Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: PhoebeGordon
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43142

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 6 hari yang lalu
Kang: 6 hari yang lalu
sahabat_sejati: 12 hari yang lalu
sadiqah: 16 hari yang lalu
eme86: 20 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 24 hari yang lalu
nice_pesan: 27 hari yang lalu
umy_1510: 32 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: makanan kegemaran?!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» makanan kegemaran?!

Please Mendaftar To Post


Oleh makanan kegemaran?!

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-04 11:37


assalamulaikum wbt...

sajer nak kongsi makanan kegemaran teman2 semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-10-04 18:06


makanan kegemaran??
bulan2 pose ni byk gak makanan biasa yg dah jd makanan kegemaran ..he he..apapun, masa bulan2 biasa ni ana gemar makan semua masakan ibu ana..semua masakan dia makanan kegemaran ana...terutama sambal tempe dan sambal kentang, pastu asidah(sejenis kueh arab yg best) dan jg kurma ayam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

angel_dust1412
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6745
Posting: 99
Dari: Kuala Lumpur

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-10-04 22:29




Makanan kegemaran ek?? Ana suker home made food, western food, fast food... Tapi yg paling ana suker is... Ayam masak lomak cili padi... dgn sambal blacan...
Fuh!!! Mantap... Mmmmm

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For angel_dust1412Profil   Hantar PM kepada angel_dust1412   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-10-04 23:07


Kalau masakan ibu tak yah cakapla cik amirah, sebab kalau ditanya, semua orang kat atas dunia ni akan cakap masakan ibu paling digemari...maksudnya selain dari maskan ibu la...

Saya suka makan kentang goreng, kentang goreng berempah, nasik goreng ayam kunyit, dadih....ada lagi tp tak igt

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-04 14:22


makanan yg paling suker lah..yg memang tak kan lepaskan peluang utk makan kalo jumpe...tomyam..laksa dan nasi kerabu serte keropok lekor....alamak...ckp pasal mkn bulan pose nie buleh menggoda iman...hehe

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-04 14:57


nasik lemakkkkkkkkkkkkkk...... kalo x pekena, blh ngigau siang dibuatnya.......ni pun tgh rasa x best sbb x makan berapa hari dah..... almaklumlah... bulan posa.... sapa nak buat.....ada ke org buka posa buat nasik lemak?.....aiiiiii... kempunan, kempunan......

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-10-04 13:46


, CIK RIDWAN>>>>>>>>> makanan kegemaran awk tu X SIHATLAH....menggemukkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 25-10-04 14:03


asalkan makanan tu halal dan ana suka masakan cina selain masakan ibu.

p/s:tolak kayu ngan batu je... kat sini siapa ada resepi masakan cina?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_safi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.09.2004
Ahli No: 11314
Posting: 137
Dari: sarawak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-10-04 11:08


memang lah masakan mak yang paling sedap....
tapi masakan yang paling saya suka asam pedas,laksa penang................
tapi kalau bulan puasa saya suka makan ayam percik..........sambal tumis.......sedap sehingga menjilat jari

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_safiProfil   Hantar PM kepada cahaya_safi   Quote dan BalasQuote

Aqilah_Alwani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10013
Posting: 21
Dari:
~~Somewhere In K.L...~~

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-10-04 11:35



Suka makan SUP TULANG LEMBU buatan Kak Long... Kalau mak masak lak suker sumer... aper2 jek... Especially mi bandung ngan mi hailam.... Sedap wo....


-----------------
[img]http://www.geocities.com/aqilah_alwani/kucing.txt[/img]

--- LiFe Is A LoNg JuRnEy If YoU DoN't KnOw HoW To ApPrEcIaTe It !!!!!! :::...



Bookmark and Share

    


  Member Information For Aqilah_AlwaniProfil   Hantar PM kepada Aqilah_Alwani   Pergi ke Aqilah_Alwani's Website   Quote dan BalasQuote

aisyahtulfatin
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6330
Posting: 16

Sabah  


posticon Posting pada: 26-10-04 12:42



kalau sesiapa yang berbangsa jawa tu...mesti tahu makanan kegemaran saya ni...GADO-GADO, BAKSO, dan SOTO BANJAR...sedap sangat2...rugi kalau tak cuba tau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahtulfatinProfil   Hantar PM kepada aisyahtulfatin   Pergi ke aisyahtulfatin's Website   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-10-04 13:11


. he hehheh BAKSO!!!!!!!!!ana pun suke...bebola yg menyelerakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-10-04 14:31


masak lemak, rendang kegemaran ana.... ikutkan semua yg halal di makan....hehehe

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-10-04 15:29



Ayam paprik....dan terbaru nasi goreng ladna. Best!!! Lapar la. Tanya orang time pose...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

labu_skin
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11153
Posting: 8
Dari: bumi AllaH

japan  


posticon Posting pada: 26-10-04 15:55


he he he! budu you're da best!!! makan ngan ikan rebus... fuiyyoo mengancam!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For labu_skinProfil   Hantar PM kepada labu_skin   Pergi ke labu_skin's Website   Quote dan BalasQuote

nUrIllaHi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.10.2004
Ahli No: 12050
Posting: 89
Dari: bumi ALLAH

blank  


posticon Posting pada: 28-10-04 13:17


memang menyukai semua jenis makanan yang halal...tolak batu dan kayu jer....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nUrIllaHiProfil   Hantar PM kepada nUrIllaHi   Quote dan BalasQuote

nUrIllaHi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.10.2004
Ahli No: 12050
Posting: 89
Dari: bumi ALLAH

blank  


posticon Posting pada: 28-10-04 13:18


memang menyukai semua jenis makanan yang halal...tolak batu dan kayu jer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nUrIllaHiProfil   Hantar PM kepada nUrIllaHi   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-10-04 14:02


mak oi....
batu ngan kayu je tolak..
hehe
selera benar nampak..

hehe..
kita kat sini suka makan makanan yg kering yg berkicap atau bersos.
ayam kicap ke..daging merah ke..telur sambal tumis..sayur2 yg tdk berkuah.
pantang ngaan durian..
apa jua masakan yg berasaskan durian taak makan.

p/s..malu bebeno jadi org perak
kalo tak melantak deroyan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-11-04 16:39


MEGGI!!!!!

selain meggi orang skerr makan peparu masak cili oadi..sodappp...makan hingga menjilat jari kaki..hehehehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103257 saat. Lajunya....