Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 1 hari, 6 jam, 26 minit yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: cinta pertama


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» cinta pertama

Please Mendaftar To Post


Oleh cinta pertama

mierza
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9895
Posting: 36
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-04 10:57



Untuk semua warga ukhwah semoga diri kita sentiasa didalam lindungan Allah. Ana nak tanya dan sudi-sudilah memberi pandangan apakah cinta pertama itu akan kekal dan walaupun hari ini kita terpisah tapi suatu hari pasti bertemu jua. Adakah ianya satu kebenaran?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mierzaProfil   Hantar PM kepada mierza   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 09-12-04 11:10


terpulang pada individu.pada saya,alhamdulilah...cinta pertama saya kekal sampai hari ini.walaupun 6 tahun berpisah,dgn takdir allah,bertemu kembali.

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 09-12-04 11:10






mierza,

Cinta pertama terlalu indah..kerana itu pertama kali merasakan nikmat bercinta. Ada yg kekal hingga ke alam perkhawinan dan ada yg menyusur cinta kedua yang lebih indah dan berakhir dengan cinta kedua atau ketiga atau keempat. TETAPI SEKIRANYA DITAKDIRKAN KITA TIDAK BERSAMA CINTA PERTAMA, NAMUN CINTA ITU AKAN KEKAL BUAT SELAMA-LAMANYA WALAU PUN SI DIA TELAH MENJADI MILIK ORANG...

KALAU KITA BERCINTA KITA MESTI BERSEDIA UNTUK PUTUS CINTA.......BILA BILA MASA!...

ANDA SEDANG BERCINTA..NIKMATILAH CINTA ITU TAPI JANGAN MELANGGAR HUKUM ALLAH..SELAMAT BERCINTA.!


Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 09-12-04 11:46


wah...hebat jugak kata2 aikal...tentu aikal ni bercakap atas dasar pengalaman..betul ker?...anyway,bercinta tak salah TAP....hukum Allah tetap jad yg utama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 09-12-04 11:54





baru putus cinta ! ...cinta kpd Allah cinta yg mulia..cinta dengan manusia penuh kepalsuan..( tak semua )...MIERZA..awak setuju dgn pandangan saya? Kepada ....farina-haikal ...nama mu cantik sekali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

insan_kerdil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1958
Posting: 64
Dari: Damansara

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-04 13:03




Cinta pertama..... memang tak boleh di nafikan 'kehebatan'nya, tapi lebih baik cinta pada DIA sebab kalau datang cinta dari manusia semasa kita mencintai DIA pun kita masih dalam lindungan DIA, terlindung dari kecewa.....
InsyaALLAH....

-----------------
Sebening embun,
Seputih salju,
Seikhlas hamba-Mu.
Insan kerdil di bumi sementara.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_kerdilProfil   Hantar PM kepada insan_kerdil   Pergi ke insan_kerdil's Website   Quote dan BalasQuote

mencari_keredhaannya
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2004
Ahli No: 12805
Posting: 13
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-04 15:47


..pada pendapat saya kebanyakkan remaja merasai cinta pertama..memang betul first love sukar dilupakan..tapi jangan lupa masih ramai lagi insan di atas muka bumi ni..Jangan putus asa...Semua yang terjadi pasti ada hikamahnya..Sesungguhnya perempuan yang baik itu untuk lelaki yang baik.Dan begitu lah sebaliknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mencari_keredhaannyaProfil   Hantar PM kepada mencari_keredhaannya   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 09-12-04 15:55


hmmm....

terpulanglah kepada individu itu sendiri...

tepuk dada tanya selera??
tak perlu menepuk dada, tak perlu jua menanyakan selera.

cukup dam memadai dengan hanya bertanya kepada iman kita...



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 09-12-04 15:56


erm yerla kot..sbb first time rase mmgla best n susah nak lupa..tp apa2 pon jodoh ditangan Allah...ade org bercinta ke kali 20 baru kekal..so depends on individu gak..wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-12-04 15:58


Cinta Pertama....
Di Alam Persekolahan
Terlalu indah...
Namun Tak Kekal Lama...
Habis Sekolah...
Cinta Pun Habis Laaa....

