Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 12 hari yang lalu
abid_19: 12 hari yang lalu
JonathanBaker: 14 hari yang lalu


Awas!
Topik: elak sihir


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» elak sihir

Please Mendaftar To Post


Oleh elak sihir

azd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11871
Posting: 91
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-04 11:54


MEMAGARI DIRI DARI SIHIR


Cara memagar diri dari ilmu hitam (sihir)Di bawah ini ini di nyatakan
cara cara atau amalan yang boleh di lakukan untuk memagar diri anda dari
perbuatan jahat tukang sihir atau pengamal ilmu hitam.Sihir mungkin
tidak mengenal siapa anda.Ia boleh menyerang anda..ketahuilah cara
memagari diri anda dari sihir dan gangguan syaitan.



Pagar Pertama (1)

Makan Tamar 'Ajwah dan Tamar Madinah.

Amalkan memakan tamar (kurma) 'Ajwah dan jika boleh makan bersama dengan
Tamar Madinah. Sekiranya anda tidak boleh mendapatkan kedua-dua jenis
tamar tersebut, makanlah apa-apa jenis tamar yang ada supaya menepati
sabda Rasulullah S.A.W. yang berbunyi:

"Barangsiapa yang memakan tujuh biji tamar 'Ajwah,
dia tidak akan mendapat sebarang kemudaratan racun
atau sihir yang terkena pada hari itu".

Riwayat al Bukhari.

_____

Pagar Kedua (2)

Berwuduk sebelum tidur

Sihir tidak akan memberi sebarang kesan terhadap seseorang muslim yang
mempunyai wuduk. Setiap muslim yang berwuduk akan sentiasa dikawal ketat
oleh para Malaikat sebagaimana diperintahkan oleh Allah S.W.T. kepada
mereka.

Sabda Rasulullah S.A.W.:
Ertinya: "Sucikanlah jasad-jasad ini mudah-mudahan
Allah akan menyucikan kamu. Kerana sesungguhnya
tiada seorang pun dari mereka yang bersuci terlebih
dahulu sebelum tidur, melainkan ada bersamanya
seorang Malaikat.
Malaikat tersebut tidak akan pernah terlalai walau
pun sedetik untuk mengucapkan doa: 'Ya Allah!
Ampunilah dosa hambaMu ini kerana dia telah tidur
dalam keadaan bersuci'"

Riwayat at Tabraaniy dengan sanad yang baik.
_____


Pagar Ketiga (3)

Mengambil berat tentang solat berjemaah

Mengambil berat tentang solat berjemaah akan menjadikan seseorang muslim
bebas serta aman dari
gangguan syaitan.Bersikap sambil lewa terhadap solat berjemaah
menyebabkan syaitan akan mengambil peluang untuk mendampingi mereka.
Apabila selalu berdampingan, lama kelamaan ia akan berjaya merasuk,
menyihir atau melakukan kejahatan lain.

Mengikut riwayat Abu Hurairah r.a.,Rasulullah S.A.W. telah bersabda :
Ertinya: 'Mana-mana kampung mahupun kawasan kawasan
hulu yang tidak mendirikan solat berjemaah meskipun
penduduknya cuma tiga orang, nescaya akan didampingi
oleh syaltan. Oleh itu hendaklah dirikan solat
berjemaah. Sesungguhnya serigala akan memakan
kambing-kambing yang menyendiri dari puaknya.'
Riwayat Abu Daud dengan sanad yang baik.

____


Pagar Keempat (4)

Mendirikan Solat Tahajjud untuk memagarkan diri dari sihir.

Bangunlah mengerjakan solat malam dan janganlah
mempermudah-mudahkannya.Sifat mempermudah-mudahkan bangun bersolat malam
boleh memberi ruang kepada syaitan untuk menguasai diri seseorang itu.
Apabila syaitan telah mampu menguasai diri seseorang, maka dirinya
adalah tak ubah seperti bumi yang ketandusan akibat kesan tindakbalas
hasil perlakuan
syaitan tersebut.

Ibnu Mas'ud r.a. telah berkata:
Rasulullah S.A.W. pernah diberitahu tentang perihal
seorang lelaki yang tidur hingga ke Subuh dengan
tidak mengerjakan solat malam, maka Rasulullah

S.A.W. pun bersabda:
Ertinya: "Sesungguhnya syaitan telah kencing di
dalam telinganya"

Riwayat al Bukhari dan Muslim.
_____


Pagar Kelima (5)

Membaca doa perlindungan apabila masuk di dalam tandas.

Tandas adalah tempat kotor dan merupakan rumah bagi syaitan. Oleh itu ia
akan cuba sedaya upaya
menggunakan kesempatan yang ada untuk menguasai seseorang muslim setiap
kali orang itu masuk ke tandas. Di dalam sebuah buku seorang mangsa
sihir telah melapurkan bahawa dia pernah memasuki tandas dengan tidak
membaca doa perlindungan. Seketika kemudian dia telah dirasuk oleh
syaitan.

Apabila Rasulullah S.A.W mahu memasuki tandas, baginda akan membaca doa
perlindungan dengan
berkata :

Ertinya: "Dengan nama Allah. Ya Allah! Sesungguhnya
aku berlindung denganMu dari sebarang kekotoran dan
gangguan syaitan".

Riwayat al Bukhari dan Muslim.

