Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 8 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 18 hari yang lalu
eme86: 19 hari yang lalu
sunan-faqih: 24 hari yang lalu


Dendang Perantau
Topik: Sabah oh sabah.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, sadiqah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Dendang Perantau
    »» Sabah oh sabah.....

Please Mendaftar To Post


Oleh Sabah oh sabah.....

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 17:39


erm....sayer nie pernah lah ke sabah...coz sabah tu pun umah nenek sayer..
kat sana syok gak coz tempat sayer tinggal dulu tu keliling bukit....so bila pagi-pagi tu sejuk sangat......ayah sayer dulu tentera so terpaksalah pindah kesana-kesini dan tempat terakhir sebelum ayah sayer berhenti dari tentera ialah sabah.....
kat sana dapat tengok gunung kinabalu....
petang-petang dapat dengar org tempatan dok bergendang....dan macam-macam lagik...
kalau nak try pengalaman nie..
jomlah kesana

Wassalam

-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 19:59


ohhh best nyer panjat gunung kinabalu.. nak gii sabah jugak lah cam nii..Khairul_Izwan boleh belanja ker sana nak kesana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 03:02


isk....best nyer.....!!!!

ana suka sangat bila pagi2 terasa sejuk je kat sekeliling...dikelilingi hutan hijau...bila la ada rezeki ana nak ke sana....

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 17:35


ermmm.....tempatnya bukan seperti yang kita sangka....yerlah kan org semenanjung nie suka pandang -ve kat org sabah nie..


-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

yeopmi_in-team
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 164
Posting: 104
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 16-05-03 17:47


saya pernah gi sabah masa lawatan , best oooooooo , sapa2 yang tak pernah pegi , pegi la ......

-----------------
[img]http://ukhwah.com/gallery/gallery/Art/yeopmi_in-team.gif[/img]

SALAM UKHWAH & SALAM PERSAUDARAAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopmi_in-teamProfil   Hantar PM kepada yeopmi_in-team   Pergi ke yeopmi_in-team's Website   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 16:23


yer betul tu...syokkan????


-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-03 04:40


em...aku xlama lagi nak flight ke sabah..so xlama lagi aku bakal menawan gunung kinabalu la...hehe...aku pt tawaran ipta kt ums...haru tul...sbb kena tinggalkan org2 tersayang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 23:09


assalamualaikum....

betul aper yg khairul_izwan ckpkan tu..gunung kinabalu adalah antar gunung yang tertinggi kat dunia..rugi sape yg tak dapat takhlukinya..saya pernah naik gunung tu masa lawaatan kat sek menengah dulu..tapi tak sampai atas..sampai suku je dari ketinggian gunung tu..hehehehe..tapi umah saya jauh skit lah dari kawan pergunungn tu..kawasannya mmg cantik2..sbb dikelillingi flora dan fauna.. kalau nak rasa..jomlah pi sabah...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 18:15


yer tul tu...lagi satukan....benda yang selama nie kita dok dengar jer kat tv..leh tengok ngan mata sendiri..masa tulah kita berasa bertuah dan berasa akan kebesaranNya.....inilah ciptaan tuhan yang Maha Bijaksana...menjadikkan alam ini untuk kepentingan manusia sejagat..


-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-05-03 19:39


aha..betul tu..tapi yang sedih nya bnyak hutan2 smpn dah kena terokai..sedih bila tgk..dah kurang dah alam semuladi kat alam ni..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

ii
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 738
Posting: 64
Dari: ITB

indonesia  


posticon Posting pada: 28-05-03 15:25


Saya Alhamdulillah pernah juga panjat gunung kinabalu tu... hihi, sayangnya takle sampai ke puncaknya. Dah kehabisan tenaga waktu sampai ke gunting lagadan. Rasanya lebih enak tidor je daripada panjat gunung.
Itulah pengalaman saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iiProfil   Hantar PM kepada ii   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 02-06-03 21:50


assalammulaikum.....

okler ..lepas ni zahratul_raihanah nganizwan kena sponser semua orang gi sabah yer...

