Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Layang-layang naik ke udara kerana menentang angin bukan kerana mengikut arah angin

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 82
Ahli: 0
Jumlah: 82




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 6 hari yang lalu
Kang: 6 hari yang lalu
sahabat_sejati: 12 hari yang lalu
sadiqah: 16 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 24 hari yang lalu
nice_pesan: 27 hari yang lalu
umy_1510: 32 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: majalah yang disukai/dilanggani???


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» majalah yang disukai/dilanggani???

Please Mendaftar To Post


Oleh majalah yang disukai/dilanggani???

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 03-11-04 02:52




Ana ini bertanya dan berkongsi ngan sahabat2 semua...majalah yang disukai atau dilanggani majalah apa yek??yang mane paling best dan boleh memberi info yang banyak terutama tentang ilmiah???

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-04 07:28




jika ditanya, majalah apa yang ana minat..
1. PC COM
2. HWD
3. Computer Active
4. CIP


-----------------
Programming notes esp. PHP
Web Zaujah (muslimah_johor)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-04 13:04


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah ketika ini majalah top buat umi ialah Majalah I keluaran karangkraf. Ia dipenuhi dengan artikel tentang kefahaman Islam yang berbeza dari majalah Al Islam kini. Cubalah cari dan nilai sendiri. Bacalah MAJALAH I..... demi Islam syumul.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Janganlah kalian mencerca ayam jago kerana ia bisa membangunkan orang untuk solat.(HR Abu Dawud).


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-04 15:02


assalamualaikum wbt...

kiter suker majalah Pa&Ma,Wanita,Keluarga n Mingguan Wanita... p yang paling suker... Pa&Ma... tiap2 bulan mesti tak miss...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-11-04 15:03


ujang!!!!! hehehehehe.. NUR pun ok gak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

umm_syuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12460
Posting: 61
Dari: bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 18:33




majalah apa yg ana minat? dulu minat mastika tp skrg ana suka majalah ANIS & majalah i. tiap2 bln mesti p cari kat kedai...takleh miss la...
majalah2 tu byk info. cuba2 la berkenalan dgn majalah2 tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umm_syuhadaProfil   Hantar PM kepada umm_syuhada   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-11-04 02:28




ske majalah i [cam ummi] al-islam tu bace gak kez yg bln november 2004 ngan dec 04 ade artikel pasal perubatan ibnu sina. kalau perasan, majalah i macam menjelaskan ape2 yg musykil kat al-islam. klu al-islam , dia ske tinggalkan persoalan kat pembace [bkn tak elok, tp klu gitu cangke poning skek]

lagi mejelah berkait2 ngan pc [walaupon tak reti]

mm dewan kosmik...pun best. tp payah nak dapat

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-11-04 11:05


ANIS........byk pengajaran di dalamnya..bagus!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-11-04 15:13


No. 1 FLEX

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-04 20:26




sy plak, x de yg ttp,...but my fav mags r like Dara.com, PC, Anis,& much much more...

-->*Strive 2 B Better*<---

-----------------
.:. sesungguhnya orang² yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah diantara dua saudara kamu yang bertelagah itu dan bertaqwalah kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

SHIEMA
Warga Rasmi
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12018
Posting: 19
Dari: KEDAH

Kedah  


posticon Posting pada: 05-12-04 11:07



Majalah yang selalu dilanggan ialah majalah pendidik coz saya ambil kos pendidikan, boleh la tambah info sikit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SHIEMAProfil   Hantar PM kepada SHIEMA   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 05-12-04 15:15


SHIEMA...saya pun bakal pendidik
Tapi...saya baru sedar kewujudan majalah Pendidik ni baru seminggu je..
Apsal sebelum2 ni tak penah nampak eh?
Kat KL tak penah jumpa pun...tetiba balik kg pulak terserempak ngan majalh yang sesuai buat bakal2 guru ni!

