Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
sarashanee: 4 hari yang lalu
CikIzzah1992: 6 hari yang lalu
Qiamulail: 22 hari yang lalu


Petua Warisan
Topik: Petua Cepat Dipinang ORang(Ringan Jodoh)


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» Petua Cepat Dipinang ORang(Ringan Jodoh)

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Petua Cepat Dipinang ORang(Ringan Jodoh)

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 19-09-04 13:08




Hendaklah dibacakan Surah Yusuf pada sebekas air yang bersih sebanyak 3kali pada malam Jumaat.Air tu hendaklah dimandikan tiga pagi berturut-turut dan diminum 7 kali setiap hari selama tiga hari berturut-turut...

Coba lah..Insyalallah..
Tu pun dengan izin Allah s.w.t.


Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 21:29


Insyaallah,marilah kita sama-sama amalkan amalan ini..........................


Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-09-04 23:24



Yang penting niat kerana Allah....


----------------------------------------------------------
Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah yang mencari kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mawaddahwarahmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.07.2004
Ahli No: 10326
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-09-04 02:22





orang laki pun boleh amalkan....... nnt adela muslimat bawa rombongan

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddahwarahmahProfil   Hantar PM kepada mawaddahwarahmah   Quote dan BalasQuote

ain_khansaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11145
Posting: 63
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-04 09:40



Doa tu penting kerana itulah ia disebut senjata mukmin. Mohonlah agar ditemukan dengan pasangan yang baik yang dapat bersama2 kita dalam menuju allah dan rasul. yang boleh menjadi sahabat didunia dan di syurga..(AMIIN)...

jangan malu dan segan untuk meminta jodoh yang baik. mulakan dari sekarang....

moga diberkati Allah sentiasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_khansaaProfil   Hantar PM kepada ain_khansaa   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-04 10:39


uikkss....ade sesape yg dah cubee?? ....mesti ramai yg nak cube lepas ni...ye lah..ikhtiar....selamat mencubee

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 24-09-04 11:37


,
Alhamdulillah, solatan 'ala Muhammad,

Boleh Abdullah tahu sumber petua ini?

Jazakallah,

Walhamdulillah, salaman 'ala Rasulillah,
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

murnie_cikgu84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1747
Posting: 60
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-04 11:15


ha'ah.. sumber nie dari mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For murnie_cikgu84Profil   Hantar PM kepada murnie_cikgu84   Quote dan BalasQuote

princess_of_heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.06.2004
Ahli No: 9744
Posting: 74
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 25-09-04 11:34


nak tanya kena guna air bnyk mana? leh tau kalo kita baca pada air dalam botol kecil then bila kita nak cuba petua tu kita campurkan jer air yg kita baca td pada air biasa.....alah macam kita buat air sirap...kita masukkan ibu sirap dalam air biasa then jadilah ibu sirap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_of_heartProfil   Hantar PM kepada princess_of_heart   Pergi ke princess_of_heart's Website   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 25-09-04 11:37






Maaf ya semua...
Ni sumber ana hanya petik dari koleksi petua-petua oleh orang tua kita..
Nanti ana buka babnya..
Baru boleh jelaskanya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_hijau
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2004
Ahli No: 10780
Posting: 89
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-10-04 21:36


best gak petua ni,hehe...

-----------------
islam untuk semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_hijauProfil   Hantar PM kepada sutera_hijau   Quote dan BalasQuote

nurilahi
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11596
Posting: 14
Dari: pinggir desa

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 15:12


best plak citer ni.....pasal petua ni saye lum dgr lagi nilah kali pertama....tp bknlah utk diri sendiri untuk saudara saye...nk tanye klu dah abis air to kena wak lagi ke......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilahiProfil   Hantar PM kepada nurilahi   Pergi ke nurilahi's Website   Quote dan BalasQuote

songkok
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11516
Posting: 19
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 15:26


(hehehe...kawan² aku ni dah sampai seru nak kawin agaknye..emm)

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkokProfil   Hantar PM kepada songkok   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-04 06:44




boleh test ni he he he

-----------------
Programming notes esp. PHP
Web Zaujah (muslimah_johor)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

ummuluqman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4162
Posting: 54
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-11-04 00:16


....

