Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 11 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
nur_tinta: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 34 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: ada tak sesiapa yg terpilih gi PLKN


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» ada tak sesiapa yg terpilih gi PLKN

Please Mendaftar To Post


Oleh ada tak sesiapa yg terpilih gi PLKN

insannulkamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4978
Posting: 50
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-09-04 03:47


..
apa khabar?..anna harap antum semua..sihat walfiat dan sentiasa dilindungi oleh Allah..
anna nak tanya sikit.. antun2 semua ada tak yang terpilih mengikuti PLKN..
anna dah chek dalam internet...anna tak terpilih pun.. seronoknyer..
anna memang tak berminat langsung nak gi kat sana.. yelah..macama2 boleh berlaku..
anna nasihatkan sesipa yang dapat gi tuie.. hati2lah.. dan jagalah..iman.. supaya tidak mudah terpengaruh ngan perkara2 yang tak elok.... apb diasan.. yang baik kita ambil..dan jadikan sbg contoh.. tapi yang buruk tue.. janganlah kita ambil...
oklah sesipa yang belum chek lagi nie anna bagi tau laman web nyer..
www.khidmatnegara.gov.my
oklah..
assalmualaikum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insannulkamilProfil   Hantar PM kepada insannulkamil   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-04 23:36



Dengan bangganya kita nak bagi tau kat cni, kita adalah the first batch of PLKN for the last year punye.
Sebenarnya PLKN taklah seburuk yang di sangka. Tapi kita taknaklah kata PLKN langsung tak mempengaruhi anak-anak muda kita.
Bagi kita semua tu bergantung pada diri masing-masing. Klau kita bertekad dan kuatkan IMAn Insya-ALLAH kita takkan terpengaruh. Sampai bila kita nak elakkan diri kan?
Satu ari nanti pun kita akan berhadapan ngan semua ni.So bagi yang dapat tawaran untuk PLKN tu....Anggaplah ianya salah satu ujian ALLAh untuk mengiji sejauh mana tahap keimanan dan kekuatan hamba-Nya.
Tanamkan keyakinan terhadap ALLAH okay!!!!!
SIAPA LAGI KALAU BUKAN KITA!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-09-04 18:34



saya juga telah terpilih utk pkn batch yg pertama....saya hanya tawakkal krn Allah lbh mengetahui apa yg baik dan sebaliknya utk kita..banyak pengalaman yg saya dapat kat sana yg tak dapat dilupakan dan yg takkan dapat kat twempat lain..dari itu juga kita boleh menilai ttg kehidupan yg bakal kita tempuh krn ianya satu ujian juga dan kita perlu tahu bagaimana nak mengendalikan diri kita dalam pelbagai situasi agar tidak mudah terjebak dan terhasut dgn perkara2 yg tidak baik...semuanya bergantung pd kehendak iman dan hati...kene sentiasa bermohon agar dipeliharaNya...

byk ilmu yg kita dapat pelajari dari guru atau jurulatih atau kawan2 yg bukan seagama dan sebangsa dgn kita....

dapat tingkatkan tahap komunikasi kita dgn org lain sekiranya kita betul2 mengambil bahagian dalam setiap akt yg dijlankan....mmg rugi siapa yg saja2 tak nak pergi bile dah terpilih...dalam usia yg muda beginilah kita nak timba pengalaman duk dalam hutan bagi yg permpuan tu...rasa susah sket...berdikari dan belajar ttg nilai2 persahabatn yg sejati dan tulus....semuanya kenelah dgn niat krn Allah...barulah ianya dikira ibadat...

ade sesiapa ex-pkn siri 1 kem rekreasi belia baling n kampus uum,sintok kolej proton??

KESIMPULANNYA....mmg BEST!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.084052 saat. Lajunya....