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

Tirani
Warga Rasmi
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 926
Posting: 3
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 03-06-03 12:20


Assalamualaikum w.b.t,

Ermm....
betul tuh kengkadang
orang luar mmg pandang -ve kat
orang sabah...Kenapa???
tapi alhamdulillah sepanjang
masa Tirani belajar kat semenanjung
dulu orang2 sana mmg baik..
so, apasalah nyer cuba datang sini..
tak kenal maka tak cinta..

Bookmark and Share

    


  Member Information For TiraniProfil   Hantar PM kepada Tirani   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 10-06-03 14:07


k....aku nih.baru je smpi kt sabah...em..apa kabar semua ? bg yg kenal aku...sori pasal lmbt sent khabar,kla....aku baru je dftr kat ums,sabah...em..nak gi cc pun susah...apapun dah 3kali aku gi kk ...sabah best juga kalo korang nak tau..cam kl la....k...aku nak gi daftar nih..akum!

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

empayar72
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1379
Posting: 281
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-07-03 18:20


ADA SORANG KAWAN ANA DAPAT KOS MEDIC KAT SABAH
MEMULA MEMANG LAH BERAT HATI DIA NAK GI SANA
YE LAH JAUH SANGAT KAN
TAPI SKANG DIA OK JER
MESTI HATI DAH TERPAUT DENGAN KEINDAHAN KAT SANA KAN
KALAU GI SABAH TUE JANGAN LALUPA PANJAT GUNUNG KINABALU
KALAU TAK MESTI NYASAL KAN.
SO VISIT SABAH K

Bookmark and Share

    


  Member Information For empayar72Profil   Hantar PM kepada empayar72   Pergi ke empayar72's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-07-03 21:52


assalamualaikum....

bila ana dgr citer sahabat2 sumer rasa cam nak pegi jer....ader ke sesaper yg sudi bawak ana kat sana.....?
selain nk tgk keindahan negeri sabah..ana nk gi jumpa sorang kawan ana yg dok study kat sana....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 15:32


Assalamualaikum wbt

>walaupun ana bukan orang sabah tapi ana orang dekat kepulauan borneo gak berjiran ngan sabah..sabah nie memang best bukan takat alam sekitar tapi sosio budaya dia...kalu nak lagi best pegi kat sipadan takpun kat karambunai...
>orang umah pun orang sana


Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

halawatul_iman
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 139
Posting: 10
Dari: Kampus Hijau

Selangor  


posticon Posting pada: 04-08-03 21:15


assalamualaikum..

seronoknye ramai org nak gi sabah..
tafaddal..tafaddal..
ana ni org sabah..ana alu-alukan kehadiran sahabat2 sekalian..
ana org sandakan..kat sandakan ada pulau2 yg menarik..
jom..jom..jom..datang sabah!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatul_imanProfil   Hantar PM kepada halawatul_iman   Quote dan BalasQuote

wadah_ummah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1729
Posting: 80
Dari: negeri tuan guru

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 11:38


ana nak share experiences waktu p sabah.... dpt p percuma..... time tu praktikal, company antar p sabah, p turun site.... p lak sorang2 tu.... yg bestnya makanannye tak kira makan nasi sarapan/makan tghari, pastinya ada sup.... then sempat p area kundasang.... sempat tido semalaman kat kaki bukit, then pg cuma tengok view jek mount kinabalu.... memang menakjubkan... first time ada kat area kaki gunung kinabalu.... time kat timpohon pun best... betapa indahnya bila melihat kehijauan bumi ciptaan Allah.... next time ana azam nak panjat sendiri gunung kinabalu.... sempat p tenom... tempat wat teh bukit..... insyaALLAH next time ana akan turun sabah.... sapa sahabat dr sabaah leh le jemput ana nanti yek!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wadah_ummahProfil   Hantar PM kepada wadah_ummah   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 11-12-03 15:44




SABAH memang BEST!! saya memang berbangga menjadi anak jati sabah...SABAHAN

sape2 terasa nak g SABAH.... lehlah kontek saya. insyaAllah saya akan bawak jejalan round bandar KK. tapi kenalah tunggu saya tunggu cuti ek

