Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 11-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 3 hari yang lalu
muslimiman: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
nur_tinta: 25 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: meniru masa exam????


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» meniru masa exam????

Please Mendaftar To Post


Oleh meniru masa exam????

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-10-04 15:36


ana bukan apa buka topik nie..cuma ana geram sgt..bila tengok rakan 2 ana meniru masa exam..bukan apa mana aci..kitaorang study...diaorang lak senang2 je dpt markah free..kan..

P/s::saper ada pengalaman jom [email protected] pernah buat ke....berdosa ke tidak??

[ Posting ini telah di edit oleh: sinarshams pada 2004-10-31 15:36 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

hakima
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11033
Posting: 41
Dari: BUMI ALLAH

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 02-11-04 11:43



Meniru? rasenye, seingatnye, tak pernah buat kerja dajjal. bw toyol masuk dewan peperiksaan. tak sanggup rasenye melihat wajah terkejut cikgu kalau dia dpt tangkap kiter.biar gagal tapi jujur. tiada makna berjaya tanpa usaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimaProfil   Hantar PM kepada hakima   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-04 11:54


tapi itula rasanya terkilan sebab kalau kita gagal dalam peperiksaan orang akan cemuh kita dan banyakla cakap yang dia ni pandai dia ni bodoh...dan lain-lain, yang paling teruk sekali saya pernah sekali dapat member tu cakap tulah ko tak pandai-pandai belajar bawak je toyol masuk final ko lulus punya...rasanya macam belajar selama 1 sems tu tak bermakna sebab masuk exam dengan berbekalkan toyol.

masih lagik wujud ungkapan toyol yek hikhikhikhik......

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

hakima
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11033
Posting: 41
Dari: BUMI ALLAH

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 02-11-04 12:30


memang lah betul haslan ckp.tapi apa maknanye, kalau kita dipuji di atas 'usaha' yg ikhlas.biarlah apa org kata, asalkan kita jujur dalam perbuatan.niat tidak menghalalkan cara. niat nak lulus, tp guna 'usaha' tak elok jugak. betulkan...

ku serahkan segalanya pada-NYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimaProfil   Hantar PM kepada hakima   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-04 12:35




betui tu..lagipun ilmu jd xberkat..nak cari gheja pun susah..nak beramal lagila susah kan?

-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 02-11-04 14:24


Meniru masa exam? Keluar result memang baik.Tapi adakah kita gembira dengan apa yang kita perolehi? Mungkin secara zahir kita boleh tersenyum melihat result exam kita yang "cemerlang", tapi jiwa kita merana kerana telah melakukan suatu dosa menipu. Menipu dengan lecturer, menipu ibubapa dan menipu diri.

Mungkin kita boleh tersenyum gembira menerima pujian orang ramai, tetapi jiwa kita terseksa menanggung penipuan dan lakonan kita.
Apa gunanya memperoleh keputusan yang baik jika ia datang bukan melalui jalan yang diredhaiNya. Orang yang gagal tetapi jujur adalah lebih tinggi darjatnya daripada mereka yang mendapat result yang baik tetapi tidak amanah.

Sekarang ni peperiksaan SPM sudah bermula. Jadi adik2 yang sedang menduduki SPM, fikirkanlah. Jangan kerana terlalu kejarkan result yang cemerlang, kita gadaikan jiwa kita. Jangan kerana keduniaan, kita menipu untuk menuju keatas. Berlaku jujur dengan diri. Jawab peperiksaan mengikut keupayaan diri. Apa yang penting ilmu yang diperoleh diberkati oleh Allah SWT.

-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-04 15:44


betul tue..kata2 antum semua..taklah sampai bawak toyol masuk dewan exam..nie bawak note kecil2 pastu tak dalam kocek,ada tue bawak handset..sms kat kawan dia....ada tue tak dlm toilet...apa yg ana hairankan...buku quran sunnah dan syariah diaorang tok dlm toilet gok..ya allah apa nak jadi nie....

apa-pun ana bersyukur ana x tergolong dalam kump.mrk.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-04 15:51




Ana nak berkongsi apa yg ustaz ana pernah bgtau kat ana dulu semasa ana nak ambil SPM:

Kalau kita menipu dalam SPM, dengan result tipu itulah kita akan masuk Matrix/U/Kolej, dan dengan result matrix itu kita akan masuk U, dengan result U kita akan dpt kerja, dengan duit hasil kerja itu kita akan menyara anak dan isteri, memberi makan dan menanggung pembelajaran mereka.

