Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Saya tidak sanggup menghapuskan kegelapan tetapi saya sanggup meneranginya.
-- John Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 243
Ahli: 0
Jumlah: 243




  Yang Masuk Ke Sini
khalifah: 4 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 22 hari yang lalu

produk keluaran muslim

Di sini, saya ingin lontarkan pendapat tentang penggunaan barangan harian.

Saya ingin syorkan kepada teman ukhwah.com agar selalu peka terhadap barangan kegunaan harian. Apa salahnya, kita sebagai muslim, kita menggunakan produk keluaran muslim: contoh ubat gigi.

Saya syorkan agar teman-teman semua menggunakan produk mu'min. Bukan apa, ada baiknya kita tingkatkan produk Muslim..bagaimana kawan-kawan?



Informasi Tambahan....
Tarikh Ditambah:23-10-08 00:00:00
Oleh: lanz79 ([email protected])
Markah: (1487 kali dibaca)
Opsyen: ( Cetak Hantar )
Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar


[ Kembali ke Indeks Pendapat/Ulasan ]

produk keluaran muslim
Posting oleh akil78 pada 28-01-09 22:41:55
Markah Saya:


ana sokong keluaran produk muslim..
tapi kita kena hati-hati..
nama saja produk muslim...
tyapi bila tengok dari mana, baru tau rupanya kilang yang hasil produk ni adalah org cina..
jadi kita kena pastikan yang memeriksa dan meluluskan barangan prioduk halal adalah dari ppim, dan pihak yang bertangungjawab.......
semoga barangan yang kita gunakan diberkati Allah..
selamat berjuang menegakkan agama Allah

produk keluaran muslim
Posting oleh floral pada 24-01-09 16:37:18
Markah Saya:


tak ada masalah kami satu family memang sokong produk muslim ..senang tak waswas. dapat tingkatkan ekon kaum seagama. tapi yang musykil tu nama produk macam keislaman tapi disebaliknyeee....

produk keluaran muslim
Posting oleh ardani pada 23-01-09 16:52:47
Markah Saya:


salam..
kat hal ni memang saya ambik berat..saya try kenalkan kepada family dan rakan-rakan produk2 100% muslim yang ada dipasaran sekarang ni..dr toiletries, makanan dll..kalau barang penjagaan harian, contoh seperti ubat gg, sabun dll, kita ada produk mukmin, HPA, zaitun yang boleh kita gunakan tanpa waswas, insyaAllah...
elakkan guna or makan dari jenama yang diragui seperti KFC yang kita ragui cara ayam2nya disembelih..untung kita ada alternatif lain seperti Radix FC.
disamping makan makanan halal, kita dapat menjana pendapatan sendiri dan juga muslim yang lain..

produk keluaran muslim
Posting oleh sanada_yukimura pada 14-01-09 12:00:22
Markah Saya:


Setuju. Tapi satu trend saya tak suka... bila nak buat restoran fast-food or franchise system, mesti guna nama2 mirip2 western juga.
contoh: McDin, KFG, RFG. Kenapa nak tumpang glamor nama mereka. Buat system sendiri (dan niche sendiri), jadi market leader, toksah dok ikut belakang org. Bina tulang belakang sendiri! tengok kedai mamak, mereka ada cara mereka, yang akhirnya jadi 'brand' mereka. org sekarang..sikit-sikit nak pergi kedai mamak.

produk keluaran muslim
Posting oleh naruto-san pada 13-12-08 16:42:22
Markah Saya:


tentang fast-food....kepada umat Islam di utara terutamanya yang tinggal di sungai petani, pulau pinang, alor setar dan kangar....apa kata daripada pergi dan membazirkan wang ke KFC, McD dan pizza-hut....better pergi ke di sungai petani milik orang Islam.

Radix Fried Chicken insyaAllah 100% halal...bahkan lebih sihat dengan adanya hidangan ayam herba.

kalau ada cawangan Radix kat penang....confirm KFC, McD dan pizzahut akan tutup kedai.....orang Islam, cina dan india di penang yang highly educated will go for Radix instead of american fast-food hanya kerana .





Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.077208 saat. Lajunya....