-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

putera_maroc
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5922
Posting: 38
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 14-01-04 06:02


assalamualaikum wrt wbt..
buat sahabat² semua...boleh citerkan pada ana camaner keadaan di bumi sabah di Bawah Bayu...sebabnye, ana nie tak pernah lagi gie sana...nanti, kalau dah dgr citer dr kwn², senang sket nak berjalan...Insya Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_marocProfil   Hantar PM kepada putera_maroc   Quote dan BalasQuote

imansofea
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6048
Posting: 12
Dari: land below da wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-01-04 14:04


...........

wah..meriahnye..
saye pun nak buat promosi lah..
jom..mari beramai2 pg sabah...
jom pg g. kinabalu...
after tu,pg poring hotspring...
best nye.......



Bookmark and Share

    


  Member Information For imansofeaProfil   Hantar PM kepada imansofea   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 31-01-04 15:04




banyak tempat2 penarik yang ada kat sabah terutama tempat2 untuk beristirehat.. pelancongan.. pulau2 yang indah...

setakat ni, saya dah pernah panjuat gunung kinabalu.. tapi baru sekali enjoy sangat.. walaupun tak sampai ke puncak just kat gunting lagadan je (tmpt tido sblm panjiat puncak)... sejuk, fresh.. terasa macam kat oversea pun ade

tetiap tahun.. famili saye tak miss g kat kolan air panas (hot spring)... air panas semula jadi dari gunung kinabalu. dlm daerah ranau.. lebih kurang 50km dari tmn kinabalu (gunung kinabalu)

pulau pulak... setakat ni saya dah pergi pulau manukan.. best kalau nak buat snorkeling @ scuba diving.. air jernih je

karambunai pun tak kurang hebatnya.... tempat rekreasi tercantik di asia tenggara. makanan laut like ketam, udang, sotong... senang didapati dan murah. saya ingat lagi... kawan saya sekeluarga dari pahang datang bercuti ke sabah baru2 ni... sampai muak makan makanan laut

saye rasa takat ni je dapat saye explainkan.. kalau ade pertanyaan berkenaan sabah.. tanya je. budak2 SABAH pun ramai kat ukhwah ni...

"tak kenal maka tak cinta"
"tepuk dada, tanya iman"



-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

mentarihidup
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6012
Posting: 48
Dari: BUMI TUHAN

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-04 19:03



Ehem......awekzz promote hbs nampak.....~!
Jemputla sesapa yg nk kesabah.....~!
Mei ni daki gunung tuk kali kedua.....~!
Sahabat2 Ukhwah yg dr sabah tu jomla wat JK....~!
Leh bawa sahabiah daki gunung dn round sabah........~!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mentarihidupProfil   Hantar PM kepada mentarihidup   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 01-02-04 19:17




uikzzss... sapa lagi mau promote negeri sendirik kalau bukan kita2 yang SABAHAN ni mentarihidup?!
x gitu...betul kan..!!??

teringin gak mau naik gunung kinabalu kali ke2
x puas hati dulu x sampai puncak!!

sedari mentarihidup ni sabah d area mana?!
mana tau kita sekampung ka...

-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

mentarihidup
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6012
Posting: 48
Dari: BUMI TUHAN

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-04 21:33


Ehem.....~!
senegeri tapi x sedaerah la kak....~!
hehehe.....geng akak tu pon x dpt smpi hr tu...lepas sikit jer dr gunting lagadan..pastu turun balik......~!
Nanti leh la naik lg yer kak.....~!

-----------------
Kau terangi jlnku menuju syurgaMu
Dan kau tunjuki dengan hidayahmu
Hanyalah padaMu kuhadapkan diri
Mohon keampunan........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mentarihidupProfil   Hantar PM kepada mentarihidup   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-04 21:34




Baguih2 promote lagi negeri hangpa semua...

Insya-Allah tunggu kedatangan den ke sano...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-04 21:35




Baguihlah tu promote besar2an negeri SABAH tu..

Insya-Allah ada rezeki saya akan ke sana...

