Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa yang menolak kata-kata buruk terhadap kehormatan diri saudaranya, nescaya Allah menolak api neraka daripada mengenainya pada hari kiamat.
-- -- Hadis riwayat Ahmad dan Tirmizi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 92
Ahli: 0
Jumlah: 92




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
alongmina: 15 hari yang lalu
muslimin23: 20 hari yang lalu
kasih_kekasih: 25 hari yang lalu
budakbesar: 31 hari yang lalu
azemi: 35 hari yang lalu


Kembalilah...
Topik: Mencari sahabat-sahabat di awal penubuhan ukhwah.com


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kembalilah...
    »» Mencari sahabat-sahabat di awal penubuhan ukhwah.com

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Mencari sahabat-sahabat di awal penubuhan ukhwah.com

shafawi78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 282
Posting: 285
Dari: Bukit Mertajam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-08 17:23


yang lama tu lah amat berharga....antik

:lol:


yang baru.....bersemangat dan bertenaga.....



sesekali mengimbau sejarah..tidak salah.....

yang berlaku di ukhwah...juga berlaku di mana forum maya....redhailah ia...


-----------------
D-Max 4x4 serba baru !


Bookmark and Share

  


  Member Information For shafawi78Profil   Hantar PM kepada shafawi78   Pergi ke shafawi78's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 12:38


Allaahu Akbar....


Syahdunya bila baca komen yang dikomentarkan oleh lidah-penghunus yang lantang berdebat dalam forum tetapi jiwanya amat merindukan teman-teman lama sewaktu awal Ukhwah aktif...

Moga Lidah-penghunus sihat sejahtera di mana dia berada sekarang. Macam khalifah, (sahabat baik dalam Ukhwah) mengatakan memang ada rasa nak tergelak dan senyum rindu akan perkenalan dulu.


Macam Firdaus Azimi, Joshuaisfahan, kasihmu-amanahku, rhazes, salafian, broter-mon, aidilshah dan lain-lain lagi..

Kelihatan shafawi78 .....

Yang muslimat pula banyak juga nak disebutkan.... hehehe


Apapun sama kita mendoakan agar kita semua dapat kekal berukhwah dan berjumpa lagi...Amin.


p/s: Baru saja prof join Reunion AYTK masa belajar 11 tahun lepas ( sessi 1995-1999 ) buat kali pertama dalam tahun 2008. Alhamdulillah

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nurul_syifa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34884
Posting: 66
Dari: bumi Ilahi

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-09-08 15:27


Ana antara ahli yang paling junior.. Baru join semalam. Apapun, insya-Allah ana akan terus setia berukhwah di ukhwah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_syifaProfil   Hantar PM kepada nurul_syifa   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-09-08 16:06


Pada 08-07-06 22:37 , imthiyaz posting:

!!! QUOTE !!!

kepada junior2 ukhwah.com ni... jangan lah tinggalkan ukhwah.com macam ssetengah senior. ukhwah selamanya.. semoga mereka kembali bersama2 kita di ukhwah.com


Assalamualaikum
hmm..mana agaknya imthiyaz ni sekarang... :berfikir:
saya..hmm..kira ahli zaman peralihan kedua agaknya..zaman revolusi perindustrian :-P

sempat bersama dengan JoshuaIsfahan, jackie_uniten, brother_mon..Ridwan_daie..ramai lagi..nak sebut pun tak ingat..

kisahnya..diperkenalkan kepada ukhwah oleh seorang kawan..malas nak daftar..sekadar tetengok jeq..yelah, ramai yang baik²..segan..lepas tu suruh adik daftar dulu..tu yang no dia lagi awal daripada saya (kononnya nak tunggu no lawa..last² tak dapat :sopan: )..

akhirnya daftar jugak...asalnya nak guna nick saya..tak dapat..ada orang dah ambil..geram punya pasal, nak ada jugak saya, saya ubuh lah sayatetapsaya.. :-D

di awalnya saya tak aktif sangat..tak tahu nak posting apa, semuanya kelihatan hebat²...mula bergerak, memanaskan enjin..dan menjadi antara yang aktif sebagai penggerak di UTM..sampai lah adanya UC at UTM..2 tahun di sana, hingga akhirnya menjadi pengerusi..(huhu.. :kelip: ), ternyata keadaan tak mengizinkan, akhirnya memutuskan untuk meletakkan jawatan..

setelah grad barulah betul² aktif..sampailah sekarang...

akan tibakah masanya saya menjadi lagenda? :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 23:17


hehhe. semua akan jadi sejarah. kenangan terindah hanya sementara.

moger ukhwah bergerak aktif dan tak di telan dek forum2 yang semakin bertambah sekarang neyh :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

kelabmt
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2008
Ahli No: 35104
Posting: 7
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 26-09-08 18:31


saya dulu nick islamicboy... no ahli 5350...

tapi dah lupa paswood so buka nick baru...

tapi teringin dengan nick lama.... dah banyak rekod kat situ....

Bookmark and Share

  


  Member Information For kelabmtProfil   Hantar PM kepada kelabmt   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 01:17


Assalamualaikum...

Alhamdulillah...setelah lama ana menghilang, akhirnya tergerak juga hati ana untuk bertaut pada ukhwah.com kembali...Ana ingin memohon maaf kepada semua warga ukhwah yang dulu-dulu sebab ana lama menghilang...Kepada lidah-penghunus, ana masih mengingati anta.Ana kagum dengan ketelitian setiap hujah yang anta kemukakan dalam posting2 anta dulu.. :)

Kla, salam ukhwah kembali :)


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

  


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 01:31


Assalamualaikum..Hmm,sedar tak sedar dah dekat 5 taun join ukhwah,tapi baru saja start posting sikit²,huhu..Patut lah bintang tak bertambah,asik masuk nengok saja,postnye tidak

Bookmark and Share

  


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 23:56


Assalamualaimum.

Alamak, nampaknya ana sendiri pun dah termasuk dalam kategori MIA rupanya. Lama tak singgah di ukhwah.com ni. alhamdulillah, kelihatannya ada prof muslim, zam rizal dengan shafawi. teringat zaman2 rajin pergi JK dulu (ye ke rajin?.?.?)