Dan mereka akan membesar dengan hasil duit tersebut, akan berkeluarga dan akan juga menanggung anak dan isteri masing2...

Semuanya berpunca daripada penipuan/perbuatan haram kita. Sampai bila2 akan wujud juga sumber syubhah di dalam kehidupan.Bermakna sampai cucu, cicit muit pun tak akan selesai kerana sumber asalnya adalah haram.....

Sekadar berkongsi...

Wallahu a'lam



-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-11-04 21:57


heish...tak de gunanya kita meniru ni..buat rugi je..
meniru ni takkan bawa kita ke masa hadapan yang cerah..
dulu ana pernah kena tuduh oleh adala sorang kawan ana tu...dia kata ana meniru masa tengah pereksa..hish! geram betul...padahal waktu tu kertas baru nak start..so..biasala..ramai orang akan baca doa dulu..bila baca doa tadahla tangan kan..yang budak ni pulak kata yang ana ada tulis jawapan kat tangan.. tapi..apa nak buat..saba je la..asalkan ana tau yang ana tak meniru pun masa tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

gooliez
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.11.2003
Ahli No: 5361
Posting: 65
Dari: negara atas angin...

Selangor  


posticon Posting pada: 03-11-04 09:09


mmm...korang kena pikir...korang bwk result tur utk cari keje...keje plak sbb nak cari makan...rasa mcm cari rezeki halal tp atas kelulusan [email protected] ler senciri...tak tergamak aku nak meniru...

Bookmark and Share

    


  Member Information For gooliezProfil   Hantar PM kepada gooliez   Quote dan BalasQuote

amiratulizzah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2004
Ahli No: 9818
Posting: 57
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-04 15:28


time skola...
biase la......
tp memang tak elok....
kat matrik dah tak buat lagi.......



Bookmark and Share

    


  Member Information For amiratulizzahProfil   Hantar PM kepada amiratulizzah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-04 23:16



-ORANG LAIN MENIRU PUN MUNGKIN ADA SEBAB KHUSUS YAKNI ADANYA PEMBAGI TIRU..
-MUSTAHIL ORANG AKAN MENIRU JAWAPAN DENGAH MUDAH...TAPI ADA BANTUAN RASANYA..
-APA PUN MENIRU DAN MEMBAGI TIRU ADA PRO DAN KONTRANYA...NAMUN YANG SEBAIKNYA..USAHA TANGGA KEJAYAAN..

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 09-11-04 03:26


sy nak tya...kalau kita dapatkan soalan spot dan dia mmg naik sebijik...adakah tu maniru?

jangan kata meniru takde usaha....g yg meniru ni mmg berusaha keras...untuk berjaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-11-04 22:11


soklan spot tu lain..ia hanya kebetulan...at least..kiter study jugak...ni tak main pasing kertas jawapan ...mana aci...diaorg memng bekerja keras...utk lulus 'cemerlang'..katakan dahlah tak study....

ana ada jugak dpt soklan spot..dr sekolah lain..kita tak harapkan 100% betul..kita hanya bg tumpuan lebih skit kat soklan tue...kan..kita baca jugak yg tak berkaitan.....

-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 10-11-04 00:45


hehe....tapi soklan spot saya naik sebijik.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-04 12:34


soalah spot, mana sama dengan meniru!!!

Meniru ni kita membawa masuk nota, atau menyalin jawapan rakan2...

Klu soalan spot naik, alhamdulillah...

-----------------
Mencari Keredhaan Ilahi
Merasa ketenangan Hakiki
Mencuit rasa Rendah Diri
Ya Rabbul Izzati

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 14:38


biasaq lar tuh,....
it's normal... but I hate this people...
study tak.... tp slaloo dpt mark tinggi...
kadang2 tuh, highest lak...


-----------------
.:. sesungguhnya orang² yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah diantara dua saudara kamu yang bertelagah itu dan bertaqwalah kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

shinichi87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.11.2004
Ahli No: 12418
Posting: 25
Dari: andalusia

madagascar  


posticon Posting pada: 05-12-04 17:15



ermm..banyak caranyer org menipu dlm exam ni..
cthnyer...letak [email protected] dlm penutup liquid paper pastuh pas2 kat kwn diorang..ader tuh yg siap passing paper sesamer sendiri,pastuh tlg jawabkan...aper2 pun bg ana,mende camni mmg xpatut..naper xpercayakan diri sendiri?kekadang mmg xsempat nak study,tp tu bole jd pengajaran kat kiter spy try harder 4 d'next time.bg ana org yg dpt markah 0 tu lebih mulia dpd org yg dpt 100 tp meniru.
buat warga ukhwah sekalian..blajarla utk jujur pd diri sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinichi87Profil   Hantar PM kepada shinichi87   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-04 11:52