-----------------
[IMG]http://redoks.net/redoks/themes/fiappleblue210/forums/images/logo.gif[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 13-02-04 00:11


hmmm...

sabah...negeri di bawah bayu....

sarawak....bumi kenyalang....



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 22:54




nampaknyer awekzz dah pun promote sabah ni camne...memang kalau org tak pernah gi sabah..akan beri anggap -ve..maklumla jauh sgt dari semenanjung..tapi ape yang realitinya..sabah byk terdapat pulau2 yang cantik sgt pemandangannya....tak kenal maka tak cinta..tul tak awekzzzz....

saya pun rindu nak balik sabah ni...rasanya lama tak balik...hehehehe..kalau sesape nak dtg sabah..jgn lupa kontak saya..sebab saya tinggal dekat sgt ngn lapangan terbang kk..sabah...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 21:19



Datangla sabah.. kamii ahli ukhwah yg berasal dr sabah mengalu2kan kedatangan sahabat2 ukhwah sekalian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 23:39


betul ker tu Tirani...........tentu bestkan........kiranya dapat ge sabah.......dan berjaya mendaki gunung kinabalu.............gunung yang tertinggi di malaysia................tapi takut ler sebab terlalu tinggi..........tak berani........selain taman kinabalu.....tentu ader lagi tempat menarikkan...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

Long
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7790
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 13-05-04 19:55


emmmm....assalamualaikum semooo...

em..
kalo nak gi sabah ...ajakle ana gi sama yer....leh le..juruukur....hehehehe...silap..lak...juru pandu..sesiapa yg memerlukan petunjuk.. datang le ramai2 yerrrrrrrrr...


dari bawah bayuuuu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LongProfil   Hantar PM kepada Long   Pergi ke Long's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 00:50




Datanglah melawat negeri Dibawah Bayu...Negeri yang kaya dengan alam flora dan Fauna...

Jomlah singgah kat umah saya....pasti dilayan dengan ramah....



[ Posting ini telah di edit oleh: ZahRaTuL_RaiHaNaH81 pada 2004-05-30 00:51 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

syamieza
Warga Rasmi
Menyertai: 20.07.2003
Ahli No: 2468
Posting: 17

Sabah  


posticon Posting pada: 30-05-04 10:38



wah....ramai tul yang berminat nak p sabah ye!baguihla tu...saya pun orang sabah gak!asal dari Ranau....daerah saya ni merupakan salah satu tempat pelancongan yang popular di sabah ni...antara tempat2 menarik yang boleh dilawati ialah Ranau Hot Spring....Kinabalu Park...Kundasang.....Ladang ternakan lembu(tempat pembuatan susu) dan banyak lagila....tahun lepas,kami ada wat program motivasi kat semporna bersama2 dgn pelajar semenanjung.adala kitorang makan angin kat ranau lepas program tu.....memang best sesangat hingga tak terkata kawan2 semenanjung ni!heh2!dorang suka dengan pemandangan kat sana sampai nak datang lagi kat Sabah ni...Hah!kawan2 suma tunggu apa lagi,kalo ada masa tu..ikutlah kawan2 yang dr Sabah ni...tak pun,korang boleh kontek saya ...heh2!Insya-Allah...saya boleh bawa korang jalan2!em...ada lagi,orang katala....bukan saya yang kata.Dorang cakap,orang Sabah ni lawa2 & comel2....dengan matanya yang sepet ala2 orang cina & jepun gitu!tak taula betul ke tak...tapi,itulah kenyataannya!maafla saya bukannya apa,lagipun,seperti yg kita sedia maklum Sabah ni terdiri daripada pelbagai lapisan bangsa masyarakat iaitu Dusun/Kadazan,Bajau,Brunei,Murut,Rungus,Sino Kadazan,Bugis,dan bermacam2 lagila!mungkin itulah yang membuatkan orang2 sabah ni unik sekali.papun,kwn2 kenala lihat sendiri barula puas hati,betul tak?!oya,rasanya belum terlewat untuk saya mengucapkan "Kotobian Tagazo Do Tadau Kaamatan"(Selamat menyambut Pesta Kaamatan) kepada kaum2 Sabah yang menyambut perayaan ini terutamanya mereka2 yang berbangsa Dusun/Kadazan seperti saya!heh2!;p....ARAMAI TIH.........!!!!!wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syamiezaProfil   Hantar PM kepada syamieza   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 00:54




