Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada yang perlu kita takuti, kecuali ketakutan itu sendiri.
-- Franklin di. Roosevelt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Yang Masuk Ke Sini
sarashanee: 4 hari yang lalu
CikIzzah1992: 6 hari yang lalu
Qiamulail: 22 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: RAHSIA perempuan yang lelaki PERLU tahu..


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» RAHSIA perempuan yang lelaki PERLU tahu..

Please Mendaftar To Post


Oleh RAHSIA perempuan yang lelaki PERLU tahu..

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 11-11-04 11:29


Nilah rahsia perempuan yang kita ni(kaum lelaki) patut tahu....

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Ji! ka kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pe! rtama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-04 14:29


hmmm..ada yang betul..ada yang tak...tapi..kebanyakannya betol kot!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 12-11-04 09:21


insyallah.... kalau ader betul...

jadikan panduan

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 12-11-04 12:20




kelakar bila tengok topik macam nie.. rasanya dah banyak kali keluar topik yg serupa..

-----------------

Jom Pakat² Naik GununG CEO Penguis



Bookmark and Share

    


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 12-11-04 15:26



rasa memang ada yg betul dlm topik ni...lelaki patut menghayatinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-04 15:35




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-11-04 20:11



ok juga la topik cam ni. kita sebagai golongan lelaki sepatutnya menghayati perkara cam ni.
cubalah ambil berat sikit..


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

islam_suci
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1054
Posting: 94
Dari: Gombak

saudiarabia  


posticon Posting pada: 12-11-04 23:41




kebanyakannya betul....yang kaum adam ni,hehehe....renung-renungkanlah kenyataan tu...pandai-pandailah nak tackle kaum hawa...

-----------------
A successful person is a person who is always struggle to success but also dare to fail...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islam_suciProfil   Hantar PM kepada islam_suci   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-04 01:59



hohoho...interesting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 13-11-04 15:25


hayatilah....

yang baik jadikan panduan yang tak baik tu buang dalam longkang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

ul-haq
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9405
Posting: 11
Dari: ul-haq

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-11-04 09:29




hmm.... menarik..tapi kan kenaper muslimat nie takder respons...nak tau gak..tul ker...or retorik ker... n klu ader tambahan n pembetulan ker...alaa...takkan kedekut ilmu kottt....
klu berterus-terang kan senang, nak direct segan kan..so, dlm nie kan ok...mana tau kot2 abang saya awk pun terbaca gak..saper yg untung..awakkkk... jugak...kay
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ul-haqProfil   Hantar PM kepada ul-haq   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-11-04 12:53



Huhuhu.....ku melafazkan kata penuh makna....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 16-11-04 13:05




bagus!!!!!! semua org akan tahu

-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Ms_Nik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1455
Posting: 105
Dari: Malaysia Bumi Bertuah

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-11-04 10:32


Erm..ntahlah...yer kot....ke camner??wallahu ta'ala a'alam..........bubais

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ms_NikProfil   Hantar PM kepada Ms_Nik   Quote dan BalasQuote

assyab
Warga Rasmi
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12368
Posting: 8
Dari: TeMaSeK

singapore   avatar


posticon Posting pada: 19-11-04 13:18


rasanya byk yg betul kut

-----------------
~Dhaif...faqir...Haqir~

Bookmark and Share

    


  Member Information For assyabProfil   Hantar PM kepada assyab   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-04 16:27


point yg ke 30 tu..take concern sikit...berguna 2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

khairizah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7828
Posting: 11
Dari: keramat

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-04 23:24


semua sy setuju....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairizahProfil   Hantar PM kepada khairizah   Quote dan BalasQuote

mujahidahakimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6249
Posting: 22
Dari: BuMi AllaH...

brazil   avatar


posticon Posting pada: 19-11-04 23:52




bagi ana la kan..mosly mmg betul kutt.
wallahualam..

