Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Keep your friends close, and your enemies closer
-- Sun-Tzu

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 6 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Orang lelaki tolong jawab....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Orang lelaki tolong jawab....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Orang lelaki tolong jawab....

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 00:04


tak mengapa, saya faham, sebab itu saya kata satu perkembangan yang positif... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 10-04-06 00:04


Pada 10-04-06 00:02 , zilzal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-04-06 23:57 , Abu_Ruqayyah posting:

!!! QUOTE !!!

Isteri saya sebelum kahwin dengan saya memang pakai tudung.
Sekarang bila dah kahwin tak pakai tudung.....


statement yang boleh disalah tafsir dengan membaca sekali lalu...:)

enta memang bijak zilzal :-)
[ Telah diedit oleh: Abu_Ruqayyah pada 10-04-06 00:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 00:05


Pada 09-04-06 23:58 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

baguslah tu, satu perkembangan yang positif... :lol:



kan dah kata tadi..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 11-04-06 12:55


tak kisah mana satu..janji dia boleh berubah masa bersama dengan kita...kalau yang tak pakai tdung kita tambah tdungnya..kalau yang dah pakai kita cantikkan akhlaknya...cos yang pakai tdung labuh pun belum tntu akhlaknya baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

warisan_lading
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.02.2006
Ahli No: 22434
Posting: 57
Dari: melaka

Kedah  


posticon Posting pada: 11-04-06 14:34


banyak bezanya antara perempuan,muslimah dan mukminah...isk2.... :-? :-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For warisan_ladingProfil   Hantar PM kepada warisan_lading   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 16:07


saudari jutawan..sila jawab untuk lading?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-06 16:09


beza pada ejaan...hehe..apakata daeng tolong jawab...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 16:18


perempuan = wanita

mukminah = wanita yang beriman

muslimah = wanita yang beragama Islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-06 16:21


apa beza mukminah dengan muslimah??i mean, bukan beza dari segi istilah, tapi beza dari segi maksudnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 16:30


seorang wanita yang berada di kelab malam menari , minum arak dan lain...
bila ditangkap dia disoal siasat.dia di tanya nama.nama saya Nurul.polis tu pun tulis dalam laporan namanya Nurul dan tanpa bertanya dalam ruangan agamanya pula ISLAM.jadi dia seorang muslimat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-06 16:31


ok, i understand..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 16:34


awak faham ye jutawan...seronoknya saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 11-04-06 16:41


ana prefer yang jutawan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-06 16:43


hoho...materialistik...kalau yang jutawan tapi free hair macam mana???

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 16:48


erm,beza antara muslimah dan mukminah :
mukminah beriman dengan rukun2 iman dan beramal dengannya.adapun mukminah macam mereka yang yakiin dengan Allah dan ajaran nabi.
muslimah ini beriman dan percaya dengan rukun iman.Lagi satu,dia ni percaya dan taat dengan ajaran Allah dan Rasul.

ps : walau pun berbeza,jadilah keduanya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-06 16:50


terima kasih mieIKIM

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 16:54


terima kasih mie..jawapan awaklah yang lebih lengkap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aku_eus85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13619
Posting: 86
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-04-06 18:54


ramai yang pakai TUDUNG tapi tak pakai STOKING kaki... so, pilihlah yang sentiasa pakai stoking kaki bila terdedah pada persekitaran luar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_eus85Profil   Hantar PM kepada aku_eus85   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 19:18


ngehngeh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 19:19


menepati aurat itulah untuk anda.
kaki juga aurat bagi wanita.so pakailah stoking.
jangan makan stoking.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

warisan_lading
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.02.2006
Ahli No: 22434
Posting: 57
Dari: melaka

Kedah  


posticon Posting pada: 11-04-06 21:12


Ana lebih prefer kepada jawapan Daeng_Jati... :lol: :lol: :lol:

tapi apa-apa pun syukran kepada...semua yang bagi komen...dan jangan lupa...kepada yang dah bertudung labuh....dah berstoking kaki..jangan lupa stoking tangan..... :-di :-di :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For warisan_ladingProfil   Hantar PM kepada warisan_lading   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-04-06 21:35


Kalau muslim pula hehehe
saja tanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

cute_kitty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.03.2006
Ahli No: 23544
Posting: 43
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-04-06 21:45


wahhh.. nampaknyer, ramai muslim yang inginkan wanita bertudung,, kalau macam tu, saya nak lelaki bertudung jugak laa...

cemana lelaki bertudung tu?? hurmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cute_kittyProfil   Hantar PM kepada cute_kitty   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 22:52


lelaki bertudung??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-06 23:36


lelaki bertudung???berstokin???haha...

p/s: tak nak lelaki bertudung..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 00:42


lelaki tudung kepala dengan kopiah, serban atau songkok...

lelaki pun pakai stokin apa, kat ofis hari2 saya pakai stokin :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 01:01


tapi pakai stokin kat ofis saja kan...ke pergi kedai mamak pun pakai stokin???