Ahalah...semalam adelah hari Pesta keamatan buat penduduk sabah yang berbangsa dusun/kadazan..hihi..saya pun termasuk gak..tapi saya mix brunei&kadazan..hehehee...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 18-06-04 05:15


tul..best22222...aku dah naik gunung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 13-07-04 01:56




AINAAAA SEEE'........ cam aku kenal ba syamieza ni.... asal dari ranau... sini jugak ko cumi yaaa.... Astagfirullah..... aku ingat aku sorang jak dari kalangan kita niiii.... apa kabar ko??? ok ka? oklah..... buat semua ikhwah..... Salam ukhwah untuk semua......





Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 10-09-04 09:56


aku tak balik raya tahun nih..waa!!!! dok sabah je..cuti dapat 3 hari je...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

zhurye
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8973
Posting: 10
Dari: Sabah

Melaka  


posticon Posting pada: 16-09-04 11:54



Em kesian rebana yang x dapat balik raya. X pe saya pun pernah x balik raya masa 1st year kat ums. em join la budak-budak untuk sambutan hari raya nanti. mesti seronok beraya dgn kengkawan . em pada sapa2 yang teringin nak ke sabah tu datang la. flight murah je bah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zhuryeProfil   Hantar PM kepada zhurye   Quote dan BalasQuote

zinnirah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1227
Posting: 19
Dari: -Tawau-

Sabah  


posticon Posting pada: 18-09-04 16:32


semua
saya pun org sabah........ asal tawau.........
tp saya lum naik gunung kinabalu tu, tengok dari jauh adalah...kesian kan......... belum ada rezeki lagi
Tapi klu sahabat2 suma nak pergi sabah sangatlah dialu2kan......... warga sabahan akan m'yambut kedtgan anda suma.
saya ni belajar kat negeri jiran, sarawak........ ramai kwn saya especially kat sarawak ni nk juga lawat sabah....
apalagi sahabat2 semua Jom kita pi sabah
wassalam
____________________________________
::kita manusia kerdil yg selalu diperhatikan
oleh-NYA::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirahProfil   Hantar PM kepada zinnirah   Quote dan BalasQuote

ibnu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11490
Posting: 21
Dari: Land Below The Wind

Sabah  


posticon Posting pada: 03-10-04 12:15


assalamulaikum..

Sebenarnya sejung dan sabah sama je...tiada apa yang berbeza ..cuma mungkin keadaan bentuk muka bumi aje ang berbeza...bagi ana semua ang ada di sabah adalah anugerah dan nikmat Allah yang tidak terhinggauntuk kita fikirkan bersama.....manusia sering lupa bahawa setiap apa ang di cipta itu ada hikmah tersembuyi...bagi sahabat2 yang nak pi sabah ..ahlan wasahlan wamarhaban bikum......
memeng tak dinafikan ada segelintir org yang -Ve dgn org sabah tp tak bermakna semua mereka terlibat....Tp setakat nie sepanjang ana belajar di sjung mereka semuanya baik....

apa2 pun kita hanyalah Insan Biasa...ang membeakan hanyalah Taqwa kepadaNYa..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuProfil   Hantar PM kepada ibnu   Pergi ke ibnu's Website   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-04 13:42



jemputlah dtg ke sabah. bak kata pepatah, tak kenal maka tak cinta.. untuk melihat kepada keagungan ciptaan Tuhan tak pyah pegi jauh2, [email protected] renungi diri kita. fizikal kita, koordinasi seluruh panca indera kita yang mmg sempurna
anyway, jauh perjalanan bertambah pengalaman. sy org sabah jugak bah! ahlan wasahlan wamarhan bikum buat sahabat dr semenanjung

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-04 15:42



JOM PI SABAH......