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

ashabul_mukminin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2403
Posting: 43
Dari: Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-12-04 17:47


..mcm ummimq, ana jg melanggan majalah i, Alhamdulillah byk info yg ana dpt drnya..walaubagaimanapun sy menyeru sahabt sekalian supaya jgnlh tertumpu utk membeli majalh dan makalah yg kita suka shj. kena jg beli dan membaca bhn ilmiah dan majalh yg lain..

sbg cth, ana mmg dah tak tahan dgn majalah satu majalah ni. dulu mmg best..tp sejak ketua pengarang yg baru ambil alih..mcm2 dah jd..dr kena 'gam', tak di'gam' balik .isu yg dibangkitkan penuh kontoversi.spt 'tiada azab kubur'..isk..mcm2 lglah.. namun ana rasa ana bertanggung jawab utk beli utk tahu apa hujahnya..

tu baru satu, masih byk lg bhn bacaan yg ana rasa tidak dpt tidak, kita kena jgk beli dan membacanya,bkn utk menyokong tetapi sbg langkah utk berjaga2 serta membidas isu2 yg diputar belitkan utk kpentingan diri dan politik pihak2 tertentu...lihat shjlah makalah 'API PERJUANGAN .........', sy tak nafikan ada manfaatnya namun hampir 70-80% penuh dakyah2 kepentingan politik pihak tertentu. malah ada laporan yg ditulis, bercanggah dr apa yg berlaku...

berbalik pd topik asal forum..majalah yg disukai, bg diri ana yg serba dhaif dan mencari2 keindahan Islam, ana suka sgt dgn majalah i atas lenggok penulisannya dan penerangan yg cukup baik dlm memperjelaskan satu-satu isu..dan ana scr peribadi menyokong industri sebaran ilmu spt ni,bkn shj utk pihak karangkraf yg menerbitkan majalah i, malah semua syarikat yg sama2 mengeluarkan majalah ilmiah-dakwah Islam, yg seangkkatan dgnnya...


-----------------
"Ya Allah, jdknlh aku mcintaiMu&mencintai org yang mcintaiMu srta mencintai amalan2 yang myampaikn daku kepada mcintaiMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashabul_mukmininProfil   Hantar PM kepada ashabul_mukminin   Pergi ke ashabul_mukminin's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 05-12-04 21:49



majalah..byk sye ska...
pc...siswa..fokus..nur..dara...i...remaja..kosmik..
minda....blues slamanya..dan ape 2jer majalah yg bagi manmfaat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-04 22:33



saye lak suke mag cam dara.com and nur. kdg2 bace gak mag mingguan wanita coz mak suke beli.
koleksi lain lak cam perajurit ngan tempur cos saye suke bace info2 terbaru ttg ketenteraan ni; menarik dan sgt mencabar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 06-12-04 22:23


saye suke majalah pc, tp tak langgan,
majalah2 komik, dara.com pun saye bace,
dulu ade muslimah, minat sungguh2, tp skrg dah tak ade.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 13:21


..

erm sebut psl majalah ni besnye klau boleh baca byk benda..sy biasenya xdelah sampai langgan tp adelah beli jgk..cuma bila duk kt srawak ni majalah mahal,so kurang sgt2 membelinya..skadar bc yg kwn punye je..dulu ada majalah wanita islam muslimah tp skranmg x tau knape x diterbitkan lg..yg lain2 tu biasenye kluaran karangkraf la..keluarga dan seri dewi,dara.com,dan byk lg la..yg ptg bacaan mesti berinformasi dan brilmiah..sesekali baca hiburan sbg just 4 fun tak salah..tp kurangkanlah.



Proud to B Muslim

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

Masyira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.10.2005
Ahli No: 20190
Posting: 66
Dari: IIUM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-04-06 16:00


for me...which magazine i like is....Al Islam, Dara, Nur, Wanita, Anis dan others...=) which is can give me to upgrade once knowledge...(peace ^_^ v)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MasyiraProfil   Hantar PM kepada Masyira   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-04-06 16:18


all the magazine i love it
but the most yang best Al islam agaknya
harakah pun best juga..wakaka

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 23:20


dara.com,nur,anis.....
banyak islamic info...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 23:25


salam...

ana suka majalah dara.com, rapi dan remaja...
paling suka majalah pa&ma.. suka tengok pic2 baby dia.. comel sesangat!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

suzieeryani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.07.2006
Ahli No: 25540
Posting: 28
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 10:23


setiap bulan ana beli majalah:
1. Majalah i
2. MAX IT
3: Majalah PC

Bookmark and Share

    


  Member Information For suzieeryaniProfil   Hantar PM kepada suzieeryani   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 04-09-06 11:02


Kalau saya suka sangat-sangat majalah mngguan wanita...
ada bab kesihatan,agama,psikologi,entertainment...
semua lah,boleh kata ok ar...
satu lai saya suka baca RAPI...banyak info kesihatan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 12:11


Majalah i (informasi,inovasiilmiah,intelek,internasional,islamik), dara.com dengan nur pun best juga. Tapi dah tak langgan sejak tinggal di asrama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

redhailahi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23514
Posting: 59
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 13:12


Mingguan wanita, rapi, komik2, ujang, remaja, i sihat, estidotmy, mastika, nur, dan macam-macam lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For redhailahiProfil   Hantar PM kepada redhailahi   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 04-09-06 15:28


mastika

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 15:29


Majalah NUR....majalah lain jarang lah nak beli...tapau mak punya boleh lah... Ermm....majalah artis tak pernah beli pun...buang duit... 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 15:31


Pada 30-06-06 23:20 , era posting:

!!! QUOTE !!!

dara.com,nur,anis.....
banyak islamic info...