-----------------
HIDUP TIDAK SELALUNYA INDAH LANGIT TAK SELALU CERAH SURAM MALAM TAK BERBINTANG.... ITULAH LUKISAN ALAM ... Take time to pray It is the greatest power on earth... Ilalliqa' ..... SaLaM uKhWah...(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidahakimahProfil   Hantar PM kepada mujahidahakimah   Quote dan BalasQuote

cahayamataku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.06.2004
Ahli No: 9688
Posting: 85
Dari: baling

Kedah  


posticon Posting pada: 20-11-04 11:25


1/2 betui 1/2 x betui.kikiki......

-----------------
sEmAkiN jaUH kU dArIMu...sEmaKIn deKaT pULa KaU mEngHaMpIri Daku.....Oh TuhAn yG mAha PeNgAsiH ....SiApaLAh dIriKu di pAndaNGANmu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayamatakuProfil   Hantar PM kepada cahayamataku   Pergi ke cahayamataku's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 11:53


ErKk!!.. ehehe.. kalau rahsia.. mcm mana lak blh tahu?.. wahahaha hurmm.. ada betul ada salah... mana blh laki tahu.. pom ni ada 1001 rahsia~ wuu.. misteri!.. so, pepandai la korek rahsia sendiri..

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-04 04:03


betul ke ni....rahsia jadi x rahsia lagi la kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

zetty
Warga Rasmi
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12260
Posting: 5
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 21-11-04 09:26


mungkin la kot..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zettyProfil   Hantar PM kepada zetty   Quote dan BalasQuote

muslimah_04
Warga Rasmi
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11703
Posting: 9
Dari: bumi UTM

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-04 13:55


assalamualaikum,
hmm...ada betul gak ape yg islamicboy tulih tu terutama no 1 dan 3 tu.yg lain tu ada betul dan ada x kot...hmm.. xtaulah!camaner respon muslimah lain?? tp, 1 kemusykilan dimana sumber yg didapati oleh islamicboy?buat research ker??... jgn mara ek!lastly,maaf kpda islamic boy kalu ada terase ke..ini hanyelah komen ikhlas dri saye..wassalamualaikum

**LAHIRNYA MANUSIA DIIRINGI DGN AZAN,MATINYA MANUSIA DIIRINGI DGN SOLAT..,
ANTARA AZAN & SOLAT BETAPA SINGKATNYA HIDUP MANUSIA??!!***

-W'ALLAHUALAM-

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_04Profil   Hantar PM kepada muslimah_04   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-04 14:14




menarik...
sy rs sumenye btul..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

hati_waja
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12116
Posting: 3
Dari: Bumi Allah ...

Pahang  


posticon Posting pada: 23-11-04 04:12


emm ... sebaik-sebaik perhiasan dunia adalah wanita solehah ... wanita insan paling istimewa ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hati_wajaProfil   Hantar PM kepada hati_waja   Quote dan BalasQuote

alhidayah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.06.2004
Ahli No: 9628
Posting: 55
Dari: kuktem

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-11-04 08:54




Hmm.. bnyk yg betul tu islamicboy..
sememangnya yg bernama perempuan ni fitrahnya lemah lembut.. tapi mereka jugalah yg merupakan penyokong utama kaum Adam.. Kaum Hawa kan dicipta dari rusuk Si Adam..
Sekali dah jatuh hati, memang susah nak lupakan.. tapi perempuan yg tabah akan redha menerima sebuah kehilangan..

wallahua'lam..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhidayahProfil   Hantar PM kepada alhidayah   Pergi ke alhidayah's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 23-11-04 09:13


banyak kot yang betul....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

ukhuwwahfillah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11827
Posting: 17
Dari: polimas jitra

Kedah  


posticon Posting pada: 23-11-04 14:43



oo.macam tu ke..ana taula juga coz ana ni pompuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhuwwahfillahProfil   Hantar PM kepada ukhuwwahfillah   Pergi ke ukhuwwahfillah's Website   Quote dan BalasQuote

mein
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2004
Ahli No: 12325
Posting: 6
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 23-11-04 16:11


