dia kawan jela sampai bila2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akieraProfil   Hantar PM kepada akiera   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 23-02-05 23:15




x kesampaian....

Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-02-05 00:06




topic ni membuatkan ana terbayang2 masa zaman jahiliah dulu..kelakarnyer..
Tktn 5 ..minat giler dengan die...siap bagi gambar RIVALDO lagi(die minat main bola dengan pemain dari Brazil ni)semua kawan2 menyokong dan siap bagikan gambar rivaldo utk bagi kat dier,,,,...
hehehhe..
impian akhirnya terkandas....hehhehehe...
kami masing2 meneruskan karier ke tahap yg dicapai sekarang.
Alhamdulillah..mengaji di utara membenihkan cinta kepadaNya...zaman semakin berlalu..
dan ia hanya tinggal KENANGAN...MEMORI..

hehhhehehehhe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-02-05 00:20




mase TADIKA.... hehehe ...

takderlah... sy tak pernah lg jth cintun nie... thn depan kot jatuh cinta...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

humairatulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8688
Posting: 101
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-02-05 00:37


emm best jugak topik nie..ana first time suka kat orang mase ting 3..entahlah mula2 tu nyampah pastu suka pulak..maybe sbb ciri2 kepimpinan dia kot...maklumlah ketua pelajar..tapi ana just pendamkan jer..tak brani ckp ....seksa jugak sbnarnya tapi lelamer oklah..dah sambung ngaji tempat lain lamer2 ia nya hilang sendiri..dia pun dgr khabarnya dh habis belajar dimesir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairatulhusnaProfil   Hantar PM kepada humairatulhusna   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-02-05 23:08




pernah tu pernah..tapi semua tak kekalkan. ada yang kekal..dan dia ubah ana jadi wanita solehah. dia belikan untuk ana tudung labuh. banyak yang dia ajar ana..tapi sayangnya dia dah meninggal dunia. selepas itu, ana dah tak fall in love..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 16:30


jatuh cinta tak pernah tadi admire di seseorang tu? adalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

puteri_balqis
Warga Rasmi
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14473
Posting: 10
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 05-07-05 16:49


masa first time jatuh cinta darjah 4 kut.tapi fikir2 balik bukan jatuh cinta pun.just admire saja.....yang betul2 jatuh cinta masa form 3......tapi semuanya dah berlalu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_balqisProfil   Hantar PM kepada puteri_balqis   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-07-05 13:44


:-D :-D :-D :-D
erm....nak kata jatuh cinta tak ada lah...tapi admirer tu? boleh ah...
respek ah di dia...berkepimpinan...ilmu bagus....
tabik spring ah........
semoga tetap tak berubah.....amin....
:-D :-D :-D :-D
sahabat2 bagitau...
jadi pendidik sekarang

dulu kini dan selamanya....
:-D 8-) :-D 8-) :-D
kami tak serupa...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:10


emmmm bila ekkk...rasenya masa form 5...minat saja..tapi tak berani nak tegur pun....

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:28


Dah lama jatuh cinta...sejak dilahirkan sudah jatuh cinta pada Tuhan yang satu dan agama Islam yang syumul tercinta

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:52


jatuh tangga banyak kali....tapi soal jatuh cinta susah nak royat...

ada lah seorang muslimah PMIUSM yang saya minat...tapi tak berani nak dekati...

[ Telah diedit oleh: Ghufranallah pada 06-07-05 15:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-07-05 10:15


em....masa darjah 4 dah admire seseorg
tapi yang sebetul2 nya cinta monyet masa form 2....

kalau fikir balik lah....rasa macam nak tergelak pula
maklumlah diri tak matang lagi masa tu?
orang ada makwe,kita pun nak makwe :lol:


-----------------
Berilmu,
Beriman,
Beramal &
Beristiqamah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

rozie
Warga Rasmi
Menyertai: 14.07.2005
Ahli No: 17274
Posting: 1

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 17:53


tak perasanlah pula tapi bila dah terserempak dengan orang tu mesti gabra gila..cinta ke tu??????


-----------------
jangan mudah mengaku kalah..sebelum berjuang..ingat perjuanganmu masih belum selesai..


Bookmark and Share

    


  Member Information For rozieProfil   Hantar PM kepada rozie   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 18:12


memang indah bila pertama kali kita jatuh cinta... susah kita nak lupakan seseorang itu terutamanya kalau si dia itu ada ciri2 lelaki/wanita idaman walaupun kita tepuk sebelah tangan. Tapi cinta itu kekadang membuat kita alpa kepada ALLAH. CINTA ALLAH ADALAH CINTA YANG PALING AGUNG.