Cinta Kedua..
Perkenalan Di Alam Maya...
Juga Hanya Sementara...
Tiada Kesetiaan....
Penyebab Perpisahan...

Cinta Ketiga...
Mungkin Yang Terakhir...
InsyaAllah....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 09-12-04 16:26


alangkah indah dan bahagianya andai cinta pertama itu seperti cintanya Rasulullah kepada Siti Khadijah. atau mungkin seperti Saidina Ali kepada fatimah.....

waallahu'alam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-12-04 16:33


Quote:

On 2004-12-09 16:26, nur_malam99 wrote:
alangkah indah dan bahagianya andai cinta pertama itu seperti cintanya Rasulullah kepada Siti Khadijah. atau mungkin seperti Saidina Ali kepada fatimah.....

waallahu'alam....



betul tu dik...
alangkah indahnya hidup ni...
seandainya dapat memiliki cinta yang sebegitu...

namun...sama2 la kita berdoa...
agar dapat bertemu dgn sebuah cinta yang kita idamkan itu....

i'Allah....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 10-12-04 07:51


... ....hmm manusia hanya merancang...Allah yg menentukan...wallahu'lam.....

-----------------
"Bukan satu paksaan untuk disebarluaskan,saling mengingatkan sesama bukanlah hal binasa"

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 11:48




erm..rasanya mcm tak sesuai nak diletakkan topik ni disini..tp..mungkin sbb nak ditujukan kpd mahasiswa..atau mungkin ini adalah pengalaman mahasiswa?

CINTA PERTAMA...bukan semuanya jd kenyataan..tak mustahil.Tp ALLAH maha KUASA..sdgkan yg bertunang pun berpisah dan kahwin dgn org lain.Semuanya ketentuan TUHAN.
Tp,makcik sy ada pengalaman tu.Dia bercinta zmn muda2 dgn pakwe dia la.tp..kahwin dgn org lain.20 thn kahwin,dia bercerai!skrg ni baru berkahwin semula dgn pakwe pertama dia dulu!pakwe dia tu adalah org kuat di IPTA yg tertua!
Inilah namanya jodoh ketentuan ALLAH.Jgn percaya lebih2 sudahlah..tak kawin nanti..kesianlah empunya diri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

nurbalqis83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12893
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 10-12-04 20:27


cinta?????satu perasaan yang sangat indah di ciptakan Allah.dengan cinta kita kenal pencipta kita,rasul kita dan orang2 di sekeliling kita.cinta pertama tak semesti nyer kekal.sometimes,Allah nak mnguji kita berjumpa dengan beberapa org g salah dlm hidup ini,kemudian barulah ngan jdh yg sebenar.semoga kita semua akan bertemu jodoh yang baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurbalqis83Profil   Hantar PM kepada nurbalqis83   Quote dan BalasQuote

niss
Warga Rasmi
Menyertai: 01.09.2004
Ahli No: 10841
Posting: 14
Dari: iium

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 21:38


assalamualaikum...

first love.... erm, selalu terdengar keluhan ni, ade sorang deejay tu berceloteh b'kenaan ni..

cinta pertama ni akan bersm kita sepnjng usia kita.. sekalipon kit dah berank cucu..sebab saat tu hti kita masih suci.. cinta kedua ngan yg seterusnya tk lh seindh yg pertm td.

time2 sunyi tiba2 ingatan kat di datang.. dia tgh buat pa.. hidup dia bahagia ke tidak. dia igt kat aku lagi ke tidk.. sebab tulah berhantunya cinta pertama..

sebab tulh dalam kolum dr. hm tuh banyak sentuh citer ni, citer2 dlm magazines pon bnyak terjadi rumahtangga berantakan sebab hati msih ingatkn kemanisn cinta pertama... sampai tk tahu mna satu hala mana yg haram.. mostly isteri lah yg tinggalkan suami semata2 nak bersama 1st lover dia.

