Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Makin lama kita fikirkan sesuatu, makin malas kita nak buat sesuatu

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 1 hari, 5 jam, 55 minit yang lalu


Lirik Nasyid
Topik: sapa tau lirik setanggi syurga-inteam


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lirik Nasyid
    »» sapa tau lirik setanggi syurga-inteam

Please Mendaftar To Post


Oleh sapa tau lirik setanggi syurga-inteam

najjah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9422
Posting: 17
Dari: sg.petani,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-04 15:57



najjah suka lagu setanggi syurga nyanyian inteam dalam album 'inteam 04'.harap ada ahli ukhwah yang sudi berikan lirik lagu tersebut ye.....


-----------------
_KEYAKINAN DAN KEPERCAYAAN ITU ADALAH DUA TIANG SERI dalam DIRI_

Bookmark and Share

    


  Member Information For najjahProfil   Hantar PM kepada najjah   Pergi ke najjah's Website   Quote dan BalasQuote

haninuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 166
Posting: 148
Dari: UIA GoMBaK

Kedah  


posticon Posting pada: 21-11-04 16:50


Quote:

On 2004-11-21 15:57, najjah wrote:

najjah suka lagu setanggi syurga nyanyian inteam dalam album 'inteam 04'.harap ada ahli ukhwah yang sudi berikan lirik lagu tersebut ye.....



Haa.. ni dia lirik nasyid SETANGGI SYURGA..

Setanggi Syurga

Percaya kata janjiMu
Kerna ku yakin apa di genggamMu
Keharuman setanggi syurga
Bukan kilauan sebilah belati

Tersiksa jiwa merindu
Bagai terkurung dibasah tengkujuh
Kewangian aroma bunga
Tak menggugah keteguhan iman

Cinta tak pernah terbunggar dan terlebur
Pada redup renung mata yang menipu
Tuntas ku mendaki
Puncak cinta teragung

Izinkan aku melafazkan kata
Bicara hati yang mudah diterjemah
Betapa aku gerun pada teduh untuk bernaung
(Kerna awan itu rapuh)

Bahagia buat mereka
Yang bertemu cinta yang teragung
Yang membawa ke syurga hakiki dan abadi

Dendam tak marak menyala dan membakar
Oleh putih salju yang berguguran
Kerna dosa itu
Lebih hitam dan kelam

Ku anyam rindu menjadi hamparan
Kerna ku pasti adanya pertemuan
Di sana nanti bukti cinta suci dilafazkan
Tak bertemu pengucapan

Percaya kata janjiMu
Kerna ku yakin apa di genggamMu
Keharuman setanggi syurga
Bukan kilauan sebilah belati

Kata janjiMu...
Seharum setanggi syurga


Lagu: Manis Helma (Hijjaz Records)
Lirik: ITO Lara (Gurindam Entertainment)
Penerbit : Isman Isam
Penyusun Muzik : Along (Exist)
Hakcipta : Hijjaz Records Sdn. Bhd.


Najjah..
Bukan setakat lirik, tu haaa siap dgn Penerbit, Penyusun muzik etc semua skali saya bagi..

Kalo nak, terjemahan lirik Setanggi Syurga pun saya bleh bagi.. nah amik..

rangkap pertama maksudnya: saye percaya janji Allah, sbb saye percaye ape yg berada dlm genggaman Allah , iaitu syurgaNya dan semua yg termaktub dlm panduan hidup kita sumer (al-Quran dan hadith). pastu, harumnya setanggi syurga, bg saye maksudnya cinta Allah kpd hamba2Nya (kita sumerla) bkn sesuatu yg sementara.... kanker kilauan tue maksudnya kilatan sebilah belati (pisau), ia maknanya kilauan tue kan sementara, tapi cinta Allah bukan kilaan sebilah belati..

rangkap 2 plak: saye terseksa merindu Allah... bagaikan terkurung di dlm sesuatu yg susah nk kuar drnya... kewangian aroma bunga tue..emm, krg pastila....maybe wangi tuh maksudnya hiasan2 dunia yg menipu, ia x menggugah keteguhan iman...

korus dier plak: cinta saye pada yg Khaliq x pernah hilang, atau lenyap, pada redup renung mata pasangan saye kat dunie nie.. (oops, saye x de pasangan yerk!) tuntasku mendaki, maksudnya, saya sudah melakukan yg terbaik dan melakukan sec. berhabis-habisan utk menggapai cintaNya,yg terletak kat puncak cinta TERAGUNG....

