Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Nothing Last Forever
-- Sidney Sheldon

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 44
Ahli: 0
Jumlah: 44




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Di sebalik pakaian tersembunyi sifat kita sebenarnya


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Di sebalik pakaian tersembunyi sifat kita sebenarnya

Please Mendaftar To Post


Oleh Di sebalik pakaian tersembunyi sifat kita sebenarnya

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-04 16:02


Akum...pakaian merupakan satu drp keperluan hidup kita...namun begitu di sebalik pakaian tersembunyi sifat kita yg sebenarnya.misalnya seorang kawan saya menyata wanita bertudung labuh tu bukan la baik sangat didepan je nampak baik dibelakan mengalahkan wanita tidak bertudung dan berpakaian seksi...kenapa ini berlaku......ape pendapat anda....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

syarifah_s
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9761
Posting: 11
Dari: USM

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 15:54



sblm sy mengulas lebih lg ttg soalan tu, sy nk tanye dulu...kwn saudara/saudari yg ckp mcm tu, die sendiri pakai tudung ke x?kenape perlu digembar gemburkn pasal isu wanita b'tudung labuh tp lebih teruk dr yg x b'tudung?sy rs isu ni dh byk kali sgt dbangkitkn...mgkn ke isu ni sbnrnye b'tujuan utk cover kesalahan wanita2 x b'tudung ni?sepatutnye, dlm hal2 mcm ni, kte x sepatutnye cari kesalahan org lain, tp sepatutnye m'perbaiki keadaan...dakwah pd yg x b'tudung supaya Allah bukakan hatinya utk b'tudung, dakwah pd yg b'tudung tp belum menutup aurat sepenuhnya utk lebih m'perbaiki menutup aurat spt yg digariskn dlm syara', dan dakwah pd yg sudah b'tudung labuh supaya m'perbaiki akhlak dan ibadah...
ingatlah sahabat2 sekalian, tiada yg sempurna antara kita, sbb tu Allah jdkan kita dlm satu jemaah, utk kita saling menegur...saling m'peringati...
bg yg dh rasa die baik, alhamdulillah, tp ingat, wlpn dh baik,tp tanggungjwb m'bimbing yg lain masih ade...
dlm sejarah ada satu kisah di mana di satu tpt ni byk kemungkaran b'laku, tp ade segelintir golongan yg b'iman (ttp hanya duduk di dlm masjid shj). ble Allah turunkn bala, Allah hapuskn semuanya t'masuk yg b'iman skali...
satu lg kisah analog yg sy boleh masukkan skali ttg kisah kapal 2 tingkat. dua golongan b'lainan ditptkn ke dlm 2 tingkat b'beza dlm kapal ni, satu tingkat ats, satu tingkat bwh...ble org bwh nk amik air, t'paksa pegi ke tgkt ats...dan itulah yg sentiasa b'laku...then,satu hari ni org bwh buat keputusan utk tebuk je kapal tu, supaya mudah m'dpt sumber air dan tidak lg m'ganggu golongan tingkat ats utk amik air...jd, ble golongan bwh ni tebuk kapal...satu kapal tenggelam dan kedua2 golongan ats dan bwh lemas...
ni satu pengajaran utk kte sume..baca, hayati dan fahamkanlah...
wslm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syarifah_sProfil   Hantar PM kepada syarifah_s   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-10-04 20:37


kawan sy lelaki yg cakap....tapi cara dia cakap tu..nampak sangat macam menghina wanita bertudung labuh..macam anti la...tapi sy harap kita doakan supaya dia berubah la...dia ni teruk sket..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 155
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 01-10-04 21:26


toksah dilayan org camtu...tau nk kutuk je....


Bookmark and Share

    


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

fatin_tulip
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7654
Posting: 93
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-10-04 14:18


Quote:

On 2004-09-30 15:54, syarifah_s wrote:

kenape perlu digembar gemburkn pasal isu wanita b'tudung labuh tp lebih teruk dr yg x b'tudung?mgkn ke isu ni sbnrnye b'tujuan utk cover kesalahan wanita2 x b'tudung ni?sepatutnye, dlm hal2 mcm ni, kte x sepatutnye cari kesalahan org lain, tp sepatutnye m'perbaiki keadaan



Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin_tulipProfil   Hantar PM kepada fatin_tulip   Quote dan BalasQuote

INSPIRASI_HATI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.09.2004
Ahli No: 11253
Posting: 258
Dari: Selangor....Perak.