Anis ok...Ana pun pernah beli...Dara pun pernah...tapi pada ana tak berapa bagus...Erm...pelik...Majalah Nur dan Dara...banyak berkaitan dengan Islam...Tapi fesyen2 yang ditunjukkan tal menepati ciri2 Islam..tudung sengkat...baju sendat... Tutup aurat bukan sekadar tutup kulit...Tapi bentuk juga...waAllahualam...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-09-06 16:23


majalah yang saya suka :
1. Majalah PC
2. Mingguan Wanita
3. Blues Selamanya
4. Arena
5. semua majalah yang beri manfaat..

~hobiku membaca..jadi,tak kisah majalah apa pun..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 16:42


tak fokus pada satu majalah..
kalau ada, baca saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-09-06 18:39


Melanggan tu tak lagi..tapi selalu juga membeli majalah nur,I anis dan rapi.. :-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 19:11


majalah yang disukai..
tak pernah miss.. beli majalah i..

dulu time sek.. suka pergi library.. baca majalah..
masyarakat..siswa..pc..libur..al islam..

tapi.. dah masuk uum.. dah jarang bangat baca..
cuma beli majalah massa..

al an.. massa pun dah tak ada.. so.. beli majalah i ..
majalah al-islam ushaaa saja.. dulu ada juga beli..
tengok info.. Kalau bestt beli..

tapi.. now.. memang tak beli.. sebab astora jabat tu..yang...
ntahapentah.. :-o :-o :-(

so.. jom baca majalah ilmiah..
jangan baca majalah picisan.. :roll: :roll:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 19:16


Nur..
Blues Selamanya..
tu yang beli sendiri...
yang lain semua saya baca tapi pinjam saja..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 21:24


ujang...
blues...
g3...
detective conan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 21:24


Assalamualaikum...
Sejak akhir2 ni ana lebih suka baca MAJALAH I... Memang best baca buku tu... Setiap bulan ana akan beli majalah tu... Memang tak rugi kalau beli... :-di :-di
Carilah buku yang dapat menambah pengetahuan kita!!! ;-)


-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 00:03


ana selalu beli:

- Majalah I
- Haluan
- K.O (tapi lah ni takdak dah)
- Anis
- Dewan Siswa
- Dewan Masyarakat
- Dewan Agama & Falsafah
- Majalah Dian (jarang-jarang)
- Fokus (masa zaman sekolah dulu hehe)


:) :) :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

maryam_unisel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29676
Posting: 57
Dari: klang ~ unsiel

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 01:11


dara

Bookmark and Share

    


  Member Information For maryam_uniselProfil   Hantar PM kepada maryam_unisel   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 01:58


masa zaman sekolah dulu:
dewan siswa dan fokus
lepas sekolah:
dara.com
until now:
anis

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

RIZAL830
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2004
Ahli No: 7913
Posting: 53
Dari: masja-sa

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 09:06


time sekolah dulu memang minat komik terutamanya gempak, sekarang saya lebih minat majalah hidayah. tiap-tiap bulan beli. tapi yang lebih canggih hidayah dah ada drama sekarang ni diadaptasikan dari majalah. tapi majalah pc minat juga, macam HWM, max-it. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For RIZAL830Profil   Hantar PM kepada RIZAL830   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 09:19


Majalah Libur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 14:01


mastika...al-islam...majalah i...dewan agama dan falsafah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 14:12


dulu komik manga lah...skunk ini majalah i...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-04-07 14:27


melanggan komik detektif conan....best ooo baca komik....selalu beli reader's digest & anjung seri...seronok tengok rumah2 yang didecorate indah....memberi idea bagaimana nak hias rumah sendiri nanti.

selalu baca times, newsweek magazines....banyak isu-isu semasa & economy yang berguna yang patut diketahui.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 24-04-07 14:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

arezy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25607
Posting: 124
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 15:00