Baru minggu lepas saya ke UIA PJ, tapi bukan untuk JK atau berukhwah, tapi untuk rush premis2 yang tak berlesen. habis sahaja operasi, zohor di masjid kolej islam malaya dan selesai solat lalu sekejap di dewan al hikmah. sedih saja rasa, teringat masa JK idulfitri di sini dulu.

kepada sahabat-sahabat yang sama-sama berforum dulu, mudah-mudahan ukhwah kita ini hingga ke akhir hayat. kepada sahabat-sahabat yang baru join, berforum lah dengan semangat ukhwah, tak kira lah anda aliran apapun, berforumlah dengan penuh hikmah.

bukan tak sudi lagi berforum di sini, tetapi semakin sibuk dengan kerjaya dan kerja-kerja jemaah, segala apa yang kita sebutkan dahulu sudah tiba masanya untuk diterjemahkan ke dunia realiti. apatah lagi kita sudah jadi sebahagian daripada kerajaan. banyak tgjawab yang harus dipikul. sekarang bukannya masa untuk hanya bercakap sahaja tetapi tak diterjemahkan dalam bentuk realiti.


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 02:58


anna ini dah lama tak join ukhwah....masa student dulu aktif jugaklah nak online...tapi bila dah kerja makin sibuk..sampai lupa password dan nick name..hehehe...semoga diterimalah hendak nya sahabat-sahabat ukhwah menerima anna kembali....salam sahabat

Bookmark and Share

  


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 15:27


kenangan lama tetap mengusik jiwa..

ps: Kenapa lah rasa ada sentimental value ni? :berfikir:


-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 15:32


termenung lama... bila tengok topik ni....

hmm.. banyak kenangan lama yang masih bermain dalam kepala ni...

**dah tua dah aku rupanya.. tak lama lagi pencen lah ni.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 15:49


Pada 27-11-08 15:32 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

termenung lama... bila tengok topik ni....

hmm.. banyak kenangan lama yang masih bermain dalam kepala ni...

**dah tua dah aku rupanya.. tak lama lagi pencen lah ni.....


betul tu kak nurkamar.. walaupun ada yang ingat2 lupa.. tapi bila diingat2 balik,alahai.. :roll:
sejak 2menjak ni,sempat juga bersembang dengan ssetengah ahli lama ukhwah.. masing-masing sibuk dengan tugas.. ada yang berkeluarga..komitmen bersama keluarga lebih lagi..


-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-11-08 17:10


Assalamualaikum
erk...macam ku tahu jeq siapa mujahidah2311 ni...dah ingat password ke?? :kelip:

P/S : rupanya saya tidak lagi menjadi legenda...tapi, akan tibakah masanya.... :roll:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 22:48


Pada 29-08-08 11:48 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-07-06 01:51 , siswa posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin mereka dah terlupa passward, so mereka jadi ahli baru...


saya setuju dengan ini....sebab saya sebelum ini pun dah ada akaun kat ukhwah lastly terlupa nick dan password kerana terlalu sibuk dengan study. but now saya kembali dengan nick baru..nak dijadikan cerita akhirnya saya dah ingat semula nick lama tapi saya aktif yang akaun baru saja lah...



betul..saya pun tuko nick baru.... :cry:
saya start join masa 2003...masa tu guna nick murni @ murnie. tak ingat nick yang mana 1....rasa macam murni saja.. ada sekali join JK Aidilfitri 1424H..kalau tengok gambar kat galeri.. ada gambar saya bersebelahan dengan kak hanan..heheh... lepas itu ukhwah tak boleh online kejap...murni pula masa tu dah jarang pergi cc...so terputus lah hubungan dengan ukhwah.com...bila join balik..dah lupa password... kenalah tuko nick... ingat lagi teman-teman dulu...masa sama-sama buat persiapan untuk jk tu...(tumpang tidur bilik kawan kat uia)..mawarputih.. little muslimah..qistina...tak lama lepas itu henpon hilang..jadi terputuslah hubungan...gambar stiil ada sebagai kenangan.... :cry:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 23:10


imbas kenangan lama...aduhai..rindu... :cry:
no contact hilang...bagaimana lah nak berhubung semula ye?
intai2...rasanya mereka tak aktif dah....barangkali ada komitmen lain... :-) kat muslimah pun ada juga rapat dengan beberapa kakak masa tu....bertukar2 cerita...mengadu masalah.... aduhai..rindulah.. :cry:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 23:28


saya pun tukar nick baru juga...start join ukhwah ni 2004..tapi bila masuk U saya dah tak join ukhwah sebab terlalu busy lagipun kemudahan internet susah..last2 saya lupa nick dan pasword sekali..Alih2 lepas habis study saya tergerak nak join semula ,malangnye lupa pasword dan nick sekali...so nak tak nak kena buat nick baru lah...Apapn ada juga sahabat-sahabat lama yang masih saya kenal ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 21:24


Pada 09-12-08 22:48 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!




betul..saya pun tuko nick baru.... :cry:
saya start join masa 2003...masa tu guna nick murni @ murnie. tak ingat nick yang mana 1....rasa macam murni saja.. ada sekali join JK Aidilfitri 1424H..kalau tengok gambar kat galeri.. ada gambar saya bersebelahan dengan kak hanan..heheh... lepas itu ukhwah tak boleh online kejap...murni pula masa tu dah jarang pergi cc...so terputus lah hubungan dengan ukhwah.com...bila join balik..dah lupa password... kenalah tuko nick... ingat lagi teman-teman dulu...masa sama-sama buat persiapan untuk jk tu...(tumpang tidur bilik kawan kat uia)..mawarputih.. little muslimah..qistina...tak lama lepas itu henpon hilang..jadi terputuslah hubungan...gambar stiil ada sebagai kenangan.... :cry:



Yerke..minta tunjuk gambar itu. Memang rindu pada sahabat-sahabat lama. Kirim salam ye pada sahabat-sahabat UIA, mungkin dah ramai yang tamat pengajian. Cikgu bila nak aktif JK semula ini.

Bila belek2 topik lama memang terasa sayu.. Kejap betul masa berlalu. Masa tubuh portal baru umur 21, sekarang dah lebih suku abad dah pun. Walau tak bersua, moga Ukhwah itu kekal di jiwa.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 21:31


Pada 12-12-08 21:24 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-12-08 22:48 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!




betul..saya pun tuko nick baru.... :cry:
saya start join masa 2003...masa tu guna nick murni @ murnie. tak ingat nick yang mana 1....rasa macam murni saja.. ada sekali join JK Aidilfitri 1424H..kalau tengok gambar kat galeri.. ada gambar saya bersebelahan dengan kak hanan..heheh... lepas itu ukhwah tak boleh online kejap...murni pula masa tu dah jarang pergi cc...so terputus lah hubungan dengan ukhwah.com...bila join balik..dah lupa password... kenalah tuko nick... ingat lagi teman-teman dulu...masa sama-sama buat persiapan untuk jk tu...(tumpang tidur bilik kawan kat uia)..mawarputih.. little muslimah..qistina...tak lama lepas itu henpon hilang..jadi terputuslah hubungan...gambar stiil ada sebagai kenangan.... :cry:



Yerke..minta tunjuk gambar itu. Memang rindu pada sahabat-sahabat lama. Kirim salam ye pada sahabat-sahabat UIA, mungkin dah ramai yang tamat pengajian. Cikgu bila nak aktif JK semula ini.