assallamualaikum. sebenarnya setiap pendapat individu pastinya ada pro dan kontra. apa yang islamicboy tulis 50/50 betul dan tidak benar, hanya pada pendapat saya. mungkin pada individu lain 70/30 atau 80/20 atau yang seumpama dengannya. Persepsi saya selama ini adalah: apabila seorang lelaki itu dapat menakluki hati seorang perempuan, dia (lelaki) akan bertindak umpama bermain yo-yo. Mula-mula berkenalan, kemudian cuba di gengam, kemudian dilepaskan, apabila dia dah mahir bermain yo-yo, dia akan sering menukar yo-yo yang lebih canggih. Di era cyber ini sukar mempercayai lelaki. Mereka semua tidak tahan diuji. Dan mereka yang lari dari ujian saya anggap bukan lelaki sejati berhati mulia. Malah ada juga lelaki buaya bertopengkan agama !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For meinProfil   Hantar PM kepada mein   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-04 21:07


mein mcm marah betul sgt2...ada pengalaman pahit sebelum ni??Maaaflah, tanya soalan personal....

mungkin ada yang betul, ada yang tidak....entahlah..susah nak cakap

-----------------
Mencari Keredhaan Ilahi
Merasa ketenangan Hakiki
Mencuit rasa Rendah Diri
Ya Rabbul Izzati

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

anuar_5611
Warga Rasmi
Menyertai: 01.10.2004
Ahli No: 11547
Posting: 3
Dari: UiTM

Pahang  


posticon Posting pada: 25-11-04 12:08


banyak yang betul....yang baik dari Allah...buruk adalah kelamahan hambaNYA...

sebenarnya wanita adalah kejadian dari sebahagian anggota lelaki..tulang rusuk...wanita memang diperlukan dalam menjdikan lelaki itu benar2 lelaki....wallhualam.

-----------------
setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For anuar_5611Profil   Hantar PM kepada anuar_5611   Quote dan BalasQuote

mein
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2004
Ahli No: 12325
Posting: 6
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 30-11-04 00:37


Saya bukan seorang yang suka marah. nanti lekas tua. apa pandangan saya adalah pengalaman orang-orang sekeliling yang saya sayangi amat sedih apabila mereka dilukai, didera mental dan ketika itu segala kekurangan dari segi fizikal diungkit. Tidakkah itu kejam namanya? Maka saya amat sukar mempercayai manusia lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For meinProfil   Hantar PM kepada mein   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 30-11-04 06:20


..hmm ape2 lah korang nih....hmmm ambil pengajaran yg ade...

-----------------
"Bukan satu paksaan untuk disebarluaskan,saling mengingatkan sesama bukanlah hal binasa"

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

akubudakbiasa
Warga Rasmi
Menyertai: 09.10.2004
Ahli No: 11737
Posting: 7
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 30-11-04 09:42


askm.....hiiii sume bagi saya la..x sume laki-laki perangai cam yo-yo cam si mein cakap tu.pompuan pon ade gak cam tu...so,pepandai laaaa..fikirkan ape yang terbaik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For akubudakbiasaProfil   Hantar PM kepada akubudakbiasa   Quote dan BalasQuote

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-11-04 10:30


mm...bagus jugak...boleh di jadikan sebagai panduan...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-12-04 16:36



cam betul je...tp pepandai la kita paham sendirian bhd.sbb hati perempuan ni, lain2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

nur_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11456
Posting: 45
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 01-12-04 17:00


eRM.....jadikan panduan untuk lelaki dan perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_naProfil   Hantar PM kepada nur_na   Quote dan BalasQuote

nabilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11595
Posting: 85
Dari: UiTM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 09:38


cinta sejati adalah cinta yang tiada kepentingan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabillaProfil   Hantar PM kepada nabilla   Pergi ke nabilla's Website   Quote dan BalasQuote

putri_ibu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 11007
Posting: 29
Dari: Bumi KenyaLAnG

Sarawak  


posticon Posting pada: 03-12-04 11:25





banyak jugak kebetulan yang betul bagi fakta ni. so, anna kira setuju jugaklah...sebab sdikit sebanyak ianya dirassai oleh perasaan anna. so, you all kaum adam, pandai-pandailah ambil peluang ni untuk lebih memahami kaum hawa yang mudah terusik hati nuraninya ini. wallahualam
sesungguhnya yang baik datang dari Allah dan yang yang buruk datangnya dari anna sendiri.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_ibuProfil   Hantar PM kepada putri_ibu   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-12-04 17:55


hmmm.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

shatina
Warga Rasmi
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12645
Posting: 2
Dari: shatina

