Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dua perkara yang tidak boleh dielak dalam hidup kita ialah "inflasi" dan "mati"
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: abengoh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43138

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
qudwah: 6 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 16 hari yang lalu
eme86: 17 hari yang lalu
sunan-faqih: 22 hari yang lalu

MALAYSIA JADI NEGARA BARAT???

assalamualaikum..
baru-baru ini ana turun ke TERMINAL ONE seremban..sedih ana melihat makin banyak baju2 bayi dan kanak2 yang menjadi pilihan anak2 muda MALAYSIA..Dan ana rasa,bayi dan kanak2 ramai yang akan berbogel(maaf ana terpaksa cakap) kerana kekurangan baju..Dan ada lagi satu yang sangat2 tidak menyenangkan ana,anak2 gadis yang bertudung..tapi memakai baju sendat..SUBHANALLAH..apa lah nak jadi dengan MALAYSIA..apa agak nya alasan mereka?Nak ikut gaya negara Barat atau Turki lagaknya itu..



Informasi Tambahan....
Tarikh Ditambah:08-01-06 00:00:00
Oleh: bidadari89 ([email protected])
Markah: (802 kali dibaca)
Opsyen: ( Cetak Hantar )
Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar


[ Kembali ke Indeks Pendapat/Ulasan ]

MALAYSIA JADI NEGARA BARAT???
Posting oleh mdfakhri pada 31-03-06 15:07:19
Markah Saya:


entah la....
kata negara islam,tapi tak nampak macam tu pun..
jangan agung2kan barat...moral mereka rendah..
islam itu universal,sesuai untuk semua ketika dan masa..tak perlu diubah2...
hidup haruslah berpandukan Al-quran dan As-sunnah

MALAYSIA JADI NEGARA BARAT???
Posting oleh norayhunt pada 27-01-06 07:52:17
Markah Saya:


Assalamualaikum....hmm....memang dah jadi agaknya trend sekarang ni. Ana rasa fenomena ni bukan just berlaku kat Terminal One....mana-mana tempat pun kan, boleh kata setiap town kat negara Malaysia ni boleh nak tengok keadaan ni. Cuma tahap teruk or tak teruk saja yang membezakan. Cuma bukan itu isu yang nak dibincangkan, the question is...yang...hmm..kalau dulu masa zaman sekolah ana pernah berkawan dengan schoolmates yang dr kaum Cina dan pernah juga terjmpa dia kat supermarket, kat bahagian kanak2....ingatkan nak beli baju tuk adik ke...but then bila ana tanya, memang tuk dia. Tu boleh la nak consider sebab dia jahil. Tapi mungkin juga muda mudi sekrang ni termasuk dalam kategori JAHIL? hmmm....hopefully keadaan ni dapat diubah..insyaALLAH. wallahu'alam

~aku berlindung dari berkata yang tidak hak, ya rabbi~





Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.164303 saat. Lajunya....