Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: U-Files!


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» U-Files!

Please Mendaftar To Post


Oleh U-Files!

Hammurabi
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 138
Posting: 7
Dari: alam Angker

iraq  


posticon Posting pada: 15-05-03 16:44


*Assalamualaikum w.b.t>>>Salam Ukhwah!
~selamat bertemu kepada semua ahli forum
wadah baru "Ukhwah.Com"
>>Sempena 'hijrah' kita ke komuniti baru ini,
ana ada satu 'suggestion' untuk memberi
nafas 'baru' gelanggang forum kita kali
wahid ni, iaitu 'Ukhwah-Files' @ U-Files
dimana ahli2 komuniti diharap dapat memberi
info,maklumat yang tidak diketahui oleh
golongan marhain,serta penjelasan konkrit
jitu lagi selaras dengan Qada' dan Qadar
Allah s.w.t mengenai kejadian alam yang
tak terjangkau dek pemikiran insani...
>>Disini ana sertakan beberapa contoh seperti
: Benarkah astronout Neil Armstrong
telah terdengar laungan 'azan' di
angkasa?
Apa itu 'Haikal Sulaiman' yang
dikatakan terletak di Kota Baitul
Maqdis? Adakah ianya WUJUD?
U.F.O. MAkhluk Allah yang diciptakan
dari alam mana?>manusia
>malaikat
>jin
>@ sekadar ilusi???
*Ada juga yang mengandaikannya sbg
tentera @ wakil pemerhati Nabi Isa
a.s sebelum baginda ditakdirkan
turun dari langit pada hari Qiamat
untuk menyelamatkan umat manusia
dan membunuh Dajjal!!*
>>Ana rasa banyak lagi kisah2 mengenai dunia
ini yang tidak ana dan ahli2 komuniti lain
ketahui sekalian....
>>Diharap anta semua dapat memberi secebis
pengetahuan dari lautan ilmu Allah yang
maha luas ini...WALLAHUALAM!!!


-----------------
>>Cinta kekasih sehidup semati
>>Cinta ilmu pelita diri
>>Cinta ALLAH kekal ABADI...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For HammurabiProfil   Hantar PM kepada Hammurabi   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 17:22


ana juga bersejutu dengan pendapat saudara.. banyak benda2 pelik yang nampaknya tak jelas mesti diterangkan dengan lebih konkrit dan kuat sama ada ia benar atau tidak cth UFO adakah gambar2 yg. ditunjukkan dlm majalah atau tv itu benar atau expose (rekaan semata2)... jadi sesiapa yg. mempunyai atikel yg. konkrit tentang perkara2 sebegini mungkin boleh berkonsi dengan sahabat ukwah sekalian yer tak? benda-benda macam ni yang sebenarnya hanya Allah yang tahu, kerana dia yang mencipta dan kita yang mengkaji!
nanti tak lah konpius!



[ Posting ini telah di edit oleh: wan_pasir pada 2003-05-20 14:28 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: wan_pasir pada 2003-05-20 14:29 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 00:20


Assalamualaikum....

bagus cadangan akhi hammurabi tu...lagipun dunia ghaib kan sememangnya wujud....kita berbincang ttg perkaran ini atas dasar satu tujuan....melihat betapa besarnya kekuasaan Allah S.W.T...seterusnya ini dapat membantu kita meneguhkan lagi keimanan dalam diri kita semua...

wassalam...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.08923 saat. Lajunya....