Erm..selain cara tu..insyallah kalian boleh cuba cara nie....

Rerajinlah baca doa al-mathurat... bila sampai kat
"Allah humma innaka ta'lam annaha zihil qulub.."

ulang 3x...
sambil tu niatkan dalam hati supaya ditemukan jodoh yang baik..
kalo dah ada calon lagi bagus...niatkan namanya...
insyaallah kalo yakin dengan ketentuan Allah...maka akan dimakbulkan Allah swt..

Sesungguhnya Allah mengetahui segala yang baik untuk kita.Wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuluqmanProfil   Hantar PM kepada ummuluqman   Quote dan BalasQuote

cahayamataku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.06.2004
Ahli No: 9688
Posting: 85
Dari: baling

Kedah  


posticon Posting pada: 20-11-04 12:15


10q2 kpd pemberitahu2.yer la sapa x nak dpt jodoh yg baik kan?yg akn membawa kebahagiaan di dunia dan akhirat.sambil2 tu tiap kali lps sembahyang jgn lupa lak nk doakan.tu pun penting gak.

-----------------
sEmAkiN jaUH kU dArIMu...sEmaKIn deKaT pULa KaU mEngHaMpIri Daku.....Oh TuhAn yG mAha PeNgAsiH ....SiApaLAh dIriKu di pAndaNGANmu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayamatakuProfil   Hantar PM kepada cahayamataku   Pergi ke cahayamataku's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 12:42


banyakkan makan buah pinang

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

haninuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 166
Posting: 148
Dari: UIA GoMBaK

Kedah  


posticon Posting pada: 21-11-04 02:47


WBT..

Hmm..hari tu ana ade attend forum 'bond of love' kat UIAM. Panel forum tu Ustazah Siti Norbahyah. dia pun ada bg petua jugak. dia kata:
setiap pagi tuangkan sedikit air masak atas tapak tangan, then baca ayat ke-4 surah Yusof (iz qaa la yusufu..ila akhir ayaat..) sebanyak 3 kali. Pastu sapukan air tu ke wajah..

Amalkan selalu dan pasakkan keyakinan bahawa Allah SWT akan mempermudahkan jodoh utk kita..yang paling penting, doakan supaya dipertemukan jodoh yang soleh/solehah.. Syaratnya, kita pun mesti la berusaha memperbaiki diri utk menjadi hamba Allah soleh/solehah..

that's all

Wallahu taala a'lam



Bookmark and Share

    


  Member Information For haninuhaProfil   Hantar PM kepada haninuha   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-04 03:05


sila2 cuba..ana tunggu dulu la..bior abis studi dulula..heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-04 15:52


Quote:
banyakkan makan buah pinang



betul ke brothermoon?dah cuba dah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 26-11-04 21:55


surah yusuf mmg saye selalu amalkan. walaupun tak selalu. tp selalu jugak. nak2 ayat '' inni raaitu ahada 'asyara .....''
cekgu saye kate kalu amalkan ayat ni nanti mentua ikut kate. hehe. mane le tau dpt mentue yg cerewet.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-04 08:37


..ehmm..yee ker...bolehlah,,,

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-12-04 17:20



nanti ramai pula yg datang....kena tunai solat istikhoraj pulak...apa-pun jodoh ditgn tuhan....usaha penting jgk,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-05 20:48


Quote:
orang laki pun boleh amalkan....... nnt adela muslimat bawa rombongan





hihik... penah berlaku ker...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 10-01-05 21:18





cuba jangan tak cuba...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-05 01:00


askum..

ader tak sesiapa yang dah cuba.. blh la try jugak.. hehe.. kalau mustajab.. alhamdulillah.. dapat zuriat soleh/solehah..insyaallah..