Bila belek2 topik lama memang terasa sayu.. Kejap betul masa berlalu. Masa tubuh portal baru umur 21, sekarang dah lebih suku abad dah pun. Walau tak bersua, moga Ukhwah itu kekal di jiwa.



cuba kak hanan tengok kat galeri..gambar ramai-ramai muslimah semua masa jk aidilfitri 1424H...murni pakai tudung labuh warna biru..sebelah kak hanan... :-)

entahlah kak hanan....dah kat johor ni..tak tahulah dapat datang @ JK.. dulu kat uitm shah alam..boleh lah pergi JK kat sekitar KL tu..ada pula member stay kat uia..lebih lah mudah..sekarang ni...emmmm... :-(

sensorang nak pergi KL pun rasa seram saja... :-(


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 21:44


jk

Yang ini ke cikgu?
tak mengapalah ada rezeki jemputlah datang JK ye. :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 21:45


Assalamualaikum

ana pun rasa terpanggil untuk memberi ulasan.

ana mengenali ukhwah.com selepas ana dulu join sahabathijjaz.com
tahla, bagaimana dah ana mengenali ukhwah.com ini.

ana pun pernah join sekali rasanya aktiviti ukhwah ini masa jk april 2004, selepas itu rasanya tak ada dah.

sekarang pun lagilah payah nak join aktiviti ukhwah sebab ana sekarang dah kerja, kerja kat sabah pula tu, cuma boleh join dalam alam maya ni sajalah, insya Allah akan setia bersama ukhwah.com.

kepada member semua, ana mengucapkan selamat maju jaya, semoga sukses selalu, insya Allah


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



  


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-08 22:39


Pada 12-12-08 21:44 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

jk

Yang ini ke cikgu?
tak mengapalah ada rezeki jemputlah datang JK ye. :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:



betul....10 markah untuk kak hanan sayang.... :welcome: :bunga:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

rynar_abadi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 767
Posting: 61
Dari: uitm

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 13:59


Assalamualaikum

Dah lama tak posting kat ukhwah.com...tapi biasa jugak menjenguk kat portal kesayangn ni, cuma tak online saja...

memang dari awal dulu saya suka baca dan diamkan diri saja...
tapi kalau ada JK saya akan join kalau free... :-)

JK aidilfitri 1424H tu pun saya join...murni ingat akak lagi tak??
kita sama-sama dr UiTM Shah Alam dulu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For rynar_abadiProfil   Hantar PM kepada rynar_abadi   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 18:31


Pada 25-12-08 13:59 , rynar_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Dah lama tak posting kat ukhwah.com...tapi biasa jugak menjenguk kat portal kesayangn ni, cuma tak online saja...

memang dari awal dulu saya suka baca dan diamkan diri saja...
tapi kalau ada JK saya akan join kalau free... :-)

JK aidilfitri 1424H tu pun saya join...murni ingat akak lagi tak??
kita sama-sama dr UiTM Shah Alam dulu...


yang mana 1 erk? ingat2 lupa..sebab dah bertahun2...
kita berkenalan semasa majlis tengah berlangsung @ kat ruang solat? sebab igt2 lupa..ada kenal2 dengan sorng kakak kat ruang solat...murni datang sendirian ke uia..then tumpang bilik kawan.. tapi apa pun...ia kenangan indah..ada pertandingan anyam ketupat...huhu kelakar masa tu...org lelaki lebih pantas anyam ketupat kan? murni tak reti..


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 21:29




Ini pula versi muslimin. Kang mencangkung sebelah Syah Inteam. Anak Kang, Edika di depan diapit oleh Brothermon dan Khalifah. Sebelah Khalifah adalah sahabat sejati, Prof. Muslim.

Melihat gambar-gambar kenangan JK Aidilfitri pertama di Masjid Al-Hikmah, UIA, PJ, sayu rasanya.

Teringat betapa telitinya team UIAPJ seperti Salafian, Alfaqierah, mawarputih, Brothermon, littlemuslimah, razhes dan lain-lain menyusun rancangan menjadi begitu teratur sekali.

Teringat juga pada masa itu mereka mengenakan Kang, dikehendaki melukis wajah Kang dan dibentangkan di depan... memang lucu.

Sanggup mereka datang dari jauh: misalnya, shafawi dari Penang, Prof. Muslim dari Terengganu, Hafiza dan Kakyong dari Perak.

Warga awal Ukhwah.com dapat merasai sendiri betapa susahnya membina Ukhwah.com. Tidak ada dana, tidak ada server sendiri, selalu sangat down, sampaikan pengasasnya hampir sampai ke peringkat 'give-up'. Antara satu sama lain begitu mesra online-offline. Warga awal Ukhwah.com juga banyak berkorban berusaha mencari dana untuk menghidupkan Ukhwah.com. Sesungguhnya kita terhutang budi kepada warga awal Ukhwah.com.

Cikgu Murni (cikgu84), nurul_soleha (halesolurun_84), rynar_abadi dan lain-lain tentu masih teringat kenangan lama kan? rynar_abadi, kali terakhir kita berkumpul bersama sambil berbincang di Giant Mall Kelana Jaya. Giant Mall ini adalah tempat kedua meeting selain KL-Sentral.

Sesiapa yang masih ingat lagi, KL-Sentral 5 tahun dulu masih lengang dan kita kerap mengadakan program di situ, sampaikan kita cop: KL-Sentral adalah ibu negara Ukhwah.com...

Nota: Melihat gambar muslimah tentu warga muslimah masih ingat lucunya gambar Kaei (nur_indah) mengadap qudwah_hasanah semasa bergambar.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 21:38


Pada 25-12-08 21:29 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!



Ini pula versi muslimin. Kang mencangkung sebelah Syah Inteam. Anak Kang, Edika di depan diapit oleh Brothermon dan Khalifah. Sebelah Khalifah adalah sahabat sejati, Prof. Muslim.

Melihat gambar-gambar kenangan JK Aidilfitri pertama di Masjid Al-Hikmah, UIA, PJ, sayu rasanya.

Teringat betapa telitinya team UIAPJ seperti Salafian, Alfaqierah, mawarputih, Brothermon, littlemuslimah, razhes dan lain-lain menyusun rancangan menjadi begitu teratur sekali.

