Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda; jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 29 hari yang lalu
izdham: 38 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 48 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Kisah percintaan


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Kisah percintaan

Please Mendaftar To Post


Oleh Kisah percintaan

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-08-04 11:46




Kisah percintaan (kelakar)

Sepasang kekasih sedang asyik memadu asmara di tepi sebuah tasik, sambil berbual-bual mesra...

Makwe: bang, andaikata saya menjadi bintang...
Pakwe: abang kan jadi Ultramannya

Makwe:kenapa pulak, sepatutnya abg jadi bulan purnamalah
Pakwe:Salah tu, kan ultraman ada bintang kepunyaannya

Makweh gitu....kalau saya jadi bunga
Pakwe:Abang jadi tukang kebunnya

Makwe:Kenapa bukan kumbang
Pakwe:Sebab kumbang keje dia hanya menghisap madu..sedangkan tukang kebun kerjanya menyiram dan membaja bunga tu setiap hari
Makwe:Wah! hebatnya abg nie...begitu pandai berkata-kata

Setelah puas berbicara dan bergurau senda, bangunlah pasangan kekasih tersebut untuk bersiar-siar...tiba2 si makwe tersepak sebatang tunggul kayu, dan jatuh tersembam ke tanah....bedebik!!!!!! macam nangka busuk daa!!!!

Makwe:Aduh!!!! sakiknya be, (awek tu rupanya minah kelate)
Pakwe:Cilako! punyo tunggul kayu....buto ko!!!!!, tak nampak ko oghang nak lalu(rupa2nya si pakwe tu orang N9)...sayang takde apa2 ke?

Makwe:Takde sikit je bang...cuma luka sikit jer dahi nie
Pakwe:Nasib baik tunggul kayu, kalau orang tadi memang nahas abg kejekan.

Memang telah ditakdirkan jodoh mereka berdua...selang beberapa bulan selepas itu pasangan kekasih ini pun mendirikan rumahtangga...2 tahun kemudian, si isteri teringat kembali kisah yang lalu sewaktu membawa anak mereka bersiar-siar di tasik yang sama ketika bercinta dahulu,

Isteri:Bang, ingat lagi tak tempat nie?
Suami:Masakan abg boleh lupa

Isteri:Kalau saya jadi bintang
Suami:Abang jadi beginilah

Isteri:Kenapa bukan Ultraman...
Suami:Kat Malaysia mana ada Ultraman...kat Jepun adalah....apa lah awak nie

Isteri:?????????, kalau saya jadi bunga
Suami:Abang jadi beginilah

Isteri:Apa abg nie...cakaplah betul2
Suami:Apo kono eh dongan ekau nie...dah buang tebiat ko, tak nampak anak kito tu....kalau dah abg jadi Ultraman ngan ntah apo apo ntah laie, sapo nak bagi makan kek anak kito tu....yang mengado2 nak jadi bintang tu buek apo???

Isteri: Abe nie tok supo dulu....tok rometik lasung, mete2 la saya nie doh tok comey lagi...
Suami:Takdo nak romantik kosmetik do....

Selepas puas duduk sambil berbalah, maka berjalan pulanglah keluarga tersebut....tiba2 si isteri tadi tersepak sebatang tunggul kayu(mungkin tunggul yg sama), lalu jatuh gedebuk!!!! ke tanah.....

Isteri:Aduh abe sakik nyo!!!!!
Suami:Apo kono eh awak nie....buto ko, punyo bosa tunggul tu tak nampak ko!!!!!!!!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-08-04 08:42




erm.. sememangnya saat bercinta semuanya manis belaka tapi lebih manis dan indah andai bercinta selepas kawin...

rasanya memang realiti masyarakat kita ada yg sebegini.. moga kita tidak sedemikian.. wallhualam
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

brindabella
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2004
Ahli No: 7535
Posting: 2
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-08-04 14:55



Itulah hakikat yang semua orang tak dapat nak nafikan...tapi tak semua pasangan yang akan jadi macam tu..berdoalah agar semua saat manis sebelum perkahwinan tetap akan dirasai selepas hidup bersama sekalipun..pupuklah rasa sayang...InsyaAllah...semua tu takkan hilang...yang penting sekali...semuanya terpulang pada diri masing-masing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For brindabellaProfil   Hantar PM kepada brindabella   Quote dan BalasQuote

sepul162
Warga Rasmi
Menyertai: 19.07.2004
Ahli No: 10158
Posting: 20
Dari: skudai, jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-08-04 21:21


bercinta selepas kahwin lagi indah....