moralnya pada saya.. bercintalah dengan org yg betul2. sekali kita buat keputusan nak bercinta.. pastikan kita memang dah pasang impian nak hidup ngan dia begitu jugak dia.. bukan sekadar nak rasa camner rasanya bercinta..
just.. fikir.. kesian kat yg bakal memiliki kita nanti kalau kenangan2 ngan yg first still berbekas..

tp kalaulah Allah mentakdirkan kita bercinta 2 3 kali hatta selepas beristikharh . so redho lah.

srry termeleret2 plak

-----------------
tuhan.. selemah-lemah hamba itulah saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nissProfil   Hantar PM kepada niss   Quote dan BalasQuote

kinimhaf
Warga Rasmi
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12991
Posting: 2
Dari: Kota Bharu,Kelantan Darul Naim.

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-12-04 12:20


warohmatullahiwabarakatuh...

Ermm,criter pasal first love nie mmg interesting....yerlah,teenagers skang nie pon tgh mabuk kepayang ngan love nie.....al-maklumlah,holiday camnie takkan lah tak der sangkut2 kat dahan kot.....anyway,love is blind.....sayer pon ader someone special gak....tapi skang nie sayer raser cam......hambar...kosong .....dah tak der raser kasih....sayer raser dah tak advance lagi dalm love..... bukan tak nak kat insan tue,tapi......sayer keliru ....sayer mmg keliru.....first love nie mmg susah nak lupa......tapi,kalau lah ingat sangat....kes naya pulak......baik,kita ingat kat Allah....dan hal sayer nie pulak ialah......sayer raser cam nothin' in love......empty.....no interesting in love.....nak kata sayer ni moody in love....taklah pulak......tapi,sayer pelik......naper muka dier tue tak dapat mencul di tabir hati sayer ......naper......yerlah,kalau tak muncul daiman pon....enough larr kalau muncul,satu kali seminggu ....tapi yang ni lain......tak muncul2.....dan di saat nak ingatkan wajahnya tue,cam ader naluri yang cakap agar saya tak payah ingat kat dier......tapi kan.....insan istimewa nie bukan first love sayer.......tapi second love....nak kata yang memory ngan first love tue menjelma kembali tue.....tak logik.....sebab sayer raser cam dah tak tahu aper2 dalam love nie......dah tak der perasaan mahabbah.....sayer raser janggal bila nak fikirkan sumone special tue.....raser cam.....hinanya aku!!!!!!! yerlah coz sayer kan still kat bangku sekolah.....my parents pon tak brapo suka untuk sayer bercouple....bagik dier,JODOH AKAN DATANG TANPA DIPINTA.......juz skang nie,fikir untuk berjaya....mayb,sayer dah jadik cam fikiran diorang...sayer raser tak der benefitnya bila kita jatuh cinta......cinta itu kan datang dan pergi....tapi hanya cinta Allah yang kekal berkilau di lubuk jiwa....setiap yang hidup pasti mati......setiap yang hidup pasti akan merasai apa itu CINTA....tapi ingatlah....CINTA tue terlalu suci untuk dinodai....terlalu suci.....tapi hanya kasih dan mahabbah dari Allah yang mmg tulus dan murni untuk kita nodai.....Mmmm,trima kasih kerana membaca n sayer nak mintak pendapat akhi aikal n sesaper lah yang sudi bagik opinion ttg sayer DAH TAK DER FEELING DALAM LOVE ....nie....tapi yang AULA tue,sayer harap akhi aikal dapat bagik skit pon jadiklah asalkan bagik.....dalam mail pon lbh ahsan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kinimhafProfil   Hantar PM kepada kinimhaf   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-12-04 12:35





yang ke 2 , ke 3 , ke 4 dan seterusnya....boleh dicari

tapi yang pertama sukar nak dilupakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 12:44


Cinta pertama itu indah...lahirnya tanpa di sedari..meresap lembut tanpa dosa dan tidak terpaksa..ianya sering menguji kekuatan hati n emosi...
Cinta pertama bermula dari sebuah perkenalan...semai,tumbuh mekar,berbatang serta berdahan...berhiaskan ranting dan rerimbun dedaunan...berbuahlah cinta suci kerana Tuhan...
Cinta.... dapat mengubah pahit menjadi manis,debu beralih emas,keruh menjadi bening,sakit menjadi sembuh,derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi nikmat...
Oleh itu...hadiah yg paling terbaik buat pasangan ialah CINTA n KETAATAN.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

juwariah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13016
Posting: 15
Dari: malaysia