__________________
rabbi, ku milik MU..


Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

azareenzulaikha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.07.2004
Ahli No: 10383
Posting: 122
Dari: kangar

Perlis  


posticon Posting pada: 03-02-05 13:46



ana ada petua nak wat orang suka kita..jeng jeng jeng....
baca surahar-rahman setiap kali lepas solat asar diikuti dengan surah al-waqiah..insyaALLAH anda akan nampak perubahannya..jangan sampai tak larat tepis sudah!!!!
Apa-apa pun mesti berlandaskan syara'.Jangansamapi syirik.
Yang amalan banyakkan makan buah pinang tu..nanti patah gigi sapa pun tak nak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azareenzulaikhaProfil   Hantar PM kepada azareenzulaikha   Pergi ke azareenzulaikha's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 14:04


uik...nak try gak lah....hehe.....

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 20:58


tak percayalah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

khausar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2004
Ahli No: 11904
Posting: 69
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-05 21:37


alhamdulillah,
lepas ni Insyaalah x delah kes2 under2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khausarProfil   Hantar PM kepada khausar   Quote dan BalasQuote

khausar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2004
Ahli No: 11904
Posting: 69
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-05 21:37


alhamdulillah,
lepas ni Insyaalah x delah kes2 under2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khausarProfil   Hantar PM kepada khausar   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-02-05 22:32


.....

insya Allah....kalau niat tu ikhlas.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 09:19


bole percaya ke petua2 ni?....
nak try gak arr........

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

assakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12662
Posting: 53
Dari: universiti malaya kl

Perak  


posticon Posting pada: 04-02-05 09:49


yang ummulukman bagi tahu tu lagi mudah......
insyaAllah akan diamalkan.... hihhihihihi



Bookmark and Share

    


  Member Information For assakinahProfil   Hantar PM kepada assakinah   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-02-05 10:45


kalau bincang pasl jodoh ni..macam2petua ekk...
kita ikhtiar di samping bertawakkal.insyallah,jika diizinkan akan dpt pasangan yg beriman..
hanan pun nk kongsi satu petua..tiap2 kali lps solat fardu amlkan doa -'robanna hablanna min azwajinna............''
jangan miss langsung...dapat pasangan yg baik disamping zuriat yg soleh..kalau rasa lmbat lagi nk jumpa jodoh pun xpe,amalkan dari sekarang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 27-05-05 12:38


[
Hendaklah dibacakan Surah Yusuf pada sebekas air yang bersih sebanyak 3kali pada malam Jumaat.Air tu hendaklah dimandikan tiga pagi berturut-turut dan diminum 7 kali setiap hari selama tiga hari berturut-turut...




erm,..penah dengar jugk petua ni..tapi.. ustzh tu cakap ..amalkan ayat 4 surah yusuf..baca dalam air....pastu basuh la muka ngan air tu..insyaallah..sematkan 1oo1 pengharapan dlm hati agar lekas dpt jodoh..disusuli dgn solat hajat dan istikharah dan menghias diri agar menjadi wanita solehah..kan lelaki yg baik untk pmpuan yg baik..k..x salah kan kalau mencuba??..
jodoh pertemuan di tangan tuhan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 14:16



nak cuba aaaa tapi muda lagi!!!
seelok-eloknya diamalkan masa umur kita
berapa ye?


Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

puteri_aishah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15657
Posting: 54
Dari: Kelate - KL

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-05-05 17:32




selalu org tanye umur berapa baru kite patut pikir pasal pasangan kita..erkk..tak reti lak nak jawab...
tapi masa saya form 5 dulu, mase tunggu last paper spm, pengetua aka bapak angkat saya bg tazkirah free pepagi buta pasal perkahwinan...die tanye saye pernah tak berdoa utk dapatkan jodoh?..speechless saye. katenye, sebenarnya bila kita dah faham tentang kehidupan dan perkahwinan, masa tu kita sudah patut mendoakan jodoh dan kehidupan kita pada masa akan datang. so walaupon masih belajar, kita doa je dapat suami/isteri yang soleh/solehah. Allah tahu bila masa yg sesuai utk kabulkan doa hambaNya.

wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_aishahProfil   Hantar PM kepada puteri_aishah   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-07-05 11:08


. sebenarnya bila kita dah faham tentang kehidupan dan perkahwinan, masa tu? kita sudah patut mendoakan jodoh dan kehidupan kita pada masa akan datang. so walaupon masih belajar, kita doa saja dapat suami/isteri yang soleh/solehah. Allah tahu bila masa yang sesuai untuk kabulkan doa hambaNya.


:-) :-) :-)
erm sokong tu?....dapat suami/isteri soleh dan solehah bahagia dunia akhirat......
:-D :lol: :-D :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

atiey777
Warga Rasmi
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17103
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 12:26


wah, banyaknya petua...
alhamdulillah.. boleh lah cuba mana-mana yang termampu....

"nak cuba aaaa tapi muda lagi!!!
seelok-eloknya diamalkan masa umur kita
berapa ye?"

amalkan dari sekarang, sebab kita tak tahu bila ALLAH akan makbulkan doa... sediakan payung sebelum hujan... kalau dah hujan, dah basah lencun tak guna berpayung lagi, betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey777Profil   Hantar PM kepada atiey777   Quote dan BalasQuote

atiey777
Warga Rasmi
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17103
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 12:33


wah, banyaknya petua...
alhamdulillah.. boleh lah cuba mana-mana yang termampu....

"nak cuba aaaa tapi muda lagi!!!
seelok-eloknya diamalkan masa umur kita
berapa ye?"

amalkan dari sekarang, sebab kita tak tahu bila ALLAH akan makbulkan doa... sediakan payung sebelum hujan... kalau dah hujan, dah basah lencun tak guna berpayung lagi, betul tak?
:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey777Profil   Hantar PM kepada atiey777   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 01:39


lelaki pun mujarab juga ke

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 01:41


orang tua kata rajin -rajin sapu di halamanrumah dan siram pokok bunga insyaallah cepat di pinang orang

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

gadishijau
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 7002
Posting: 31
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 06:21


wah..nak kena coba ni,ehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For gadishijauProfil   Hantar PM kepada gadishijau   Quote dan BalasQuote

kilauansyifa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15817
Posting: 116
Dari: mesir

egypt  


posticon Posting pada: 19-07-05 11:18


balik nanti tanya umi nak cuba boleh tak..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kilauansyifaProfil   Hantar PM kepada kilauansyifa   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 17:40


amalkanlah doa panjang jodoh dan kasih sayang.insyaAllah kalau ada jodoh tu tak ke mana cuma kita tak tahu saja bila dan di mana kita akan berjumpa dengan psngn kita.moga pertemuan dgnnya dalam keredhaanNya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-08-05 19:12


assalamualaikum...bila agaknya antum semua mula membaca doa dikurniakan jodoh yang baik..dan doa seumpama dgnnya ? ana lepas ana habis belajar...he..time belajar kalau berimam adalah ana aminkan , mungkin ada yang membaca doa bukan berdoa......?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 20:27


Pada 19-09-04 13:08 , hakimabdulrahman posting:

!!! QUOTE !!!


Hendaklah dibacakan Surah Yusuf pada sebekas air yang bersih sebanyak 3kali pada malam Jumaat.Air tu hendaklah dimandikan tiga pagi berturut-turut dan diminum 7 kali setiap hari selama tiga hari berturut-turut...

Coba lah..Insyalallah..
Tu pun dengan izin Allah s.w.t.



amalan kedua yang StokinWangi tau..

!!! QUOTE !!!

amalkan surah al-Qasas ayat 23-28 setiap hari

waLLAHU TA'ALA a'lam..


