Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 95
Ahli: 0
Jumlah: 95




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 4 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 15 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 15 hari yang lalu
eme86: 15 hari yang lalu
sunan-faqih: 21 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: anak mak or anak ayah?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» anak mak or anak ayah?

Please Mendaftar To Post


Oleh anak mak or anak ayah?

relajihad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2004
Ahli No: 12384
Posting: 118
Dari: Perak

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-04 22:24


perhatian:- ini just survey bukan nak compare kasik sayang ibu ngan ayah.. think positif!..

mak & ayah kita kedua - dua best.. tapi ader yang lebih mesra, lebih mudah kongsi cerita ngan mak.. dan ada pula yang lebih mudah berkongsi cerita/masalah ngan ayah dia.. herm... anda?...

+ ana lebih senang kongsi cerita ngan mak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For relajihadProfil   Hantar PM kepada relajihad   Pergi ke relajihad's Website   Quote dan BalasQuote

zrand
Warga Rasmi
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12464
Posting: 2
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 19-11-04 22:32


hehe... anak mak

Bookmark and Share

    


  Member Information For zrandProfil   Hantar PM kepada zrand   Pergi ke zrand's Website   Quote dan BalasQuote

fatayat
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2004
Ahli No: 12443
Posting: 2
Dari: Shah Alam

Selangor  


posticon Posting pada: 19-11-04 22:33


anak ayah+ mak.... tapi lebih manja ngan ayah

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatayatProfil   Hantar PM kepada fatayat   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-11-04 00:39




ana plak tak rasa lebih senang kongsi cerita dgn mana². kalau tu yg boleh dicerita kat mak, itu jugak la yg diceritakan kat ayah. tapi lagi rapat dgn mak la, sbb ayah selalu takde kat rumah. hehe.. wallahu a'lam.

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 16:03


klu citer2 masalah, ngadu, jarang citer ngan mak n ayah.. slalu ngan kakak hehe tp bukalah xpenah citer2 ngan mak ayah.. selalu.. dulu la.. sejak kt sini (smenanjung) ngan kakak la byk citer...

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 17:17



err..saye lak lebih mudah berkongsi cerita ngan mak. bleh dikatakan saye ngan mak mmg kamceng giler. kadang2 abah saye pun jeles. ye la asyik2 mak je. tapi jgn tak tau yg walaupun saye tak kongsi citer ngan abah, saye still anak kesayangan abah. nama je anak sulung tp manja mengalahkan anak bongsu. adik2 kesayangan akak kat umah jgn jeles yer... korang ttp anak2/adik2 kesayangan mak abah n akak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 20-11-04 18:51


...

hafiz rasenye anak mak ngan ayah..tapi lebih rapat mak..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 20-11-04 18:51


...

hafiz rasenye anak mak ngan ayah..tapi lebih rapat mak..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 20-11-04 19:59



ana anak mak dan ayah..tapi ana rasa ana lebih rapat dgn mak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

INSPIRASI_HATI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.09.2004
Ahli No: 11253
Posting: 258
Dari: Selangor....Perak.

Selangor  


posticon Posting pada: 22-11-04 11:06




ana lebih rapat ngan mak......tapi kedua-duanya ana sayang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For INSPIRASI_HATIProfil   Hantar PM kepada INSPIRASI_HATI   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-04 11:30


hamba pun x tau tau mana satu yg hamba lebih rapat..

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

ainnurwardah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2628
Posting: 67
Dari: Utec

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-11-04 01:30


ana lebih rapat ngn mak..tp kalo nak kongsi citer..tak semua la..certain2 cite je..yg lain kongsi ngn kengkwn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainnurwardahProfil   Hantar PM kepada ainnurwardah   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-04 01:39




mana lebih rapat?. hmmm, tak pasti plak. cam sama je. cuma paling rapat ngan adik bongsu, selalu dengki dia

-----------------
Programming notes esp. PHP
Web Zaujah (muslimah_johor)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-04 03:01


kalau nk ikutkan ana lebih rpat ngan mak..

dia ni camni pd kebiasaannya, kalu anak laki lebih rapat ngan mak, pastu anak perempuan lebih rapat ngan ayah..ikut pemerhatian ana la..tatau la antum camna

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-04 03:01


kalau nk ikutkan ana lebih rpat ngan mak..

dia ni camni pd kebiasaannya, kalu anak laki lebih rapat ngan mak, pastu anak perempuan lebih rapat ngan ayah..ikut pemerhatian ana la..tatau la antum camna

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 23-11-04 09:32


saya rapat ngan mak lagii...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-04 12:39


ngan mak agaknya..ngan abah pun kekadang..tapi lebihnya ngan mak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-04 13:47


mizi anak ma dan pa.Tapi lagi rapat dengan ma.Selalu cite masalah kat ma.ma pulak cite kat pa....

sayang ma dan pa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-04 20:37


anak abah dan ma...tapi lebih rapat dengan ma.

