Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 44
Ahli: 0
Jumlah: 44




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 13 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 23 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 23 hari yang lalu
eme86: 24 hari yang lalu
sunan-faqih: 29 hari yang lalu

sejauh mana kbenarannya..

"1.Kecantikan seorang wanita ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan
(menjaga) malunya, sementara kegagahan seorang lelaki ialah terletak sejauh
mana ia dapat menahan (menjaga) marahnya...



Informasi Tambahan....
Tarikh Ditambah:13-04-06 00:00:00
Oleh: shufina ([email protected])
Markah: (800 kali dibaca)
Opsyen: ( Cetak Hantar )
Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar


[ Kembali ke Indeks Pendapat/Ulasan ]

sejauh mana kbenarannya..
Posting oleh haiza pada 19-06-06 12:21:01
Markah Saya:


JANGAN HANYA TAHU MELIHAT KESALAHAN ORANG saja. SEBAIKNYA MENGAJAK DIA BERSAMA MENUJU KE ARAH KEBAIKAN.

KITA JUGA PATUT MUHASABAH DIRI SENDIRI. JANGAN FIKIR KITA DAH CUKUP SEMPURNA DAN BAIK DARI SEGI AKHLAK. RENUNGKANLAH.....

sejauh mana kbenarannya..
Posting oleh jejakaislam pada 07-06-06 16:29:10
Markah Saya:


memang sukar untuk lelaki menahan marahnya cukup sukar...dari itu jangan bagi lelaki marah...

dan memang sukar bagi perempaun untuk menahan malunya...dari itu jangan bagi dia malu2 kucing...

eh betul ke niii

sejauh mana kbenarannya..
Posting oleh nimble_one pada 07-06-06 15:06:24
Markah Saya:


ana setuju dengan semua komen yang dah diberi...
ana yakin yang setiap orang ada penilain sendiri...dan.. yamg paling penting. diri sendiri yang menilai siapa diri kita sendiri..
semua orang boleh memeberi pendapat..tapi diri sendiri yang mampu mengubahnya,,,,

sejauh mana kbenarannya..
Posting oleh annynatasha88 pada 06-06-06 01:08:00
Markah Saya:


assalamualaikum...kecantikan wanita tidak diukur hanya pada keindahan paras rupa tetapi jika tidak pandai menjaga maruah dah malu,sudah itu kecantikan itu hilang...sebaiknya,wanita yang bijak menjaga perasaan malu dan maruahnya itulah yang menjadi kecantikan wanita.....

sejauh mana kbenarannya..
Posting oleh irmash pada 21-04-06 10:11:42
Markah Saya:


saya setuju sangat-sangat. maklum saja zaman sekarang malu dalam diri manusia seakan2 tak wujud lagi. kalau permpuan masih lagi bersifat malu, insyaallah kejadian rogol tiada sebab mereka malu untuk keluar seorang-seorang. malu nak pakai baju cutting dan ketat2 macam tak cukup kain. dan macam-macam lglah. Kalau lelaki pula Kalau akal berfungsi dengan waras insyallah amarahnya tak wujud. syaitan memang suka orang yang pemarah... so bila kita start marah setan kat sisi bertepuk tangan, bersorak sorai kegembiraan... ialah senang nak hasut..then start lah perkara2 yang tak diingini. buat itu buat ni tanpa rasa bersalah. bunuh orang, pukul orang, anak sendiri boleh dirogol dan dibelasah sesuka hati.... hai manusia.....igtlah syaitan sentiasa mahukan kemenangan...





Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.08074 saat. Lajunya....