Bookmark and Share

    


  Member Information For sepul162Profil   Hantar PM kepada sepul162   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 06-08-04 23:08


Ish ish ish gapo jadi lagu tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

IbnuRushd
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9585
Posting: 16
Dari: Belfast, United Kingdom

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-08-04 13:01


'Sebaik2 percintaan adalh yg berakhir dgn kerkahwinan'

"Kalau boleh jgnlah bercinta,kalau nak bercinta jgnlah berjumpa"-Ibnu Qayyum-

"Saya menyintaimu krn agama kamu,jika hilang agamamu maka tiada lg cintaku padamu"kata imam Nawawi kpd isterinya.

Cinta sblm kahwin adalh lakonan,fantasi dan ilusi,tp cinta slps kahwin adalah realiti,praktikal dan nyata.

Janganlah kamu mendekati zina!



Bookmark and Share

    


  Member Information For IbnuRushdProfil   Hantar PM kepada IbnuRushd   Quote dan BalasQuote

zilal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 319
Posting: 317
Dari: btGajah~alorSetaq

Perak  


posticon Posting pada: 08-08-04 21:34




isk isk isk...
tulah dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilalProfil   Hantar PM kepada zilal   Pergi ke zilal's Website   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 08-08-04 21:39


...selagi dinama kan manusia...selagi tu lah mahu dicintai dan bercinta..lumrah hidup perlu bercinta dan dicintai........kalu tak...maknanya ta da nafsu naluri......feeling of lOvE..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-08-04 08:36


Quote:

On 2004-08-08 21:39, hakimabdulrahman wrote:
selagi dinama kan manusia...selagi tu lah mahu dicintai dan bercinta..lumrah hidup perlu bercinta dan dicintai........kalu tak...maknanya ta da nafsu naluri......feeling of lOvE..


memang betul tu akhie.. tapi CINTA kita tu mestilah berdasarkan IMAN dan dipandu oleh AKAL. Cinta haiwan saja berdasarkan NAFSU semata-mata..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

waaz04
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7020
Posting: 205
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 09-08-04 10:54


kalian bebas berbicara tentang cinta..bicaralah semahunya....
namun perlu diingat ...bicara dijari atau dimulut tak sama dengan bicara dihati.
kita mungkin boleh berkata tetapi benarkah kita IKHLAS dalam berbicara?
itukah yang kita maksudkan ..samakah yang kita dambakan?


bicaralah semaumu wahai teman..aku akan berkata apa aku rasa....aku tak punya masa bermain seloka...maafkan aku teman dengan bicara keras seperti ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For waaz04Profil   Hantar PM kepada waaz04   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-08-04 14:17




haru nyer dpt suami cam tuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

mawar_hitam
Warga Rasmi
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7034
Posting: 6
Dari: setapak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-08-04 10:07


lumrah alam.. habis manis, kenangan dilupa...
jgn ada yang mcm tu, pikirkan dia ibu kepada anak kita, sayangi dia seadanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawar_hitamProfil   Hantar PM kepada mawar_hitam   Pergi ke mawar_hitam's Website   Quote dan BalasQuote

eisya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 948
Posting: 24
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-08-04 10:28


em...camtu la masa bercinta..semuanya manis dan indah...semuanya nak dijaga.lepas kahwin dan hidup bersama,kekadang keadaannya dah jadi lain.teringat ceramah ustazah siti norbahiyah...masa belum kawin,nampak kulit pisang depan awek dgn baik hatinya tolong alihkan.tapi lepas kawin kalau si isteri tu terpijak kulit pisang,dikatanya isteri tu jalan tak tengok depan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eisyaProfil   Hantar PM kepada eisya   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 18-08-04 12:13



Cinta adalah yang mendatangkan kebutaan dan tuli;cinta membutakan segalanya kecuali terhadap yang dicintai,sehingga orang itu tidak melihat apapun kecuali Dia.....
Kata-kata dari ahli sufi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 18-08-04 15:32


,
jika seseorang dah suka kat kiter,
so,janganlah sakitkan hati dier,tak baik...