Teringat juga pada masa itu mereka mengenakan Kang, dikehendaki melukis wajah Kang dan dibentangkan di depan... memang lucu.

Sanggup mereka datang dari jauh: misalnya, shafawi dari Penang, Prof. Muslim dari Terengganu, Hafiza dan Kakyong dari Perak.

Warga awal Ukhwah.com dapat merasai sendiri betapa susahnya membina Ukhwah.com. Tidak ada dana, tidak ada server sendiri, selalu sangat down, sampaikan pengasasnya hampir sampai ke peringkat 'give-up'. Antara satu sama lain begitu mesra online-offline. Warga awal Ukhwah.com juga banyak berkorban berusaha mencari dana untuk menghidupkan Ukhwah.com. Sesungguhnya kita terhutang budi kepada warga awal Ukhwah.com.

Cikgu Murni (cikgu84), nurul_soleha (halesolurun), rynar_abadi dan lain-lain tentu masih teringat kenangan lama kan? rynar_abadi, kali terakhir kita berkumpul bersama sambil berbincang di Giant Mall Kelana Jaya. Giant Mall ini adalah tempat kedua meeting selain KL-Sentral.

Sesiapa yang masih ingat lagi, KL-Sentral 5 tahun dulu masih lengang dan kita kerap mengadakan program di situ, sampaikan kita cop: KL-Sentral adalah ibu negara Ukhwah.com...



...kenangan yang mengusik jiwa...
pernah juga sekali join meeting kat plaza alam sentral shah alam...masa tu nak bincang jk apa erk..tak ingat...dan murni pun dah tak ingat siapa yang hadir dan anjur meeting tu..tapi lepas itu tak dapat lagi join meeting sebab terdapatnye beberapa masalah..... biasa lah u yang 1 ni...sangat memerhati pergerakan pelajar bertdg labuh...huhu


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 22:00


Cikgu Murni, kalau tak silap ia adalah meeting JK Uitm. Pengarahnya: Istisafa, kalau tak silap. Dan ia tidak dapat dijayakan atas beberapa sebab. Idzham pun terlibat sama berusaha menjayakan JK tersebut.

Kalau cikgu nak buat JK Alumni UiTM amat dialu-alukan. Hantar proposah ke pengarah event


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 22:04


Pada 25-12-08 22:00 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Cikgu Murni, kalau tak silap ia adalah meeting JK Uitm. Pengarahnya: Istisafa, kalau tak silap. Dan ia tidak dapat dijayakan atas beberapa sebab. Idzham pun terlibat sama berusaha menjayakan JK tersebut.


Kalau cikgu nak buat JK Alumni UiTM amat dialu-alukan. Hantar proposah ke pengarah event



rasa-rasanya camtulah....biaselah u tu...masa tu tengah panas tentang gerakan2 ni...entahlah..tak faham apa yang ditakutkan oleh pihak u tu....huhu..

kang...bagaimana cara untuk guna semula nick lama tu selain password? pentadbir tak boleh on semula ke? murni betul-betul tak ingat password...huhu :cry:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

murnie_cikgu84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1747
Posting: 60
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 00:03


terima kasih kang...
tanpa perlu mendaftar baru....Kang dapat mencantumkan kedua-dua nick murni.... :welcome: :bunga: :bunga:

yang lama yang lupa password...murnie
yang daftar baru......................cikgu84

dicantumkan.........................murnie_cikgu84 :-)

nostalgia tu sangat berharga.... :-)


-----------------
diriku....HAMBA ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan....

~wahai murni...bersangka baiklah kamu pada semua insan~


Bookmark and Share

  


  Member Information For murnie_cikgu84Profil   Hantar PM kepada murnie_cikgu84   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 15:37


assalamualaikum
rindu bangat dengan sahabat-sahabat lama ukhwah.com
baru last week tahu yang LB tu ahli lama sebelum ukhwah tertubuh..
nampaknya kita memang selalu berselisih ye LB.. hihi
Allah sangat hebat perancangannya
kita kenal kat ukhwah pada tahun 2008
sedangkan sesama join komuniti sebelum ukhwah time budak-budak lagi..hihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 18:04


smile_roses seorang lagi contoh warga awal Ukhwah.com, taat dan setia tanpa berbelah bagi...

smile_roses kenal Ukhwah.com dan Hanan.com.ny semasa dia tingkatan 4. Diam tak diam sekarang dah nak jadi Doktor. Lamanya... Cepatnya masa berlalu....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

murnie_cikgu84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1747
Posting: 60
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 18:13


betullah kang....

cepat tol masa berlalu..... :-)

anak kang yang murni jumpa dulu tu..sekarang mesti dah remaja... :-)

kakak2 yang dulu jumpa...sekarang ramai dah berkeluarga... :-)

sahabat-sahabat yang sebaya.....hilang jejak... :cry:

di manakah kalian?? :-(


-----------------
diriku....HAMBA ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan....

~wahai murni...bersangka baiklah kamu pada semua insan~


Bookmark and Share

  


  Member Information For murnie_cikgu84Profil   Hantar PM kepada murnie_cikgu84   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 18:23


InsyaAllah... Cikgu. Mereka akan kembali ke dalam Ukhwah.com. Kalau cikgui lihat sekarang ni pun, ramai warga lama yang masuk kembali. Orang kata, sekali pernah klik Ukhwah.com pasti akan klik lagi suatu masa nanti.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 23:53


lamanya.. memang tak sedar..
hampir 7tahun.. bersua muka dengan sahabat-sahabat lama
dengan nawwal lagikla 8thn bershbt tapi tak pernah bersua muka
insyaAllah satu hari nanti :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-12-08 11:52


entah,tak rasa apa-apa....biasalah,dalam dunia ni ada yang datang dan pergi...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 12:43


Pada 13-08-06 18:46 , ladybirdy posting:

!!! QUOTE !!!

dah bosan dengan ukhwah agaknya...yang saya ingat amrizal, joshua, jackie uniten hehe...


Pada 06-09-06 13:38 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-08-06 10:06 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-07-06 02:09 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum. yang paling saya rindu nak berforum adalah dengan joshua isfahan ;-) nak juga tau apa pandangan beliau tentang perubahan sikap tun dr mahathir sekarang ni :-di
rasanya soalan yang sama kena tanya jackie_uniten huhu... mesti jawapan dia selamba tapi pedas... :-di
ye lah, ramai dah hilang... ke mana hilangnya jackie_uniten7 dengan komen-komennya yang pendek dan straight to the point tu..


