Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua masalah boleh diselesaikan dengan cemerlang, asalkan kita menumpukan pada penyelesaian, bukan pada masalah. Allah SWT menyertakan penyelesaian untuk setiap masalah.
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 10 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 21 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
eme86: 22 hari yang lalu
sunan-faqih: 27 hari yang lalu

Kenapa hanya Melayu yang kena?

Kenapa ye kita tengok ramai peniaga cina tepi jalan ke,,jual vcd ke,,niaga kat konsert cina ke,,,Kenapa eh mereka tak kena tahan atau at least kena halau dengan dbkl etc? tengok sajalah kedai mamak yang cekik darah dan makan pun bukan best sangat tu,,sampai meja kerusi halang lalu lintas....lepas itu bila orang melayu kita buat semua tu tak boleh...i saw with my own eyes penjual kacang melayu yang pendapatan tak seberapa tu pun kena rampas barang...Ini ke negara mutiracial... tak bagi can kat orang melayu...saya bukan apa, sedih saja tengok orang melayu...sampai polis kasar2 sampai simbah air panas....like what happened masa konsert peterpan tu... Saya pergi bukan nak tengok konsert tapi saja-saja tolong kawan jual baju..... sesiapa yang selesa kat atas tu, tengok-tengoklah orang-orang bawah juga. Orang melayu kita juga....kita ni asyik disogokkan dengan benda-benda mewah dan melalaikan....orang Islam sesama Islam pun nak gaduh...lepas itu kalau polis genting pun, kalau kereta melayu dia tahan konon untuk pemeriksaan.



Informasi Tambahan....
Tarikh Ditambah:04-02-06 00:00:00
Oleh:shahizah ([email protected])
Markah: (846 kali dibaca)
Opsyen: ( Cetak Hantar )
Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar


[ Kembali ke Indeks Pendapat/Ulasan ]

Kenapa hanya Melayu yang kena?
Posting oleh tasbih_30 pada 31-03-06 21:58:45
Markah Saya:


kalau nak bantuan Allah sebutlah Islam perjuangan mu... jangan ada semangat assabiyah dihatimu...

Kenapa hanya Melayu yang kena?
Posting oleh yanokage pada 24-03-06 19:55:48
Markah Saya:


dah memang semua orang bila sebut sahaja melayu .. pasti akan terbayang perkataan :MALAS: .... sampai bila pemikiran sebegitu akan terhapus ... wallahualam

Kenapa hanya Melayu yang kena?
Posting oleh Kang pada 13-02-06 10:23:11
Markah Saya:


Ada menyebut tentang POLIS BANTUAN. Sebenarnya polis bantuan tak lebih dari JAGA. Mereka tak ada kuasa untuk menahan. Memanglah mereka ini berlagak lebih dari polis biasa.

Kenapa hanya Melayu yang kena?
Posting oleh ladybirdy pada 06-02-06 15:19:13
Markah Saya:


pendapat saya dah dipotong atau dicensored....nak buat cane kan....tapi saya rasa pendapat selebihnye taklah extreme sangat......sekarang isu tu pun dah banyak orang perkatakan......pasal that batu caves thingy dan singapore....tu saja...but nevermindlah....we lah multiracial country lo...





Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.07928 saat. Lajunya....