-----------------
saya cinta Malaysia
tapi lebih cintakan ALLAH
jadi,jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentinganNYA
DAHULUKAN KEPENTINGANNYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

srikandi_impian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10903
Posting: 52
Dari: UTM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 21:15


ASSALAMMUALAIKUM...

ana pun rasa macam nak cuba....

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_impianProfil   Hantar PM kepada srikandi_impian   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-08-05 22:39


'Ya Tuhanku, temukanlah aku suami yang soleh yang meminang dan mengahwiniku dan menjadi sahabatku di dunia dan di syurga'

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-08-05 22:53


assalamualaikum...
saya pun ada dengar kalau amalkan ayat dari surah Furqan" Rabbana hablana min az wajina......" pun boleh dptkn jodoh yang baik. bukan itu saja...ia juga boleh mendapatkan zuriat yang baik...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 17-08-05 22:59


Assalamualaikum.....



Bagi ana bila seru jodoh dan sampai ana akan terima dengan hati terbuka... biar lambat janji bahagia... kahwin cepat bila hanya mengundang keretakan buat apa... 1 lagi, ana pastikan orang yang nak kahwin dengan ana seorang lelaki yang ana boleh respect and more matured than ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

wasatiah3
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15741
Posting: 117
Dari: Bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-05 19:11


surah yasiin ayat 36...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wasatiah3Profil   Hantar PM kepada wasatiah3   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-08-05 21:54


assalamualaikum..Ana pun nak kongsi petua...Ustaz ana pesan amal baca surah Alfajr..selalu...andai jodoh kita jauh..dekat2kanla..andai jodoh kita lambat..awal2kanla...andai rezki kita di dalam perut bumi...keluar2kanla...andai rezki kita nun jauh di langit sana....turun2kanla...hehe..mentera ana reka sendiri..
Tapi ana tak amalkan lagi sebab tak terasa nak kawin lagi..bagi sesiapa yang ingin mencuba..amat ana alu2kan...

p/s: Ya Allah semoga jodohku itu dapat membimbingku ke jalan yang Engkau redhai..Amin..Wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-05 12:10


Pada 03-02-05 14:04 , suhaimi_sr posting:

!!! QUOTE !!!

uik...nak try juga lah....hehe.....


jangan buat pasal bro suhaimi.... :-D :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-08-05 00:14


hehehe....nak try juga lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-08-05 06:49


hai....ramainya yang nak cuba, macam dah tak sabar nak kawin saja sahabat muslimah portal ni...hehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-08-05 10:20


bukan tak sabar ridhwan_daie...sebagai bekalan agaknya.....alangkah bagusnya kalau kita meminta pada Dia saja......Sesungguhnya Dia lebih mengetahui......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-08-05 11:21


:lol: CUBA ...jangan TAK CUBA YE.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 22-08-05 11:32


eeemmm biar lambat janji berkat...
nak cepat2 untuk pening kepala saja buat apa...??? ye dok...


( benda yang baik berkekalan** )

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 24-08-05 15:49


apa yang baik itu amalkan agar mendapat keberkatan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 16:09


Petua yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 17:25


***********************
kena cuba ni..
mana tahu, bukan aje
cepat dipinang malah cepat
dikawin kan!!! :)
apa2pon, kalau memang dijodohkan
xkemana!!

**************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

nurrul85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18245
Posting: 85
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 20:27


mmmm...menarik,usaha dahulu kemudian tawakkal tu alAllah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurrul85Profil   Hantar PM kepada nurrul85   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 16:23


>petua yang baik ni!!!
>maaf ye,boleh ana tanya petua ini dapat dari mana?
>pada pendapat ana,tak salah kalau kita amalkan dan niat kena betul
>insyaallah ALLAH permudahkan jodoh kita dan beroleh zuriat yang diberkati ALLAH.

