Kenapa hanya Melayu yang kena?

A Portal Komuniti :: Ukhwah.com Pendapat/Ulasan

http://www.ukhwah.com/ukhwah/



Oleh: shahizah ( [email protected] )
Ditambah: 04-02-2006
Markah: 10



Kenapa ye kita tengok ramai peniaga cina tepi jalan ke,,jual vcd ke,,niaga kat konsert cina ke,,,Kenapa eh mereka tak kena tahan atau at least kena halau dengan dbkl etc? tengok sajalah kedai mamak yang cekik darah dan makan pun bukan best sangat tu,,sampai meja kerusi halang lalu lintas....lepas itu bila orang melayu kita buat semua tu tak boleh...i saw with my own eyes penjual kacang melayu yang pendapatan tak seberapa tu pun kena rampas barang...Ini ke negara mutiracial... tak bagi can kat orang melayu...saya bukan apa, sedih saja tengok orang melayu...sampai polis kasar2 sampai simbah air panas....like what happened masa konsert peterpan tu... Saya pergi bukan nak tengok konsert tapi saja-saja tolong kawan jual baju..... sesiapa yang selesa kat atas tu, tengok-tengoklah orang-orang bawah juga. Orang melayu kita juga....kita ni asyik disogokkan dengan benda-benda mewah dan melalaikan....orang Islam sesama Islam pun nak gaduh...lepas itu kalau polis genting pun, kalau kereta melayu dia tahan konon untuk pemeriksaan.