Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 8 hari yang lalu
alongmina: 13 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 23 hari yang lalu
budakbesar: 29 hari yang lalu
azemi: 33 hari yang lalu


Tugas Hari Ini
Topik: Apa Yang Anda Sedang Fikirkan Sekarang!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Tugas Hari Ini
    »» Apa Yang Anda Sedang Fikirkan Sekarang!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Apa Yang Anda Sedang Fikirkan Sekarang!!!

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 17:20


alamak.. su!!!!
bila tarikh kenduri? dah up ke belum kat group?
wahhh teringinnya nak pergi... bila tu bila? bila?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 17:42


Hehe...sabor,sabor...majlisnya lambat lagi..tapi dah topik ni memperkatakan apa yang kita tengah fikir...memang sentiasa dok fikirla..belum start buat persiapan lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 23:32


Hanya Allah sahaja yang mengetahui isi hatinya...semoga hatinya ikhlas terhadapku sebagaimana ikhlasnya hatiku terhadapnya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 00:00


tengah fikir nak siapkn power point untuk assigment ni. nak susun statistic lah, nak buat point lagi, nak elabrate lagi. huhuhu... rasanya tak tidor lah mlm ni.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 07:45


Pada 11-02-09 17:42 , fansurina posting:

!!! QUOTE !!!

Hehe...sabor,sabor...majlisnya lambat lagi..tapi dah topik ni memperkatakan apa yang kita tengah fikir...memang sentiasa dok fikirla..belum start buat persiapan lagi...


:-o :-o su ni buat akak suspenlah..kalau dah start buat persiapan jangan lupa send kad jemputan tau, takpun dunia makin canggih...sms pun boleh.. :sopan:

lama tak jumpa sahabat ni, mengimbau kenangan semasa program Kem maahad ahmadi, gemenceh N9.. :cry: :cry:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 09:28


kak sadiqah... su ni kan... satu bilik dengan saya waktu kecil-kecil dulu :P
kedua-duanya katil atas.. kalau pagi bagun tercacak tu.. muka dia lah yang eni nampak dulu... kekekkke... kenangan... kenangan...

dia ni lah yang bertanggungjawab kenalkan ukhwah ni kat saya ...ngeee... :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

akil78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2009
Ahli No: 36927
Posting: 209
Dari: selangor, malaysia

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 09:36


Assalamualaikum..
salam ukhwah semua..
ana sedang fikir nak ambil kat mana fungsi gps dan kegunaannya dalam bidang pemetaan..
Kalau ada sesiapa yang tau boleh lah kongsi dengan ana..

yang petang sekali ana tengah fikir macam mana nak usaha supaya ajak mereka yang lalai kembali pada Allah, supaya semua umat islam dapat solat berjemaah ikut Sunnah Rasulullah SAW..
mudah2n kita sentiasa di rahmati Allah selalu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For akil78Profil   Hantar PM kepada akil78   Pergi ke akil78's Website   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 10:25


hehe..mimi dan kak sadiqah,semua tu kenangan yang tak dapat dilupakan...insyaAllah kad jemputan akan menyusul kemudian nanti..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

PuteraAlamMaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2009
Ahli No: 36871
Posting: 51
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 12-02-09 12:08


Pada 12-02-09 09:36 , akil78 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
salam ukhwah semua..
ana sedang fikir nak ambil kat mana fungsi gps dan kegunaannya dalam bidang pemetaan..
Kalau ada sesiapa yang tau boleh lah kongsi dengan ana..

yang petang sekali ana tengah fikir macam mana nak usaha supaya ajak mereka yang lalai kembali pada Allah, supaya semua umat islam dapat solat berjemaah ikut Sunnah Rasulullah SAW..
mudah2n kita sentiasa di rahmati Allah selalu..



fungsi gps? GPS @ global positioning system lebih kepada kedudukan lokasi tempat dalam bentuk koordinat dalam pemetaan.
GPS menggunakan gugusan2 satelit buatan yang mengeluarkan signal radio menentukan kedudukan 3 dimensi di darat, laut & udara.

Aperpun untuk lebih lanjut boleh baca artikel di bawah :-

What is GPS?
The (GPS) is a satellite-based navigation system made up of a network of 24 satellites placed into orbit by the U.S. Department of Defense. GPS was originally intended for military applications, but in the 1980s, the government made the system available for civilian use. GPS works in any weather conditions, anywhere in the world, 24 hours a day. There are no subscription fees or setup charges to use GPS.