            
:-) :-) :-) sekurang2nya kita tawakkal

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 30-08-05 21:35


boleh diamalkan.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 30-08-05 23:07


boleh try ni...
hehehehehe.....tapi lambat lagi lah agaknya...
kurang2 pun 5 tahun lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 00:29


amal jangan xamal petua tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-05 09:54


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 10:35


Kalau amalkan petua ni dengan niat yang betul dan ikhlas kerana Allah, insyaAllah....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

ai_ainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8216
Posting: 81
Dari: bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-12-05 10:36


Pada 24-09-04 02:22 , mawaddahwarahmah posting:

!!! QUOTE !!!





:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ai_ainulProfil   Hantar PM kepada ai_ainul   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-05 11:30


janganlah budak2 yang belom akhir baligh nak buat jugak.....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

hujjatul_hikmah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20875
Posting: 11
Dari: kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 12:08


boleh try...boleh try... pas ini JK kompang sibuk la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hujjatul_hikmahProfil   Hantar PM kepada hujjatul_hikmah   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 30-12-05 13:20


Pada 19-07-05 01:41 , altamira posting:

!!! QUOTE !!!

orang tua kata rajin -rajin sapu di halamanrumah dan siram pokok bunga insyaallah cepat di pinang orang


itu zaman p.ramlee dolu-dolu boleh la..
sekarang dah tak ada halama rumah besor2
tambah lagi kalau dok rumah flat,nak sapu tang mana??


-----------------
ingin sentiasa dipuji itu tanda iman diuji
bila hati redha dikeji itu tanda iman yang suci


Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 31-12-05 10:51


dah mandi bunga,,dah mandi spa..dah mandi laut mati ..dah makan sireh pinang gunung everst...tada pun orang masuk meminang

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-05 15:51


Pada 31-12-05 10:51 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

dah mandi bunga,,dah mandi spa..dah mandi laut mati ..dah makan sireh pinang gunung everst...tada pun orang masuk meminang


kalau lelaki tu, toksahla nak mimpi orang datang meminang... tak pun kalau dah kahwin tu... jangan la buat-buat lupa pula... :-P


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 31-12-05 18:24


"orang tua kata rajin -rajin sapu di halamanrumah dan siram pokok bunga insyaallah cepat di pinang orang"

mmgla altamira...sebab orang kampung selalu nampak kita dok rajin nyapu laman rumah..tu yang .org berkenan...cptla dapat jodoh kalau begitu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-05 21:54


;-)


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...
[ Telah diedit oleh: kuahdurian pada 31-12-05 22:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 02:39


ishh..banyaknyer petua..boleh cuba ini..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 14:16


Pada 25-09-04 11:34 , princess_of_heart posting:

!!! QUOTE !!!

nak tanya kena guna air banyak mana? boleh tau kalau kita baca pada air dalam botol kecil then bila kita nak cuba petua tu kita campurkan saja air yang kita baca tadi pada air biasa.....alah macam kita buat air sirap...kita masukkan ibu sirap dalam air biasa then jadilah ibu sirap...




baca kat lau cina selatan pun boleh..boleh kita minum same-same mandi same-same dipinang same-same kahwin same same



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

eda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8563
Posting: 107
Dari: Di Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 15:39


orang tua kata rajin -rajin sapu di halamanrumah dan siram pokok bunga insyaallah cepat di pinang orang

betul lah apa kata altamira..
ana ingat pergi cerita mak angkat ana..
cane menantu dia terpikat kat anak dia..
waktu tu menantu dia cuti..
kerja kat pelantar tengah-tengah laut,jarang lah dapat bercuti..
so ddk rumah nenek dia..
tiap pagi boleh mnantu dia berjoging selalu nampak anak mak angkat saya mnapu hlmnn rumah..
so dia terpikat tru smsk meminang..
fuhh...bertuah badan dapat suami bukan sahaja kacak tapi berharta..hehehe

ana nak saja buat begitu..tapi takut mat bangla pula yang masuk meminang..
almaklumlah kat bando banyak bangla jual karpet..hehe