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 01:02


tidur pakai stokin sejuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-06 01:14


kuda pun pakai stokin jugak...oppss...meraPU Lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

warisan_lading
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.02.2006
Ahli No: 22434
Posting: 57
Dari: melaka

Kedah  


posticon Posting pada: 12-04-06 04:16


sokong ibnu_musa :lol: :lol: :lol:


nak best lagi lelaki tudung dengan..ilmu iman dan amal... :-di :-di :-di


dan stokin dengan wuduk yang tak putus..... :-di :-di :-di
[ Telah diedit oleh: warisan_lading pada 12-04-06 04:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For warisan_ladingProfil   Hantar PM kepada warisan_lading   Quote dan BalasQuote

cute_kitty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.03.2006
Ahli No: 23544
Posting: 43
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-04-06 22:19


Lelaki bertudung adalah lelaki yang bersifat pemalu dan tidak menunjuk-nunjuk.. betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For cute_kittyProfil   Hantar PM kepada cute_kitty   Quote dan BalasQuote

Truth
Warga Rasmi
Menyertai: 22.01.2006
Ahli No: 22117
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 22:59


ana cukup suka yang bertudung labuh...tapi ana tak jumpa lagi..maklumla ana bukan student agama dan malu bila hendak bercakap dengan yang bertudung labuh..tapi yang tak bertudung pun ramai yang baik..cuma suasana keluarga atau persekitaran yang membentuk mereka...sehingga ini ana jumpa yang tak bertudung..mostly suka tolong orang..tak berkira dan ramah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For TruthProfil   Hantar PM kepada Truth   Quote dan BalasQuote

iyat_warak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22711
Posting: 21

malaysia  


posticon Posting pada: 13-04-06 12:08


emmm...

Saya pula suka perempuan saja.... heheh

erkkk...ok ke tu????

Bookmark and Share

    


  Member Information For iyat_warakProfil   Hantar PM kepada iyat_warak   Pergi ke iyat_warak's Website   Quote dan BalasQuote

iyat_warak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22711
Posting: 21

malaysia  


posticon Posting pada: 13-04-06 12:10


uhuk! uhuk! maksud kita, perempuan yang benar-benar perempuan. 100% perempuan...ada juga 80% saja perempuan, yang lain tu gabungan pelbagai...harimau, lembu, GRO dll...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For iyat_warakProfil   Hantar PM kepada iyat_warak   Pergi ke iyat_warak's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-04-06 13:11


bertudungla... botol sos pun bertudung

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

UIHR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.04.2005
Ahli No: 15700
Posting: 89

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-06 14:37


mana-mana pun boleh asalkan dapat menjadi isteri yang solehah dan mengikut perintah Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For UIHRProfil   Hantar PM kepada UIHR   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 15:04


yang bertudung la!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

apiz_craze
Warga Rasmi
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20454
Posting: 7
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-04-06 15:52


ana nak yang bertudung...sempurna tudungny macam firman ALLAH...tdung yang sempurna insyaALLAH melambangkn perwatakan wanita itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For apiz_crazeProfil   Hantar PM kepada apiz_craze   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 20:21


bertudung la.........
yang tak bertudung,entah la...tak lawa pun..
Kalau pakai tudung,lagi comel...
tak bertudung,tak boleh kahwin...huhuhuhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 20:24


Pada 13-04-06 14:37 , UIHR posting:

!!! QUOTE !!!

mana-mana pun boleh asalkan dapat menjadi isteri yang solehah dan mengikut perintah Allah.

yang tak bertudung tu awal2 dah melanggar perintah Allah s.w.t.

senang-senang macam ni, kalau dah berkenan dekat orang yang tak bertudung, suruh dia bertudung dulu baru boleh kahwin :lol:

p/s: lelaki pun kena jual mahal apa... :roll:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 20:25


saya suka perempuan yang pakai tudung labuh....
paling ptg adalah agamanya


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 18-04-06 00:59


Pada 02-09-05 10:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

saya pastinyer memilih wanita bertudung sopan....nampak cute dan comel.pastinya farhana pun comel bertudung


Mmm, ni gaya tekel cara lama... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 18-04-06 01:01


Pada 13-04-06 14:37 , UIHR posting:

!!! QUOTE !!!

mana-mana pun boleh asalkan dapat menjadi isteri yang solehah dan mengikut perintah Allah.


