Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tonghuan
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43136

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 79
Ahli: 0
Jumlah: 79




  Yang Masuk Ke Sini
tonghuan: 12 jam, 17 minit yang lalu
khairoo84: 1 hari, 1 jam, 29 minit yang lalu
wyd1014: 3 hari yang lalu
lidah-penghunus: 6 hari yang lalu
muslimiman: 21 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
nur_tinta: 28 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: wajarkah pengawas disalahkan


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» wajarkah pengawas disalahkan

Please Mendaftar To Post


Oleh wajarkah pengawas disalahkan

murshidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9376
Posting: 33
Dari: PlaNet BumI

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-10-04 20:42


wajarkah pengawas dislhkan apabila berlakunya mslh disiplin....sedangkan pengawas tlh menegur scr baik dan apabila diambil tindakan harskah pengawas dislhkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For murshidahProfil   Hantar PM kepada murshidah   Pergi ke murshidah's Website   Quote dan BalasQuote

itifa2
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11138
Posting: 80
Dari: johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 01:51


murshidah mesti pengawas kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For itifa2Profil   Hantar PM kepada itifa2   Pergi ke itifa2's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 03:26


mmg la tak patut disalahkan, kan tugas namanya.. yg patut disalah ialah pengawas yg tak buat keje..

so buat apa risau atau takut cakap² orang yg bersalah.. spatutnya risau & takut klu kita ini di label 'pengawas buta' - pakai spek mata hitam la hehe

skadar pendapat
senyum selalu

- make it simple : Virtual Team Concept®-


[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2004-10-17 13:01 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

angel_dust1412
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6745
Posting: 99
Dari: Kuala Lumpur

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 08:00




Bagi pendapat ana pengawas memang tak patut dipersalahkan...
Kekadang tue pengawas dah tego bebaik, diorang wat bodo jer... saper tak panas... kalo ana jadi pengawas dah lame ana lempang sekor-sekor...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For angel_dust1412Profil   Hantar PM kepada angel_dust1412   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 12:55


assalamualaikum wbt...

memang tak patut jika pengawas yg dipersalahkan...semuanya terpulang pada kesedaran yg ader dlm diri insan yg melakukan masalah disiplin itu sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

AspIrasI83
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11764
Posting: 19
Dari: bumi hijau

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-10-04 13:08



itu lh lumrah nyer jd pengawas..ditegur buat dek je..dimrh ckp pengawas garang atau pengawas kerek.lbh bengang klu membe rapat sdn yg ckp. tp,papepn,sabar jelh.yg pentng tanggungjawab dh sedaya upaya dilaksanakan...sekadar pendapat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AspIrasI83Profil   Hantar PM kepada AspIrasI83   Pergi ke AspIrasI83's Website   Quote dan BalasQuote

sasician
WARGA SETIA
Menyertai: 04.05.2004
Ahli No: 8783
Posting: 453
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 15:16


tak patut....memang tak patut

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasicianProfil   Hantar PM kepada sasician   Pergi ke sasician's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 07:27


biasalah tu klu jadi pengawas ni........klu takat kena kutuk, marah tu biasalah...kita menunaikan tgjwb......klu ana dulu bukan setakat marah atau kotuk, siap buang angin motosikal..........yg bestnyer, dua-dua tayar sekali...takkan lah pancit...terima ajelah.....tapi, bila kita dah kuar je dari sekolah, ramai adik2 yg tolong....nak kata apa, syukurlah.....masih ada org yg tahu psl kita.....yg penting tegur secara hikmah.....dan kerana Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

INSPIRASI_HATI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.09.2004
Ahli No: 11253
Posting: 258
Dari: Selangor....Perak.

Selangor  


posticon Posting pada: 18-10-04 08:46




tugas dan tanggungjawab sebagai pengawas mencabar juga.......... sebagai pengawas, kena tunjukkan contoh dan sikap yang baik kepada pelajar yang lain.... bila tegur seseorang pelajar yang kita nampak dia buat silap kenalah nasihat dan tegur secara berhemah......... tapi, kalau pelajar tu tak nak dengar susah juga........


Bookmark and Share

    


  Member Information For INSPIRASI_HATIProfil   Hantar PM kepada INSPIRASI_HATI   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 18-10-04 09:48


Boleh dikatakan sudah menjadi lumrah, pengawas akan dipersalahkan jika berlaku permasalahan disiplin di sekolah. Walaupun kadang-kala pedih untuk diterima, tapi kenalah tabahkan hati. Mungkin kita dimarah kerana para guru yakin kita boleh lakukan lebih baik dari apa yang kita telah lakukan, tetapi kita tidak lakukan yang terbaik yang kita mampu lakukan.(faham ke?)
So pengawas-pengawas di luar sana, bila dah diberi tanggungjawab dan amanah oleh pihak sekolah, laksanakan dengan sepenuh hati dan sebaik mungkin. Tegur mana yang silap bermula dari diri sendiri, perbetulkan diri sebetul memperbetulkan orang lain.
Begitu juga kepada para naqib dan naqibah. Tanggungjawab kalian lebih berat. Laksanakannya. Dan laksanakannya kerana Allah swt.

SELAMAT BERTUGAS

-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115093 saat. Lajunya....