Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 1 hari, 19 jam, 6 minit yang lalu
lidah-penghunus: 5 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
nur_tinta: 27 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Uiks?!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Uiks?!

Please Mendaftar To Post


Oleh Uiks?!

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-04 16:51


Sume lawak-lawak di bawah adalah saya ciplak untuk dikongsikan dgn kwn2 yang lain. Tak salahkan share satu mende yg boleh buat orang lain ceria. He he he.


Ijam: Do u know mount everest? My father climbed it.
Budin: Do you know the Dead Sea? My father killed it!
*****************

Sorang mat rempit terpaksa dipotong telinganya kerana mengalami kecederaan yang teruk akibat accident.

Mat rempit: Ala doktor, jgn la potong telinga saya, susah la nanti saya nak melihat.
Doktor: Kena potong jugak sebab dah teruk sangat dah ni. Tapi, saya cuma potong telinga awak, bukannya korek mata awak pun?
Mat rempit: Habis camna saya nak pakai spek dengan sebelah telinga je?

***************

Sorang pakcik telah pergi ke sebuah kedai cermin mata dan disahkan beliau mesti pakai spek.

Pakcik: Encik lepas ni, boleh la saya membaca cam orang lain ye?
Optometrist: Ha'ah, buleh la pakcik.
Pakcik: Yuhuu! Dah lama saya buta huruf, lepas ni boleh la saya membaca.
********

Sorang wanita telah menelefon doktor sebuah klinik untuk mendapatkan bantuan.

Wanita: Doktor! Tolong saya. Anak saya tertelan nyamuk!
Doktor: Takpe. Puan jangan risau, ianya tak memberi sebarang efek kepada anak puan.
Wanita: Tapi lepas tu saya bagi dia makan racun serangga untuk bunuh nyamuk dalam perut dia tu..
Doktor: Ape! Cepat bawak dia ke sini!
*********


[ Posting ini telah di edit oleh: SHAMR pada 2004-12-07 16:37 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

pu3_solehah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9597
Posting: 136
Dari: seberang jaya

PulauPinang  


posticon Posting pada: 30-11-04 14:47



walaupun saya dah penah baca.. tapi tetap lawak..


Bookmark and Share

    


  Member Information For pu3_solehahProfil   Hantar PM kepada pu3_solehah   Pergi ke pu3_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-11-04 15:13



Yang doktor dgn ayah tu...melampau nor. Ada ke patut bagi makan racun....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 17:22


alahaiiii.......tak terkata...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

shinichi87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.11.2004
Ahli No: 12418
Posting: 25
Dari: andalusia

madagascar  


posticon Posting pada: 04-12-04 12:36



ha!ha!ha!klakarnya...keskeskes..
nak pecah perut den..


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinichi87Profil   Hantar PM kepada shinichi87   Quote dan BalasQuote

khazinatulasrar
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12108
Posting: 9
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 12:58


boleh temuduga jadi kartunis majalah Ujang tu...


Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatulasrarProfil   Hantar PM kepada khazinatulasrar   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 13:49




Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

cactus60
Warga Rasmi
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12779
Posting: 10
Dari: nun jauh di sana

Kedah  


posticon Posting pada: 06-12-04 02:27




hek'eh.....bole tahan maa.....

mana dapat idea ni???

dari idea sendiri atau ciplak???

but...totap vogue!!!kehkehhh.....

sori kalo silap cakap..ehhh...tulisla...




***ular yg menyusur akar,tak akan hilang b!sanya***



Bookmark and Share

    


  Member Information For cactus60Profil   Hantar PM kepada cactus60   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 15:44


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 20:48


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-03-06 22:56


:):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 15-03-06 01:50


hee..lawak yang 1st itu paling best :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 03:33


Assalamualaikum...

lawak jugak ye manusia ini....buat orang ketawa juga...jangan sampai berdekah-dekah dahlah mengelapkan hati orang juga...susah nak menghafal nanti...hehehe ana pun kekadang melawak yang tah apa-apa entah...

semoga apa yang kita buat selain bertaqarrub kepadanya diampun segala dosa pada kita...insyaAllah ...amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

sharkuitm
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2006
Ahli No: 22667
Posting: 109
Dari: UITM SHAH ALAM

brazil   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 13:21


huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharkuitmProfil   Hantar PM kepada sharkuitm   Quote dan BalasQuote

hani_ungu
Warga Rasmi
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23163
Posting: 20
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 15-03-06 14:02


comey,lawak,klakar walaupun dah pernah dengar

Bookmark and Share

    


  Member Information For hani_unguProfil   Hantar PM kepada hani_ungu   Quote dan BalasQuote

ahda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 8665
Posting: 73
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-03-06 14:45


:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahdaProfil   Hantar PM kepada ahda   Quote dan BalasQuote

one85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23275
Posting: 45

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 14:46


heheee...kehkekeh...memang kelakar habis...
haaaa.siapa lagi nak buat cerita lawak cepat laaa...
share dengan semua..boleh epikan hidup ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For one85Profil   Hantar PM kepada one85   Quote dan BalasQuote

adrianahayati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14476
Posting: 54
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 12:47


hehehehe......

Bookmark and Share

    


  Member Information For adrianahayatiProfil   Hantar PM kepada adrianahayati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 07-04-06 12:55


haha...kelakar..nak lagi!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 23:29


kasihan kat depa itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

warisan_lading
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.02.2006
Ahli No: 22434
Posting: 57
Dari: melaka

Kedah  


posticon Posting pada: 07-04-06 23:43


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For warisan_ladingProfil   Hantar PM kepada warisan_lading   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130142 saat. Lajunya....