Kalau tak bertudung tu tak solehah la....
Sbnanye, kalau awek pakai tudung kan, perasaan laki ni jadi lain. Sejuk hati memandang. rasa tak jemu untuk pandang lagi walaupun mencecah angka belasan kali.. Tak jemu2.. Hahaha. Eh, kantoi! OOppsss...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

sapphire
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24206
Posting: 28
Dari: United Kingdom

Selangor  


posticon Posting pada: 18-04-06 06:28


Pada 02-09-05 12:34 , Jackie_uniten7 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-09-05 10:32 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

Sebagai seorang lelaki antara wanita yang bertudung dan wanita free hair anda lebih prefer yang mana satu sebagai calon isteri anda.... ;-) Wassalam



berapa banyak dah soalan ni? i. prefer yang tak bertudung, boleh didik jadi bertudung dan tutup aurat. tambah lagi islam.



Interesting..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sapphireProfil   Hantar PM kepada sapphire   Quote dan BalasQuote

Minur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24249
Posting: 100
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 15:26


no comment.... mungkin yang free hair tu belum sampai lagi hidayah Allah kepada mereka... kita doakan lah.. :) tapi kalau "kuih yang tak berlapik pun boleh dihinggapi lalat, apalagi yang tak berlapik.." sama-sama lah kita memikirkannye....

p/s: kepada kaum adam.. sama-sama lah kita menyolehkn diri kita kalau kita maukan perempuan yang solehah.. jangan harap lah kalau setakat berangan-angan saja... tapi tak ada usaha.. wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MinurProfil   Hantar PM kepada Minur   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 15:31


Pakai tudung belum tentu ok..
Tak pakai tudung belum tentu tak ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 13:42


ana prefer dan mengutamakan yang berakhalak baik dahulu... heh! :D
tudung labuh belum tentu dia baik... huhu! :D dari segi akhlak dan tutur kata nya heh! :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 03-09-07 13:57


Mencari calon isteri bertudung labuh dan berdoa agar dapat yang solehah.. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 14:31


.. bergantung kepada selera masing-masing lah.. ada yang suka bertudung ada yang sebaliknya.. tapi macam biasala.. lelaki mana yang tidak mahu isterinya seorang yang baik walaupun dirinya tak berapa baik.. itu memang hakikat.. contoh macam aku ni.. ahaks.. jadi tepuk dada tanya selera lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 15:32


saya pun same...saya ni bukan tak baik cuma nakal saja...saya nak sangat seorang isteri yang solehah

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

nurizzat64
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26237
Posting: 73
Dari: Kajang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 15:40


mestilah muslimah yang bertudung labuh.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizzat64Profil   Hantar PM kepada nurizzat64   Pergi ke nurizzat64's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-09-07 17:08


Assalamualaikum...
Mestilah bertudung...labuh....
Kalau tak..tudung 60
Kalau tak..tudung 45
Kalau tak..tak kahwin agaknya.... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 17:11


Pada 10-04-06 00:02 , Abu_Ruqayyah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-04-06 23:57 , Abu_Ruqayyah posting:

!!! QUOTE !!!

Isteri saya sebelum kahwin dengan saya memang pakai tudung.
Sekarang bila dah kahwin tak pakai tudung.....