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

aisyahtulfatin
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6330
Posting: 16

Sabah  


posticon Posting pada: 09-10-04 14:03


asyik2 kat kota kinabalu dan ums je..kat tawau pun best juga..mm...tapi memang betul tu...kat sabah pemandangannya cukup cantik...sejuk mata memandang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahtulfatinProfil   Hantar PM kepada aisyahtulfatin   Pergi ke aisyahtulfatin's Website   Quote dan BalasQuote

aisyahtulfatin
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6330
Posting: 16

Sabah  


posticon Posting pada: 09-10-04 14:10


nak tambah sikit pandangan ibni tu..sebenarnya sikap -ve tu ada pada semua orang...bukan orang sabah je...begitu juga sifat yang +ve pun ada pada semua orang...memang tak dapat dinafikan student sabah kat IPT sering di signifikankan dengan budaya yang -ve...tapi ada juga orang sabah yang lebih baik dan berakhlak dan menjadi contoh kepada rakan2 semenanjung yang lain...bak kata pepatah...don't judge the book by it's cover' betul tak?yang penting Allah pandang pada taqwa seseorang, bukan pada negeri seseorang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahtulfatinProfil   Hantar PM kepada aisyahtulfatin   Pergi ke aisyahtulfatin's Website   Quote dan BalasQuote

aisyfarraha
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11603
Posting: 15
Dari: bumi Allah

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 11:48


assalamualaikum

ha... betul tu, nie nak promote sabah nie,
kat sabah macam2 ada

jom gi ramai2

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyfarrahaProfil   Hantar PM kepada aisyfarraha   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 19-10-04 16:30


x yahlah,sembang pepanjang,
ada rezeki mailah datang Sabah......
rugi wey kalu x datang...
'datang jangan x datang' bak kata senario....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

aisyah_j
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11155
Posting: 7
Dari: UM

Sabah  


posticon Posting pada: 19-10-04 17:02


Selamat datang ke Sabah.....
Insya Allah....Sabah ada daya tarikan tersendiri, macam negeri-negeri lain jugak.

Welcome to Negeri Di Bawah Bayu....Kalau dapat datang p Tawau, lagi best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_jProfil   Hantar PM kepada aisyah_j   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-04 22:49



pergi jangan tak pergi.,..best woi,,!!!!

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

QausuQuza
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11522
Posting: 3
Dari: Bumi Tarbiyah..

Sabah  


posticon Posting pada: 05-12-04 12:02


saya pun nak promote sabah..
mari berjaur di sabah bah..
sure syiok..he3x.

Bookmark and Share

    


  Member Information For QausuQuzaProfil   Hantar PM kepada QausuQuza   Quote dan BalasQuote

Walijah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11844
Posting: 9
Dari: tawau

Sabah  


posticon Posting pada: 07-12-04 13:50


betul tu..sabah sememangnya mempunyai banyak tempat2 yang menarik..selain melancong kita boleh mengetahui dengan lebih mendalam lagi tentang budaya & cara hidup masyarakat di sabah.. tapi sebenarnya semua tempat adalah menarik..tak kiralah sama ada di semenanjung atau di sabah & sarawak..tak ada bezanya, cuma terpulang pada diri kita untuk menghargai nikmat yang ALLAH kurniakan kepada kita..



Bookmark and Share

    


  Member Information For WalijahProfil   Hantar PM kepada Walijah   Pergi ke Walijah's Website   Quote dan BalasQuote

hammyz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2004
Ahli No: 12081
Posting: 22
Dari: mount kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 07-12-04 14:34


MARILAH SAMA2 PIGI SABAH..BEST BAH!!
ANA PUN MAU PROMOTE SABAH JUGAK LAH...
WATEVER, I'M PROUD TO BE SABAHAN..& ANA SENTIASA RINDUKAN SABAH..SETIAP MASA BERADA DI UKM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hammyzProfil   Hantar PM kepada hammyz   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-12-04 15:29



Jauhnya........boleh naik kete tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mentarihidup
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6012
Posting: 48
Dari: BUMI TUHAN

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-12-04 11:39



hujan emas negri orang.....
hujan batu negeri sendiri......
tepuk dada tanya iman.....
welcome to sabah......