Melaka  


posticon Posting pada: 12-12-04 21:28


cinta pertama kebiasaannya susah utk dilupakan alangkah bertuahnya jika cinta kita itu kekal hingga ke jinjang pelamin dan hingga ke akhir hayat tetapi jika tidak kesampaian ianya adalah ketentuan. kita patut menerimanya dgn redha.
bila ditiup roh seseorg Allah telah menentukan hidup, mati, rezeki dan jodoh. Itula ketentuan yang Maha Esa

Bookmark and Share

    


  Member Information For juwariahProfil   Hantar PM kepada juwariah   Pergi ke juwariah's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-12-04 19:29


pengalaman cinta pertama..memang payah untuk dilupakan...malah kadang2 menjadi trauma pd sesetengah org..apapun..kita semua perlu beringat..setiap yg berlaku satu ketentuan..

Usah berpegang pd perkara tak pasti..sesungguhnya..menyintai tak beerti memiliki..memiliki tak beerti abadi!



Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

insaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2004
Ahli No: 9787
Posting: 122
Dari: Bumi Allah

Kedah  


posticon Posting pada: 14-12-04 22:02


hmm...rasa2nya cinta pertama sukar dilupa walaupun dah lama.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insafProfil   Hantar PM kepada insaf   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-04 13:07


salam
ada cinta pertama yang berpanjangan hingga ke gerbang perkahwinan dan ke akhir hayat. namun ada juga yang cinta pertama mereka kecundang di pertengahan jalan. sememangnya allah adalah sebaik2 perancang dan dialah jua sebaik2 pelaksana. tidak semestinya cinta pertama, mana2 cinta yang gagal itu juga mempunyai kemungkinan untuk kembali bersatu. kudrat di tangan allah. mungkin dia ingin menguji hambanya-melihat sejauh mana kita memelihara sesebuah perhubungan. saya pernah mengalami satu pengalaman di mana kawan saya dan kekasihnya nie memang saling menyayangi. walaupun kawan saya nie pernah bercouple beberapa kali namun bagi dirinya inilah cinta pertamanya. begitu juga bagi lelaki tersebut, inilah cinta pertamanya. si lelaki nie belum pernah bercouple kerana bagi dirinya cintanya untuk seorang perempuan hanya satu,awal& akhir.nape putus? nape tak dapat kembali sedang keduanya saling menyayangi?kawan saya nie then menerima muslimin lain, bukan berubah hati.. tapi allah lebih mengetahui dan memakbulkan doa hambanya. sifat pada seseorang manusia itu perlu sentiasa diperbaiki dan dikawal.terlepas kata, menurut rasa amarah,cemburu..tidak bertoleransi...akhirnya terlerai sudah hubungan. then takde yang nak mengalah dan memujuk.jadi saya menyarankan bagi muslimah, jagalah hubungan dengan muslimin untuk terus mendapat keredhaannya.janganlah berputus asa dalam berdoa. kita boleh menyambut cinta seseorang.awas, lihat peribadi dan latar belakangnya. wat istiharah. dan kita akan terus diuji.adalah lebih penting menjaga hati allah daripada menjaga hati pasangan kita(bagi yang bercouple). eloklah segera berkahwin atau bertunang daripada couple dan ke hulu ke hilir tak tentu fasal.wallahua'alam.ilalliqa'.wm

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

cornation
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12840
Posting: 35

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-12-04 13:45


ader kala nyer ia btul....ader kalanyer x btul gak...x smsti nyer ia kekal....tp lau dh jodoh x kemana gak

Bookmark and Share

    


  Member Information For cornationProfil   Hantar PM kepada cornation   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-12-04 20:36


wr.. wb..