Opsss....statement kurang lengkap, maksudnya:
dulu sebelum kawin isteri saya depan saya memang pakai tudung, bila dah kawin, di rumah dia tak pakai tudung depan saya :lol:

salam...

hhmm... :lol: :lol: :lol:

nasib baik akhi dah perjelas lanjut.

kalau tidak, ramai yang salah tafsir.. :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 17:14


buat lawak lah pulekkk...tapi walaupun pakai tudung tutup satu badan kita kena jugak risik betul-betul betul agamanya, hatinya, dan segalanya supaya kita berpuas hati dengan pilihan kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

budakkedah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16701
Posting: 67
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 03-09-07 18:26


yang bertudung lah...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For budakkedahProfil   Hantar PM kepada budakkedah   Pergi ke budakkedah's Website   Quote dan BalasQuote

hyekal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21857
Posting: 235
Dari: bndar diRaja

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 21:52


hurm, pilihlah yang terbaik..
bertudung kebiasaannya menjadi kriteria utama dalam memlih..
tapi saya tak dinafikan yang bertudung itu tidak semsetinya baik..
tapi permasalahan sebenar bukan di situ..

statistik 2004 tak salah menyatakan ,
nisbah lelaki dan wanita sekarang ialah 1:13
dan nisbah ini semakin meningkat.. (ada harpan kawin 4 ni.. hehe..)

jadi majoriti gadis zaman sekarang bertudung walau ada yang hanya cukup syarat saja..
but stil bertudung.. so , kami kaum lelaki, mempnyai banyak pilihan..
meaning to say that we can choose the best, even though we are not as best as muslimah are.. :) depend on experience lah ..

jadi, kepada kaum muslimah semua, ada masa yang banyak lagi dalam proses menjadi isteri yang solehah, dan percayalah, anda akan lebih dihormati jikalau anda betul-betul berubah kerana anda yang menginginkan perubahan itu, bukan dipaksa.. saya sangat suka melihat gadis yang xbertudung mula memakai tudung..
rasa SERONOK sangat, sebab satu hidayah telah mula masuk ke dalam dirinya..
wallahu a'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyekalProfil   Hantar PM kepada hyekal   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 22:04


setuu sesangat dengan hyekal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 03-09-07 22:52


tentu pilih yang bertudung...
however, jodoh tu, Allah yang tentukan. kalau dah ditetapkan yang tak bertudung, kena lah tarbiah supaya betudung...

untuk lelaki, perlu berusah lebih untuk menjadi seorang lelaki soleh... keranan perempuan solehah untuk lelaki soleh... tak guna demand perempuan pakai tudunug labu tapi lelaki sendiri subuh tak pernah bangun!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 03-09-07 22:52


tentu pilih yang bertudung...
however, jodoh tu, Allah yang tentukan. kalau dah ditetapkan yang tak bertudung, kena lah tarbiah supaya betudung...

untuk lelaki, perlu berusah lebih untuk menjadi seorang lelaki soleh... keranan perempuan solehah untuk lelaki soleh... tak guna demand perempuan pakai tudunug labuh tapi lelaki sendiri subuh tak pernah bangun!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 03-09-07 22:52


tentu pilih yang bertudung...
however, jodoh tu, Allah yang tentukan. kalau dah ditetapkan yang tak bertudung, kena lah tarbiah supaya bertudung...

untuk lelaki, perlu berusah lebih untuk menjadi seorang lelaki soleh... kerana perempuan solehah untuk lelaki soleh... tak guna demand perempuan pakai tudung labuh tapi lelaki sendiri subuh tak pernah bangun!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 12:42


salam..hmm..saya prefer wanita bertudung lah...insyaAllah iman nya lebih baik..mudah dibimbing..dan paling penting..dia yang akan membersarkan anak2 saya nanti..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 05-09-07 13:25


about pengalaman

....ana tanya tuan yang pakai tudung tu....

begini lah lebih kurang bunyinya

AKU:"awak pakai tudung sebab tutup aurat ke sebab syarat?"

WANITA BERTUDUNG: "mestilah tutup aurat"

AKU:"menmpakkan bentuk tubuh badan tak aurat ke?"

WANITA BERTUDUNG:"...senyap..."

*moral....kalau setakat bertudung tapi memakai baju ketat/t-shirt pendek menmpkkan tubuh badan ....same saja...

mana aurat yang sebnarnye ..tapi tu lah trend masa kini..negara maju katakan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

mirul135
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30689
Posting: 45
Dari: CFS IIUM PJ

saudiarabia  


posticon Posting pada: 05-09-07 14:43


salam..
apa-apa pun ana akan pilih bdsarkn tahap agmanya..tapi plihan daripd mereka yang mnutup auratnya scara sempurna dan solehah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mirul135Profil   Hantar PM kepada mirul135   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 05-09-07 15:51


mestilah pilih yang bertudung..apatah lagi kalau bertudung labuh...
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 12:37


MUDAH saja PERSOALAN NI...