rangkap keempat: izinkan aku melafazkan yg aku benar2 cintakanNya....bicara hati yg mmg sng diterjemah... betapalah saye takut/gerun utk bergantung pada sesuatu yg tak kekal... maknanya kite takut utk begantung harap pada psgn masing2 arr.... kerna awan itu rapuh maksudnyerr, sbb org yg kita gantunghrpkan tue, TAK KEKAL !!

rangkap lima : dendam saye pada sesape arr, x menyala dan membakar... oleh putih salju tue, krg pasti gak, maybe oleh rahmatNya yg tak bertepi...sbb saye tahu, dose saye selautan luasnya..dan ia adlh bkn calang2 dosa... dosa yg ntah diampunkah oleh Allah atau ntahla....

rangkap ke6: saye anyam rinduku menjadi hamparan, maknanya rindu kpd Allah tue amat membara... kerna saye pasti, adanya pertemuan antara saye dgn Allah , di sana (akhirat) nanti.. dan kat sane gak, bukti cinta akan dilafazkan, sampaikan kelu lidah saye nnt..(x bertemu pengucapan), sbb happy kerna dah bertemu apa yg KUDAMBA selama ini...

rangkap last, samerla cam rangkap 1st tadi.. dan lagu nie mmg menitiskan air mata bg sesiapa yg menghayatinya dgn mata hati..

Hmm.. terjemahan ni disahkan betul oleh En. Ito Lara..tak tipu maaa.. Saya pun suka sangat lagu Setanggi Syurga nii.. yang penting fahami dan 'hayati' maknanyaaa..

that's all

Wallahu Taala A'lam

:: PeNCinTa HiBuRaN IsLaM ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For haninuhaProfil   Hantar PM kepada haninuha   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 21-11-04 17:22


Quote:
Ku anyam rindu menjadi hamparan
Kerna ku pasti adanya pertemuan
Di sana nanti bukti cinta suci dilafazkan
Tak bertemu pengucapan





suka sgt lagu ni.. esp. rangkap kat atas tu.. mmg my most fav. part..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 21-11-04 22:46




bagus ar...
ader terjemah sekali..


Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

haninuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 166
Posting: 148
Dari: UIA GoMBaK

Kedah  


posticon Posting pada: 22-11-04 02:11


Quote:

On 2004-11-21 22:46, condemned wrote:
bagus ar...
ader terjemah sekali..



ehehe..lupa plak nk bgtau.. TERJEMAHAN tu saya 'copy n paste' je dari satu komuniti. Bukan saya yang terjemah sendiri. Semoga kita dapat memahami mesej yang ingin disampaikan dalam lagu tu..insya Allah..

wassalam..

:: PenCiNTa HiBuRaN IsLaM ::

-----------------
Tuhan..Syukur kehadratMu Kerna masih mengurniakan Setitis semangat..Untuk menghadapi..
Kehidupan untuk esok hari..Demi perjuangan hakiki..Kan kugenggam keazaman ini..Takkan kubiarkan ..
Terlerai lagi..



Bookmark and Share

    


  Member Information For haninuhaProfil   Hantar PM kepada haninuha   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 12:29


best sangat lagu nih,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 12:31


..amboi haninuha..siap semua yerrr ..
-apa pun lagu ni memang best...tapi sya lagi minat KASIHKU ABADI...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 09-12-04 18:55


huhh..same la kite ana minat sgt2 lagu setanggi syurga...kasihku abadi...doa seorang kekasih..dan ku serah cinta...... terasa rendah,hina dan kejinya kita di sisi ALLAH SWT....

-----------------
...diri ini tercari-cari identiti seorang wanita yang solehah... YA ALLAH berilah daku petunjuk dan hidayahMu..sesungguhnya hanya pada Mu ku meminta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-12-04 10:20



lagu nii mmg best...syukur sangat sebab baru2 nii inteam nyanyi kat konsert nur syawal kat KUSZA..mmg power.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

nurkusza
Warga Rasmi
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12402
Posting: 20
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 09:22



BESTNYA LAGU NIE..ANA SUKA SANGAT..MEMBER 2 ANA KAT KAMPUS SEMUANAY SUKA LAGU INI...TAK LEKANG DARI BIBIR MASING2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkuszaProfil   Hantar PM kepada nurkusza   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-05 09:27


siap ada terjemahan lagi...mekasih byk2!
baru je jumaat lepas saya tengok konsert in-team...di akademi pengajian islam, universiti malaya, sempena majlis pelancaran program ANIS '05.... mmg best!!

huhu...ahad sebelumnya pulak ada Nowseeheart ngan Alarm-Me dtg kolej saya...konsert gak.. semua best..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-02-05 15:01


syukran..siap ngan terjemahan skali...rangkap yg ' bukan kilauan sebilah belati' tuh..masih konfius lagi...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117138 saat. Lajunya....