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-12-04 22:32


pandailah awk....sy suka sgt rupa-rupanya ader jugak kaum lelaki yang prihatin pada kaum wanita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shatinaProfil   Hantar PM kepada shatina   Quote dan BalasQuote

hayatul
Warga Rasmi
Menyertai: 29.10.2004
Ahli No: 12178
Posting: 9
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 08-12-04 22:37


tanya hati anda

Bookmark and Share

    


  Member Information For hayatulProfil   Hantar PM kepada hayatul   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-12-04 23:20



x jadi rahsia dah..alahai

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

pemburumaut
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2004
Ahli No: 12927
Posting: 2
Dari: upm

Melaka  


posticon Posting pada: 08-12-04 23:38


heee...serammmm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburumautProfil   Hantar PM kepada pemburumaut   Quote dan BalasQuote

pemburumaut
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2004
Ahli No: 12927
Posting: 2
Dari: upm

Melaka  


posticon Posting pada: 08-12-04 23:46


mein,jgn anggap semua manusia tu sama.di sini kita harus pandai2 melihat kawan atau sesapa yang harus kita percayai..
bukankah nak lihat diri kita, lihatlah sahabat kita?

Bookmark and Share

    


  Member Information For pemburumautProfil   Hantar PM kepada pemburumaut   Quote dan BalasQuote

eeiyss_islamicstyle
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 12969
Posting: 12
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 11:22



its really interesting...
semoga nta brada dibawah lindungan Allah hendajnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For eeiyss_islamicstyleProfil   Hantar PM kepada eeiyss_islamicstyle   Pergi ke eeiyss_islamicstyle's Website   Quote dan BalasQuote

mashyafinas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7130
Posting: 28
Dari: banting,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 21:24



Ek ele...maafle pada islamicboy tapi,artikel ni mesti cetak rompak dari mjalah remaja kan...dh taula...Tpi bagusla kalau warga2 lelaki ni ni nak jaga hati perempuan dan memperlakukan sewajarnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mashyafinasProfil   Hantar PM kepada mashyafinas   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 11-12-04 09:06





satu TIP yg menarik utk orang lelaki....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 17:52


Quote:
15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.





emm.. ni keluar 'berdating' ker..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 18:43


mmm....betuii..tuu.....

-----------------
...diri ini tercari-cari identiti seorang wanita yang solehah... YA ALLAH berilah daku petunjuk dan hidayahMu..sesungguhnya hanya pada Mu ku meminta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-04 03:48


..

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

Pergh...

Er, tapi... Ni semua bukan rahsia bagi ana sebab tak satu pun kena, aih! camna ni? Hehe, mungkin ana tak tergolong dalam type tu kot..

p/s : Nyway islamicboy? Sidqiey eh? Long time no see maa..


-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-12-04 16:36


Terima kasih buat yang mengirim.

Kalau ada yang kata ini ciplak pun, apa salahnya sebab bukan semua yang ada kat sini baca majalah 'Remaja', betul tak?

Anyway, thanks a lot because this effort has a great meaning for men who try to understand who are their sweethearts. A lot of husbands out there ignore this side of women that forever belongs to their wives.

The most crucial thing is, women live in love. How to generate their love? It's up to you to decide. If she is just an ordinary town girl, perhaps a box of Van Houten will do greatly. But if she is a great religious lady, think about it hard how to tackle her. Advice at her mistake is the best way for me.

Seek our own way to get the real love in pursuing the greatest love: To love and be loved by Him.