-----------------
Kau terangi jlnku menuju syurgaMu
Dan kau tunjuki dengan hidayahmu
Hanyalah padaMu kuhadapkan diri
Mohon keampunan........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mentarihidupProfil   Hantar PM kepada mentarihidup   Quote dan BalasQuote

nurbalqis83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12893
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 08-12-04 12:04


assalamualaikum......
ermmm...klu nak tgk betapa indah nya ciptaan Allah,saya syorkan ke sabah.travel kat sabah mmg best dan anda semua akan dapat rasakan keseronokan melihat cipataan Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurbalqis83Profil   Hantar PM kepada nurbalqis83   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-08-05 18:52


satu tempat menarik yang pernah ana pergi ialah aiir terjun..amat cantik bertingkat-tingkat..macam air terjun niagara....kalau matahari terbit..terbentuk 7 warna pelangi....hee bestnya....susah orang nak ge tempat ni..sebab jauh dan naik bukit..kalau kereta tak ok..tak boleh naik...terpksa lah jalan kaki....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-08-05 17:37


nak pergi tawau...insya allah 2 tahun lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 30-08-05 18:08


IM PROUD 2 B MAHASISWA SABAHAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 20:02


pai tu kam kaimon


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)
[ Telah diedit oleh: sya_ryn pada 30-08-05 20:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

budakbesar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.05.2005
Ahli No: 16407
Posting: 98
Dari: labuan

Sabah  


posticon Posting pada: 30-08-05 21:36


Sabah erk. Aku nak promote datang ke labuan boleh tak? mari lah datang LABUAN :)
Untuk para sahabat yang dari semenanjung, jemputlah ke muzium sabah, dan kenalilah rumpun bangsa di sabah yang amat banyak, dan mempunyai keunikan tersendiri setiap satunya :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For budakbesarProfil   Hantar PM kepada budakbesar   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 11:14


salam

walaupun duduk sabah dah 3 tahun
tapi xsampai hajat lagi mendaki gunung kinabalu
entahlah bila nak daki
insya Allah 1 hari nanti
akan kudaki juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 11:17


sampai berapa tahun kena duduk Sabah shah?..
ada minta balik semenanjung?

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 11:22


abang ipar saya orang sabah juga..
cuma tak pernah ikut dia balik Tawau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:56


Pada 08-12-07 11:22 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

abang ipar saya orang sabah juga..
cuma tak pernah ikut dia balik Tawau..
jemputlah datang ke tawauuu...... :welcome: :welcome: :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 15:04


syukran...erm..Ranau pun nak pergi juga..
nak naik Mas ke Air Asia.. :berfikir: :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 15:05


Pada 30-08-05 20:02 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

pai tu kam kaimon

:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 15:06


Pada 13-03-08 15:04 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

syukran...erm..Ranau pun nak pergi juga..
nak naik Mas ke Air Asia.. :berfikir: :D
naik Mas lahhhh..... ;-) ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 15:09


erm..nak pergi sabah kena ada bajet lebih baru boleh pergi..tambang kapal terbang lagi..penginapan..transport...makan..shopping...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 15:54


Pada 13-03-08 15:04 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

syukran...erm..Ranau pun nak pergi juga..
nak naik Mas ke Air Asia.. :berfikir: :D


aik Kenapa nak pergi Ranau :-D
itu tempat saya..
erm tak juga.. kampung 45 minit pergi pekan..

naik airasia lah..
kalau kebetulan dapat harga murah..
pergi dan balik sama dengan baru jalan sehala mas...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 15:57


Pada 16-05-03 17:35 , Khairul_Izwan posting:

!!! QUOTE !!!

.....tempatnya bukan seperti yang kita sangka....yerlah kan org semenanjung ini suka pandang -ve kat org sabah ini..



ya betul-betul.. masa mula-mula datang semenanjung ni orang tanya kamu tinggal atas pokok ke? :cry:
begitu juga dengan senior2.. mengalami peristiwa yang sama..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.153616 saat. Lajunya....