Umur saya 18 tahun. Saya pernah bercinta sebelum ini tapi bagi saya bukan cinta pertama kerana saya memaksa diri. Cinta saya yang kali kedua inilah bagi saya cinta pertama kerana inilah kali pertama saya berikan hati saya untuk dicintai dan mula mencintai. Alhamdulillah, mungkin inilah jodoh saya. Harapnya begitulah.

Walaupun susah sikit, sebab saya di Jordan dan teman saya di Malaysia pula. Tak apalah. Jauh di mata, dekat di hati.

.

-----------------
Kenapa kita selalu lupa pada-Nya?
Kenapa kita selalu lemah mempertahankan-Nya?
Kenapa kita tidak mampu menjadi hamba yang taat pada-Nya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

Azzuhra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10575
Posting: 76

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-04 22:11


apa ada dgn cinta pertama?kpd mereka yg pernah ada first love 2 mesti bestkan...anyway...walau apa pun terjadi....cinta kpd Allah s.w.t tetap kekal abadi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 12:51


apa pun,berusahalah mencari keredhaanNYA..

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 00:27




ntah le.. kata org cinta pertama susah nak dilupakn... kata org la.. sy xde pengalaman bcinta lagik... best sgt ker?

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Eiyna
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12844
Posting: 6
Dari: Kuala Nerang

Kedah  


posticon Posting pada: 21-12-04 12:00


CINTA PERTAMA???.... Entahlah rasanya cinta pertama saya adalah kepada yang MahaEsa.Pendapat saya takda tentang cinta ni kerana saya belum pernah bercinta lagi. Saya berharap cinta pertama saya adalah kepada suami saya.Dimana saya bercinta selepas kahwin.Ini yang seeloknyakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For EiynaProfil   Hantar PM kepada Eiyna   Quote dan BalasQuote

kma_5540
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11627
Posting: 6
Dari: um

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-12-04 12:30


askum.................entah lah bagi ana,cinta pertama tu ade jg yg kekal n ade yg separuh jalan.x pandai sgt nak komen kebenaran nya.tapi ingat! semua itu telah ditentukan oleh yang maha esa......bercinta tu merupakan wasilah utk dapat jodoh.jgn nak dibimbang sgt.....sesungguhnya ALLah telah ciptakan pasangan kita kat luar sna tu.......baik tak yah bercinta lg......kot2 klu bercinta awl2 mesti ade yg nangis tak berlagu nnti.......bercinta dalam rumah tangga kan bagus. itulah br kita dapat cinta yg pertama yang dikatakan berkekalan kan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kma_5540Profil   Hantar PM kepada kma_5540   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 21-12-04 13:54






cinta pertama... kalau ada jodoh kekal spi bila2 ler... cinta kedua dan ketiga pun sama gak. sekuat mana kita pertahankan cinta pertama tu, kalau tak ada jodoh tk guna di kenang gak kan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-12-04 15:24


seronok membaca komen niss..pada saya cinta pertama begitu istimewa dan berbeza...saya sehingga sekarang masih mengharap akan berkahwin dengan orang pertama yang saya suka.. mengenali insan lain kadang-kadang lebih menguatkan saya betapa cinta yang pertama itu begitu utuh di hati saya..apapun saya percaya pada jodoh dan ketentuan Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

naqibADIE
Warga Rasmi
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13076
Posting: 3
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 17:06


cinta pertama....emm hnya org yg pernah merasainye akan tahu,tapi untk mengekalknnya memang susah kan???berserah pd ALLAH,hnya Dia maha mengetahui kenapa terjadinya cinta pertama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For naqibADIEProfil   Hantar PM kepada naqibADIE   Quote dan BalasQuote

nursolehah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.04.2004
Ahli No: 8420
Posting: 72
Dari: depan pc

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 18:01


cinta pertama ek...meninggalkan kesan mendalam bg org yg penah alaminye...sukar utk dilupakan walau sebyk mana pun cuba melupakannya...hmm ntah ler...wallahualam..berserah saje pd Allah..