JAWAPAN:
DAH SEMESTINYA YANG TIDAK BERTUDUNG ITU ADALAH WANITA YANG KURANG ILMU DAN JAHIL PENDIDIKAN AGAMA....

TAPI YANG BERTUDUNG pun KENA SEMPURNA DALAM HAL MENUTUP AURAT..OK

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 12:37


MUDAH saja PERSOALAN NI...

JAWAPAN:
DAH SEMESTINYA YANG TIDAK BERTUDUNG ITU ADALAH WANITA YANG KURANG ILMU DAN JAHIL PENDIDIKAN AGAMA....

TAPI YANG BERTUDUNG pun KENA SEMPURNA DALAM HAL MENUTUP AURAT..OK

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 12:39


KALAU YANG BERTUDUNG LABUH SEJUK saja BILA MATA MEMANDANG...
WANITA BEGINI DIA LEBIH kepada PENJAGAAN LUARAN DAN DALAMAN semata-mata...ILMU ITU PENYULUH SINAR KEHIDUPAN

TAPI KITA ZAMAN SEKARANG KAUM LELAKI LEBIH CENDERUNG MELIHAT PADA WANITA YANG NAMPAK "SEXY"..BETUL tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-07 14:52


Pada 02-09-05 10:56 , Firdaus15 posting:

!!! QUOTE !!!

dah twntu yang bertudung. Lelaki ni kalau yang tak bertudung tu stok main-main saja, bukan stok isteri.


:-? :-(


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 17:23


saya akan pilih perempuan yang pandai jaga aurat.
for me, perempuan yang tak jaga aurat tak sayang suami!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

syarqiyyah_gharbiyyah83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28402
Posting: 26
Dari: dari buaian hingga liang lahad

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 17:27


ana tak setuju pandangan akhi azrul....bukan semua lelaki suka perempuan yang seksi...tapi bagi analah...ana suka perempuan yang jaga aurat...tak semestinya tudung labuh....tapi bertudung labuh itulah yang terbaik.....akhi azrul mesti kenal dengan ana....ya akhi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syarqiyyah_gharbiyyah83Profil   Hantar PM kepada syarqiyyah_gharbiyyah83   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 20:47


mestilah yang bertudung labuh...penyejuk mata memandang...nampak cantik,manis dan menawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 00:13


bertudung ada banyak jenis, ada yang pakai tudung, kira ok dah, tapi masalahnya ada ke pakai t-shirt ketat pula, failed....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 23-09-07 17:53


pada ana..yang jenis bertudung..bertudung pula.
yang bertudung labuh..
sejuk hati bila ana tengok wanita bertudung labuh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 23-09-07 18:14


yang menutup aurat, yang bertudung pakai ketat2pun tak guna juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 11:17


Assalamualaikum...
Ana pilih wanita bertudung labuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 11:28


yang memakai tudung dan sedap mata memandang...
hehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 11:32


InsyaALLAH..... kalau boleh tu ana nak muslimah yang bertudung.....bukan setakat bertudung saja, mesti yang labuh dan bulat....

bukan senang nak laksanakan tanggungjawab sebagai seorang suami....
muslimah bertudung labuh ini manis tau.....hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 12:00


mestilah yang bertudung...
seindah hiasan adalah wanita solehah
yang akan mbahagiakan syurga dalam rmh tangga...
(macam lirik nasyid lah pula)
ahakz...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 05:54


tu bukan memang lirik lagu nasyid ke...?
huhuhuu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 08:48


kalau semua lelaki pilih perempuan bertudang, semua perempuan akan bertudang...
jika dapat juga perempuan tadak bertudang, kena lah bimbing jadi bertudang... tak boleh lah biarkan sahaja..

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 10:15


Abu Ruqayyah memang pandai guna paradox dengan statement beliau...

!!! QUOTE !!!

kalau semua lelaki pilih perempuan bertudang, semua perempuan akan bertudang...
jika dapat juga perempuan tadak bertudang, kena lah bimbing jadi bertudang... tak boleh lah biarkan sahaja..


yang ni boleh try..tapi pastikan perempuan tu betul betul paham nak berubah lah.kalau tak,memang akan nampak kebengkokan perempuan kalau sedar dan banyak berfikir serta kaitkan dengan pelbagai situasi......seperti mana Nabi kata,perempuan ibarat tulang rusuk yang bengkok.kalau kuat sangat dia patah,kalau lembut sangat dok bengkok macam tu lah.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-10-07 10:18


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 10:24


Pada 02-09-05 11:01 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

• D

tersembunyi itu indah :-P




sangat betul...jaga lah aurat kita...


dan perlihatkan kepada yang berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 10:34


tentula wanita bertudung..
tapi kalau jodoh dengan wanita free hair pun tak kesahla..
sebab kita boleh didik dia supaya pakai tudung..