How it works
GPS satellites circle the earth twice a day in a very precise orbit and transmit signal information to earth. GPS receivers take this information and use triangulation to calculate the user's exact location. Essentially, the GPS receiver compares the time a signal was transmitted by a satellite with the time it was received. The time difference tells the GPS receiver how far away the satellite is. Now, with distance measurements from a few more satellites, the receiver can determine the user's position and display it on the unit's electronic map.



A GPS receiver must be locked on to the signal of at least three satellites to calculate a 2D position (latitude and longitude) and track movement. With four or more satellites in view, the receiver can determine the user's 3D position (latitude, longitude and altitude). Once the user's position has been determined, the GPS unit can calculate other information, such as speed, bearing, track, trip distance, distance to destination, sunrise and sunset time and more.

How accurate is GPS?
Today's GPS receivers are extremely accurate, thanks to their parallel multi-channel design. Garmin's 12 parallel channel receivers are quick to lock onto satellites when first turned on and they maintain strong locks, even in dense foliage or urban settings with tall buildings. Certain atmospheric factors and other sources of error can affect the accuracy of GPS receivers. Garmin? GPS receivers are accurate to within 15 meters on average.

Newer Garmin GPS receivers with WAAS (Wide Area Augmentation System) capability can improve accuracy to less than three meters on average. No additional equipment or fees are required to take advantage of WAAS. Users can also get better accuracy with Differential GPS (DGPS), which corrects GPS signals to within an average of three to five meters. The U.S. Coast Guard operates the most common DGPS correction service. This system consists of a network of towers that receive GPS signals and transmit a corrected signal by beacon transmitters. In order to get the corrected signal, users must have a differential beacon receiver and beacon antenna in addition to their GPS.

The GPS satellite system
The 24 satellites that make up the GPS space segment are orbiting the earth about 12,000 miles above us. They are constantly moving, making two complete orbits in less than 24 hours. These satellites are travelling at speeds of roughly 7,000 miles an hour.

GPS satellites are powered by solar energy. They have backup batteries onboard to keep them running in the event of a solar eclipse, when there's no solar power. Small rocket boosters on each satellite keep them flying in the correct path.

Here are some other interesting facts about the GPS satellites (also called NAVSTAR, the official U.S. Department of Defense name for GPS):

The first GPS satellite was launched in 1978.
A full constellation of 24 satellites was achieved in 1994.
Each satellite is built to last about 10 years. Replacements are constantly being built and launched into orbit.
A GPS satellite weighs approximately 2,000 pounds and is about 17 feet across with the solar panels extended.
Transmitter power is only 50 watts or less.

What's the signal?
GPS satellites transmit two low power radio signals, designated L1 and L2. Civilian GPS uses the L1 frequency of 1575.42 MHz in the UHF band. The signals travel by line of sight, meaning they will pass through clouds, glass and plastic but will not go through most solid objects such as buildings and mountains.

A GPS signal contains three different bits of information — a pseudorandom code, ephemeris data and almanac data. The pseudorandom code is simply an I.D. code that identifies which satellite is transmitting information. You can view this number on your Garmin GPS unit's satellite page, as it identifies which satellites it's receiving.

Ephemeris data tells the GPS receiver where each GPS satellite should be at any time throughout the day. Each satellite transmits ephemeris data showing the orbital information for that satellite and for every other satellite in the system.

Almanac data, which is constantly transmitted by each satellite, contains important information about the status of the satellite (healthy or unhealthy), current date and time. This part of the signal is essential for determining a position.

atau untuk dalam versi bahasa melayunya boleh rujuk kat web berikut :-

http://pkukmweb.ukm.my/~knam/notaUkurkejut/Bab12%20GPS.pdf



-----------------
REMEMBER!!!!
WHERE EVER YOU'RE.....
DEATH WILL FIND YOU OUT.....!!!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For PuteraAlamMayaProfil   Hantar PM kepada PuteraAlamMaya   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 12:22


erm...tengah fikir apa ye agaknya result from hospital..sat pergi dalam pukul 2...erm.buat saspen saja...sampai tak boleh nak fokus study ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

syift
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 36558
Posting: 49
Dari: Diatas Bumi yang Nyata....