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-04 15:40




"kerana nila setitik habis susu sebelanga"

Bookmark and Share

    


  Member Information For INSPIRASI_HATIProfil   Hantar PM kepada INSPIRASI_HATI   Quote dan BalasQuote

saiful
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5373
Posting: 209
Dari: Marang,Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-10-04 16:21




Betul tu. Kenapa asyik muslimah bertudung labuh ajer yang nak di highlightkan kesalahan. Sedangkan mereka yg mendedahkan aurat, berpakaian tetapi bertelanjang tidak pula diperkatakan...inilah dunia akhir zaman, yg baik dikatakan jahat dan yg jahat dikatakan baik...tidak dapat membezakan mana yg hak dan mana yg batil...nauuzubillahiminzaalik

Prof Dato Dr Haron Din pernah membuat hipotesis matematik;

Premis:
Kebiasaannya wanita yang bertudung tidak membuat maksiat.

Kesimpulan:
KAlau wanita yg bertudung buat maksiat, apalagi yang tak bertudung lagilah banyak buat maksiat


Bookmark and Share

    


  Member Information For saifulProfil   Hantar PM kepada saiful   Quote dan BalasQuote

humairatulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8688
Posting: 101
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-10-04 15:07


Quote:
KAlau wanita yg bertudung buat maksiat, apalagi yang tak bertudung lagilah banyak buat maksiat





emm ana setuju 100%....semoga Allah memberi hidayah kepada kita semua...aminnnnn

(kata-kata buat renungan semua...)
Barangsiapa menempatkan dirinya di tempat yang dapat menimbulkan persangkaan, maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk kepadanya -Saidina Umar al-Khattab



Bookmark and Share

    


  Member Information For humairatulhusnaProfil   Hantar PM kepada humairatulhusna   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-10-04 15:54


sekurang2nya,didepan org lain,dia dah tutup aurat...saya nak tegaskan kat sini,bukan semua yg bertudung labuh begitu,dari mane kwn awk dpt crite mcm ni...dia tgk sendiri ker....

jgn memfitnah kaum wanita begitu tambah2 muslimah...kalu muslim tak bela,siap lagi nak bantu muslimah.....

kenapa tak kata kat gurl yg tak pakai tudung tu ...suruh dia pakai yg tutup sket....walaupun saya tak pakai tudung labuh.tp,terasa tau...silap haribulan ,bule jadi panas....
jgn slah sangka pulak saya kata mcm ni...bukan lah maksud saya mcm tu,tp,selalu sgt org bangkit hal ni......

moga Allah beri taufiq pada kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

ansarullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2004
Ahli No: 10247
Posting: 110
Dari: Rusila

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-10-04 16:17


fuiih, rasa panas dengar!!tak pe sabar..cool..cool
meti le..ana salah seorang yang pakai tudung labuh memang terase!!!

tudung labuh tu just kain ok.x semua macam tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ansarullahProfil   Hantar PM kepada ansarullah   Quote dan BalasQuote

ALFARABI
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2004
Ahli No: 10497
Posting: 70
Dari: SG PeTa NI --Waa...so great aa.

Kedah  


posticon Posting pada: 07-10-04 16:19


nAK PAKAI KE TAK NAK PAKAI TUDUNG KE. kE NA PAKAI .SEBAB ITU HUKUM. TAPI KALAU ORANG TAJ\K NAK APA NAK KATA


Bookmark and Share

    


  Member Information For ALFARABIProfil   Hantar PM kepada ALFARABI   Pergi ke ALFARABI's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkuning
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.07.2004
Ahli No: 9924
Posting: 24
Dari: aloq setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-10-04 14:27


manusia ni hanya nampak keburukan/kesalahn org lain, keburukan/kesalahan sendiri tak penah nampak......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkuningProfil   Hantar PM kepada mawarkuning   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-10-04 14:54


Kita hidup ni nak dapat keredhaan Allah, bukan redha manusia. Manusia mmg mcm tu. Bila kita buat tak baik, dia marah dan tak suka. Tp beusaha nak jd baik plak, dia kata luaran je nmpk baik, dlm busuk.