:lol: :-P :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For edaProfil   Hantar PM kepada eda   Pergi ke eda's Website   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-01-06 21:28


boleh percaya ke semua petua ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-01-06 23:48


jangan jual mahal

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-01-06 23:48


jangan jual mahal

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-01-06 01:51


senyum la selalu...sure terpikat orang di pikat...hihihi

=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-06 11:41


pendapat saya tak payah amal petua. buat solat hajat banyak-banyak. buat solat hajat 12 rakaat juga. minta dengan ALLAH banyak2 :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-01-06 11:45


Assalamualaikum,

Saya juga berpendapat demikian, petua itu hanyalah sekadar usaha kita sebagai manusia. Yang menentukannya tetap Dia yang satu. Oleh itu berusahalah..dan cubalah yang terbaik dengan menilainya dengan akal dan fikiran yang waras...supaya kelak tidak kecundang ditengah jalan. Sesungguhnya hidup ini penuh dengan dugaan.

Selamat berjaya dan terima kasih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-06 13:15


Hari tu. saya pergi dengar ceramah ustaz wan akasya dan isteri dia. ustazah pun bagi petua juga nak dapat jodoh. baca surah yusuf ayt 4. lepas itu tiup kat secawan air then sapu air tu kat muka.. Insyaallah.. Ini semua usaha. Allah yang menentukannye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

al-nadiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18346
Posting: 44
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-01-06 14:32


InsyAllah saya memang tengah mcuba beberape ikhtiar sekarang ni. Selain solat hajat,istikarah,taubat dan dhuha, ikhtiar dengan cari minum dan mandi air musaffor juga. sebab sekarang ni dah ada seru nak kawin, pilihan hati pun dah ada. hehe.. tapi apa pun kita meranncang,Allah lebih dulu merancang.. Kita meminta padaNya,Dia tahu bila sebaik waktu untuk memberi.
-----------------------------------------------------------------------------

Ya! Allah andainya dia buatku terbaik buatku, ikatlah dengan ikatan ijab kabul yang KAU redhai dan drestui oleh ibu dan ayahku serta ibunya.Aminnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-nadiahProfil   Hantar PM kepada al-nadiah   Pergi ke al-nadiah's Website   Quote dan BalasQuote

qarlena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.01.2005
Ahli No: 13844
Posting: 69
Dari: perak darul Rizduan

Perak  


posticon Posting pada: 06-01-06 08:59


First time lah dengar..
tapi kan...
nak baca kat bekas air yang same saja ke...
ke kena tuker2 bekas ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qarlenaProfil   Hantar PM kepada qarlena   Pergi ke qarlena's Website   Quote dan BalasQuote

nur_soleha0901
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2005
Ahli No: 21207
Posting: 5
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-01-06 00:31


Assalamualaikum Ukhwah sekalian..
Wau..memang dah selalu sangat dengar petua ni..kat mana-mana pun...same saja..

apa-apa pun betul kata sahabat sekalian..segala nya ditentukan Allah..kena ikhtiar and solat hajat minta pada AlLAH..Tu cara paling berkesan..saya pun tengah ikhtiar ni..doa2kan la ye... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_soleha0901Profil   Hantar PM kepada nur_soleha0901   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 18:25


Pada 04-01-06 14:32 , al-nadiah posting:

!!! QUOTE !!!

InsyAllah saya memang tengah mcuba beberape ikhtiar sekarang ni. Selain solat hajat,istikarah,taubat dan dhuha, ikhtiar dengan cari minum dan mandi air musaffor juga. sebab sekarang ni dah ada seru nak kawin, pilihan hati pun dah ada. hehe.. tapi apa pun kita meranncang,Allah lebih dulu merancang.. Kita meminta padaNya,Dia tahu bila sebaik waktu untuk memberi.
-----------------------------------------------------------------------------