shah ca alip but dulu ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-07-05 18:27


dulu kecik2 mgkn suka saja..minat 2 ada..tapi tak cinta lah..
dulu masa kecik darjah 3 minat kat seorang girl.tapi dia selalu kena kacau dengan mmbr.kita pun buat gentle spy girl 2 tak kena kacau..dia comel.lepas itu darjah 6 sekali minat kat seorang ni pula.ada program anak angkat cikgu kat sekolah anak angkat cikgu 2 orang.kebetulan saya dengan orang yang saya minat jadi anak angkat pada cikgu yang sama.ae orang dengki dengan saya.sebab girl ini pun ada orang minat.siap kena warning lagi.kena tolong tgk2kan lah..macam2..tapi semuanya tak pernah cakp pun minat kat dia.budak2..cuma masa main dengan dorang telefon2,polis2pencuri sangat best dengan dia.. masa naik sekolah men ramai mmbr2 mgurat.kat tak layan dah..tak ada yang berkenan.masa form 2 ada seorang mmbr ini bagi hadiah jam kat girl...masa 2 cakap dia woo hebat..masa form 4 barulah suka kat seorang pada pertama kali pandang.baru sekelas dengan dia.dia sangat baik. ssh nak dekat.orang lain pun sama.suka nya tengok dia hari2.tiba2 dia pndah sek..melepas...tak sempat buat apa-apa..dan bila masuk u barulah telah jatuh cinta pada seorang..cinta pertama..firstime jatuh cinta dengan orang sebab kami berkawan baik tiba2 jadi lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 18:37


patutla sibuk sangat pasal couple sebelum kahwin.... pakwe/makwe....ish...ish...ish...dah kemaruk sangat rupanya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

imansofea
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6048
Posting: 12
Dari: land below da wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 22:30


ermm....1st time jatuh cinta???
heheh...best juga topik nihh...m'imbau memory time zaman muda2 dulu..
1st time suka dengan seorang budak 1 sek..time tu darjah 6 kut..
ktorg sblh kelas..aisehhh....main jeling-jeling saja larrr...
ni pun kira admire saja...dia tak tahu pun kita suka kat dia...
dah 10thn xjupe...dgr2 sekarang ni,dia dah jadi doktor...kita,ngaji xabih lagik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansofeaProfil   Hantar PM kepada imansofea   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 23:33


saya from 3 tapi pada masa tu saya anggap cinta monyet saja saja kacau-kacau tapi balik-balik ia kekal sampai sekarang, dah 6 tahun pun ,memang rimas jugak kadang-kadang tu nak cari lain pun susah, time paling genting bila ada perasaan sayang kat orang lain, masa itu kesetian mesti betul-betul ditanam. lebih-lebih lagi dia yang cari saya ,bukan dia cari saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 07:16


macam mana ye...tak pernah merasaianya...hee tapi kalau cinta allah tu adalah..sungguh agung dan indah sekali..hati kita sentiasa tenang

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

Shuhada_nha155
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16080
Posting: 121
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 23-07-05 01:01


:-) :-) :-D :-D :lol: :lol: :-) :-)

Ermmm......sukar untuk dirungkaikan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shuhada_nha155Profil   Hantar PM kepada Shuhada_nha155   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-07-05 01:18


mm... kali pertama dan terakhir adalah dengan yang sekarang ni... :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

dhiyaul_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16468
Posting: 96
Dari: sini

malaysia  


posticon Posting pada: 23-07-05 03:03


assalamualaikum...

:lol: :lol:

kali pertama merasa, mengenal & mencintai seseorang ketika di tahun 2 Universiti... ;-) tanpa bertentangan mata, namun ikatan hati kuat terjalin...kini berserah kepada Allah segala2Nya. Andai ada jodohp pasti ada pertemuan dan ikatan yang sah.. ameen~

:-)


-----------------
ruhban fillail wa fursan finnahar


Bookmark and Share

    


  Member Information For dhiyaul_islamProfil   Hantar PM kepada dhiyaul_islam   Pergi ke dhiyaul_islam's Website   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 23-07-05 04:20


he..he..jatuh cinta? :lol: :lol: :roll: pernah juga..masa darjah 6...nasib baik dia jatuh cinte kat saya same...setahun saja..lepas itu putus...biasa lah budak2 lagi..tapi still kawan sampai sekarang.... :lol: :lol: :lol: :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

eyra
Warga Rasmi
Menyertai: 24.07.2005
Ahli No: 17543
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-07-05 23:10


assalammualaikum...
o...Kalau nak cerite bap cintan ini..memang tak abisla....ha..nak citela pengalaman bercintan ini...mula...itu..ni zaman sekolah..sekolah eyranie campur dengan laki...kami Kalau cakap dengan laki pun tak boleh sebenornye...tapi hentamlah Kalau hati dah suka..em....pagor pun aku hentam hehe... :lol: etuela..Kalau orang dah cakap,cinta itu boleh bawa maut..tapi ini cinta monyet..kwang...kwang..tapi mula-mula itu..masa tingkatan 1....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyraProfil   Hantar PM kepada eyra   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 25-07-05 02:06


assalamualaikum....
macam mana ye?
entahlah...
cinta Allah adalah lebih indah dari segalanya...
cinta kepada manusia,jika kerana Allah lebih manis agaknya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 02:22


Assalamualaiku...

1st... 2nd...3rd... dan selamanya cinta hanyalah untuk Allah semata-mata.

sayang barulah untuk manusia...

:) love_fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 02:22


Assalamualaikum...