Pada 08-04-07 22:18 , GTF posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun rindu pada suasana dulu walaupun tak aktif sangat.Suka sangat baca posting joshua isfahan yang kelakar dan sound direct serta selamba saudara jackie_unitien.



erm... kepada yang mencari ....jackie_uniten kirim salam...

**ni yang rasa nak hasut jackie..suruh buat comeback ni... :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

rynar_abadi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 767
Posting: 61
Dari: uitm

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 13:02


Pada 12-12-08 21:44 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

jk



!!! QUOTE !!!

yang mana 1 erk? ingat2 lupa..sebab dah bertahun2...
kita berkenalan semasa majlis tengah berlangsung @ kat ruang solat? sebab igt2 lupa..ada kenal2 dengan sorng kakak kat ruang solat...murni datang sendirian ke uia..then tumpang bilik kawan.. tapi apa pun...ia kenangan indah..ada pertandingan anyam ketupat...huhu kelakar masa tu...org lelaki lebih pantas anyam ketupat kan? murni tak reti..


akak yang duduk barisan kedua dari depan, yang ke-4 dr kanan.
berkenalan kat mana akak pun dah lupa...masa meeting JK Uitm kat Plaza Alam Sentral akak pun ada..Kak istisafa dengan Idzham memang terlibat dengan Jk tu..Masa tu akak nak timba pengalaman jadi ajk JK tapi sayang tak dapat dilaksanakan.

!!! QUOTE !!!

Cikgu Murni (cikgu84), nurul_soleha (halesolurun_84), rynar_abadi dan lain-lain tentu masih teringat kenangan lama kan? rynar_abadi, kali terakhir kita berkumpul bersama sambil berbincang di Giant Mall Kelana Jaya. Giant Mall ini adalah tempat kedua meeting selain KL-Sentral.


Mestilah ingat Kang...rasanya itu kali terakhir saya jumpa Kang. Selepas menamatkan pengajian kat UiTM, saya kerja kat Terengganu...sebab tu dah lama tak dapat join JK... tunggu jugak JK kat Terergganu tapi mungkin terlepas pandang sebab dah lama tak online...
Sekarang dah bekerja kat KL ni, teringin jugak nak join JK, tapi bimbang tak dapat menyesuaikan diri sebab dah lama tak join forum...

Walau apapun semua kenangan di ukhwah.com tetap menjadi KENANGAN TERINDAH...
:-) :-) :-)


-----------------
Bukan Susah nak Susah
Bukan Senang nak Senang
Slow and Steady
Strive for Success


Bookmark and Share

  


  Member Information For rynar_abadiProfil   Hantar PM kepada rynar_abadi   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 29-12-08 17:40


owhh merindui kawan lama kat ukhwah.com ni.. hihihi... dulu-dulu ukhwah.com mesti lagi best dr sekarang, kan???

semua ni dah lama lah ye.. patutlah posting dah sampai beratus2.. salam dr saya, ahli baru juga.. dah 3bln dftr, tapi baru sekarang nak mnjelmakn diri... salam ukhwah.com, ahaksss.. ;-)


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

  


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:04


Kalau Kang masih ingat lagi khairul najjat(adisyah),saidah(merpati_putih),fatimah manisa(f_niesa) dan saya.. kami ni sekawan akrab semasa di kusza dulu.. uhuk..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-08 14:27


erkkkkk!ana ni dikira warga senior ke???he!he!dah lama tinggalkan ukhwah, rindu bangat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-08 14:30


sahabat ukhwah yang lain,yang ana ingatlah...al-farisi,dakwah ilahi,kasih-kekasih,rindu rahayu....dll lagilah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 15:03


Pada 30-12-08 13:04 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau Kang masih ingat lagi khairul najjat(adisyah),saidah(merpati_putih),fatimah manisa(f_niesa) dan saya.. kami ni sekawan akrab semasa di kusza dulu.. uhuk..



Laaaa... begitu rupanya. Dalam group itu ada Najjat, Merpati_putih, F_niesa. Kalau Nurul Soleha dari sama Slim River tentu ada tambahan lain seperti Nisak, Cik Nurul.

Kemudian dalam group kita itu sudah tentu rapat benar dengan Hanan. Selepas itu dalam group tersebut sudah tentu rapat dengan Maricella @ Kidot, Qing_er.

Tahunnya 2001 -- 2002 kan?

Di mana mereka?

Najjat, sudah balik dari Mesir dan menjadi guru di Shah Alam dan menyambung pelajaran di UUM. Sa'idah masih di Mesir, menyambung setahun lagi. F_Niesa di Marang dan sudah ada seorang puteri. Cik Nurul sedang menanti kelahiran anak sulung. Nisak di Malim Nawar, cikgu. Kidot di Gemas. Qing_er di UKM, buat Master.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 15:20


iye kang.. itu lah kisahnya..
tapi antara ramai-ramai tu saya saja yang tenggelam timbul.. tahun ni saja baru nak aktif balik setelah beberapa tahun tak aktif.. masa kerja tak menentu..
najjat pun dah lama tak hubungi dia.. saidah pun masih di mesir.. f_niesa pun dah ada baby(fatimah aishah) tapi dia duduk kedah dengan husbandnya.. sesekali saja balik marang.. kidot dan qing er pertama kali jumpa masa JK tautan ukhwah di ampangan di hari itu.. nisak dan Cik nurul saya kenal nama saja.. orangnya belum jumpa lagi..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 31-12-08 12:28


!!! QUOTE !!!

     Posting pada: 25-12-08 21:29




Ini pula versi muslimin. Kang mencangkung sebelah Syah Inteam. Anak Kang, Edika di depan diapit oleh Brothermon dan Khalifah. Sebelah Khalifah adalah sahabat sejati, Prof. Muslim.

Melihat gambar-gambar kenangan JK Aidilfitri pertama di Masjid Al-Hikmah, UIA, PJ, sayu rasanya.

Teringat betapa telitinya team UIAPJ seperti Salafian, Alfaqierah, mawarputih, Brothermon, littlemuslimah, razhes dan lain-lain menyusun rancangan menjadi begitu teratur sekali.

Teringat juga pada masa itu mereka mengenakan Kang, dikehendaki melukis wajah Kang dan dibentangkan di depan... memang lucu.

Sanggup mereka datang dari jauh: misalnya, shafawi dari Penang, Prof. Muslim dari Terengganu, Hafiza dan Kakyong dari Perak.