Ya! Allah andainya dia buatku terbaik buatku, ikatlah dengan ikatan ijab kabul yang KAU redhai dan drestui oleh ibu dan ayahku serta ibunya.Aminnn


hah baguih la tu nadiah calon dah ada :) banyak buat solat istikharah.saya dulu buat silap bila tak buat solat istikharah bila ex dulu datang, tengok dia ok terus terima tapi itulah nabi pun kata celakalah anak adam yang meninggalkan istikharah dalam urusannya. sekarang apa-apa hal saya istikharah hatta sekecil2 perkara :di


-----------------
Sebaik-baik Insan Adalah Insan Yang Memberi Manfaat Pada Orang Lain...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 18:27


Pada 07-01-06 00:31 , nur_soleha0901 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum Ukhwah sekalian..
Wau..memang dah selalu sangat dengar petua ni..kat mana-mana pun...same saja..

apa-apa pun betul kata sahabat sekalian..segala nya ditentukan Allah..kena ikhtiar and solat hajat minta pada AlLAH..Tu cara paling berkesan..saya pun tengah ikhtiar ni..doa2kan la ye... ;)


ameeennn :) doa2kan untuk saya sekali juga ye :di


-----------------
Sebaik-baik Insan Adalah Insan Yang Memberi Manfaat Pada Orang Lain...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 19:00


nak kongsi 1 petua, pagi2 sebelum keluar rumah baca ayat 35 surah yassin ayat yang bermaksud ALLAH ciptakan setiap makhluk itu berpasang2an. baca hembus kat tangan dan sapu kat muka. amalkan setiap pagi sebelum keluar rumah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 11:54


kalau amal apa kelebihannya?
erm ana patut amal ni!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 12:03


Pada 08-01-06 11:54 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

kalau amal apa kelebihannya?
erm ana patut amal ni!


hehehe :p lupa nak bagitahu :p untuk cepatkan jodoh :)

saya pun tengah amal sekarang :P ada lagi kalau nak, ini dari seorang sahabat saya yang merupakan seorang ustaz dan dia dah amalkan :)

Kalau nak saya boleh bagi :)


-----------------
Sebaik-baik Insan Adalah Insan Yang Memberi Manfaat Pada Orang Lain...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 12:15


erm jodoh ye!!!
kalau sudi ana nak lagi...
tapi buat masa sekarang, ana kena amal yang ni dulu ok!
ehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 13:03


ok ini lagi satu. saya dapat ilmu ini dari seorang ustaz juga sahabat tempat saya rujuk agama. dia suruh saya amalkan

kaifiat dia
buat solat hajat 2 rakaat
rakaat pertama baca surah al kafiruun 3 kali selepas fatihah
rakaat kedua baca surah al ikhlas 3 kali selepas fatihah
dalam sujud akhir baca doa Nabi Yunus seberapa banyak yang boleh
dan masa baca doa nabi yunus tu dalam hati rasakan yang ALLAH dah dtgkan jodoh yang baik untuk kita.
tapi jangan bayang siapa2 cuma rasakan dalam hati yang ALLAH dah dtgkan jodoh yang baik untuk kita

lepas itu amalkan sll lagi bagus jadi pakaian kita :)
amalkan lepas solat mahgrib/isya' atau sebelum subuh
lagi elok amal masa bgn tahajjud

amalkan sll tak kira masa...insyaALLAH :)

ada paham? tak paham tanya :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 14:16


ana dah paham cikgu!
heheheheh
insyaallah...nanti ana amalkan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 14:39


Pada 08-01-06 14:16 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

ana dah paham cikgu!
heheheheh
insyaallah...nanti ana amalkan!


kalau paham bagus :di karang cikgu rotan :di amal tau jangan simpan penat saya taip tu. ada lagi tapi nt la dulu :di


-----------------
Sebaik-baik Insan Adalah Insan Yang Memberi Manfaat Pada Orang Lain...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» Petua Cepat Dipinang ORang(Ringan Jodoh)

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.237354 saat. Lajunya....