So, doakan ajelah diorang ni, smg Allah beri diorang hidayah dan taufik.

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-04 20:51


bg ana...cuba nsht dia...tp bg yg muslimahlah...tegur dia baik2...lebih baik mencegah dari merawat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-04 21:53



assalamualaikum...saye bukan nak kate menyebelahi sape2.saye dah tgk sndrik dgn mate kepale sendirik...tak sume org yg pakai tudung labuh ni baik....dan x semestinyer yg pakai tudung x labuh ni x baik..ape2 pon 2 antare die dgn Allah.kite sebagai pemerhati ni amek la iktibar daripada bende yang x baik tuh and ikut la yg baik...jgn la asyik nak ikut cakap org aje.kite kene ade pendirian yg tetap dalan diri and buat sesuatu tuh dgn ketegasan yg ade pade diri kite.yang baik ikut,jgn jahat x payah ikut.ni asyik nak dengar cakap org ajer.x payah sebok nak ikut cakap org.x kesahla ape yg diorg nak buat...itu antare die dgn Allah.and skarang ni jadik trend kat mane2 ipt biasenyer org yang bertudung labuh,xpernah pon nak bergaul ngan rakan2 yg free hair and yang x pakai tudung labuh,lepas 2 dok sebok buat discussion pasal macam mane nak atasi masalah ni.padahal kite x penah nak try ajak diorang brubah,yang tau blame ajer ....fikir kan ajerlaaa

-----------------
2 love some 1 is NOTHING,2 be love by some 1 is something,2 be love by same 1 U love is EXCITING,but 2 be loved by ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-10-04 21:56



pandangan dalam dan luar adalah berlainan...walau pun pada hakikatnya luaran mengambarkan dalaman...namun tidak semestinya....fikir-fikirkanlah....
wallahu a`lam....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 00:32


pakaian sepatut nya mencerminkan keperibadian seorang tapi...
sekarang ini kita dah tak boleh nak cakap orang yang pakai tudung labuh itu baik dan yang tak pakai tudung itu jahat..
kita kenal dahulu orang itu baru kita baru kita boleh tahu kepribadian nya..
ini hanya pandangan iman..
terpulang lah pada diri masing2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 01:13


Assalamu'alaikum..
saya setuju dengan apa yang iman katakan...
jagalah...auratmu..
sebelum ianya akan ditutupi dengan selimut putih..
wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 01:41


lahai

kes ni dapat dianalogi dengan segelas susu penuh atau segelas susu kosong..
kenapa derang tak tengok yang sebaliknya????

:-? :-?


-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 02:29


Tak semua orang yang berpakaian baik itu baik...
tapi orang yang baik itu pasti akan berpakaian baik!

[ Telah diedit oleh: puteri_nailofar pada 22-07-05 21:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 22:27


Pada 21-07-05 02:29 , puteri_nailofar posting:

!!! QUOTE !!!

Tak semua orang yang berpakaian baik itu baik...
tapi orang yang baik itu pasti akan berpakaian baik!



winna setuju..kadang ada yang..menganggap tudung ini macam uniform saja...tapi entahlahh..sepatutnya bukan begitu..


-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-05 00:32


assalamualaikum...
setuju sgt2 lah......
tapi bukan semua macam 2....
fikir2 kan lah......


-----------------
2 love some 1 is NOTHING,2 be love by some 1 is something,2 be love by same 1 U love is EXCITING,but 2 be loved by ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 21:02


Hm....panas topik ni....dah lah sekarang tengah hari..... 8-)

Hm...kalau apa yang dikata....ia bukan menyeluruh, mungkin satu dalam seribu...ibarat rosak susu sebelanga kerana nila yang setitik...lagipun ia perkara yang tersirat....

