Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
We can't change the past, but we can change the future.
-- Anonymous

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 143
Ahli: 0
Jumlah: 143




  Yang Masuk Ke Sini
khalifah: 4 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 22 hari yang lalu

Pakaian kanak-kanak kecil

Assalamualaikum...ana nak minta pendapat sahabat ukhwah ana, ramai remaja kita terutama wanita mempunyai trend memakai pakaian yang kecil(body fit)... ana cukup malu untuk melihat remaja kita memakai baju begitu...apa yang cukup sedih, golongan pelajar ipt juga tergolong...setahu ana, undang-undang universiti melarang memakai pakaian sebegitu, namun yang sedihnya pihak berkuasa (pengawal keselamatan) tidak pula mengambil tindakan...ana tak tahu lah Kenapa golongan ini tidak dikenakan tindakan, mungkin disebabkan terlalu ramai sehingga tak dapat ditahan wallahualam...bagi ana walaupun kita berfesyan, jangan lah kita lari dari ajaran agama kita... banyak lagi fesyen yang lebih sopan dan cantik



Informasi Tambahan....
Tarikh Ditambah:05-09-05 00:00:00
Oleh: Kasih_Hairul ([email protected])
Markah: (1234 kali dibaca)
Opsyen: ( Cetak Hantar )
Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar


[ Kembali ke Indeks Pendapat/Ulasan ]

Pakaian kanak-kanak kecil
Posting oleh husna_ezanee pada 29-08-06 17:38:36
Markah Saya:


assalamualaikum wtb...
pada pendapat saya..bila mempersoalkan tentang pakaian remaja terutamanya kaum hawa pada masa sekarang memang memeningkan..nak dikatakan tak pandai...kebanyakan remaja sekarang daripada ipta2 yang glamor2...sebenarnya itu semua tepulang pada didikan agama mereka semasa dibangku sekolah..tak kurang juga pengaruh member2 dari bandar...boleh jadi juga tu...apa pun jaga aurat tu memang penting...pakaian melambangkan peribadi sseorang...kita ni orang Islam..so tunjukkanlah nilai2 murni di depan orang bukan Islam spaya mereka boleh respect agama kita...sekian..
wassalam...





Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.076962 saat. Lajunya....