1st... 2nd...3rd... dan selamanya cinta hanyalah untuk Allah semata-mata.

sayang barulah untuk manusia...

:) love_fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 25-07-05 04:06


weh..budok2 lening...kecik2 panda doh nok kkasih!sunat ke dok lagi??

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

aleyasyafira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13015
Posting: 100
Dari: melaka

canada   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 05:01


standard 1...masa tu suka-suka juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyasyafiraProfil   Hantar PM kepada aleyasyafira   Quote dan BalasQuote

fathy
Warga Rasmi
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14153
Posting: 15
Dari: ....di mana bumi dipijak di situ Islam dijunjung...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 08:16


tak pernah jatuh cinta ke dakwah_ilahi ? dengar dah tunang tu camna pula? takkan tak cinta kat tunang agaknya?...hehehehe jangan rahsialah..... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathyProfil   Hantar PM kepada fathy   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 29-07-05 10:49


ermmm...1st time jatuh cinta eh..best jugak tajuk ini..first time suka kat seorang budak perempuan tu masa darjah 4 agaknya,lepas itu lama dah tak jumpa..tapi bila jumpa balik masa form 5,terus cakap suka kat dia..sampailah skg

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 16:36


assalamualaikum....

shah pun pernah first time jatuh cinta... tapi mungkin bukan jodoh kami agaknya... tapi kami still kawan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 21:56


ana belum pernah lagi....saja tumpang lalu....hehehe :lol:

sebab adik beradik lelaki ramai, jadi tak berapa hairan sangat dengan budak2 lelaki masa sekolah dulu....kawan-kawan saja....masuk sekolah menengah, terus tak kawan langsung...lagi susah nak jatuh cinta sebab duk jadi kaunselor tak rasmi abang-abang sendiri yang jatuh cinta.....hehehehe :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-07-05 23:47


xpernah rasa bercinta tu macam mana? bila masa kita sedari yang kita ni first time bercinta.....?
apapun makan mee cintan lagi best heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 155
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-05 15:00


Assalamualaikum....

1st time felt in love masa form 5.time tu sidia merupakn assistant ana dalam sbuah kelab time kat skula dulu. ana minat kat dia becoz akhlak & budi bicaranye.
masa itu tak brani nak luahkn hanya be sahabat saja...dia pun suka berkawan dengan ana time tu sebab boleh improve study dia...
lepas habis spm,kitorng menuju haluan masing-masing,tapi stil cntact..
Parents sidia telahpn tahu pasal ana,hanya don't met yet.cumer parent ana yang stil tktau lagi..parents dia boleh tau sebab ada orang nak masuk meminang sidia....
sampai sekarang stil berkekalan,walaupn berjauhan(utara..&sbrg laut...)
:-D :-D

Ya Allah!Ku berserah padaMu. Sesungguhnya jodh pertemuan ditanganMu.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 24-08-05 15:04


cuba luahkan perasaan kepada sidia...kalau terlepas nanti putih mata..bertindak dahulu sebelum orang lain bertindak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 15:06


hehe... ana dahsyat sikit.. 6 tahun dah cintun.. tapi cinta beruk..
lepas tu darjah 5.. cinta monyet...
lepas tu.. three... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 15:45


heheh..1st time darjah 6....tapi tatau apa yang kami buat...hikhik..bercinta macam xbercinta saja...maklumlaa.xmatang lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

nurrul85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18245
Posting: 85
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 16:32


jatuh cinta??? tak pernah agaknya.jatuh tangga banyak kalilah jugak..he.he..first time jatuh cinta masa umur 5-6 taun agaknya lebih kurang.masa tengok cerita superman....
yang btol2 maybe masa form 2 agaknya....
entahlah......
tapi sampai sekarang pun solo apa

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurrul85Profil   Hantar PM kepada nurrul85   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-05 17:01


Pada 24-08-05 15:06 , maisarah_nur posting:

!!! QUOTE !!!

hehe... ana dahsyat sikit.. 6 tahun dah cintun.. tapi cinta beruk..
lepas tu darjah 5.. cinta monyet...
lepas tu.. three... :-)


cinta gorila tak ada ke maisarah??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-05 17:05


sakeenah pernah jatuh........tangga,pokok:)..jatuh cinta tak pernah..entahlah macam tak ada perasaan kat orang lelaki..sebab..entahlah..tapi sakeenah bukan jenis perempuan suka perempuan dan sakeenah pun ada perasaan juga tapi rasenya untuk bercinta hatta cinta monyet sekalipun belum tiba masanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

eriza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13069
Posting: 80
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 17:05


entah lah.. masa kecik2 agaknya...
tak ingat lah........; )

Bookmark and Share

    


  Member Information For erizaProfil   Hantar PM kepada eriza   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 17:19


hahaha baru nak belajar bercinta.......moga 1st love ni jadi nyata

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 24-08-05 19:51


cinta???apa itu cinta?ada apa dengan cinta????:?:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 21:01


tak pernah pun jatuh cinta...
ada sesiapa yang sudi ajarkan?.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» bila 1st time anda jatuh cinta...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.325213 saat. Lajunya....