tak patut.. tak patut..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-12-04 12:55




meniru??~~ best tapi x ade kepuasan ngan markah tuh... dan berkat he henhe lain le kalu soklan spot kuar...tapi kalu x kuar frust abis.. so jgn bergantung ngan soklan spot ngat...ish pengalaman tragis tuh tak nak dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-12-04 15:47


meniru....
stakat ni tak penah la lagi saye bawak masuk 'toyol' mase exam. kadang2 tu geram jugak bile tengok orang buat macam tuh dan dpt result best.. rase cam tak adil jer. sume orang termasuk lecturer cakap die baguss tapi yang sbenar2 nye kite yang tau sebab kiter yang nampak...GERAM!!! yelah... kite duk study sampai terbeliak bijik mate ni yang diorang sesedap rase jer bawak masuk 'toyol'... bile tengok diorang buat camtuh, ade gak prasaan nak ikut same. yelah.. tak payah susah2 study sampai tak tido. result sure gempak punyer... tapi tak jadik bile dipikir2 balik dan penah tengok orang yang meniru kena tangkap..
malu wooo....


PENGAKUAN... KISAH BENAR...
tapi yang dasatnyer.... yang paling saye nyesal..
ader la skali tu saye tulis rumus kat blakang kalkulator.... tu pun dikira meniru ker? rase nyesal jer... isk.. isk.. rumus tu sket jer... kecik lak tuh... meniru jugak ker tuh?....



Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 08-12-04 15:54





meniru kerana soalan spot tak keluar !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

Fasihah_Husniyah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12990
Posting: 13

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-12-04 10:00



Meniru dlm exam???.. Pkara biasa bagi pelajar yang malas berusaha.. Biasalaa pelajar y meniru biasanya akan dapat high score.. Kita susah-susah baca buku, hafal itu ini, alih-alih dia plak dapat high score.. Tapi Fasihah tak pernah la meniru.. Harap dapat dielakkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fasihah_HusniyahProfil   Hantar PM kepada Fasihah_Husniyah   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 11-12-04 10:32




meniru...dosa tu..x elok....kat sek.men.dulu,ana xpernah meniru...kawan sekelas adela lebih lagi subjek BAT+SEJ...ade gak yang tiru kertas kawan sendiri...mcm subjek ADDMATH,ada 1 cite kawan ana budak sastera..budak boy kelas dia tiru waktu final exam(add math)....kawan ana tu nangis sbb takutx dapat nak kekalkan prestasi sebgi yg dpt johan jekla...kesian...die dpt nombor 2...tapi yg dpt nombor 1 tu jujur budaknye...nasib baik dia x frust....bagi ana,biarpun diorg meniru...diorg x kan kalahkan org yg sering dpt first batch tu....
tapi ingatlah nak dptkan keberkatan jgnlah meniru...tunjukkn kepoweran otak2 anda semua...genius bukan....

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-12-04 01:18


Salam alaik..

Meniru? Isk.. mana ada.. kami berbincang je.



-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-04-05 12:55


ingat sabda nabi..
man ghasSyana,,falaisaminna..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

Tawel-Sensei
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.04.2005
Ahli No: 16001
Posting: 88
Dari: Ireland

ireland  


posticon Posting pada: 26-04-05 13:19


Meniru? Hehe Masa sekolah rendah tu adalah sekali-sekala..tulis nota kat pemadam.. tapi dah besar2 nie, takde dah buat kerja2 tu..taubat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Tawel-SenseiProfil   Hantar PM kepada Tawel-Sensei   Pergi ke Tawel-Sensei's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 26-04-05 16:28


Eemmm, tak best le....... tak dapat membuktikan kemampuan diri yang sebenar!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-05-05 18:00


..
pernah tgk kwn terkantoi..pastu kena halau...takutnye...

-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-05-05 05:31


nak tiru tu agak2lah...jgn sampai terkantoi..kadang2 kena wat gak, habis dah sibuk ngan project...mcm ada kes,kawan terpaksa meniru sebab baru balik kg,ayah meninggal,dahlah dia trauma,masih berkabung..sedih..jadi apa dia baca ,habis lupa...jadi kami2 ni tolong dia..bagi tiru...kadang2 ada satu keadaan kena wat camni...takkan nak biar kawan kantoi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121249 saat. Lajunya....