-----------------
ukhwah itu bukan terletak pada pertemuan, bukan pada manisnya ucapan dibibir tetapi pada ingatan seseorang terhadap saudaranya di dalam doanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nursolehahProfil   Hantar PM kepada nursolehah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 20:27


cinta yang sukar dilupakan bagi yang terlibat ...yakni berpisah...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

enany
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11818
Posting: 24

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-04 16:29



'cinta pandang pertama'....saya setuju dgn ayat ini, kita akan sentiasa mengingati love at first sight... dan kemungkinan kita susah untuk mencari pengganti jikalau kita terpisah....mungkin kita terpisah kerana seseorang itu tidak sesuai untuk dijadikan teman seumur hidup....ALLAH SWT telah menetapkan jodoh setiap hambaNYA...cuma kita jer yang perlu berikhtiar untuk mendapatkannya..
pada cinta pandangan pertama lah kita belajar apa itu cinta yang sebenar...tapi tak semestinya cinta pertama akan berjaya...sebab baru first love...banyak yang perlu dipelajari...


Bookmark and Share

    


  Member Information For enanyProfil   Hantar PM kepada enany   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-04 16:44


Adakah cinta yg lebih indah drp cinta kpd Allah dan rasulNYa??

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_safi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.09.2004
Ahli No: 11314
Posting: 137
Dari: sarawak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-12-04 19:12


entah la...cinta pertama...
ada yg kekal ada yang x???entah la...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_safiProfil   Hantar PM kepada cahaya_safi   Quote dan BalasQuote

anggerik_desa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7794
Posting: 60

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-01-05 13:06


ntahlah,cinta pertama mmg indah dan sukar unutk dilupakan..tapi jodoh pertemuan di tgn Tuhan...kalau kekal,Alhamdulillah..jika tidak,aku pasrah kepadaNya.sebaik-baik cinta adalah kepada ALLAH!







DIARI MUSLIMAH HIASI PERIBADI

Bookmark and Share

    


  Member Information For anggerik_desaProfil   Hantar PM kepada anggerik_desa   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 01-01-05 16:58




Sy setuju pendapat aikal...memang cinta pertama ni sukar nak lupakan.....orang kata leh sakit jiwa jugakla jadinya....kalo tak percaya try dlu...hanya yang pernah merasainya tahu penderitaannya...


Semoga jodoh yang akan datang diredhai ALLah

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 01-01-05 17:16


CINTA.......
takut sebenarnya nak beri pandangan...
memang cinta adalah sesuatu perkataan yang indah.
semua orang nak nikmati nilai cinta, tapi tak semua berjaya memilikinya...

bercintalah, tapi bersedialah untuk menerima hakikat yang kemungkinan anda akan berpisah dengannya..
memang sedih bila kita berpisah dengan orang yang kita cinta. tambahan pula cinta pertama.tapi nak buat macam mana itu dah ketentuannya.

bila dah berpisah tue tolong la jgn putuskan silaturrahim..
bila kita putuskan tali itu, kita akan lebih merana...
dan kita akan rasakan kita dah tak nak bercinta lagi...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

umai
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2004
Ahli No: 12926
Posting: 5

Kedah  


posticon Posting pada: 02-01-05 21:44


cinta pertama memang la best sebab kita baru pertama kali merasai kemanisannya.... tapi kalau putus parah gak......
tapi kalau kawan sendiri yang putuskan....dan buatkan kita tak percaya....
pada saya itu satu, perkara yang bagus sebab dapat mengajar kita di masa akan datang.....
bercinta2 gak jgn sampai berlandaskan nafsu dah la..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umaiProfil   Hantar PM kepada umai   Quote dan BalasQuote

nurkusza
Warga Rasmi
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12402
Posting: 20
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 22:20


cinta.....entah nur pun tak pasti tapi bagi nur cinta pertama itu mengajar kesetiaan.andaikata cinta pertama itu bukan milik kita terimalah seadanya kerana jodoh dan pertemuan di tangan ALLAH S.W.T.nur pun harap cinta yang nur ingin kan berkekalan.... tapi sebaiknya utamakan cinta pada allah.jangan takut untuk bercinta bila cinta didustai.....tapi kalau nak bercinta tu boleh jangan lupa pada hukum hakam sudah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkuszaProfil   Hantar PM kepada nurkusza   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 03-01-05 10:51




Ana, nak kongsi skit, cinta pertama? Best... first, nak kenal apa erti kasih sayang dr orang luar dari keluarga kiter, susah nak lupa walaupun ia tak seindah yang diimpikan, lebih molek kalau di hiasi dengan nilai2 islam.





Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

suhailah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2056
Posting: 8
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-01-05 22:45



cinta pertama??????? cm ne tu.......tp ada org kata btul gak wujud.......tp sy tak pernah merasanye..susah nak percaya la.....apapun itu ketentuan allah..klu dah jodoh cinta apa pun.......akan adalah pasangan kita nnti........insyaallah........ok la itu komen sy....sy pernah jatuh cinta tp tak tahu sama ada dah sesuai atau tak......terserah la pd allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For suhailahProfil   Hantar PM kepada suhailah   Quote dan BalasQuote

suhailah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2056
Posting: 8
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-01-05 22:45



cinta pertama??????? cm ne tu.......tp ada org kata btul gak wujud.......tp sy tak pernah merasanye..susah nak percaya la.....apapun itu ketentuan allah..klu dah jodoh cinta apa pun.......akan adalah pasangan kita nnti........insyaallah........ok la itu komen sy....sy pernah jatuh cinta tp tak tahu sama ada dah sesuai atau tak......terserah la pd allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For suhailahProfil   Hantar PM kepada suhailah   Quote dan BalasQuote

princessa
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11528
Posting: 10
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 03-01-05 23:00


cinta pertama saya dah pon pegi mninggalkan saye buat selame² nya menghadap Allah Yang Maha Esa. Semoga rohnya dicucuri rahmat

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessaProfil   Hantar PM kepada princessa   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-01-05 02:27




Quote:
TETAPI SEKIRANYA DITAKDIRKAN KITA TIDAK BERSAMA CINTA PERTAMA, NAMUN CINTA ITU AKAN KEKAL BUAT SELAMA-LAMANYA WALAU PUN SI DIA TELAH MENJADI MILIK ORANG...



mmg benar kata-kata nie...

saya sendiri masih teringatkan cinta pertama saya walaupun dah lebih 10 tahun ia berlalu....tp jauh di sudut hati saya masih ingat kenangan-kenangan manis tu...

mmglah dia dah jadi milik orang...begitu juga saya...

tp kekdg saya termimpikan dia....ntahlah....saya tak tahu kenapa....

tp mmg cinta pertama nie berhantu....lagipun mmg saya nak kawin dgn dia tp allah tak izinkan...

allah jodohkan saya dgn isteri saya skrg dan famili kami bahagia...skit2 berlaga adatlah....tp skrg nie saya tak kisah dah dgn dia...

yg saya penting saya ada famili yg bahagia...

tp sapa tau masa-masa akan datang?...kalau saya dan dia bertemu kembali....

mungkin sebagai kawan....sbb mmg isteri saya,saya dan dia satu kelas masa sekolah dulu...

so tak der masalah...

kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-05 21:27




first love...teringat novel clasic english literature yg baru beli

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

khazani
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8449
Posting: 9
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-05 04:53


cinta pertama ku terletak kpd discman aiwa.tp sampai skang xdpt2.huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazaniProfil   Hantar PM kepada khazani   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 19-01-05 05:16




[ Posting ini telah di edit oleh: alea13 pada 2005-03-30 17:11 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-05 06:57




Betullah tu........ cinta pertama adalah cinta ALLAH. Sewaktu mula-mula lahir dulu aku diazankan oleh bapaku....dan cinta pertama ini akan berakhir dgn kematian.....

semoga aku dimatikan dlm keadaan kesudahan yang baik...aamin..

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 19-01-05 11:30




First Love??? terlalu indah, sukar di ungkap dengan kata-kata, cinta hakiki hanya padanya yang esa...
cinta manusia, ku serah padanya yang maha berkuasa... jodoh pertemuan ketentuan Allah, semoga kekal bahagia... stay cool and cute owez!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-05 12:07


cinta pertama.......kita tak dapat lagi dari perasaan cinta.semuanya anugerah allah.....kita hanya mampu berserah,merancang .....tapi allah juga merancang dan yakinlah perancangan allah tu yang paling cantik.....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-05 21:41


Cinta pertama? Macam isteri pertama ke? Walau datang yang kedua, yang pertama tetap ada tempat yang istimewa. Macam mana? Setuju?