Apa pun....bersangka baiklah sesama Muslim.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-07-05 20:10


maksud di belakang tu di mana? di rumah, di asrama? walaupun pakaian dia macam tu di rumah atau di tempat dia belajar asrama...rasanya tak apa asalkan bila dia keluar rumah dia berpakaian yang baik dan menutup aurat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 18:35


Assalamualaikum...

kadang-kadang manusia sering mencipta seribu satu alasan dan membuat pelbagai andaian hanya untuk membenarkan setiap perlakuan mereka...contohnya membuat dalil sendiri bagi menyokong sesuatu perkara atas pertimbangan akal sendiri tanpa berpandukan Al-Quran dan Sunnah seperti banyak yang terjadi hari ini...
sedarkah kita walaupun yang bertudung itu ada juga yang melakukan maksiat, tapi dengan bertudung sekurang2nya dia tidak membuat dosa tidak bertudung 24 jam...tapi bagi yang tidak bertudung langsung, selama mereka tidak bertudung itulah dosa akan terbeban di bahu kiri mereka...di tambah lagi dengan dosa2 maksiat yang lain...
jangan hanya tahu melihat secalit keburukan pada orang lain sedangkan diri sendiri bergelumang dengan lumpur kelitir...
semoga Allah bukakan pintu hati kita menerima hidayahNya...

“Kalau nak tahu kita ni pendek ke tinggi, tengoklah orang yang lebih pendek, tentu kita nampak tinggi.” – dari. HM TUAH ISKANDAR al-Haj


"Keji itu ibarat baja, makin ditabur makin subur." – dari. HM TUAH ISKANDAR al-Haj


Wallahu A'lam...


-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.
[ Telah diedit oleh: jAiLuL_mAnsHuDaH pada 09-08-05 18:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

anggerik
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1000
Posting: 1
Dari: -

Melaka  


posticon Posting pada: 12-08-05 19:56


asalammualaikum. saya bukan nak mengutuk orang yang pakai tudung ni. saya sendiri pakai tudung. tapi kat pejabat saya ni ada seorang perempuan yang pakai tudung labuh dan berjubah, pakai stokin, dan kalau pakai baju lengan pendek ke mesti dia pakai sarung lengan. perempuan ni merupakan administration executive kat tpt kerja kami. mslhnyer, dia ni mempunyai sikap yang selalu membuatkan kami merasa tidak senang dengan perangai dia. sama ada laki atau perempuan. emmm...perangai dia ni macam pelik sikit, dia suka menuduh yang bukan2 pada orang lain, sedangkan dia sendiri yang membuat perkara2 tu. contohnya, kami membuat kerja macam biasa, aman dan tiada gangguan, tapi tiba-tiba saja dia masuk campur urusan kami, mengatakan kami tak ada kerja lah, suruh buat itu & ini lah, kami yang islam ni merasa malu dihadapan pekerja2 bukan islam. kerana yang bukan islam tu sering bertanya kepada kami mengapa si dia tu pakai tudung labuh dan menutup aurat, sedangkan suka membuat kacau dengan bangsa melayu (islam) sendiri? kadang-kadang saya dan kawan2 malu dengan soalan tu. malah pernah seorg pekerja disini (seorg cina) mati, jadi tentulah perempuan ni yang uruskan insurans dll. but , tindakan perempuan ni tak patut langsung, kerana kami kat sini baru dapat berita kematian cina tu dalam beberapa minit, perempuan tu berkata dihadapan pekerja2 semua (kawan2 simati pun ada (cina)), "bak sini kunci kereta pejabat yang digunakan oleh si mati dan saya nak semua kemudahan yang diberi kepada simati hendaklah dipulangkan kepada sykt dengan kadar segera, dan saya akan call isteri simati untuk meminta semua tu"!.. hah!!! kami terkejut, dan kawan simati tu terus marah kepada perempuan ni, dengan mengatakan "u memang tak berperikemanusiaan, tak berhati perut, hormatilah keluarga si mati ni, lebih baik u jangan pakai tudung, buat malu islam saja!!!.".. Ya Allah, malu nya kami...tak tau lah nak kata apa malu sesangat lah. tapi perempuan tu buat muka selamba saja..ishk...tah lah..saya harap dia akan berubah satu hari nanti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For anggerikProfil   Hantar PM kepada anggerik   Pergi ke anggerik's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.137973 saat. Lajunya....