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

nice_pesan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 619
Posting: 126
Dari: cheras...

Perak  


posticon Posting pada: 27-11-04 04:24




Mak tetap no satu dihati... tapi ayah pun saya sayang juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For nice_pesanProfil   Hantar PM kepada nice_pesan   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-04 09:52



Ana lebih mesra ngan mak......

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-12-04 18:15


ermm..dua-dua sekali...nak minta barang minta ngan ayah selalu..suh ayah yg bg tau mak...hehe...tapi selalu baking ayah kut...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-12-04 22:22


ana rs ana pn lbh senang nk kongsi apa2 dgn mak...bknnye ana bmksd xrapat dgn ayah,tp xtau nk ckp...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_safi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.09.2004
Ahli No: 11314
Posting: 137
Dari: sarawak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-12-04 18:04


entah la x tau nak diketogorikan sbg ank mak ke bapa....
kalau ada problem @kongsi cite ngan mak...
kalau bermanja ngan bapa.....
macam mana ni???

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_safiProfil   Hantar PM kepada cahaya_safi   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 07-12-04 22:31


Quote:

On 2004-11-20 16:03, kaze wrote:
klu citer2 masalah, ngadu, jarang citer ngan mak n ayah.. slalu ngan kakak hehe tp bukalah xpenah citer2 ngan mak ayah.. selalu.. dulu la.. sejak kt sini (smenanjung) ngan kakak la byk citer...



brother kaze......ana pun lebih senang ngan akak.... tapi tetap sayang kat umi ngan ayah.. tapi kalau poket kosong senang minta ngan umi.... kalau result kurang okey selalu ngadu kt ayah... sebab tu sayng dua-dua...

to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

[ Posting ini telah di edit oleh: uqu pada 2004-12-07 22:37 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

ac
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11304
Posting: 27
Dari: teranu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-12-04 22:25



kalu sy...
mesti la ngan mak..
bukan bermakne ngan ayah tak rapat..
tp tak berani skit..
heheheehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For acProfil   Hantar PM kepada ac   Pergi ke ac's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 22:29




bg ana kedua-duanya sama saje.. ana syg mereka..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 22:34




dua2 sekali, mak dgn abah. kalau kongsi cerita tu tengok topik la. kalau cerita pasal peribadi macam demam ke, tension sbb banyak keje ke selalu dgn mak. kalau cerita pasal isu semasa, politik suka cerita dgn abah

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

ifmiza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.05.2004
Ahli No: 8734
Posting: 63
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 11-12-04 23:25


hmmmmmmm

saya dua-dua rapat
bab2 kongsi masalah nie susah skit dua-dua saya tak citer .........kat sapa pun saya tak citer kalau nak citer gak selalunya kat kakak saya lahhhhhhhhhh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifmizaProfil   Hantar PM kepada ifmiza   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 12-12-04 00:23


saya anak mak ngan ayah...klu mak ader masalah,dia akan call dan citer kat saya...ayah pun ngadu mcm2 hal kat saya...tak kira hal kijer atau adik2...anak sulung ni akan jad tempat parent luah rasa...yg bestnya,ayah blh balas2 msg ngan saya mcm member...ramai kwn2 yg salah faham...diaorg ingat saya balas msg ngan pakwe....seronok kan bila kita disayangi ibu dan ayah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 22-09-05 10:29


assalamualaikum
ana anak ma and ayah tercinta :-)
ana lebih banyak cakap dengan ma
ayah yang lebih manjakan ana
cakap saja nak apa,mesti dapat :-D



ana: ma ayah..ana sayang kamu berdua sangat2..thanks mom..dad :-):-D :-)
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 22-09-05 10:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 22-09-05 13:04


assalamualaikum...

ana anak mak dengan ayah tersayang...kalau nak minta sesuatu pula mesti dengan ayah

ana rapat dengan kakak kalau nak kongsi cerita mesti dengan kakak dan mak :-)
[ Telah diedit oleh: sahihnor pada 22-09-05 13:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 13:08


Pada 22-09-05 10:29 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum
ana anak ma and ayah tercinta :-)
ana lebih banyak cakap dengan ma
ayah yang lebih manjakan ana
cakap saja nak apa,mesti dapat :-D



ana: ma ayah..ana sayang kamu berdua sangat2..thanks mom..dad :-):-D :-)


ana pun lebih close dengan mak...
dengan ayah pun close juga...

apapun... i love both of them.. :-)

ps: ta sabar nak balik jumpa mereka..rindunye.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 22-09-05 13:28


tak kisah mana-mana pun..sama juga... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-09-05 13:36


anak mak & ayah...

lebih rapat dengan mak..