-----------------
Kenapa kita selalu lupa pada-Nya?
Kenapa kita selalu lemah mempertahankan-Nya?
Kenapa kita tidak mampu menjadi hamba yang taat pada-Nya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

ainsofia
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13020
Posting: 3

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-12-04 19:14


..
tul la kate2 tue.......
sy skong 100%... heheHeHe..... [IMG]null[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainsofiaProfil   Hantar PM kepada ainsofia   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-12-04 19:25




hehehe..adoii bole tahan gaks topik nie..gelak depan komp.sensorang lagi..hurm,sbnarnya kebanyakkannya dr aper yg d kata tu betul..tapi x semua k? Boleh la tahan...
hehehe.... ntah la,eiza pun dah xtau nak kata per... pada kaum adam..gud luck! Try2 la guna panduan nie..

~ Yer kot...!~

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 20:39




30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


xkan yg tu je kot...ada jugak yang minta macam-macam untuk ambil hati dia..

mcm mana tu???

-----------------
Mencari Keredhaan Ilahi
Merasa ketenangan Hakiki
Mencuit rasa Rendah Diri
Ya Rabbul Izzati

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 20:42


...erm..betul erk...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 18:18


Wallamak islamicboy.. takleh simpan rahsia laa dia ni..

.. Kidding

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

wawa_oh_wawa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.12.2004
Ahli No: 13363
Posting: 23
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-01-05 11:05


krn diriku pun seorang pompuan,awa pun nak sibuk2 gak kat sini..hehe

bg awa : banyak gak yg kena tu...

perempuan ni walaupun nampak je macam lemah,tapi hati biasanya kuat dan tahan cabaran...kalau tak caya cuba tgk kat sekeliling...sensitip tu memang la sensitip ,tapi kadang2 perempuan jarang tunjukkan perasaan sebenar...emm tahlah nape yee...

*Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. *

hehe..




Bookmark and Share

    


  Member Information For wawa_oh_wawaProfil   Hantar PM kepada wawa_oh_wawa   Quote dan BalasQuote

puterijasmin
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11671
Posting: 14

Pahang  


posticon Posting pada: 03-01-05 13:00




Dari sumber mana awak dapat semua ni? berape tahun buat kajian ????he, he. Bagi sy, apa yang disiarkan tu ada yang betul dan ad yang sebaliknya.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterijasminProfil   Hantar PM kepada puterijasmin   Quote dan BalasQuote

aisyah_kasihmuslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13450
Posting: 35
Dari: taiping,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-01-05 13:27




Ok gak pendapat tu....Hmm,ada jugak yang betul but not 100%.
Yang pentng berfikiran rasional...
Perempuan ni susah nak faham kalau tak tahu ambil hati.hehehe

-----------------
segala-galanya.....
~HANYA TUHAN YANG TAHU~

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_kasihmuslimahProfil   Hantar PM kepada aisyah_kasihmuslimah   Pergi ke aisyah_kasihmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13219
Posting: 54
Dari: kota tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-05 14:30



hehe..interesting..
ntah yer..ade betul ada tak..
but the 1 thing kena ingat..jgn sesekali kecikkan ati kaum hawa..kecian dier..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi85Profil   Hantar PM kepada srikandi85   Quote dan BalasQuote

dell
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11523
Posting: 8
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 03-01-05 17:02


Quote:

On 2004-11-11 11:29, islamicboy wrote:
Nilah rahsia perempuan yang kita ni(kaum lelaki) patut tahu....

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Ji! ka kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pe! rtama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.




Bookmark and Share

    


  Member Information For dellProfil   Hantar PM kepada dell   Quote dan BalasQuote

maatz_07
Warga Rasmi
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12784
Posting: 1
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-05 19:10


ok,gak ade topic cam ni...boleh la...mat dapt idea cam ne nk tackle awek...mat...heheeh.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For maatz_07Profil   Hantar PM kepada maatz_07   Pergi ke maatz_07's Website   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 06-01-05 19:23


hehee....
rase kelakar plak biler baca certain2 tips tuh..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

sahabat_baru
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2004
Ahli No: 7954
Posting: 18
Dari: Seremban, N9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-01-05 14:45


perempuan nie penuh istimewaannya dan penuh seribu satu mesteri............................