-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 18-08-04 15:41






































































-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-08-04 17:16


cinta 2 indah...tapi kalo sebelum kahwin ni susah le sikit nak jaminkan kekalnya cinta coz kau berjanji ler macam mana pun,kalo dah nak break TETAP break jugak.what to do....xde jodoh.TERIMALAH KENYATAAN>>apa2 pun ingat 1 jer,kalo berani nak bercinta MESTI kena berani tanggung DERITA..manusia berubah ikut putaran bumi kot..2 ler pasal cinta xkekal.wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-08-04 17:22



hai islia...luahan perasaan ka?baru putus cinta ka? apa2pun sabo je la..tak ada jodoh..
apa2pun,masa bercinta sumanya indah belaka.bila dah kawin,lain pulak jadinya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-08-04 21:48


hm...takutnya kalu jadi mcm tu...mcm maner ni...tersepit...tolongg..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

timah_18
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2004
Ahli No: 10563
Posting: 42
Dari: Bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-04 16:02


itular...lain kali jgn bercinte sblm kahwin....
nanti bile da kawin, org tu dah boring kat kite...

-----------------
moga cahya yg lelatu tak membutakan mataku, moga segala puji ku tak meninggi diri,moga dapat ku hadang tikaman dari belakang

Bookmark and Share

    


  Member Information For timah_18Profil   Hantar PM kepada timah_18   Quote dan BalasQuote

ammatul_khaliq
Warga Rasmi
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7194
Posting: 13
Dari: Sabah(Unimas,sarawak)

Sabah  


posticon Posting pada: 01-09-04 11:12



lawak gaban betui la....
seelok-eloknya...bercintala lepas kawin baru puas beromen


Bookmark and Share

    


  Member Information For ammatul_khaliqProfil   Hantar PM kepada ammatul_khaliq   Quote dan BalasQuote

jannahsyurga
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 10994
Posting: 35

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-12-04 12:55


"hidup ini tidak akn sempurna tanpa cinta dari Tuhan yang Esa....."

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahsyurgaProfil   Hantar PM kepada jannahsyurga   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 11-12-04 15:37


masa cinta memang semuanya manis.....tap...bila dah kawin,serba tak kene blake.....manusia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

hermione
Warga Rasmi
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13140
Posting: 2
Dari: spunk

Selangor  


posticon Posting pada: 19-12-04 00:13


klaka gak citer td
pa pon sumenya depends on msing2
pepandaila bwk diri
tatau nak komen pape pon..
saje nyibok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hermioneProfil   Hantar PM kepada hermione   Quote dan BalasQuote

hidayati
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2004
Ahli No: 6294
Posting: 4
Dari: Port Dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-12-04 01:37




biasalah tue mase bercinta semua indah..kentut pun wangi...tapi cube kita ubah lak...mase bercinta sempoi...mase dah kawin romentik bangat..baru harmoni rumah tangga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayatiProfil   Hantar PM kepada hidayati   Quote dan BalasQuote

ai_ainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8216
Posting: 81
Dari: bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-12-04 05:52


memang dah sifat erempuan suka di manja... lelaki pulak lebih rasional... lagipun daripada jadi ultraman baik jadikapten honey star... dah la dapat banyak bintang.. bintangnya pulak boleh dimakan dan sedap pulak tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ai_ainulProfil   Hantar PM kepada ai_ainul   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 30-12-04 08:56





Quote:
memang betul tu akhie.. tapi CINTA kita tu mestilah berdasarkan IMAN dan dipandu oleh AKAL. Cinta haiwan saja berdasarkan NAFSU semata-mata..
wassalam
-----------------



Setuju, cinta selepas kahwin lagi bahagia...

Cinta! Cinta! Cinta!
Tolong, Doakan Bush, agar ada perasaan cinta, supaya hatinya disaluti kasih dan sayang pada semua, manusia...