Warga awal Ukhwah.com dapat merasai sendiri betapa susahnya membina Ukhwah.com. Tidak ada dana, tidak ada server sendiri, selalu sangat down, sampaikan pengasasnya hampir sampai ke peringkat 'give-up'. Antara satu sama lain begitu mesra online-offline. Warga awal Ukhwah.com juga banyak berkorban berusaha mencari dana untuk menghidupkan Ukhwah.com. Sesungguhnya kita terhutang budi kepada warga awal Ukhwah.com.

Cikgu Murni (cikgu84), nurul_soleha (halesolurun_84), rynar_abadi dan lain-lain tentu masih teringat kenangan lama kan? rynar_abadi, kali terakhir kita berkumpul bersama sambil berbincang di Giant Mall Kelana Jaya. Giant Mall ini adalah tempat kedua meeting selain KL-Sentral.

Sesiapa yang masih ingat lagi, KL-Sentral 5 tahun dulu masih lengang dan kita kerap mengadakan program di situ, sampaikan kita cop: KL-Sentral adalah ibu negara Ukhwah.com...

Nota: Melihat gambar muslimah tentu warga muslimah masih ingat lucunya gambar Kaei (nur_indah) mengadap qudwah_hasanah semasa bergambar.


-----------------




Jk aidilfitri yang tak boleh dilupakan...pergi dengan motor, balik naik bas..


terkenang rakan-rakan lama, kaze, aidilshah dan wife, dan ramai lagi. teringat juga suka duka di awal penubuhan ukhwah, tanpa kecekalan pengasas dan president Uc, pasti ukhwah tak bertahan.....


!!! QUOTE !!!

Cikgu Murni, kalau tak silap ia adalah meeting JK Uitm. Pengarahnya: Istisafa, kalau tak silap. Dan ia tidak dapat dijayakan atas beberapa sebab. Idzham pun terlibat sama berusaha menjayakan JK tersebut.


sedih juga jk ni tak berjaya, dah beruasaha tapi ada beberapa masalah tak dapat di elakkan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 12:31


yang paling saya ingat : nickname joshua isfahan, jackie_unitien, tghaikal
walaupun ropamu tidak ku kenal tatapi tulisanmu tetap menjadi poojaan hatiku
hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 31-12-08 13:18


owh ni tempat berkumpulnye wrge2 emas ye?? biasa lah.. datang dan prgi.. ukhwah tu bukan ukhwah.com saja.. ihik3...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 13:23


Ada rezeki panjang umur InsyaAllah ketemu lagi.. :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 13:37


Pada 31-12-08 12:28 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

    
Jk aidilfitri yang tak boleh dilupakan...pergi dengan motor, balik naik bas..


Kenangan izdham terlupa letak kunci motor. Nampak dari bawah pokok izdham menggelabah keliling dewan al_Hikmah mencari kunci motor. Kalau tak silap Kaei turut membantu. Rupa-rupanya kunci ada di bawah tempat duduk motor. Kenalah balik rumah ambik kunci spare...

Banyak juga kenangan lucu dengan izdham...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 31-12-08 15:22


Pada 31-12-08 13:37 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-08 12:28 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

    
Jk aidilfitri yang tak boleh dilupakan...pergi dengan motor, balik naik bas..


Kenangan izdham terlupa letak kunci motor. Nampak dari bawah pokok izdham menggelabah keliling dewan al_Hikmah mencari kunci motor. Kalau tak silap Kaei turut membantu. Rupa-rupanya kunci ada di bawah tempat duduk motor. Kenalah balik rumah ambik kunci spare...

Banyak juga kenangan lucu dengan izdham...

hahhahaha kang ingat lagi rupanya.. tapi kunci tu memang hilang. motor pun dah jual....

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 09:03


adakah saya dalam salah seorang kategori ini? hehe.

sudah lama join, tapi baru pergi JK sekali sahaja iaitu semasa di Melaka. Tahun Lepas (2008)


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

  


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 10:55


Pada 01-01-09 09:03 , Along_Safa posting:

!!! QUOTE !!!

adakah saya dalam salah seorang kategori ini? hehe.

sudah lama join, tapi baru pergi JK sekali sahaja iaitu semasa di Melaka. Tahun Lepas (2008)



Sudah tentu...
Dan tak semestinya rajin JK itu menentukan kategori. JK hanya sebahagian dari Ukhwah.com.

Along_Safa atau sebelum ini dikenali dengan Safa_Indah juga salah seorang warga terawal. Seingat saya sejak beliau di Politeknik Ungku Omar sudah menjadi warga Ukhwah.com. Sekarang dah nak dapat anak. Lama dah tu...

Along_safa bersama sejak dari zaman Ukhwah.com dalam keadaan "sengsara". Along_Safa juga turut bersama membangunkan Ukhwah.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 12:35


Err.. apakah yang menjadikan seseorang warga ukhwah.com tu kategori warga awal..? Apakah yang jadi ahli pada tahun 2003/04/05? Atau warga yang pernah aktif suatu ketika dulu sekitar 2 tahun lepas, kemudian secara tiba-tiba menghilangkan diri...?

Mana satu kah jawapan yang sebenar.....


ps:- saya masih warga baru. Fresh lagi. Heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 12:36


hari ni ana ternampak seorang lagi warga ukhwah.com awal akhi aidilshah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 12:46


in the name of Allah the most gracious the most merciful

ana nak cadangkan apa kata kalau kita buat satu JK MEGA UNION untuk ahli lama macam mana?

kita buat kat tempat yang senang nak jumpa contoh kl central ke? ataupun kat mana-mana sahaja yang entum rasa senang nak jumpa.. so kalau cakap saja JK ni tak kan jadi, jadi ana cadangkan kepada tn presiden untuk minta kang sebagai pengasas ukhwah.com ni jagi pengarahnya macam mana?

kat bawah ni ana letak senarai ahli lama yang nak join bagi memudahkan tn pengarah kang menjalankan tugasan seterusnya, tentang tarikh, masa kita bincang nanti.



nama ahli lama yang akan datang JK MEGA UNION
1. kang
2. aidilshah & alin_nil
4.
5.
6.


* nanti boleh tengok anak-anak ana (Raudhatul Husna & Raudhatus Syahidah)
* ini cadangan ana saja.. kalau ada pandangan lain entum boleh cadangkan sebab ana sendiripun secara peribadi rindu jugak pada entum semua.

Bookmark and Share

  


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 13:12


Aidilshah!... akhirnya muncul juga. InsyaAllah, akan lebih ramai yang menyusul selepas ini.

Aidilshah adalah Pengarah JK Hospital, yang diadakan dengan jaya, teratur dan ikut protokol. Ia adalah antara JK yang paling berjaya dan berfaedah kepada pihak Ukhwah.com dan pihak Hospital Seremban.