Majalah pc, Majalah I,Al Islam,An Nida

Bookmark and Share

    


  Member Information For arezyProfil   Hantar PM kepada arezy   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 15:16


semua...tapi paling best majalah

i)blues - sebab banyak tazkirah dia selit dalam itu..
            cerita pun kadang-kadang best...
            xskema sangat... :wink:

ii)an-nur - sebab banyak nasihat...ayat2 pun best..
             lagi....an-nur pun suka selit hadis2, tazkirah....
             ada petua lagi...macam-macam... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Qayum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15906
Posting: 84
Dari: Pulo Pine

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 15:17


Majalah- Libur, PC, Fotografi Digital
Ahbar - Siasah, Wasilah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayumProfil   Hantar PM kepada Qayum   Quote dan BalasQuote

nurshuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28282
Posting: 77
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 24-04-07 15:21


ana jrg baca majalah..
biasanya pnjam mmber2 saja..
majalah dara, anis, remaja,...
al-islam..

tapi ana paling suka baca comic..
detective conan!
my favorite!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurshuhadaProfil   Hantar PM kepada nurshuhada   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 15:32


salam.. saya suka baca an-nur dengan dara..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-04-07 16:13


Assalamualaikum...
Anis, I, Mihwar...
Perajurit, Tempur...
Lebih suka baca buku ilmiah lah...Dah lama tak baca majalah ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 24-04-07 18:14


semua lah...
asal best dibaca...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 24-04-07 18:17


Assalamualaikum....ana suka baca majalah mingguan wanita...tapi sebenarnya apa-apa majalah pun baca asalkan berfaedah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 20:43


semua majalah suka...
tapi tak suka beli...
pinjam saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 22:45


salam...
saya suka baca majalah an-nur..kalau komik pula shinchan..he..he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 23:16


dara, mastika, remaja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 24-04-07 23:23


ANIS!teman hidup wanita solehah..inshaALLAH:)

majalah PC juga..tapi kadang-kadang terlepas juga~hehe


-----------------
[ Telah diedit oleh: khazinatul_asrar47 pada 24-04-07 23:26 ]



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 23:37


salam...

antara majalah yang "agak selalu" ana baca :

1) majalah I
2)majalah KOSMIK
3)majalah ESTIDOTMY

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 00:01


kadang-kadang saja beli mingguan wanita...
kalau dulu masa zaman sek selalu beli majalah Remaja..memang tak boleh miss...dah penuh almari kat rumah dengan majalah tu....tapi sekarang dah lama tinggal....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-04-07 00:49


semua majalah wanita berunsur ilmiah especially mingguan wanita, anis, rapi
& not forgotten blues selamanya the only one majalah kartun i admire most :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-04-07 10:34


mingguan wanita

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

carrot_syaima
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.04.2007
Ahli No: 29449
Posting: 23
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 15:46


salam...
saya..suka semua majalah...tapi yang rajen nak meminjam, majalah mingguan wanita. yang rajen nak membeli, BLUES SELAMANYA!!
wOrLd!!!:-)
blues ni bukan katun saja...tazkirah pun ada...;-)
sila lah try baca..
hehehehe....... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrot_syaimaProfil   Hantar PM kepada carrot_syaima   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-05-07 02:09


Pc magazine..Jelita..Rapi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Vein
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.05.2007
Ahli No: 29913
Posting: 43
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 27-05-07 03:21


salaam.

langgan? MMA magazine, sebab member

suka magazine tapi tak langgan, pinjam saja: time, readers digest, national geographic

suka tapi tak berminat nak langgan:
home and livings

baca bila ada depan mata:
majalah i, al islam

baca bila dah tak ada apa nak baca:
dara, anis, her world, bazaar etc etc balun saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For VeinProfil   Hantar PM kepada Vein   Quote dan BalasQuote

arezy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25607
Posting: 124
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 10:04


dah lama tak beli magazine...busy memanjang...tapi nasib baik dapat pinjam dr kawan...tapi selalunya ana beli majalah AL ISLAM,I dan PC mgzine...tapi Pc magzine mahal sngat...so baca kat kedai saja lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arezyProfil   Hantar PM kepada arezy   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 10:12


ana suka majalah anis..dan nur..a lot of info..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 10:42


suka majalah anis,i,readest digest...........
banyak ilmu yang boleh saya dapat dengan baca majalah2 ini...........:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-05-07 14:19


Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...

majalah I, dewan siswa, anis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 02:11


:: malajah i :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.162013 saat. Lajunya....