Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 21
Ahli: 0
Jumlah: 21




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 20 hari yang lalu
izdham: 29 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 39 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: nak hilangkan tension???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »»  nak hilangkan tension???

Please Mendaftar To Post


Oleh nak hilangkan tension???

auzman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2003
Ahli No: 6097
Posting: 47

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-09-04 01:58



ada banyak care.....
antaranya ialah dgn ambik wudhu, bace quran, tarik nafas dlm2 dan jerit kuat2, dan ikut pada naluri semulajadi...
kalau ana tengah tension misalnya kalah dlm ihtifal bhs arab baru2 nie, balik dr ihtifal terus tido n petang tu main bola yg ana dh lame tinggalkan dan disambung pd esok paginya......
alhamdulillah tension hilang .......
bagaimana pula anda????




Bookmark and Share

    


  Member Information For auzmanProfil   Hantar PM kepada auzman   Quote dan BalasQuote

nUhA_amIrAh
Warga Rasmi
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11186
Posting: 20

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-09-04 03:20


mm...jujurnya saya pernah buat benda bodoh maser tengah tension tapi lps tu mesti agi tension sbb kita menyesal ngan tindakan kita tuh..
skang..biler tgh tension dekatkanlah diri kita kepada kekasih hati kita ALLAH swt rabbul izzati..sesungguhnya dia lebih mengetahui dari kita yang hina ini..diujinya kita bersebab..percayalah ader hikmah disebaliknye..utk kita sentiasa ingat pada Dia..tul tak? think positive..rasional lah sentiasa kerana rasional sentiasa meletakkan aqal kita di hadapan dalam semua perkara..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nUhA_amIrAhProfil   Hantar PM kepada nUhA_amIrAh   Quote dan BalasQuote

zeikiyya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.08.2004
Ahli No: 10442
Posting: 40
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-09-04 11:18


...
kalu ana plak,bila tension,bengang atau de any problem,ana akan wat solat hajat&taubat....supaya Allah tolong kita dlm berdepan ngan problem tu...insya Allah,pe 2 probs alhamdulillah akan settle lepas tu...percaya la...
may be kita de buat pe2 dosa yang tak disedari dan Allah nak uji kita sebagai hambaNya.. sejauh mana tahap kesabaran kita etc..
di samping tu jgak,dgn adanya probs kita dapat mendekatkan diri kepada ALLAH RABBUL 'IZZATI...
sesungguhnya daripada ALLAH kita datang..dan kepadanya jua kita akan kembali... sekian dari hamba Allah yang jahil lagi dho'if ini...ilalliqo' wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zeikiyyaProfil   Hantar PM kepada zeikiyya   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-09-04 11:55


Hilangkan tension.......?
Don't worry....be happy...

Aku meminta ALLAH untuk menghilangkan penderitaan....namun ALLAH berkata tidak......Penderitaan mendekatkan engkau dengan AKU.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

Marmar
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2004
Ahli No: 10290
Posting: 11
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-09-04 12:20


hilangkan tension?
klu saya, saya amik wudhu',semayang, berzikir banyak, dengar orang ngaji quran, pastu tido..

then lps bangun tido tu slalunye dah tenang sket.

tu cara saya la..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MarmarProfil   Hantar PM kepada Marmar   Quote dan BalasQuote

saifullah_walmaslul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10571
Posting: 85
Dari: Gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-04 23:04


Kalau nak hilangkan tension, cuba senyum.....
Insyaallah akan hilanglah tension itu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifullah_walmaslulProfil   Hantar PM kepada saifullah_walmaslul   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-04 18:50


kalau tension, tak payahlah kita fikir-fikirkan....buat jer apa-apa yang boleh hilangkan perasaan tu.

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-09-04 21:24


bersukan, cergaskan minda n fizikal.

dah berapa kali dah jawap soalan sama. tajuk ni dah ada. please refer before posting.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 16:23


kalau tension,istighfar byk2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

tobat_nasoha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2004
Ahli No: 11179
Posting: 43
Dari: kEY~eL

Selangor  


posticon Posting pada: 23-09-04 13:32


kalau tension,
tidur jangan berlebihan,..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tobat_nasohaProfil   Hantar PM kepada tobat_nasoha   Pergi ke tobat_nasoha's Website   Quote dan BalasQuote

fred_may
Warga Rasmi
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11342
Posting: 8

Kedah  


posticon Posting pada: 23-09-04 22:14




hem...menarik...bila tension, bila susah baru ingat pada Yang ESA...ramai yg cam tu..cm tu gak ana. klu susah baru nk ingat buat sembahyang hajat, baca Al-Quran, solat sunat n cm2 lagi...

klu ana senang, atau suka jarang ana sekurang-kurangnya buat sujud syukur, itu baru yg plg simple..

bagi ana senang atau susah perlu ada ms utk uzlah...ms tumpu untuk Allah...

k, jgn tension2...semoga dirahmati Allah...

ilalliqa'
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For fred_mayProfil   Hantar PM kepada fred_may   Quote dan BalasQuote

Nurul_Hana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2004
Ahli No: 10250
Posting: 78
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-04 11:06


kalo nak hilangkan tension:
solat.
bace Al-quran.
basahkan lidah kite dgn beristigfar,berzikir kpd Allah.
InsyaAllah kite tenang lepas tu.


-----------------
Be yOuRseLf n cOnQuEr yOuR wOrLd...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_HanaProfil   Hantar PM kepada Nurul_Hana   Pergi ke Nurul_Hana's Website   Quote dan BalasQuote

baitul_izzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11156
Posting: 131
Dari: jitra,kedah

spain  


posticon Posting pada: 29-09-04 11:47


kalau tension....cuba rilekskan kepala otak...do nothing..then...amik wuduk...istighfar...mohon kat allah banyak2 insayallah...berkesan.....kalau boleh laugh out loud....

Bookmark and Share

    


  Member Information For baitul_izzahProfil   Hantar PM kepada baitul_izzah   Quote dan BalasQuote

fatihah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2003
Ahli No: 1834
Posting: 18

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-04 12:48



bagi ana, kalau tension nangis sepuas-puasnya.
kemudian kalau masih tension ambik wudhuk n nagji Al-Quran. kalau tak pun solat sunat.pas tu tido.
insyaAllah pas tu mesti tenang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatihahProfil   Hantar PM kepada fatihah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11655 saat. Lajunya....