Bagaimana nak menggambarkan kejayaan? Pihak hospital meminta lebih kerap JK sepertinya diadakan di Hospital Seremban.

Apa yang amat menarik JK yang diadakan 4 tahun lepas itu benar-benar mengikut protokol.

Pertama kali jumpa Aidilshah di JK Convest UIA, Gombak. Pada masa itu juga terjumpa Darul_Numan81 (Alin). Memang tak sangka sama-sekali akhirnya mereka menjadi suami isteri. Mereka berdua mencipta sejarah -- pasangan pertama bertemu jodoh di Ukhwah.com!

Mengenai cadangan untuk mengadakan JK MEGA UNION memang amat baik sekali. Nanti kita panjangkan kepada Prof_Muslim dan Khalifah.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 13:38


Terkedu betul. Macam dalam drama saja bila diseru ramai pula yang kembali, mungkin kekuatan ukhwah, bagai mendengar bicara hati.

Selamat bertemu kembali Mr Aidilshah, dah ada dua puteri ye. Kirim salam pada kak Alin, masih setia dengan tudung biru ke. Hehe..

Kalau nak diadakan JK MEGA UNION, sampaikan dan sebar2kanlah salam pada sahabat-sahabat semua ye.

Ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 21:10


baru bulan ni kembali jenguk2 ukhwah.com . seblom ni dok busy dan tak sempat dok ngadap PC..huhuh.. tapi sekarang da ok sikit... tak tahu lah saya ni ahli ke lama ke baru ke...apa-apa pun nice lepak2 sini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

fniesa
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2009
Ahli No: 36601
Posting: 2
Dari: Penyu @ Jelapang Padi

blank  


posticon Posting pada: 07-01-09 15:44


assalamu'alaikum semua...apa khabar Kang,kak Hanan dan sahabat-sahabat lama...memang rasa macam sedih saja bila terkenang kembali kenangan2 lama perkenalan antara sahabat-sahabat cyber yang sudah mejadi realiti...tapi nothing belum lagi berkesempatan jumpa Kang live,,,begitu jugak kak Hanan...dengar-dengar cerita adik kak Hanan dah nak dapat baby ye...pasal JK MEGA UNION tu nak buat kat mana ye...kalau jauh tak dapat lah nak join sekali...tapi kalau buat kat belah Utara ni,insyaALLAH boleh join sekali:-)..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fniesaProfil   Hantar PM kepada fniesa   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 12:19


salam MUharram..
emm.... mr aidil back to uc..hihi..
bguiihh cadangan tu ya akhi.. lama ambo tak jumpa kak alin..

memang terimbau kenangan MEGA JK 2004.. fuh..
dah 4 tahun lebih MEGA JK berlalu pergi..namun,ss
tak pernah lupa dengan sahabat uc yang lalu..

dari status single dah bertukar berduet..
status pelajar...siswa.. pekerja.. suami..isteri..
kenangan terindah semuanya disemat dikalbu...ewah..

just on lah the MEGA Reunion..
pakat panggill sahabat lama..

nur_islami,nur_indah,irda82,alfaqierah,azzahrah,k_k,
al-umari,achik solehah,littlemuslimah,nawwal,
dan rmaai lagi lah..

ss ni dikira kategori yang masih awal juga..hii..
as simple as simple shida ;)

selamat menemukan sahabat lama..
yang jauh kita dekatkan..
yang dekat kita rapatkan..
yang hilang dicari lah..hiihii..

nak berpantun tapi, mood hilang kejap..

patah tumbuh hilang berganti.. ye ke ...???
huhuhu...


wallahu'alam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 09:44


alhamdulillah hari ni kak lin (darul_numan81) online
dah sekian lama akak xonline.
seronok sangat bila tengok id kak lin ni..

semoga ukhwah kita akan terus
berkekalan walau di mana saja kita berada... :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-01-09 09:55


salam UKHWAH...ANA DAH lama DAFTAR cuma JARANG BERPOSTING....SALAM UKHWAH BUAT SEMUA..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 15-01-09 10:02


Kalau forum ni cari sahabat-sahabat ukhwah di awal pnubuhan, forum yang cari kawan-kawan lama ad tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-01-09 13:27


Pada 31-12-08 12:31 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

yang paling saya ingat : nickname joshua isfahan, jackie_unitien, tghaikal
walaupun ropamu tidak ku kenal tatapi tulisanmu tetap menjadi poojaan hatiku
hehehe


yo, ramai juga yang ingat jackie_uniten7 ni, joshua sibuk sekarang, eni asyik minta masuk sini balik. :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
Jangan sayangi lemak anda!.


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 29-01-09 08:09


saya teringat jackie united. sebab selalu terbaca jackie united. ahah hah ha.
saya ni pun baru aktif semule. dulu selalu lah. borak-borak minat derme. hah ha.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 29-01-09 08:11


tu belum kira yang bertemu jodoh kat sini. punyalah banyak.
nak kawin siap ada banner letak kat ukhwah.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 10:33


Pada 25-01-09 13:27 , Jackie_uniten7 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-12-08 12:31 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

yang paling saya ingat : nickname joshua isfahan, jackie_unitien, tghaikal
walaupun ropamu tidak ku kenal tatapi tulisanmu tetap menjadi poojaan hatiku
hehehe


yo, ramai juga yang ingat jackie_uniten7 ni, joshua sibuk sekarang, eni asyik minta masuk sini balik. :bunga: :bunga: :bunga:



kembali jugak sahabat kita ni...alhamdulillah..muga saudara kembali aktif dalam forum ini....rindu pulak dengan posting jackie yang stright foward....huhuhuhu



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 13:07


Assalammualaikum....

Harap ukhwah.com terus unggul.... lama betul tak online....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 14:07


nak mencelah sikit...kalau dapat berjumpa dengan ahli2 veteran ni mesti banyak cerita dan pengalaman yang nak dikongsikan masa mula-mula ukwah.com ditubuhkan. :kelip:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 14:09


ahli veteran????kalau sadiqah nak jumpa ahli veteran,sila lah datang rumah....hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 14:16


oh... nanti kita semua juga akan digelar ahli veteran suatu hari kelak. haha.

p/s: semut2 veteran.. hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-09 16:06


mungkin yang lama sudah jemu....jemu menghadap komputer, maka dicari alternatif lain. sapa tau....

ps: saya budak ahlo veteren

Bookmark and Share

  


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 03-02-09 16:11


Assalamualaikum,

Abdullah teringat ada seorang ahli ukhwah lama yang suka 'berpedang' dalam postingnya. Dah lupa pula nick nya...selalu memeriahkan suasana.
Ada yang ingat tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 16:13


Pada 03-02-09 16:11 , Abdullah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,

Abdullah teringat ada seorang ahli ukhwah lama yang suka 'berpedang' dalam postingnya. Dah lupa pula nick nya...selalu memeriahkan suasana.
Ada yang ingat tak?


kalau tak silap " lidah penghunus" ke???

betul ke tidak ini???kalau salah..maap ye tuan punya diri


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 03-02-09 16:21


Hmm...Abdullah maksudkan ada seorang lagi. Kalau tak silap nick dia ada ke'jepun'an sikit hehehe.