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 10:38


Pada 05-10-07 10:34 , harlique posting:

!!! QUOTE !!!

tentula wanita bertudung..
tapi kalau jodoh dengan wanita free hair pun tak kesahla..
sebab kita boleh didik dia supaya pakai tudung..


mmm :-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

damsyiq_group
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.08.2007
Ahli No: 30741
Posting: 37
Dari: ipoh (DAMASCUS-SYRIA)

syria  


posticon Posting pada: 05-10-07 10:41


sbagi llaki, kena lah saya jawab.. emmm... llaki yang baik untuk perempuan yang baik, begitu juga sbaliknye.. tapi kadang-kadang misal yang terjadi, banyak juga yang berlaku sbaliknye.. apekah ayat quran tu salah..? tidak....
kenapa asiah menjadi isteri firaun..? & banyak lagi... benda ini kalau nak d bincgkn memang panjang..
cuma atas p'soalan yang d ajukn tu; bagi saya perempuan pilihn hati untuk d jdkn isteri @ teman hidup tak smesti bertudung @ wanita yang free hair.. kalau jodoh, kenapa kita nak mngeluh.. ttapi, sebagai manusi memang nak kan yang sempurna, manusia ini tak ada yang sempurna.. kadang-kadang mungkin allah sngaje mnguji kita dengan apa yang kita tak nak.. tak semua apa yang kita impikn akan jadi knyataan...
sambung nanti.... ada kerja ni... k, Sorry... fkr2kn lah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For damsyiq_groupProfil   Hantar PM kepada damsyiq_group   Pergi ke damsyiq_group's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-02-08 15:03


Assalamualaikum..
untuk mjadikan isteri, Rasulullah pesan, carilah dengan melihat pegangan agamanya..so,untuk ana, insyaAllah ana prefer yang bertudung..kalau boleh nak yang bertudung labuh..tapi diri kita kena betul juga kan..seperti mana yang Allah firmankan dalam An-Nur, ayat 26..
"Ya Allah, kurniakanlah daku isteri yang solehah,yang menjadi penyejuk di mata, penawar di hati dan kurniakanlah zuriat2 yang soleh dan solehah..ameen.." :malu:


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 21-02-08 15:35


salam...
hhmm..kalau kita tengok kat kedai..,barang2 yang tertutup tu.,tu tentu barang yang mahal dan berkualiti...tak boleh kena debu..tak boleh disentuh sebarang orang...barang tu nilainya tinggi...ramai orang yang inginkan barang macam tu.tapi tak semua orang yang boleh dapatkan.kalau barang yang tak ada bungkus tu...macam pakaian yang dijual kat luar tu,tu barang yang murah..kan..???
semua orang boleh pegang,yang tak nak beli pun boleh pegang.yang lalu pun boleh sentuh.ada juga yang try baju tu.padahal tak nak beli pun...harganya murah.kualitinya pun rendah...walau pun orang jual dengan harga yang tinggi,kualiti dia tetapla kurang elok.
     saya xbermaksud menyamakan wanita dengan barang2 macam tu.ni hanyalah perbandingan nilai dan kualiti.
     dalam kajian,bertudung tu lebih sihat,kulit xcepat tua...
    saya akan pilih yang bertudung...untuk jadi ibu dari anak2 saya..insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

seruan_jihad
Warga Rasmi
Menyertai: 28.01.2008
Ahli No: 32465
Posting: 3
Dari: alam roh > alam dunia > alam barzakh > alam akhirat

vietnam  


posticon Posting pada: 26-02-08 14:40


sebelum masuk cerita tudung,,
ana nak persoalkan..
kesempurnaan dalam melaksanakan ibadat solat..
kalau baik solatnya
maka baiklah amal dan sikapnya
Insya Allah..



Bookmark and Share

    


  Member Information For seruan_jihadProfil   Hantar PM kepada seruan_jihad   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Orang lelaki tolong jawab....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.23542 saat. Lajunya....