-----------------
Kenapa kita selalu lupa pada-Nya?
Kenapa kita selalu lemah mempertahankan-Nya?
Kenapa kita tidak mampu menjadi hamba yang taat pada-Nya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

embunsetitis
Warga Rasmi
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11891
Posting: 4
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 22-01-05 00:12


bagi diri saye sendiri pulak...saye sependapat ngan kater alea13 "yg dah sudah tu, sudah la.. buat aper nak kenang2 lg.. kalo dah tak ditakdirkan bersama, means dia bkn yg terbaik buat kita.. insya Allah akan ada yg lbh baik.."

oleh tue marilah kiter renungi pengalaman...blaja dari kesilapan...perbaiki kelemahan...hadapi hari muka dengan penuh keyakinan..!! sekadar pendapat saye.....embunsetitis........

Bookmark and Share

    


  Member Information For embunsetitisProfil   Hantar PM kepada embunsetitis   Quote dan BalasQuote

syima
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 8244
Posting: 29
Dari: ipoh perak

Perak  


posticon Posting pada: 22-01-05 00:53



syukur alhamdulillah.......syima pernah merasakan jatuh cinta tapi tak sure samaada itu first love or not.....but pada those yang pernah mengalami first love ketahui lah cinta itu suci.....memang kekadang kita inginkan cinta pertama itu adalah yang terakhir juga untuk kita.....good luck to you all yg dah merasa cinta yang sejati.....tapi jgn lupa batas-batas dlm pergaulan....insyaallah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For syimaProfil   Hantar PM kepada syima   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 22-01-05 13:58




Cinta pertama takyah cakapla memang indah skali, memang sukar dilupakan...anna stuju ngan aikal kalo brani bercinta korang sume kna get ready utk putus cinta...memang tak sume yang akan hadapi perkara tu tapi benda tu tak mustahil...anytime..sapa yang taknak kalo bersatu ngan cinta pertama nya orang yang pernah disyangi suatu ketika dulu mungkin ingatan tu sampai ke arini...tapi ini sume diluar ketentuan kita...kita rancang tapi Allah yg rencanakan sgalanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

sue_kirana
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19844
Posting: 4
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-10-05 14:18


cinta pertama memang indah..apatah lagi melaluinya pada zaman remaja....alangkah indahnya cinta itu jika cinta berlandaskan keimanan...saya pun ada pengalaman tentang cinta pertama ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sue_kiranaProfil   Hantar PM kepada sue_kirana   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-10-05 14:42


cinta pertama tu cinta bodoh

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-10-05 14:43


ye ek? cinta pertama tu indah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-10-05 14:45


mana ada cinta berlandaskan iman. semua tu nafsu. cinta berlandaskan iman takkan pernah wujud. secara praktikalnya susah nak wujud

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-10-05 15:06


cinta pertama memang indah....
tapi kalau dah terputus parah jugak jadinya....
cinta yang abadi hanya pada Allah yang esa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

arinie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17125
Posting: 56
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 15:23


saya pun bersetuju dengan puteribongsu1306.....
hadirlah cinta yang abadi dalam jiwaku....

Bookmark and Share

    


  Member Information For arinieProfil   Hantar PM kepada arinie   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-10-05 19:01


cinta pertama ada dalam kenang-kenangan.

saya sudah tidak percaya kepada cinta.harap ukhwat tak salah anggap pula pada saya.

kadang-kadang saya melihat lelaki baik yang datang ada saja tak sesuai di sana sini, terlalu baik, terlalu jauh, terlalu handsome (contoh)..mana ada orang sempurna kan..cuma saya rasa mereka akan jumpa orang lain yang sepadan ..tapi tiada sebab yang jelas.

lepas itu, orang lain pun datang dan membawa hati mereka pergi. saya sedih sekejap, tapi ok balik :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.179415 saat. Lajunya....