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_baruProfil   Hantar PM kepada sahabat_baru   Pergi ke sahabat_baru's Website   Quote dan BalasQuote

kluAngmAn
Warga Rasmi
Menyertai: 04.01.2005
Ahli No: 13535
Posting: 14
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 08-01-05 16:10


,
bagoih bebeno topik ni,perbanyakkanle topik2 mcm ni,hehehehe..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For kluAngmAnProfil   Hantar PM kepada kluAngmAn   Pergi ke kluAngmAn's Website   Quote dan BalasQuote

qiaqistina
Warga Rasmi
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11357
Posting: 17
Dari: bumi Allah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-01-05 15:38



bleh cayer ke tu. tapi sebagai seorang WANITA rasanya sesetengahnya bolehlah lelaki ambil iktibar, sesungguhnya wanita paling sensitif bila sebut pasal CINTA!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qiaqistinaProfil   Hantar PM kepada qiaqistina   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-05 16:44


...

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

nice_pesan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 619
Posting: 126
Dari: cheras...

Perak  


posticon Posting pada: 10-02-05 20:04




-----------------
try to be nice, smart, fun & helpful...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nice_pesanProfil   Hantar PM kepada nice_pesan   Quote dan BalasQuote

Riz32
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.10.2003
Ahli No: 4624
Posting: 25
Dari: Serdang

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-05 19:41


tak perlu mencari teman secantik balqis, andai diri tak sehebat sulaiman, mengapa mengharapkn teman setampan yusuf, jika kasih tak setulus zulaikha. renung2 knlah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Riz32Profil   Hantar PM kepada Riz32   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-02-05 11:30


..
ade gak yg btui hehe


-----------------
semua manusia membuat kesalahan ... x de seorg pon manusia di atas bumi ini yg perfect..


Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-02-05 12:59




Besh! Besh! Interesting!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 24-02-05 14:46


Hmmm betul tu sebab saya pernah alaminya...
kekadang letih gak memikirkannye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

beecological
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14621
Posting: 250

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 14-03-05 01:05


Quote:

On 2004-11-11 11:29, islamicboy wrote:
Nilah rahsia perempuan yang kita ni(kaum lelaki) patut tahu....

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.


23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.







teringat asrama

Bookmark and Share

    


  Member Information For beecologicalProfil   Hantar PM kepada beecological   Quote dan BalasQuote

_husna_
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14875
Posting: 62
Dari: balai berita

Johor  


posticon Posting pada: 14-03-05 13:27


yang berguna rangsang terus..
yang sebaliknya sama2 kite hapus.
ok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For _husna_Profil   Hantar PM kepada _husna_   Quote dan BalasQuote

aDiB_SaaT
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2513
Posting: 137
Dari: MaiN CaMPuS UIA, GomBaK.

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-03-05 11:57


saper nak post rahsia lelaki plak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For aDiB_SaaTProfil   Hantar PM kepada aDiB_SaaT   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 08:11


hayatilah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-04-05 13:20


ooo cenggitu yerk..beyeh la..kite kena amik ape yg abik dlm tu.. takper lah jgn risau pompuan erk..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 13:23


boleh amik iktibar ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 13-04-05 13:25




-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 15:46


lepas ni boleh ar try...

-----------------
ku harap hanya keikhlasan...
dan ku rindukan keramahan...
aku inginkan kemesraan...
berkekalan berpanjangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

la
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15596
Posting: 173
Dari: di bumi yang nyata

malaysia  


posticon Posting pada: 13-04-05 16:24




saya bersetuju hampir kepada keseluruhannya.

inilah yg patut menjadi panduan .

walaubagaimanapun kalau tak dpt usahalah lg ataupun bertawakal kepada Allah S.W.T

Bookmark and Share

    


  Member Information For laProfil   Hantar PM kepada la   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 16:27




betul ke tuh cam tak leh caye jek

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 13-04-05 19:00




terpulang kepada individu itu..



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 10:33


assalamualaikum..
ana sokong yg ke no14 tu...

....

wslm...


Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

KucingIslam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1331
Posting: 36
Dari: Ampang Waterfront,K.L.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-05 03:12


Bagus info nie!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For KucingIslamProfil   Hantar PM kepada KucingIslam   Pergi ke KucingIslam's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-04-05 17:37


baru ana tau..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.229836 saat. Lajunya....