Lupa dah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 03-02-09 16:58


Pada 03-02-09 16:21 , Abdullah posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm...Abdullah maksudkan ada seorang lagi. Kalau tak silap nick dia ada ke'jepun'an sikit hehehe.

Lupa dah..
ooo itu kalau tak silap ken namanya ken apantah... asyik2 ajak lawan pedang saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 17:12


a'ah ken.. comel saja dengan pedang dia..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 17:15


haaaaaaa..........ingat-ingat...tapi tak terkeluar nama dia...hehehe
kalau nak cari,cari kat forum yang awal-awal dulu lah...tapi banyak kerja nak buat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-06-09 23:17


ermm.. bila orang2 lama bersuara.. :welcome:

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 13-06-09 13:22


Pada 12-06-09 23:17 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

ermm.. bila orang2 lama bersuara.. :welcome:


Diorg bersuara jadi apa yek? :berfikir: :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-06-09 13:25


Pada 13-06-09 13:22 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-06-09 23:17 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

ermm.. bila orang2 lama bersuara.. :welcome:


Diorg bersuara jadi apa yek? :berfikir: :kelip:


ermm.. apada soalan :lol:.. dah tentu la diaorang bersuara jadi orang.. tak kan jadi haiwan lak kut.. aiyuuu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-08-09 15:13


السلام عليكم

ana nak kata awal x jugak...tapi ana dah masuk jadi ahli sejak belajar di Mesir lagi...pernah buat program jaulah ahli ukhawah d mesir..Selamat Menyambut Ramadhan...


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

  


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-08-09 21:56


Assalamualaikum....
tahniah, akhirnya ukhwah.com kembali lagi...

sudah lama tak buka ukhwah.com... rindu juga masa zaman sekolah dulu... selalu buka ukhwah.com... banyak input2 yang berguna boleh ambil daripada portal ini....

pepon, moga ukhwah.com terus maju dan sentiasa menyediakan input2 yang bermanfaat. insyaallah...


-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-08-09 22:23


Alahai, rindunya saya pada semua warga famili di sini.

Salam ukhwah kembali.


-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.


Bookmark and Share

  


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-08-09 01:19


Assalamualaikum

salam tautan ukhwah...
selamat kembali ukhwah.c0m....
selamat bertemu kembali shbtt2...
m0ga kemeriahan ukhwah.c0m turut kembali...
sama-sama kita k0ngsi ilmu...

salam perjuangan.... :welcome:


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 31-08-09 05:56


sekian lama menunggu akhirnya ukhwah kembali beroperasi..harap tiada lagi status offline...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 31-08-09 09:25


salam ukhwah kembali (kerana lama juga menyepi.. hehehe..) dari kota singa =)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-08-09 15:44


Salam Ukhwah. Akhirnya dapat jugak kembali ke sini setelah agak lama berkelana ke tempat lain.


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-09 19:43


Ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-09 22:55


ini memang menggamit memori ni..

selamat berkembang biak ukhwah..

semoga perjalanan kekal lurus ke destinasi


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 02-09-09 22:06


alhamdulillah ukhwah dah ber operasi semula... ada

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 02:21


SATU UKHWAH

Satu Ukhwah, Jadi Pegangan,
Rukun Iman Teras Kehidupan,
Satu UKhwah, Benteng Yayasan
Warga Ukhwah Sayang Semua....


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-09-09 10:59


saya pun warga awal berjasa ei..hehe..seigt saya saya join ukhwah.com ni sejak awal penubuhan..tak silap saya sejak sahabathijjaz lagi...

pernah jugak join aktiviti mega jk 2004..masa 2 dapat jumpa ramai warga ukhwah..paling tak lupa kak shida yang baik hati..kak alin, kak fatimah, ainul_nabila..dan ramai lagi..dah xigtlah...lepas itu saya terajui JK Kelantan 2004 bersama sahabat-sahabat lain..masih segar dingatan memori jk Kelantan bersama sahabat-sahabat...kak alin..rindunya dekat akak..masih kat husm lagi ke?

suka sangat ukhwah.com dah kembali beroperasi...

semoga ikatan ukhwah anatar kita terus berkekalan..insyallah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-09-09 10:13


saya ingin mencari cik hales.
kembalilah cik hales.hihi
uiks. gerun. cik hales pun mod kat sini jugak.:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-09-09 16:52


Assalamualaikum......

akuuu.... akuuuuu dah masuk....


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



  


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-09-09 16:56


Pada 05-09-09 16:52 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum......

akuuu.... akuuuuu dah masuk....



.. Waalaikumsalam "bro".. terus kan memburu ye :lol:.. ahaks..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-09-09 17:09


Pada 05-09-09 16:56 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-09-09 16:52 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum......

akuuu.... akuuuuu dah masuk....



.. Waalaikumsalam "bro".. terus kan memburu ye :lol:.. ahaks..


wakakkaakaaaaaa.... tengkiu...
aku harap semakin ok server UKHWAH ni....

hari tu nak masuk pun tak boleh... menyampah betul....
ini Umar Khalil, Mujahid dan Sirat82 punya kerja laaaa ni!!
Simple Shida pun sama juga!!


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



  


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-09-09 17:13


Pemburu Pokok, kenapa tak call teman? penat saja teman bagi nombor hense....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-09-09 17:24


Pada 05-09-09 17:13 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pemburu Pokok, Kenapa tak call teman? penat saja teman bagi nombor hense....



wakakaka.... lupa nak call.... nanti aku call lain kali...
:-D


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



  


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-09-09 00:33


Sudahlah pemburu harimau. Jangan dok buat bising-bising sangat. Masuk dengan rilek dan tenang sikitla....


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-09-09 01:22


Pada 06-09-09 00:33 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Sudahlah pemburu harimau. Jangan dok buat bising-bising sangat. Masuk dengan rilek dan tenang sikitla....



ishhhh.... aku pulak dipersalahkan.... tak patut langsung!!
:jangan:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



  


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kembalilah...
    »» Mencari sahabat-sahabat di awal penubuhan ukhwah.com

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.237345 saat. Lajunya....