mak banyak menegur berbanding ayah..

ayah tegas..tapi baik hati sangat-sangat..

love u all 4 ever...
______________________________________

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 13:46


> memang rapat dengan ibu...
> sebab ayah meninggal masih kecil lagi...
> semoga ibu sntiasa dipanjangkn umur & dirahmati Allah swt hendaknya...
> amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 15:21


assalamualaikum...
saya rasa lebih rapat dengan ayah...
act, in my family, anak perempuan lebih rapat dengan ayah and anak lelaki lebih rapat dengan emak...
tapi, saya lebih prefer crte problem saya dengan mak saya...sebab perempuan lebih memahami perempuan...betul tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 15:39


Ana anak umi dengan abi lepas itu anak mak jugak hehe
Umi orang yang selalu risaukan anak2 banyak nasihat tunjuk ajar yang paling penting selalu kasi kasih sya yang tak boleh orang lain kasi.
Abi pula biasa lah lelaki ego sikit tak nak tunjuk mereka sayang kita tapi apa saja yang ana nak abi try tuk dapatkan. selalu ajar bab agama ana ingat lagi kat sawah pun abi tanya apa sifat wajib dan harus bagi nabi. masa tu ana darjah5

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-09-05 17:13


em...certain thing 2 saya prefer luah kat mak..dan certain 2 dengan ayah...mak lebih faham hati anak perempuan,pasal drama...keluarga... while ayah boleh share smthing bout boys ;-) education...alhamdulillah,saya bsyukur dengan ibubapa saya,dua2 penyayang dan btanggungjawab :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 17:25


mestila mak sebab mak saya bestttttttttttt.bapak pun ok tapi mak lagi bestttttttttttttt

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 17:43


Salam Ukhuwah!

My Mother!

Who next?

My Mother!

Who next!

My Mother

And my Father!

love u all!!! ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

muslimahmuar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2005
Ahli No: 18544
Posting: 38
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-05 18:34


dulu masa kecik saya rapat dengan abah..
selalu ikut mana abah pergi..
tapi bila dah besar-besar ni rapat dengan mak.
boleh cerita semua..mak tak kisah..
dah jadi macam kawan.
tak sabar cuti nak sembang-sembang dengan mak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahmuarProfil   Hantar PM kepada muslimahmuar   Quote dan BalasQuote

bicara_hati
Warga Rasmi
Menyertai: 22.04.2005
Ahli No: 15989
Posting: 10
Dari: bumi

iraq  


posticon Posting pada: 22-09-05 21:10


mak dan ayah...dua2 rapat tapi lebih sikit mak lah..sebab mak lebih memahami :-) tapi kalau berkongsi masalah dengan kakak :-D tak pula dengan mak atau ayah..he.he :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For bicara_hatiProfil   Hantar PM kepada bicara_hati   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 21:13


saya rasa saya lebih kepada anak bapa agaknya...
lagipun kebanyakan sikap saya nak sama dengan ayah saya...


__________
praise to you
just for you..Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 21:16


bagi diri saya,saya sayang mereka...tiada istilah anak mak atau anak ayah..tanpa mereka saya tidak akan lahir ke dunia ini...
alhamdulillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 11:00


assalamualaikum

anak mak atau anak ayah??
mira anak kepada mak ayah,hihi..

mira manja dengan kedua2nya..yelah permata pertama
apa-apa cerita kedua2nya akan tahu..

tapi kalau personal lebih kepada mak

wassalam :-)


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_kk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11389
Posting: 129
Dari: healthy campus

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 14:48


assalamualaikum

hmm...semua orang anak mak dan ayah. Dua2 sayang kat kita dan dua2 yang kita sayang. Tapi sebagai seorang anak, wajib mentaati kedua2 nya sesuai dengan hadis Rasulullah saw... lebih kurang maksudnya : Seorang sahabat bertanya siapa yang patut dihormati? Jawab rasulullah saw: "Ibumu". Orang tersebut bertanya lagi, kemudian siapa? Jawabnya: "Ibumu". Pemuda itu bertanya lagi, "Kemudian?" Jawab baginda: "Ibumu. Kemudian baru ayahmu".
Dari sini kita ketahui bahawa kita patut lebih taat dan hormatkan ibu berbanding ayah. Tak bermaksud hanya sayangkan ibu, tapi dua2 disayangi dan dihormati tapi terhadap ibu dilebihkan sedikit. dan satu lagi info: Syurga itu terletak di bawah tapak kaki ibu (maksudnya pada keredhaan ibu ). Tak berbau syurgalah orang yang derhaka pada ibubapanya...
Dan bagi isteri, wajiblah mentaati suaminya berbanding dengan ibubapa sendiri.. satu hadis menyatakan bahawa Rasulullah saw bersabda: (lebih kurang maksudnya) "Jikalau manusia itu dapat sujud kepada sesama manusia, akanku suruh si isteri sujud pada suaminya " .
Oleh itu pandai2lah cari suami yang beriman dan bertaqwa kepada Allah. Moga hidup kan dirahmati dan diberkati..InsyaAllah...