Perak  


posticon Posting pada: 12-02-09 12:42


hari ini ngah fkirkn offer kerja..tak tahu nak pergi ke tak...erm
tapi ini lah peluang ke emasan...berbelh bagi pun ada juga..sebab sekarang ini kerja sambilan kat gov...dapat offer kat Telekom.....
:berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For syiftProfil   Hantar PM kepada syift   Pergi ke syift's Website   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 12:51


nak call ke nak sms saja...kalau call...takut pula, bila dah bercakap nanti...tak ingat dunia...jadi laghaa...takut tersasar...

lebih baik sms saja lah...boleh elak perkara lagha & at the same time...save bill...hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

muslimahrushda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2004
Ahli No: 9659
Posting: 23
Dari: Miri

Sarawak  


posticon Posting pada: 12-02-09 13:16


erm..tengah fikir bila lah LAN computer ni nak elok.. nak buat kerja pun susah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimahrushdaProfil   Hantar PM kepada muslimahrushda   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 13:25


sedang berfikir, macam manalah jue nak ajak kawan yang seorang ni balik ke pangkal jalan :berfikir: :berfikir:
menuju jalan ALLAH.... :berfikir:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 13:33


tengah fikir, bila lah dapat rehat...lapar ni
lepas itu pergi solat, dapat juga rehat kejap..
lepas itu kena masuk balik...huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-02-09 14:22


tengah fikir macam mana nak pandai belajar berenang...macam mana kawan ana same macam ana dah boleh buat freestyle...lepas itu fikir bagaimana nak siapkan final project dan hilangkn perasaan malas ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 14:23


tengah fikirkan..
mampu ke LEMBU masuk kandang KAMBING mengembek..embekkan nya tidak akan berbunyi

kalau ULAR..nak jadi BIAWAK pun takkan mampu..sebab tak budak kaki

kalau Zirafah nak jadi GAJAH...takkan nak tukar leher jadi belalai

kalau SESUMPAH...bertukar2 warna..kejap jadi warna daun..kejap jadi warna lantai..kejap tukar jadi warna merah semata-mata nak menyamar..maka klualah jack dan jick potato chips..BLING2..BLING2..tapi Kalau SESUMPAH punya warna bertukar..tapi Kalau dah mUka sESUMPAh..dia buat bling2 pun..lidah tetap panjang..org tetap kenal...

p/s:apa aku merepek ni..adakah jack dan jill meniru mistr potato o pringles..check marketing kejap....
membebel bagi manusia yang paham

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 14:51


bila sesumpah terus hidup..
cicak takkan di kata sesumpah
biawak pun takkan jadi sesumpah..
hanya sesumpah boleh jadi seseumpah dan tukar2 warna...

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 15:24


immad lidah sesumpah panjang bercabang tak?
rasa2 cukup panjang tak kalau ikat lidah sesumpah kat tiang telefon... hihihihi....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 18:12


tak tahu lah kak eni..immad belum cek lagi..biawak dan ular yerla bercabang..

ti kita cuba cek..
p/s:teringat kecil-kecil ' anda duri) dalam loghat kelantan..masuk baju adik..hahah demam seminggu..

tapi Kalau sesumpah salah masuk tempat..ganer tu ye

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 18:49


tengah fikir apa yang aku nak kena fikir ni..huuhuuh

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 18:53


kak eni..dah search..lidah dia tak bercabang pun..macam lebar2 sikit..lepas itu melekit2 lah agaknya..untuk tangkap serangga...

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 19:51


Pada 13-02-09 18:53 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

kak eni..dah search..lidah dia tak bercabang pun..macam lebar2 sikit..lepas itu melekit2 lah agaknya..untuk tangkap serangga...


Kak Eni sedang on the way balik Ipoh dengan rdwira. Tableeyy reply.

p/s: Nak tumpang tapi... aduh, baru minggu lepas saya balik Ipoh.
HUUHHUUEE....

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 10:30


ye ye... saya kini di kampung halaman...

ooo tak bercabang.. tak boleh lah ikat kat tiang lampu...
melekit2.. eiii gelinya dengan sesumpah ni... hik hik...



**sedang fikir...
A vs B = B jahat
A vs C = C jahat
A vs D = D jahat...

ewahh ewahhh...siapa saja yang vs A.. semuanya jahat..semua nya nak ngorat A.. adakah A = aishwarya rai=miss world?
jahat tahap gaban pulak tu semua2 yang vs A ini....
agak-agak ME vs A = kejahatan apa lah gamaknya yang dah dicipta A...
tu belum RW vs A...

kretip sungguh...


tapi kalau sampai kat telinga ni kata RW pun pernah nak try ngorat atau pun tekel A....
maka ME vs A = ME akan pijak2 perut A tanpa belas kasihan :lucu: ...siap lah ngkoooooooo

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-02-09 10:54


tengah fikir macam mana nak siapkan assgnment yang banyak ni.lepas itu campur tesis yang tak sambung2 lagi

Bookmark and Share

  


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 11:52


Pada 14-02-09 10:30 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

ye ye... saya kini di kampung halaman...

ooo tak bercabang.. tak boleh lah ikat kat tiang lampu...
melekit2.. eiii gelinya dengan sesumpah ni... hik hik...



