Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah don't give us what we want, instead He gives us what we need
-- Spaghetigoreng (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 8 hari yang lalu
alongmina: 13 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 23 hari yang lalu
budakbesar: 29 hari yang lalu
azemi: 33 hari yang lalu


Kembalilah...
Topik: Mencari sahabat-sahabat di awal penubuhan ukhwah.com


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kembalilah...
    »» Mencari sahabat-sahabat di awal penubuhan ukhwah.com

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Mencari sahabat-sahabat di awal penubuhan ukhwah.com

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-09-09 03:02


Pada 05-09-09 17:09 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-09-09 16:56 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-09-09 16:52 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum......

akuuu.... akuuuuu dah masuk....



.. Waalaikumsalam "bro".. terus kan memburu ye :lol:.. ahaks..


wakakkaakaaaaaa.... tengkiu...
aku harap semakin ok server UKHWAH ni....

hari tu nak masuk pun tak boleh... menyampah betul....
ini Umar Khalil, Mujahid dan Sirat82 punya kerja laaaa ni!!
Simple Shida pun sama juga!!

Errr .. awat aku pula? mujahid dengan UK saja lah. SS pun sama


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-09-09 08:26


Pada 06-09-09 01:22 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-09-09 00:33 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Sudahlah pemburu harimau. Jangan dok buat bising-bising sangat. Masuk dengan rilek dan tenang sikitla....



ishhhh.... aku pulak dipersalahkan.... tak patut langsung!!
:jangan:




Hehehe...bukan begitu...Prof maksudkan anta ni selalu tot tet tot tet... lah


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

hazni
Warga Rasmi
Menyertai: 29.02.2008
Ahli No: 32761
Posting: 20
Dari: ums-kal, labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 13:40


sudah lamaku mencari..
jumpa juga akhirnya...
hehehe..
apa kabar lah agknya shabat2 lama di ukhwah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hazniProfil   Hantar PM kepada hazni   Quote dan BalasQuote

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 07-09-09 15:13


assalamualaikum...

Semoga ukhwah berkekalan..terutama ukhwah dua bangsa muslim indonesia_ malaysia.

abu_muaz



Bookmark and Share

  


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 15:19


Pada 07-09-09 15:13 , abu_muaz posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

Semoga ukhwah berkekalan..terutama ukhwah dua bangsa muslim indonesia_ malaysia.

abu_muaz



mana bangsanye..sam saja,,,malayu juga,,kitakan serumpun..seagama udah...



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 15:27


Pada 07-09-09 15:13 , abu_muaz posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

Semoga ukhwah berkekalan..terutama ukhwah dua bangsa muslim indonesia_ malaysia.

abu_muaz


As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah

Apa cerita di seberang? Kenapa orang Indonesia anti sangat dengan orang Malaysia? sampai nak ganyang Malaysia semenjak zaman Bung Karno...

p/s

Lagi satu media di Indonesia sengaja mahu mengapi-ngapikan isu ini. Kenapa ya?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 18:02


erm.. ada nama ss erk? dah mula nak memburu ke?
ehehee.. bulan puasa ni, molek buru pahala.. p masjid, surau..
hulurkan derma ;)

selamat menyemat semangat badar 313,..
selamat memburu marvelous day LQ =D
moga kita antara insan yang terpilihNYA.
ameen..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-09-09 05:24


Pada 07-09-09 18:02 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. ada nama ss erk? dah mula nak memburu ke?
ehehee.. bulan puasa ni, molek buru pahala.. p masjid, surau..
hulurkan derma ;)

selamat menyemat semangat badar 313,..
selamat memburu marvelous day LQ =D
moga kita antara insan yang terpilihNYA.
ameen..



yeaaah...yeahhhh...
Simple_Shida dah masuk.....
:-D .... nah ambil :bunga: niii...


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



  


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-09-09 10:10


Pada 06-09-09 03:02 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Errr .. awat aku pula? mujahid dengan UK saja lah. SS pun sama


.. dia sayang kamu lah tu.. :lol:.. ahaks..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 08-09-09 13:27


dah bertaun tak on line....

saya kira wujud di zaman purba jugak lah ya .......


mana saussan safanah ya...huda hasan? lama tak dengar cita


-----------------
~~im the test from God,for a humble being to endure~~~


Bookmark and Share

  


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 08-09-09 17:47


!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah

Apa cerita di seberang? Kenapa orang Indonesia anti sangat dengan orang Malaysia? sampai nak ganyang Malaysia semenjak zaman Bung Karno...

p/s

Lagi satu media di Indonesia sengaja mahu mengapi-ngapikan isu ini. Kenapa ya?


@Daeng...

Media Indonesia antum tak usah hairan...macam dah tak ada lagi yang bisa control..setelah era remofmasi semua orang bebas memberitakan macam macam...tanpa takut menyinggung orang lain...

kalau ada duit orang langsung buat station TV biar dia bebas bicara....Itulah Indonesia negara mayoritas muslim tanpa tahu arah kemana...

Ada mulut semua orang boleh cakap macam macam...

Dulu zaman Suharto dengan segala kekurangannya orang tak boleh bangun gereja sesukanya..tak ada kirim ratu cantik sejagat..

Sekarang gereja dah banyak...kirim ratu cantik tak pernah absen tiap tahun...

Jadi antum tak usah risau dengan pemberitaan indonesia...masih banyak muslim lain yang masih punya akal sihat..tak sembarangan nak ganyang orang lain...

!!! QUOTE !!!

mana bangsanye..sam saja,,,malayu juga,,kitakan serumpun..seagama udah...

@umar..

Yup..benar...Islam tak kenal bangsa....kecuali bangsa muslim..Mudahan bangsa muslim bisa bersatu dalam keragaman khilafiyyah dan mazhab....
Amin

abu_muaz



Bookmark and Share

  


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kembalilah...
    »» Mencari sahabat-sahabat di awal penubuhan ukhwah.com

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.186977 saat. Lajunya....