Segala yg baik dr ALLAH, yg buruk dari anna sendiri... Insan kerdil di sisi Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

docdila
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.09.2004
Ahli No: 11108
Posting: 22
Dari: Negeri Serambi Mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-12-04 13:46




MASA BERCINTA, MARAH PUN MANIS
BARU KAHWIN, LAGI LA MANIS
DAPAT ANAK, PENGALAMAN MANIS
APABILA TUA, YG ADA CUMA KENCING MANIS!


Hanya lawak semata-mata. Tiada kaitan dgn yg hidup atau pun yg telah mati.


Renungilah:

AKAL ITU MENTERI YG MENASIHATI,
HATI ITU RAJA YG MENENTUKAN.
HARTA ITU SEORG TETAMU YG AKAN BERANGKAT,
KESENANGAN ITU SATU MASA YG AKAN DITINGGALKAN.

Saidina Ali berkata, hati yg paling Allah kasihi ialah hati yg paling lembut terhadap saudaranya, paling bersih dalam keyakinannya, dan paling cekal dalam beragama.

Wallahu'alam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For docdilaProfil   Hantar PM kepada docdila   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-04 16:51


hidup ini tidak akan sempurna...
tanpa cinta dr Tuhan yang Esa...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-02-05 11:50




Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

ieda85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14486
Posting: 45
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 17:56



biase lah tu lumrah kehidupan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ieda85Profil   Hantar PM kepada ieda85   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 18:19


..lawak BAH....tapi pengajaran BERHARGA BAH......................BICARA TENTANG CINTA...........

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 05-05-08 12:12


honestly tak semua pasangan
macam tu....
macam parent ana....
kasih sayang tetap bersemi....
dulu, kini dan inshallah selamanya.....
hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

asmahulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23748
Posting: 106

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-05-08 12:59


Pada 04-08-04 21:21 , sepul162 posting:

!!! QUOTE !!!

bercinta selepas kahwin lagi indah....


betul...betul..betul...betul..ana setuju 100% :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For asmahulhusnaProfil   Hantar PM kepada asmahulhusna   Quote dan BalasQuote

ilahkisas
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.01.2005
Ahli No: 13966
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 06-06-08 16:22


tu lah lelaki.so,jangan lah kat kata kat sedih mengenali mereka sebelum kahwin.lepas kahwin baru kat boleh tahu perangai mereka yang sebenar.masa bercinta cover lah,semuanya ok.bila dah kawin,tu lah perangai mereka yang sebenar

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahkisasProfil   Hantar PM kepada ilahkisas   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-06-08 18:09


bercinta lepas kawin ..insyaALLAH...cinta yang diredhai oleh ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 26-06-08 18:00


biasalah ni...
asam-garam-gula dalam
berumahtangga....
pasti ada hikmah disebalik semua ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 22:42


entah apa-apa lah..moral of the story...cinta dan kasih sayang itu datang dari ihsan ALLAH swt.Bukan kita yang menentukan kebahagiaan,tetapi DIA lah yang memberi kebahagiaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

hasdim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 31696
Posting: 53

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 09:37


hahaha... lawak2... realitinye memang betul ada 70% yang bersikap macam tu... bila dah berkahwin sikap pun berubah... semua tak kena... hehehe, si bini pun satu hal, perlu bijak mwujudkan suasana apabila bersama suami... elakkan dari buat suami bosan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasdimProfil   Hantar PM kepada hasdim   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 10:09


uhuk uhuk... :berfikir:

memula memanglah semuanya nak jadi..
lautan api pun sanggup direnangi... (kununnya....)
cuba bagi api saja.. tak payah kat laut pun.. forsure takmo punya.. ellehh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

eshah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.11.2007
Ahli No: 31657
Posting: 13
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 10:48


biasala atikah..hiperbola tu penting...baru lah ayat tu retorik sikit..

satu cerita yang kelakar..tapi ada unsur tersirat..
itula cinta manusia..indah dimata sahaja..
di hati??ALLAH lebih mengetahui..

Bookmark and Share

    


  Member Information For eshahProfil   Hantar PM kepada eshah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.141216 saat. Lajunya....