**sedang fikir...
A vs B = B jahat
A vs C = C jahat
A vs D = D jahat...

ewahh ewahhh...siapa saja yang vs A.. semuanya jahat..semua nya nak ngorat A.. adakah A = aishwarya rai=miss world?
jahat tahap gaban pulak tu semua2 yang vs A ini....
agak-agak ME vs A = kejahatan apa lah gamaknya yang dah dicipta A...
tu belum RW vs A...

kretip sungguh...


tapi kalau sampai kat telinga ni kata RW pun pernah nak try ngorat atau pun tekel A....
maka ME vs A = ME akan pijak2 perut A tanpa belas kasihan :lucu: ...siap lah ngkoooooooo


ME? windows ME? not XP ? not Vista?
RW? cdrw? dvdrw? bluray? hd-dvd?

ps: apa benda lah yang aku dok fikir ini


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 12:01


Pada 14-02-09 10:54 , rie_boyz posting:

!!! QUOTE !!!

tengah fikir macam mana nak siapkan assgnment yang banyak ni.lepas itu campur tesis yang tak sambung2 lagi


betul-betul...
sama-sama...adeehhhh :-P


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

akil78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2009
Ahli No: 36927
Posting: 209
Dari: selangor, malaysia

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 12:03


fikirlah cukupkah amalan2 yang kita lakukan di dunia ini sebagai bekalan menuju ke akhirat kelak..
bertindaklah cepat sebelum terlambat..
mudah-mudahan Allah terima amalan kita semua...

Bookmark and Share

  


  Member Information For akil78Profil   Hantar PM kepada akil78   Pergi ke akil78's Website   Quote dan BalasQuote

suephea
Warga Rasmi
Menyertai: 30.01.2009
Ahli No: 36964
Posting: 5
Dari: penang

Perak  


posticon Posting pada: 14-02-09 12:16


nak buat apa lah hari ni...cuti bosannya..kawan-kawan pula semua balik kg..

Bookmark and Share

  


  Member Information For suepheaProfil   Hantar PM kepada suephea   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 08:30


Pada 14-02-09 10:30 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

ye ye... saya kini di kampung halaman...

ooo tak bercabang.. tak boleh lah ikat kat tiang lampu...
melekit2.. eiii gelinya dengan sesumpah ni... hik hik...



**sedang fikir...
A vs B = B jahat
A vs C = C jahat
A vs D = D jahat...

ewahh ewahhh...siapa saja yang vs A.. semuanya jahat..semua nya nak ngorat A.. adakah A = aishwarya rai=miss world?
jahat tahap gaban pulak tu semua2 yang vs A ini....
agak-agak ME vs A = kejahatan apa lah gamaknya yang dah dicipta A...
tu belum RW vs A...

kretip sungguh...


tapi kalau sampai kat telinga ni kata RW pun pernah nak try ngorat atau pun tekel A....
maka ME vs A = ME akan pijak2 perut A tanpa belas kasihan :lucu: ...siap lah ngkoooooooo


best juga rumusan matematik ni. Macam ada ceritelah dalam rumus ni. Macam cerita Numbers....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 09:37


Sedang terfikir-fikir hendak buat apa selepas ini... nak kerja mana... nak duduk mana... nak jadi apa... pengajian akan tamat pada hari esok sebaik saja thesis dihantar sebelum jam 5 petang di GSM UPM....sudah habis... menyambung belajar lagi... oh.. tidak ... perlu berehat sebentar untuk defragment internal hardisk ni yang bertabur-tabur sejak akhir-akhir ni... teringat pula pada satu Prof saya yang terpaksa di tampal plet baru diotaknya kerana sudah penuh kata doktor.. (macam kena tambah external hardisk lah tu agaknya)

Terfikir-fikir antara minat atau bakat..bila bertanya kawan-kawan..kerjaya yang saya ada bakat adalah satu yang saya tidak minat... tapi agak mudah untuk saya dapat kerjaya itu...


dan sekarang saya nak offline dan pergi jalan kejap... hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 22:06


tengah fikir...besok kakak ajak pergi jalan TAR...nak drive ke..nak naik LRT saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 21:39


sekarang mana saya tengah fikir kehidupan yang membahagiakan dan mengenbirakan

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-02-09 22:19


saya fikir susah nak dapat sahabat sejati sekarang.semuanya hipokrit

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 22:21


hmm terfikir mampukah hambaMu ini mmbawa khabar gembira buat ibu yang penuh harapan?..Ya Allah permudahkanlah urusan hambaMu ini dalam menuntut ilmuMu..ameen..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Tugas Hari Ini
    »» Apa Yang Anda Sedang Fikirkan Sekarang!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.1302 saat. Lajunya....