Maksudnya adalah berlindung dari gangguan
syaitan-syaitan jantan atau betina.
_____


Pagar Keenam (6)

Memagar isteri selepas selesai akad nikah

Selepas majlis akad nikah, pada malam pengantin sebelum memulakan
adab-adab berpengantin yang lain, hendaklah suami meletakkan tangan
kanannya di atas ubun-ubun kepala isterinya sambil

berdoa :

"Ya Allah, aku memohon kepadaMu kebaikannya
dan kebaikan yang telah Engkau selubungi keatasnya,
dan aku berlindung dari keburukannya dan keburukan
yang telah Engkau selubungi ke atasnya. Ya Allah
berkatilah isteriku ini ke atasku dan lindungilah
dirinya dari segala keburukan perbuatan orang-orang
yang dengki, dan perbuatan tukang sihir apabila dia
telah melakukan sihir dan dan perbuatan orang-orang
yang suka melakukan tipu daya"


Riwayat Abu Daud dan menurut al Albaaniy sanadnya
baik.
_____



Pagar Ketujuh (7)

Berwuduk sebelum tidur,membaca ayat-ayat al Kursi
dan berzikir kepada Allah sehingga terlelap.

Dalam satu hadis sahih telah menceritakan bahawa syaitan telah berkata
kepada Abu Hurairah:
"Barangsiapa yang membaca ayat-ayat al Kursi sebelum tidur,dirinya
sentiasa di dalam peliharaan Allah manakala syaitan sekali-kali tidak
mampu mendekatinya sehinggalah ke waktu pagi'.

Rasulullah S.A.W. telah bersetuju dengan cerita Abu Hurairah tersebut
sambil berkata:

"Ia telah bercakap benar kepada engkau, wa/hal ma
sendiri sememangnya penipu" Riwayat al Bukhari.



Bookmark and Share

    


  Member Information For azdProfil   Hantar PM kepada azd   Pergi ke azd's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-01-05 15:48



syukran atas info nih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-05 17:30




thanx for da info...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 05-02-05 17:57



syukur ade info cam nie daptlah kite elakkan diri drpd terkena sihir....

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

putri_ibu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 11007
Posting: 29
Dari: Bumi KenyaLAnG

Sarawak  


posticon Posting pada: 25-03-05 21:33




INFO YANG AMAT BERGUNA...TERIMA KASIH...

"hanya Allah yang mampu membalas jasamu"



Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_ibuProfil   Hantar PM kepada putri_ibu   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 18:29


ha.. ni lagi satu info yg bagus.... kena baca ni.... jgn nak tunggu kene kat diri sendiri... kang dh kena baru kalu nak cari komputer nak bukak laman ukhwah....

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 12:18


Assalamu'alaikum....
terima kasih atas info yang saudar azd berikan...
InsyaAllah Iman akan amalkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-07-05 10:47


bgus betul article ni..saya harap..semua rakan2 ukhwah dan diri saya juga agar mempraktikkan sgala ilmu yang diperolehi...
insyaallah..semoga hidup kita semua berada di dalam lindungan dan jagaan ALLAH s.w.t..
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

qais_amirii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.02.2004
Ahli No: 7048
Posting: 165
Dari: Republic of Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 11:15


ilmu yang manfaat..semoga dapat amal dan sampaikan..
Jazakallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qais_amiriiProfil   Hantar PM kepada qais_amirii   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 23:34


thanks...
bagus info ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-07-05 00:24


thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

kilauansyifa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15817
Posting: 116
Dari: mesir

egypt  


posticon Posting pada: 22-07-05 04:48


syukran atas information...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kilauansyifaProfil   Hantar PM kepada kilauansyifa   Quote dan BalasQuote

khalida
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12271
Posting: 56
Dari: Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 23-07-05 05:41


terima kasih atas info yang bermanfaat ini. Bagus untuk semu orang terutamanya kaum perempuan. Jangan ingat zaman teknologi sekarang ni dah tak ada sihir-menyihir ni. Thank You !

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalidaProfil   Hantar PM kepada khalida   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 26-07-05 06:06


this will be helpful


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

muaz9768
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.03.2007
Ahli No: 29075
Posting: 28
Dari: Salah satu negara di Asia

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-04-07 13:13


terima kasih atas info yang berguna ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For muaz9768Profil   Hantar PM kepada muaz9768   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 14:03


Syukran azd... ;-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 14:40


salam...
thnax for the info...insyallah akan diamalkan... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

nrelisa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26937
Posting: 33
Dari: tempat beradanya makhluk Allah

haiti  


posticon Posting pada: 13-04-07 14:45


10Q

Bookmark and Share

    


  Member Information For nrelisaProfil   Hantar PM kepada nrelisa   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 06:11


!!! QUOTE !!!

Mengambil berat tentang solat berjemaah

Mengambil berat tentang solat berjemaah akan menjadikan seseorang muslim
bebas serta aman dari
gangguan syaitan.Bersikap sambil lewa terhadap solat berjemaah
menyebabkan syaitan akan mengambil peluang untuk mendampingi mereka.
Apabila selalu berdampingan, lama kelamaan ia akan berjaya merasuk,
menyihir atau melakukan kejahatan lain


teringat dulu masa student romate salu ajak berjemaah, kami bergilir jadi imam.....salu ingatkan diri baca quran.sekarang kena lah ingatkan diri sendiri.... :berfikir: :sopan:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 08:21


terima kasih atas info yang berguna ni..moga terhindarla dari gangguan sihir ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 14:11


jazakallah... :-D

info yang amat berguna....


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 19:47


Assalamualaikum

syukran atas informasi ini...
sekarang ini banyak sangat kes2 sihir... :roll:
semoga kita sentiasa dilindungi Allah.... ;-)


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 22:39


info yang betul-betul menfaat ini..terima kasih.....

semoga kita dilindungi oleh Allah..amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-08 11:06


Thanks, info yang bagus untuk panduan semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101701 saat. Lajunya....