Ya Allah perkenankan hasrat di hatiku..
Moga impiankan dirahmati
dipertemukan serikandi
susah dan senang sama harungi
demi cinta yang hakiki...

Mama,sayang mama!!! Nak balik....waaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kkProfil   Hantar PM kepada puteri_kk   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 15:10


mesti lah anak dua2 mak dengan ayah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-05 15:53


mmm...anak mak @ anak ayah??

saya rasa...saya ini anak mak and ayah...i'm close to both of them.... i love them veryyyyyyyyyyyy much!!! :-di


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 16:13


anak ayah...manja sangat dengan ayah...tapi dah besar2 ni ada lah perasaan malu tu...tapi still nak ada ayah...
mak pulak...sejak kecil garang...tapi dah besar ni dia semakin memerlukan saya..i need her too...
i love them veeeeery much....
ya Allah....panjangkanlah umur mereka berdua..kurniakanlah kami sekeluarga kebahagiaan sebagaimana nama yang diberi Cahaya Kebahagiaan...
janjikanlah syurgaMu pada mereka berdua....
ameeeeeeeeeennnnn.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 16:27


saya manja dengan mak saudara... macam maksendiri.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 29-09-05 16:30


anak mak lah. ayah tegas sikit, tak berani nak dekat...
tapi kasih sayang tetap sama.
ws.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 16:56


Pada 29-09-05 16:13 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

anak ayah...manja sangat dengan ayah...tapi dah besar2 ni ada lah perasaan malu tu...tapi still nak ada ayah...
mak pulak...sejak kecil garang...tapi dah besar ni dia semakin memerlukan saya..i need her too...
i love them veeeeery much....
ya Allah....panjangkanlah umur mereka berdua..kurniakanlah kami sekeluarga kebahagiaan sebagaimana nama yang diberi Cahaya Kebahagiaan...
janjikanlah syurgaMu pada mereka berdua....
ameeeeeeeeeennnnn.....


amin...ya Rabb.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

qinairaaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30115
Posting: 68
Dari: pantai remis, manjung, perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 23:46


assalamualaikum..... saya anak umi dan abah saya tapi lebih rapat dengan umi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qinairaaaProfil   Hantar PM kepada qinairaaa   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 08:09


ana anak kdua dua ibu dan bapa ana.....
kalau tak ada abah ana,tak ada lah ana kat dunia ni.....
begitu juga dengan emak ana....
kalau tak ada emak ana,tak ada lah ana kat muka bumi ni....
huhuhu.....




~menyemai kasih memupuk ukhwah~

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-06-07 09:38


anak mak!hehhe..

tapi nak minta apa-apa minta kat ayah...hhehe..

kedua-duanya best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

edwina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9873
Posting: 72
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 05-06-07 09:52


anak mak dan bp... anak ibu dan abah juga :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For edwinaProfil   Hantar PM kepada edwina   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-06-07 10:02


anak mak & ayah. dulu-dulu Kalau mak tengah hot ayahla, Kalau ayah hot makla. Apa pun syukur punya mak ayah penyayang, Syukur sangat kerana diberi kesempatan & dipanjangkan umur mereka. moga mereka dalam lindungan Allah hendaknya. Amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 05-06-07 10:03


anak mak dan abah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 10:03


Anak orang..ok?
hehe..=p

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-06-07 10:12


anak mak ayah

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 10:12


kalau kita switch soalan macam mana?

antara mak dan ayah...
siapa yang paling nampak bermanja dengan kita? :roll: :roll: :roll:


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-06-07 10:16


saya anak mak dan abah..dua-dua pun saya baik..hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 11-06-07 13:00


ana anak mak....
lebih rapat dengan mak...
semua benda mengadu kat mak..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

sharulnira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22473
Posting: 48
Dari: dunia yang fana

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-06-07 13:02


salam..
saya anak ma dan abah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharulniraProfil   Hantar PM kepada sharulnira   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 13:07


ayah saya manja..mak saya tak manja..saya pun manja..so saya sama dengan (=)ayah saya..secara xrasmi menjadi anak ayah lah hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 14:46


anak ayah

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 16:35


assalamualaikum..

anak mak dan abah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-06-07 23:14


hehe..anak mak dan ayah..kedua-duanya ana sayang..dan maka ayah pun sayng ana..hehe..ana uhibbu ya ummi wa walid...semoga ma dan abh mendapt kebahgiaan hidup didunia dan akhirat..
[ Telah diedit oleh: lightarrowss pada 11-06-07 23:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.210149 saat. Lajunya....